Şimdi Ara

1.300 cc altı turbo benzınlı motorlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.300 cc altı turbo benzınlı zincirli ve sorunsuz modelleri bilenler paylaşabilir mi?

• 0.9 tce, 1.0tce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator93 -- 5 Mayıs 2020; 12:25:32 >
  • 1.0 tgdi
  • 1.3Mj'de 1.300 altı ve sorunsuz diyebiliyoruz

Fakat 1.300 altı turbo benzinliler için bunu söyleyemeyiz.Birincisi silindir sayısına ve hacime oranla inanılmaz sıkıştırma orani, ikincisi 1.3Mj sorunsuz derken binlerce örnek verebiliriz fakat 1.300 turbo benzililer için bu bi elin parmağını geçmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.3 altı yeni nesil turbo benzinli motorlarda zincir kullanan sadece Renault TCe var. Diğerleri kayışlı. VW'nin eski 1.2 TSI motoru da zincirli.
  • toyota'nın 1.2 turbo motorları (corolla hb'de kullanılan)
  • en sorunsuzu dizel için 1.3 multijettir.Diğerleri henüz rüştünü ispat edicek km 'ye erişmemiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayrettin_79 -- 5 Mayıs 2020; 15:15:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Civic 1.5 turbo 182 beygir motor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim aracımda 1.0 TSI, şimdilik bir sorun yaşamadım. Yakıtı biraz zor koşullarda direk artıyor, performansli bir motor olmasa da hacmine göre iyi. Bakalım uzun kilometreler sonunda neler yaşanır göreceğiz.

Renault grubunun 0.9 ve 1.0 tce motorlarını bilmiyorum ama şahsi fikrim uzun senelerdir üretimde ve kullanımda olan motorları denemeniz. 1.0 TSI yeni bir motor ve VAG grubunda benzinli motorlar ya hacim ya beygir bayağı bir değişim içinde

• Takoz Recep kullanıcısına yanıt
    hocam 1.0 tsi dan memnun musunuz? 115 hp 200 nm torku olan motor sanırım.
    ben de 1.2 tsi düşük km 2. el ya da 1.0 tsi sıfır leon düşünüyorum malum 150 hp 1.5 tsi'lar uçtu gitti ona para yetmiyor malesef. çok performanslı değildir ama bir atmosferik de değil sonuçta şehiriçi kullanıcam zaten yılda 1-2 şehirler arası yaparım. tecrübelerinizi anlatır mısınız yokuşta, şehir içi şehir dışı kalkışlar vs nasıldır memnun musunuz
  • 1.3 firefly 150 HP 270nm. Sadece 500x de mevcut. Bence bu senenin en iyisi seçilir. Bu motor 500x sport 200 bine satılıyordu nisan ayında.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tsmsk kullanıcısına yanıt
    Onun 180hp versiyonuda var.
    Hatta 1.5 250hp olanıda gelecek

• QralCess Q kullanıcısına yanıt
    Ülkemize gelir mi orası bilinmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxertugrulxxx

hocam 1.0 tsi dan memnun musunuz? 115 hp 200 nm torku olan motor sanırım.
    ben de 1.2 tsi düşük km 2. el ya da 1.0 tsi sıfır leon düşünüyorum malum 150 hp 1.5 tsi'lar uçtu gitti ona para yetmiyor malesef. çok performanslı değildir ama bir atmosferik de değil sonuçta şehiriçi kullanıcam zaten yılda 1-2 şehirler arası yaparım. tecrübelerinizi anlatır mısınız yokuşta, şehir içi şehir dışı kalkışlar vs nasıldır memnun musunuz
    Dediğiniz gibi benzer hacimlerde atmosferik bir motor ile kıyas doğru olmaz . Farklı kulvarda motorlar

Hacmine göre performans iyi . Bu şu demek değil ama bu motor uçuyor kaçıyor efsane değil . 1.0 motora göre yeterli gayet hatta iyi. Yokuş , şehir içi ve dışı herhangi bir dezavantajı yok ama şehir içi yokuşlarda ve de biraz sıkıştırınca yakıtı direk uçuyor. Forumda baya az yaktıran var ya da ben beceremedim bilmiyorum

Açıkcasi tsi biraz garip oldu işte sürekli beygir düştü her sene kimi sorunlardan ötürü 1.4 tsi için meselqla, motor kodları fln değişti . 1.2 kalktı şu an 1.5 var 1.4 var mı bilmiyorum. Yani uzun vadede birşey demem doğru olmaz bana da çok güven vermiyor ne yazık ki ama dediğim gibi kısa vadede bir sorun yaşamadım simdilik

• ülkemizde yok ama psada 1.2 puretech 155 hp 240 nm motor var
    www.auto-data.net
    2018 DS 3 Crossback 1.2 PureTech (155 Hp) Automatic | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    https://www.auto-data.net/tr/ds-3-crossback-1.2-puretech-155hp-automatic-34452

1332 cc'ymiş motor vergi avantajı yok, 1332cc mercedeste 163hp motor var zaten, renaultda 160hp
    1332 cc o ya onu alacağınıza 1.5 olanı gelecek onu alın en azından boşa 1.6 vergisi vermezsiniz. muhtemelen 1.5 olanı 320 nm filan olur o da açıkcası dizelden sonra bunlara mı geçsek fiat dışında diğer markalarda böyle motor çıkarsa.

• Zaman zaman ben de 1.3 altı turbo benzinli çift kavrama olmayan otomatik araç arayışına giriyorum. Dsg tamam da bu vw 1.2 tsiyi bitirip niye 1.0a geçti bilen var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Zaman zaman ben de 1.3 altı turbo benzinli çift kavrama olmayan otomatik araç arayışına giriyorum. Dsg tamam da bu vw 1.2 tsiyi bitirip niye 1.0a geçti bilen var mı?
    Emisyon normları...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.