1.33 tce mi, 1.5 tsi mi Az yakar? (2. sayfa)
-
-
Tsi motorlar dünyanın en az yakan motorlarıdır. Nasa uzay mekiklerinde kullanmak istemiş ama patentini vermemişler. Kıyaslanacak motorlar elektrikli bisiklet motoru, Hybrid motorlardır. Tce kim köpek ola ki Tsi hazretleri ile kıyaslansın?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben kiralık olarak Megane kullandım arkadaşımın Passat tüketimlerini de genel olarak biliyorum. Megane tüketimlerinde sapma vardı hemen hemen aynı gibi. Farkı kullanım belirler bence.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: CaglarAkcamÇok etki edecek şeyler değil dediğiniz şey için şöyle bi örnek vereyim o zaman;
Kia - Ceed 1.6 CRDİ DCT araçların 2012 ile 2015 arasında çıkan versiyonları 6 ileri vites, 2015 ile 2018 arasında çıkan versiyonları 7 ileri vites. Aşağıda ikisinin de fabrika verileri yazıyor. Gerçek kullanıcı bilgisinden bahsetmiyorum daha farkı siz oradan anlayın.
2012 - 2015 Ceed 1.6 CRDİ DCT - 7,2 lt / 4,5 lt (Şehir içi / Şehir Dışı)
2015 - 2018 Ceed 1.6 CRDİ DCT - 4,6 lt / 3,9 lt (Şehir içi / Şehir Dışı)
Bu araç için, illaki yeni versiyonunda bi güncelleme, motor revizyonu vs dolayı farkı vardır ama şehir içinde bariz bi fark açtığı kesin.
Bu arada Megane 1.3 Tce kullanmadım 1.5 dCİ EDC şanzıman kullandım sadece. Vites devirleri 3k ile 3,5k arasında değişiyordu. DSG'de 7. vitese gelmeden 2k devirin geçtiğini görmedim ben. (normal kullanımda)
2017 model Ceed kullanıcısıyım belirtilen miktarların tam olarak 2 katını yakıyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: vetenesUzun zamandır TSİ kullanıyorum. Belli aralıklarda arada farklı markalara ait turbo benzinli motorlar alıp sattım. TSİ ekonomisini yakalayan turbo benzinli çok çok az. Passat tahminimce meganedan net yarım litre daha az yakar.
en basit örneği şöyle 0.9 tce sandero ile 1.0 TSİ leon arka arkaya yaptığımız 200 km lik güzergahta leon 5.3 sandero 6 litre yaktı. Arada segment ve ağırlık farkından ziyade motor çok fark ediyor.
1.33 tce güzel motor ancak dusterda kullandım şehir içi 9 uzun yolda 6.5 litre altına inmiyor ne yaparsan yap.
Bu arkadaşa güvenebilirsiniz. Kodiaq'a da 19km ort hızla 8-9 falan yaktırıyordu.
Fiziği, emisyon değerlerini, wltp değerlerini her şeyi bir kenara atabilirsiniz. Bu arkadaş tsi az yakıyor diyorsa tsi kesin az yakıyordur. Passat megane'dan yarım litre az yakıyor diyorsa az yakıyordur. Boşuna gülmeyin bir yerinizle.
-
Megane Passat'a göre daha hafif olduğu için muhtemelen daha az yakacaktır. Yine de tarafsız birileri tarafından test edilmeden gerçek sonuca ulaşılmaz. Çünkü herkes kendi kullandığı ürünü yüceltme peşinde.
-
Megane tce manuel arkadaşımda var. Geçen yol bilgisayarını kurcaladım 37km ortalama hız, 6.7l ortalama tüketim gösteriyordu.
Benim 1.4tsi bmt dsg jetta 38km ortalama hız, 7.1lt gösteriyor yol bilgisayarında( hanım kullanıyor)
Yani aynı yakarlar hemen hemen
Megane tce edc yanlış hatırlamıyorsam 1300km ortalaması 34km/6,5lt. Sabah tekrar bakarım.
Düzeltme: 1700km 35,5km/6,5lt
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 24 Eylül 2021; 9:20:6 >
1.33 net az yakar
İkisi farklı motorlar,
birisi yakıt üretirken diğeri yakıt tüketiyor,
O yüzden karşılaştırılamaz bu iki motor .
Bildiğim kadarıyla 1.3 TCE ler de ıslak kavrama 7 ileri. Oranları da fena değil 2000 devirde 105 gibi bişey yapıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayatında kullanmadığın arabalarla ilgili yorum yapınca sen dolu yorum yapmış oluyorsun evet 😂 megane 100 kg daha hafif kesin az yakar az yakması lazım diğer araç ne vw o zaman kesin passat fazla yakar.
Markaların söylediği wltp verilerine bakarak, ağırlık vs fizik kurallarını düşünerek yorum yapıyorum. Senin gibi boş fanatikliğin verdiği yetkiye dayanarak tsi mikkemmel az yakıyor mu deseydim?
-
Sürtünme katsayılarına bakmak gerek. Net bilmediğim için yorum yapamıyorum ancak hız -devir oranı, sunduğu performans ve tüketim olsun ben başarılı buluyorum TSİ motoru.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X