Şimdi Ara

1,4 tdi pd şehir içi yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.4 tdi pd fabia şehir içi 10dan fazla ışıkta durup kalkış yaparak .yoğun olmayan trafikte ve çok dikkatli kullanarak şu değerleri elde ettim.araçta toplam 2 kişiden 170 kg var.toplam 15 kg da bagaj var.lastik basınçları normal hava yağışlı.
    araç 145.000 kmde.5000 km önce yağ ve filtreler değişti bakımları yapıldı.
    sıcaklık:10 derece
    şürüş zamanı:25 dakika
    ortalama hız:24 km/s
    toplam km:19 km
    ortalama yakıt tüketimi:100 km de 6,6 lt/s

sizce bu değerler nasıl?yüksek mi?normal mi?
    benim fikrim bana biraz yüksek geldi ama bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kış soğuklarında normal ortalama hızınız 24km. Üstelik 25 dakika sürüş. Zaten motorun optimum sıcaklığa ulaşması 10 dakika sürüyor. Yazın bile bu hız ortalaması ile 5.5 altına düşmez. Sen forumlarda 4 litre yakanlara aldanma ortalama 50-60 km hız ile şehiriçi tüketim verisi yazılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 30 Aralık 2013; 0:34:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Kış soğuklarında normal ortalama hızınız 24km. Üstelik 25 dakika sürüş. Zaten motorun optimum sıcaklığa ulaşması 10 dakika sürüyor. Yazın bile bu hız ortalaması ile 5.5 altına düşmez. Sen forumlarda 4 litre yakanlara aldanma ortalama 50-60 km hız ile şehiriçi tüketim verisi yazılıyor.

yani o zaman yakıt tüketim değerlerim normal öyle mi?yalnız aynı güzergahta hemen hemen aynı sürüş karakteri ve trafik yoğunluğu ile megane 2 dci 85 beygir aracı ile 5,7 litre yakıyor.yani aracımın mı yakıt tüketimi başarısız yoksa megane dci çok mu başarılı?

Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

quote:

Kış soğuklarında normal ortalama hızınız 24km. Üstelik 25 dakika sürüş. Zaten motorun optimum sıcaklığa ulaşması 10 dakika sürüyor. Yazın bile bu hız ortalaması ile 5.5 altına düşmez. Sen forumlarda 4 litre yakanlara aldanma ortalama 50-60 km hız ile şehiriçi tüketim verisi yazılıyor.

yani o zaman yakıt tüketim değerlerim normal öyle mi?yalnız aynı güzergahta hemen hemen aynı sürüş karakteri ve trafik yoğunluğu ile megane 2 dci 85 beygir aracı ile 5,7 litre yakıyor.yani aracımın mı yakıt tüketimi başarısız yoksa megane dci çok mu başarılı?

Megane başarılı :) Dci motor en az yakan dizel. Aynı şartlar olduğunu sanmam Kış soğuklarında normal ortalama hızınız 24km. Üstelik 25 dakika sürüş. Bu şartlarda 6'nın altına dci bile inmez.

• quote:

quote:

dCi çok başarılı bence Yukarıda da dendiği gibi, hava soğuk zaten, gayet normal bence. 25 dk sürmüşsünüz bir de.

• quote:

quote:

Sizinki başarısız değil. DCİ motor fazlası ile iyi

• tamam dci başarılı o konuda ortak fikiriz.benim aracım 1.4 tdi pd motor çok zor ısınan bir motor.kesinlikle bu motor şehir içinde başarılı bir yakıt tüketimine sahip bir motor değil.ama şehir dışında 92 km/s sabit hızla ortalama 3.9 lt yakıp 45 litre ile 1170 km gittiğimi biliyorum.ben de şaşırıyorum sürekli şehir dışı kullanıyordum yakıt tüketimim hep 4 seviyelerinde idi.şimdi sadece şehir içinde kullanıyorum bazen çok yoğun trafikte 9-9.5 lt bulduğunu söyleyebilirim.o zaman ben benzinli araçları düşünmek dahi istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Normal değerler
    Ayni ortalamalardayim ben de.. egr iptali var bende ; ısınmaya pek niyeti olmuyor 2500devri gecmeyince
    Dci da kullaniyorum aktif olarak işte; az yakiyor evet ama hic keyifli bi motor degil; debriyaji birakirken abuk subuk yigiliyor(2013 model 38binde 65lik dci)..

yani diyorsunuz ki şu bizim 1.4 tdi pd motorlar gibisi yok.ben de motoru başarılı buluyorum ama yüksek motor sesi ve kalkışlardaki sarsıntı haricinde beğeniyorum.bu yakıt tüketimini sormamının sebebi hep ux
    zun yol kullanıyordum ve hep yakıt tüketimim 4 lt gibi değerler oluyordu.şehir içi kullanmaya başlayınca olaylar değişti yüksek değerler görünce afalladım şaşırdım.

• Ben kisa mesafede cift haneleri goruyorum; bizim muhit hep rampa viraj.. burdan yola cikarak debriyaja biraz nazik davranirsaniz sarsinti titresimi en aza indirgersiniz.. yarim debriyaji sever bu motorlar; aşırıya kacmadiktan sonra siyirmaz kolay kolay; yayalada(2500m rakım) yuklu hâlde, yarim debriyaj gittim hep, km 54bin oldu yemedik baskıyı henuz..
    Boşa atmayip motor freni kullanarak, 6-5lt civarina cekilebiliyor ortalama; hele ki motor sicaksa
    50 litre ile 1070km gitti s.dışı chipliyken
    S.ici depoyu fulleme ihtiyaci hissetmiyorum cok faal kullanmadigimdan ama 700u gecer 800ü bulur; hele ki genlesme payini da doldurup 52litre basinca depoya
    Zaten anlik tuketimi acikken kullanin; hangi gaz tepkisinde nasil ictigini gorursunuz; akselerasyonda sesi v8 gibi oldugu kadar yakışı da öyle
    Ama bundan aldigim zevki baska dizelden alamiyorum; motorsiklet gibi hisli; devirsaatine gerek yokmus hic; belli ediyor karakteri
    Bir de tavsiye; bakimlarda yag pompasi zincirini de kontrol ettirin; kroniktir, kopunca motor uçar mazallah..bir digeri de carbonclean yaptirip egr valfine kör conta kestirip iptal edin; ben bunu yaptim yapali, turbo basinc valfi ayna gibi parliyor ustune 35bin km gitmeme ragmen..

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Ben kisa mesafede cift haneleri goruyorum; bizim muhit hep rampa viraj.. burdan yola cikarak debriyaja biraz nazik davranirsaniz sarsinti titresimi en aza indirgersiniz.. yarim debriyaji sever bu motorlar; aşırıya kacmadiktan sonra siyirmaz kolay kolay; yayalada(2500m rakım) yuklu hâlde, yarim debriyaj gittim hep, km 54bin oldu yemedik baskıyı henuz..
    Boşa atmayip motor freni kullanarak, 6-5lt civarina cekilebiliyor ortalama; hele ki motor sicaksa
    50 litre ile 1070km gitti s.dışı chipliyken
    S.ici depoyu fulleme ihtiyaci hissetmiyorum cok faal kullanmadigimdan ama 700u gecer 800ü bulur; hele ki genlesme payini da doldurup 52litre basinca depoya
    Zaten anlik tuketimi acikken kullanin; hangi gaz tepkisinde nasil ictigini gorursunuz; akselerasyonda sesi v8 gibi oldugu kadar yakışı da öyle
    Ama bundan aldigim zevki baska dizelden alamiyorum; motorsiklet gibi hisli; devirsaatine gerek yokmus hic; belli ediyor karakteri
    Bir de tavsiye; bakimlarda yag pompasi zincirini de kontrol ettirin; kroniktir, kopunca motor uçar mazallah..bir digeri de carbonclean yaptirip egr valfine kör conta kestirip iptal edin; ben bunu yaptim yapali, turbo basinc valfi ayna gibi parliyor ustune 35bin km gitmeme ragmen..

Sagolun tesekkur ederim degerli bilgilerinizi tecrubenizi benimle paylastiniz icin.biraz daha debriyaja dikkat edersem sarsintiyi azaltabilirim evet dogru.zaten baski balatayi degistirili daha 20000 km oldu herhalde iyi kullandikca dsha uzun goturur.evet anlik tuketime baktim mi degerler ucuyor ama onemli olan ortalamada ne yaktigi tabi.o zaman sunu anladim aracimin yakiti 145000 kmdeki bir araca gore gayet makul.sehir ici depoyu fulledigim zaman 750-800km menzil oluyor.bu araclara kim ne kadar hantal dese de tam bir yokus canavari ve ara kacislari bence gayet yeterli.ozellikle uzun yolda o gurultulu motor sesi kalmiyor yol yaptikca resmen aciliyor yani bazi arabalar hantallasir bu araclar uzun yolda gittikce gidiyor.2 sene once 2150 km gittim arac daha da acildi.
    o zincire de ben bir baktirayim bunu ogrenmem iyi oldu sagolun.mmotoru gectim sadece tek sıkıntım suspansiyonlar cok sert.yok mu buna bir onlem?

• Degerler az degil cok. Hangi motor dersen tdci 1.4 fiesta icin. Bu arac sehir icinde ve 120 km/s hızlar gecilmediginde cok ekonomik.

Örnek : hava sıcaklığı 7 derece.

Ort hız 23 km/s
    Alınan yol : 12,4 km
    Extra ağırlık : 150 kg
    Ort tuketim 5,2 Lt

Bir kıyaslamada daha tdı nin rakiplerinden fazla yaktığını gormuş olduk.

ankara gibi bir yerde kısa mesafe (10 km) tüketim 5,5- 6 lt.
    istanbul gibi bir yerde tüketim 7-8 lt.
    uzun yolda yazın 4- 4,5 , kışın 4,5-5 lt / 100 km
    Ayrıca sürekli durup gazlayarak soğuk dizel motorla 5 lt yakan araç olmaması lazım, örn: kırmızıda dur hop 1-2-3 vites sonra hemen kırmızı dur, yeşil bir daha kalk 5 lt yakmaz, bizde c3 hdi ve punto evo m jet da var her ikisininde 6 lt nin altına düştüklerini görmedim daha, ki bu motorların alayı ekonomik dizel,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parker48 -- 31 Aralık 2013; 12:45:05 >

1.4 tdi pd fabia şehir içi 10dan fazla ışıkta durup kalkış yaparak .yoğun olmayan trafikte ve çok dikkatli kullanarak şu değerleri elde ettim.araçta toplam 2 kişiden 170 kg var.toplam 15 kg da bagaj var.lastik basınçları normal hava yağışlı.
    araç 145.000 kmde.5000 km önce yağ ve filtreler değişti bakımları yapıldı.
    sıcaklık:10 derece
    şürüş zamanı:25 dakika
    ortalama hız:24 km/s
    toplam km:19 km
    ortalama yakıt tüketimi:100 km de 6,6 lt/s

sizce bu değerler nasıl?yüksek mi?normal mi?
    benim fikrim bana biraz yüksek geldi ama bilmiyorum.

I30 o kadar yakmıyor kardeş. Enjektörleri temizlet.

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Degerler az degil cok. Hangi motor dersen tdci 1.4 fiesta icin. Bu arac sehir icinde ve 120 km/s hızlar gecilmediginde cok ekonomik.

Örnek : hava sıcaklığı 7 derece.

Ort hız 23 km/s
    Alınan yol : 12,4 km
    Extra ağırlık : 150 kg
    Ort tuketim 5,2 Lt

Bir kıyaslamada daha tdı nin rakiplerinden fazla yaktığını gormuş olduk.

daha bugün hatta ortalama hız 25 km/s ortalama tüketim 6,4 lt toplam yol 14 km.ve trafik yoktu şehir içiydi.3-4 kez duraklandı.

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

aynı motorlu araca sahibim. bu aracın derdi ısınma. 3 silindir çabuk ısınmıyor. 30 km boyunca hararetin 90 a gelmediğini biliyorum (-15 C )
    ısındıktan sonra yakıtı az yakıyor.
    ankara gibi bir yerde kısa mesafe (10 km) tüketim 5,5- 6 lt.
    istanbul gibi bir yerde tüketim 7-8 lt.
    uzun yolda yazın 4- 4,5 , kışın 4,5-5 lt / 100 km

bence de bu motorun derdi ısınma dediğiniz gibi.hiç ısınmak istemiyor.ve ilk çalıştığında çok kaba bir ses çıkıyor çok titreyerek kalkıyor bastığın zaman sanki bir şey engelliyormuş gibi hızlanmıyor.ama dediğiniz gibi uzun mesafede ısındımı da az yakıyor yani 4 lt ortalamayı yazın 90 km ortalama hızla yaptığımı biliyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.