Şimdi Ara

1.33 corolla yakıt denemem (sonuç 3.7L/100KM) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
3.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    https://forum.donanimhaber.com/m_109337833/tm.htm

Bu konu işe yarar sanırım :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harun H kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle çok iyi.

Çoğu kişi 'her araba o hızlarda az yakar' demiş, günümüz için nispeten doğru ama herkes de o kadar sabırlı olamaz ve iyi şöför olmanın bana göre şartlarından biri de sabırlı olabilmektir.

122Hp Golf 7 aracımızla sürücü + 1 yolcu ile Güre den Çanankkale ye benzer sürüş ile biz de 4.8 ortalama ile gidip geliyoruz ama güzergahta tırmanış mevcut, yine de sizdeki rota da olsa ortalamanın o kadar düşeceğini sanmıyorum.
  • Madalyasını getirin arkadaşın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petrole gidilir depo fullenir, araba kaç km de not edilir (yada benim gibi fotosunu çekersin) gidilecek yola çıkılır, birde ordan geri dönülür tekrar aynı petrole gelinir tekrar fulletilir. Kaç lt yakmışın kaç km yapmışın ortalama böyle çıkartılır. Tek yön ile yakıt testi yapmak mantıksız. Ortalama hatalarını gidermek içinse mümkünse aynı yolu birkaç kez gitmekte fayda var.
  • Valla gayet guzel fakat servis garantide sorun çıkarabilir dikkatli olmak lazim.bendeki kasaya direkt garantili olarak takiyorlar,ne istir anlamadim.

• Genc tiesaycılar rahatsiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Kesinlikle çok iyi.

Çoğu kişi 'her araba o hızlarda az yakar' demiş, günümüz için nispeten doğru ama herkes de o kadar sabırlı olamaz ve iyi şöför olmanın bana göre şartlarından biri de sabırlı olabilmektir.

122Hp Golf 7 aracımızla sürücü + 1 yolcu ile Güre den Çanankkale ye benzer sürüş ile biz de 4.8 ortalama ile gidip geliyoruz ama güzergahta tırmanış mevcut, yine de sizdeki rota da olsa ortalamanın o kadar düşeceğini sanmıyorum.

hocam kazdağı rampaları butun ortalamayı alt ust edıyor

bende ısın aslı 4.2-4.1 cıvarı tuketım beklıyordum. canakkalenın meshur ruzgarını arkamamı aldım anlamadım :)
  • Bu arada hayret 1.33 cekmiyor lobisi gelmemis.gerci en son birkaçına video atarim rezil olursun yazmistim,anlaşılan dikkate almışlAr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 31 Ağustos 2016; 18:36:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimeltem

benim önceki aracım 1.33 auristi. şehir dışı 90kmh sabit hızla düz yolda 5 lt yakıyordu, ş.içi sakin kullanımda minimum 7.5lt yakıyordu. Sizin yol güzergahı bir nebze de olsa inişlidir, siz farketmemiş olabilirsiniz. Geri dönüşte de ne kadar yaktığınıza bakıp ortalamasını almanızı öneririm.

Başlangıç ve bitiş noktaları deniz seviyesinde demiş arkadaş.bu durumda rampa inişinden söz edemeyiz.

12 - 13 yıldır forumdayım bir gün bile kahkaha atmadan şu otomobil başlıklarından çıkamadım. Adam ciddi ciddi savunma olarak başlangıç ve bitiş noktalarının deniz seviyesinde olmasını öne sürmüş

edit : imlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vormound -- 31 Ağustos 2016; 18:48:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vormound

quote:

quote:

benim önceki aracım 1.33 auristi. şehir dışı 90kmh sabit hızla düz yolda 5 lt yakıyordu, ş.içi sakin kullanımda minimum 7.5lt yakıyordu. Sizin yol güzergahı bir nebze de olsa inişlidir, siz farketmemiş olabilirsiniz. Geri dönüşte de ne kadar yaktığınıza bakıp ortalamasını almanızı öneririm.

Başlangıç ve bitiş noktaları deniz seviyesinde demiş arkadaş.bu durumda rampa inişinden söz edemeyiz.

12 - 13 yıldır forumdayım bir gün bile kahkaha atmadan şu otomobil başlıklarından çıkamadım. Adam ciddi ciddi savunma olarak başlangıç ve bitiş noktalarının deniz seviyesinde olmasını öne sürmüş

Bunun neresi saçma anlat hele?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Antalyadan çık yola Samsuna başlangıç bitiş denize sıfır rampa yok tertemiz

• 2 gün önce binadan komşum 2015 corolla 1.33 düz vites aldı. Araç 18 bin km de , yakıt ortalaması 10.9 du. Aracı bi 10 dk kullandım rampada hiç tadı yok aracın (1.2 qashqai o rampada banamısın demiyor)
    Şehir İstanbul
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

quote:

quote:

quote:

quote:

Antalyadan çık yola Samsuna başlangıç bitiş denize sıfır rampa yok tertemiz

• Ben de benim 1.9 TDI Caddy ile boyle bir deneme yapmistim. 40-50 de 5'e atip hizlanip tekrar bosa atarak 10km yol yapmistim. Sonuc 2.9 litreydi. Tabi ki boyle sacmasapan bir surusu kimse yapmaz. Arabamin normal sekilde uzun yol tuketim degeri klima acikken 5.5 litre.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • demekki dci megane kullansaymışsınız 1 litre yakıcakmışsınız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

demekki dci megane kullansaymışsınız 1 litre yakıcakmışsınız :)

Toyotacı olarak hep söylerim. En tasarruflu ve uzun ömürlü araçlar reno motorları özellikle dizelleri. Gel velakin reno arabalarda konfor yok. Teoman şarkısı gibi güzel vücutlar boş suratlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

1.33 corolla yakıt denemem (sonuç 3.7L/100KM)

yemin ederim içerisinde "casio" kelimesi geçen başka bir yorum yazacaktım ama fotoğrafı görünce gerek kalmadı
  • O değerleri gidişli-dönüşlü yapalım lütfen.
  • Ona kalırsa 1.5dci megane 2 özensiz kullanım küçükçekmece - bodrum gidiş dönüş klima açık 3.7lt ortalama ki fabrika verisi 3.9lt. Ancak aracın gerçek ortalaması 5.0-6.5lt karma. 5.5 olur genelde mecidiyeköy köprü trafiği olmazsa. Uç değerler vermenin gerekliliği yok sadece kafa karıştırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

Kadranların kalitesi gözbebişlerimi kanattı

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.