Şimdi Ara

1.33 corolla yokus performansi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
15.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşımda aynı motor Yaris var. Tabi daha küçük ve hafif ama onda herhangi bir sıkıntı olmamıştı yokuşlar. Şöyle düşün hocam etraf 0.9-1.3 arası araçla dolmaya başladı. Ben hiç yokuşta kalan araca rastlamadım. Zor da olsa çıkar, yakıt artar vs ama sürekli yokuş mu çıkacaksınız? Çok fazla yük mü taşıyacaksınız? Bence sıkıntı olmaz.
  • Konuyu bilerek hortlatıyorum. Çünkü üretimi ve pazarlaması devam eden bir araç.
    - Öncelikle şu konuda anlaşalım;
    Bir aracın yokuş kalkış ve ilk vites performansı beygir gücüyle değil TORK KUVVETİ ile ölçülür.

- 2018 yılında malum benzin fiyatları 7 lirayı aştı. Dolarında 3,50 liradan bir anda 6 liranın üzerine sıçramasıyla birlikte otomobil firmaları hem daha ucuz hemde daha ekonomik olan eski tip atmosferik motorlu araçları piyasaya sürdüler ve üretime devam ediyorlar.

- Sadece corolla ve aurisin 1.33 motorları değil, volkswagen in 1.0 ve 1.4 motorları, renault un 1.2 motorları, opel in 1.4 ve 1.6 motorları aklıma gelen ilk seçenekler.
    (bu araçların eski tip enjeksiyonlu sistem bulundurduklarını ve lpg uyumlu olduklarını da unutmayalım.)

-Bu motorların aşağı yukarı 85 beygir ile 115 beygir arasında güç ürettiklerini ve EN ÖNEMLİSİ ise hepsinin aşağı yukarı 120-130 arasında TORK KUVVETİNİN bulunduğunu bilmek gerekiyor.

- Şimdi gelelim corolla ve auris çekiş gücüne;
    Piyasa da şu anda iki seçeneğimiz var. Turbo Benzin ve Turbo Dizel Tork kuvveti yüksek, modeli eski ve fahiş fiyatlı otomobiller
    İkincisi ise; atmosferik motorlu daha ucuz ve yüksek modelliler.

- Bahse konu otomobiller; Kalkışlarda biraz zayıf kalsa da km ler düşük, modeli yüksek ve uzun süre arıza çıkarma ihtimali neredeyse sıfıra yakınlar.
    - Corolla ve Auris 1.33 motorlar biraz çekişte geri kalsa da 6 ileri vitesi ve 5-6 yaşlarında bir otomobil sahibi olma avantajınızı da düşünün.
    - Başlarda azıcık üzse de bir kaç hafta içinde alışıyorsunuz ve özellikle lpg de varsa yakıt konusunda yüzünüzü güldürecektir.
    - Ve piyasa şartlarında düşük motor, yeni model araçlar her zaman prim yapar.

Biraz uzun bir yazı oldu ama çok fazla araba değiştiren ve orta alt segment araçları kullanan birisi olarak fikirlerimi paylaşmak istedim.

• brkhkn B kullanıcısına yanıt
    5 yıldır 1.33 Corolla kullanan biri olarak katılıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahip olup kullanmış biri olarak kesinlikle Tavsiye Etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başpiskopos -- 1 Ekim 2018; 11:23:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.