Şimdi Ara

1.4 TDI Polo ilk çalıştırmada titriyor. ( Videolu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bu videoyu arkadaşa atmıştım, sizlere de sormak adına atıyorum. dinleyerek izlerseniz sevinirim.

3 silindirli 2016 1.4 tdi polo 122bin km'de.

Araç ilk çalıştırdığımda böyle hafif deprem olur gibi titriyor ve devir saatinde saat bi anda yükselip düşüyor kalp atışı gibi bi fırlıyo bi iniyor. 30 saniye sonra titreme geçiyor seste düzeliyor devir saati de sabit kalıyor.

1 seneye yakındır böyle geçen sene kış ayında başladı soğuk diye dedim ama o zamanda anormaldi titremesi, şimdi yazın bile ara sıra titreyerek çalışıyor sonra düzeliyor.

mazotu hep opetten alıyorum teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuriBoyaka -- 9 Eylül 2025; 22:59:42 >

Sorun enjektörlerdeymiş arkadaşlar, 1 hafta da böyle kullandım sonra şiddeti arttı ve istop etmeye başladı ilk çalıştırmada.

Enjektörü temizlediler ayarladılar düzeldi. Daha sıkıntılı olursa enjektör komple değişiyormuş o biraz daha masraflı oluyor. böyle birşey farkederseniz direkt götürün pompacıya enjektörlere baksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuriBoyaka -- 27 Eylül 2025; 18:28:33 >

Videonuzu izledikten sonra direkt enjektör diyecektim ama siz de zaten sorunun tespitini ve çözümünü yaptırmışsınız. Geçmiş olsun, umarım tekrarı yaşanmaz. Benzer enjektör problemini biz de yaşıyoruz ama koca Mersin'de işini hakkıyla yapan ve ''usta'' sıfatını hak edecek bir adam bulamadık. Darısı bizim başımıza diyelim artık...  

Hocam sanayideki ustalar bence pek anlamıyor. Ben de ilk başta bi tanıdığın ustasına götürdüm motor bitmek üzereymiş vs dedi yakıta madde falan koydu düzelsin diye hiçbi işe yaramadı. Her ustanın çalıştığı pompacılar oluyor onlarla çözebilirsin bence. Çünkü herhangi 2 dükkana gittim 2si'de kendi pompacısına önerdi kendileri yapamıyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuriBoyaka -- 4 Ekim 2025; 20:40:33 >

İşin tuhaf tarafı, arızanın ne olduğunu ve kaçıncı enjektörde olduğunu bilerek ustaya gidiyoruz. Adam, aracı arıza tespit cihazına bağlayıp gözümün önünde arızayı siliyor. Sonra da ''Abi bu arabada enjektör arızası yok, EGR kaynaklı olabilir.'' diyor. EGR iptali yaptırmamızı tavsiye ediyor bir de. Şaka gibiler gerçekten. Parasıyla iş yaptıramıyoruz. Artık ilçelerde veya çevre illerde usta var mı diye bakıyoruz. Başka çaremiz kalmadı.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Astb33 -- 6 Ekim 2025; 16:49:0 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.