Şimdi Ara

1.33 corolla yokus performansi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
145
Cevap
0
Favori
15.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ibrahimAtmaca

quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

quote:

Orijinalden alıntı: kompressorpower

Hocam rampadan ziyade düzde kalkışta hiçbir şekilde gitmez o araç bence. Şahin Doğandan tokat yemeyin derim. Hiç bulaşmayın.

Abartmayalim lütfen gayette gider araba

Aracın yokuşta vites düşürmek dışında bir eksiği yoktur...Hava civa sallıyorlar...Düz yolda durmuşken ani gazla koltuğa dahi yapıştırıyor...Elbette daha güçlü bir araçla kapışamaz zaten kağıt üzerindeki gücü bellidir...Ama yolda akan bi araçtır.

C sınıfı 1.3 atmosferik ya hemen yerlere atarlar arabayı ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkaya mi yasliyor 1. Viteste yokus asagi mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kompressorpower

Arkaya mi yasliyor 1. Viteste yokus asagi mi ?

İlk kalkışta ani gazla evet koltuğa düz yolda yapıştırıyor...Fakat hareketten sonra 0-100 hızı motor hacmine göre zaman alıyor buda gayet normal...Geçen şehir içinde 100/km'de Litre 5.8-6 civarlarına kadar dahi düştü ama trafiğe göre şekilleniyor...7 Litre üzerine çıkmıyor.

Aracı ilk aldığımda Debriyaj ve Gaz tepkileri çok yumuşak adeta Tüy gibi olduğu için zar zor 1 günde Debriyaj Gaz dengesini tutturdum...İlk 8 Litre küsür tüketiyordu buda benim Debriyaja ve Gaz pedalının çok yumuşaklığından kaynaklıydı...JAPONLAR DEBRİYAJI TÜY GİBİ HAFİF YAPMIŞ HİÇ AYAĞI YORMUYOR...Pejo 407'nin Debriyajı sertti ayak mayak kalmıyordu.

Toyoya Corolla her anlamda Mercedes Bmw Audi'den sonra gelecek kıvamda kalitede bi araç...Sadece donanımda eksikleri var baz versiyonda bu yanı kötü...Oda sis farı-Arka park sensörü-Çelik jant Bunun harici on numara araç.

Lpg taktır ömürlük araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4ACEB015E -- 1 Ekim 2014; 19:36:23 >

• Yok ben asfalt ağlatacam diyorsan Toyota Corolla alma...Çünkü performans aracı değil Ekonomik aile aracıdır

• eski kasanın 1.33 ünü sıfır aldım 3 ay zor dayandım yokuşlarda gerçekten sıkıntılı şu an hitler motor golfüm var ama 1.33 den sonra aldım ve hitler motor golf toyotadan daha iyi...
    ama tüketim olarak 1.33 çok iyi ben lpg taktırmıştım yakıt mükemmeldi tek satış sebebi motor deildi dış ısıyı görmek için bile konsoldaki saçma düğmeye defalarca basmam gerekiyordu camları kapatmak için elimi basılı tutmam gerekiyordu samuray kılıcı olan anahtarı taşımam zordu toyotanın boyası çabuk çiziliyordu içeri dehşet ses alıyordu v. s vs
    diğer saydıklarım olmasa hala o aracı kullanırdım ama satıp sattığım paraya (37000) trendline golf aldım çok memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 1 Ekim 2014; 19:45:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

eski kasanın 1.33 ünü sıfır aldım 3 ay zor dayandım yokuşlarda gerçekten sıkıntılı şu an hitler motor golfüm var ama 1.33 den sonra aldım ve hitler motor golf toyotadan daha iyi...
    ama tüketim olarak 1.33 çok iyi ben lpg taktırmıştım yakıt mükemmeldi tek satış sebebi motor deildi dış ısıyı görmek için bile konsoldaki saçma düğmeye defalarca basmam gerekiyordu camları kapatmak için elimi basılı tutmam gerekiyordu samuray kılıcı olan anahtarı taşımam zordu toyotanın boyası çabuk çiziliyordu içeri dehşet ses alıyordu v. s vs
    diğer saydıklarım olmasa hala o aracı kullanırdım ama satıp sattığım paraya (37000) trendline golf aldım çok memnunum

Aracın üzerinde Bridgestone Turanza sert hamurlu lastik var yol sesinin nedeni budur.

Anahtarı katladıktan sonra problem olmuyor.

Boya her aracın çizilir...Branda kullanıyorum çizik olmuyor.

Cam düğmeleri bunlar benim için sorun olmuyor.

Benzinli olarak en az tüketen motor fakat Lpg şart nede olsa konu Benzin...Helede dizel araçtan inince daha bi kötü oluyor.

Toyota Corolla'yı seçtim çünkü Sağlam-Kaliteli-Sorunsuz-Sanayi ve Servis Düşmanı Araçtır...Bana Life donanım paketi çok adaletsiz geldi tek şikayetim budur.

• Bahsedilen aracı 1.5 yıldır kullanıyorum, mesela uzun yolda 6. vites 110 km hız ile gidiyorsunuz yokuşa girdiğinizde vitesi direk 4'e çekip devri 3000'in üzerine çıkardığınızda bırak çekiş düşmesini araç hızlanarak çıkıyor, 1-2-3. viteslerde yukardaki arkadaşın da dediği gibi devir 2500'ün üzerindeyse koltuğa yapıştırmasa da öyle bir izlenim veriyor. 4. viteste de çekiş gayet güzel fakat 5 ve 6. viteste araç yavaş hızlanıyor bu da çekiş düşüklüğü izlenimi veriyor. çekmez diyenleri takmayın muhtemelen hayatında hiç bu araca binmemişlerdir sonuçta 100 hp'lik bir araçtan bahsediyoruz bana göre düz yolda 1.6 atmosferiklerden pek bi farkı yok, yokuşlarda onlara göre çekiş düşük fakat abartılacak kadar değil. Buarada araca 1 yıl kadar benzinle bindim şehir içi 7.5 litre civarında yakıyor, yaklaşık 3 aydır lpg ile biniyorum inanın bedvaya geziyormuşum gibi hissediyorum araç çok çok az yakıyor istanbul içinde km de 21 kuruş yakıyor, uzun yolda da 110 km hız ile 17 kuruş civarında yakıyor. ben çok çok memnunum tavsiye ederim. LPG taktıracak olan arkadaşlara bu araca landirenzo marka lpg tavsiye ediyorum çok uyumlu tam performans veriyor çekiş düşüklüğü diye bir şey kesinlikle yok. BRC taktırmak için gittim ustaların yoğun ısrarına dayanamayarak landirenzo taktırdım çok memnunum buarada ikiside aynı fiyat. 5 ay önce uzun dönem kullanıcı incelemesi yayınlamıştım bulursam buraya linki atarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ceykıb

Bahsedilen aracı 1.5 yıldır kullanıyorum, mesela uzun yolda 6. vites 110 km hız ile gidiyorsunuz yokuşa girdiğinizde vitesi direk 4'e çekip devri 3000'in üzerine çıkardığınızda bırak çekiş düşmesini araç hızlanarak çıkıyor, 1-2-3. viteslerde yukardaki arkadaşın da dediği gibi devir 2500'ün üzerindeyse koltuğa yapıştırmasa da öyle bir izlenim veriyor. 4. viteste de çekiş gayet güzel fakat 5 ve 6. viteste araç yavaş hızlanıyor bu da çekiş düşüklüğü izlenimi veriyor. çekmez diyenleri takmayın muhtemelen hayatında hiç bu araca binmemişlerdir sonuçta 100 hp'lik bir araçtan bahsediyoruz bana göre düz yolda 1.6 atmosferiklerden pek bi farkı yok, yokuşlarda onlara göre çekiş düşük fakat abartılacak kadar değil. Buarada araca 1 yıl kadar benzinle bindim şehir içi 7.5 litre civarında yakıyor, yaklaşık 3 aydır lpg ile biniyorum inanın bedvaya geziyormuşum gibi hissediyorum araç çok çok az yakıyor istanbul içinde km de 21 kuruş yakıyor, uzun yolda da 110 km hız ile 17 kuruş civarında yakıyor. ben çok çok memnunum tavsiye ederim. LPG taktıracak olan arkadaşlara bu araca landirenzo marka lpg tavsiye ediyorum çok uyumlu tam performans veriyor çekiş düşüklüğü diye bir şey kesinlikle yok. BRC taktırmak için gittim ustaların yoğun ısrarına dayanamayarak landirenzo taktırdım çok memnunum buarada ikiside aynı fiyat. 5 ay önce uzun dönem kullanıcı incelemesi yayınlamıştım bulursam buraya linki atarım.

Brc ve Landirenzo lpg fiyatı ne kadar bilgin varmı ?

• iyide zaten corollada bütün motorların 0-100 ü 10 saniyenin üstünde, bence hiç biri performan motoru değil, performan isteyen corollaya yanaşmasın, zaten nerde görsem içinde 50 yaşlarında sürücüsü var hissi uyandırıyo bende
  • Aynı fiyat hocam. benim taktırdığım yerde ikisi de 1750 liraydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buldozer85

iyide zaten corollada bütün motorların 0-100 ü 10 saniyenin üstünde, bence hiç biri performan motoru değil, performan isteyen corollaya yanaşmasın, zaten nerde görsem içinde 50 yaşlarında sürücüsü var hissi uyandırıyo bende

Ah kardeşim ah bende D sınıfı bi pejo 407 vardı her hafta servis ve sanayinin kapısındaydım...Cüzdanımın altını üstüne getirdi bu fransız...Yolda kalmaktan tut Egr arızasına , Yol bilgisayarındaki hava yastığı arıza uyarılarına , Hararet su eksiltmeden tut çektiğim çileleri bi ben bi Allah bilir...Beni öldürsen benzinli araca binmezdim...Pejo 407 bizi adeta batırdı yaptığım masrafları toplasan 12.000 TL eder...Ya yollardaki gece zifiri karanlıkta çektiklerimin bedeli ?

İşte bu yüzden yana yakıla usta usta dolaştım durumumu anlattım dizel alma benzinli al Toyota al olmazsa Honda al Lpgye en uyumlu markalardır...Toyota Honda seni asla serviste sanayide rezil etmez dediler ustalar...Pejo 407 yuzunden ustalarla akraba kardeş gibi olduk...Saolsunlar birçoğu üzüldü çektiğimiz çilelerede Toyota Honda dediler aldım corollayı şuan benzin hariç huzurlu mutluyum...Forumda ve sanayideki Toyota Corolla tavsiye eden herkese minnettarım...Şuan tek sorun iyi bir Lpg kiti bunuda bir süre aracı kullanmam gerekicek fabrikasyon bir sıkıntı var mı yokmu gibisinden eğer araçta fabrikasyon bir arıza ayıplı mal çıkmazsa Brc Lpg taktırcaz ve uzun yıllar Corollaya bincez inşallah.

Ben hiçbirinizi tanımıyorum ama kardeş ve dost tavsiyesi veriyorum...Fransız araçların tasarımına süsüne kanmayın Led farına kanmayın Donanımına kanmayın ilerde üzülürsünüz başımıza geçti biz üzüldük başka kişiler üzülmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4ACEB015E -- 1 Ekim 2014; 20:24:55 >

• quote:

Aynı fiyat hocam. benim taktırdığım yerde ikisi de 1750 liraydı.

Saol kardeşim ama bi tanıdığımız Brc önermiş babam Brc taktırcak öyle gözüküyor...Bilgiler için Tşk Ederim

• Size şöyle bi ipucu veriyim...Bakın bakalım Oto sanayilere en çok hangi markanın servisi var ? Bu bile kimin Ak kimin Kara olduğunun delilidir

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimAtmaca

quote:

Aynı fiyat hocam. benim taktırdığım yerde ikisi de 1750 liraydı.

Saol kardeşim ama bi tanıdığımız Brc önermiş babam Brc taktırcak öyle gözüküyor...Bilgiler için Tşk Ederim

Rica ederim, BRC'de iyi bir marka lpg konusunda çekinceniz olmasın ben sırf o çekinceler yüzünden 15000 km benzinle bindim, arabalarımız her ne kadar az da yaksa benzin çok pahalı , ben şimdi niye daha erken taktırmadım diye pişmanım. Arabanız sıfır olduğu için 5000 km falan benzinle binin ki olur da aracınızda bir sıkıntı varsa(Fabrikasyon hata) garantiden yapılsın, böyle bişi olacağını düşünmüyorum ama siz yine de işinizi sağlama alın sonra gönül rahatlığıyla lpg taktırabilirsiniz malum toyotanın motoru lpg'ye en uyumlu motor hiç bir sıkıntı çıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceykıb -- 1 Ekim 2014; 20:35:49 >

• Hocam ben 1.6 atmosferiklere bile cok yaklasmiyorum performansi tatmin etmez diye. Siz hem 1.33 motor hem de yokustan bahsediyorsunuz uzak durun bence. Tamam ekonomi motoru olabilir ama yokuslu bir yerde kucuk motor fazla yakiyor. İlla kucuk motor olacaksa 1.2 veya 1.4 tsi motorlu bir arac bakin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manass- -- 1 Ekim 2014; 21:13:51 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende 1.33 auris var, arkadaşların da söylediği gibi doğru devir doğru vites tercihinde sıkıntı yaratmaz, ha kaplan gibi tırmanıyor mu dersen yokuşları, hayır kendi halinde çıkmaya çalışıyor. Benim deneyimime göre 1.33 motorlu bir araç genellikle yokuşu olmayan düz şehirlerde gayet de ideal bir araç. Gönül isterdi ki vergi oranları insani değerlerde olsun da 2.2 lt dizel 300+nm torklu araçlar kullanalım.
  • ben de 1.33 2011 var. 2014 modelini de bayide test ettim. en son bayram icin 300km yol geldim. klima surekli acik araba dolu. 120-130 hız yollar izin verdikce lpg 6.8 litre. performans da duz yolda hic sıkıkntı yok, yokuslarda kaptırmazsan dusuk vites istiyor. ilk kalkis da performansli gitsin dersen. vites lambasi bir uc bin civari bir de dort bin civari yaniyor. biraz devirli kullanirsin oradanda kurtariri.
    oyle gitmiyor cekmiyor diye birsey yok. gayet ekonomik bir motor, performans ikinci planda. hem gitmeyip hem de cok yakan araclardan degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manass-

Hocam ben 1.6 atmosferiklere bile cok yaklasmiyorum performansi tatmin etmez diye. Siz hem 1.33 motor hem de yokustan bahsediyorsunuz uzak durun bence. Tamam ekonomi motoru olabilir ama yokuslu bir yerde kucuk motor fazla yakiyor. İlla kucuk motor olacaksa 1.2 veya 1.4 tsi motorlu bir arac bakin.

1.2 motor 1.33 motordan dahamı büyük oluyor ?

• Konu Toyota Corolla ise ben 1.0 motoruna bile hayır demem...Yeterki bir Fransız olup cüzdanımı servislerde oto sanayilerde boşaltmasın...Yeterki beni gece zifiri karanlıkta dağ başında yolda bırakmasın!!!

Boşuna dememişler , Toyota çıkarım senle her yola

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.