Şimdi Ara

1.3 tce Clio

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: patikliağa Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
60. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: 1
Giriş

araç satın almak istiyorum bütçem yaklaşık 1.100.000 gibi.

gözüme 2020 model 1.3 tce clio icon paketini kestirdim. Ancak birkaç video izledim ve okuduğum yorumlar aracın sürekli su eksilttiğini, termostat ve devirdaim kronik sorunları olduğunu, ve bir hararet göstergesi bile olmadığını bu yüzden motorlarının yandığını söyleyen yorumlar açıkçası beni biraz korkuttu.

sürekli suyu kontrol etmem gerekiyormuş çözüm olarak da herkes bunu öneriyor.

kullanan, binen arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirler mi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet 1.3 tcenin kronik sorunu malesef. Hararet yükseldiğini gösterdiğinde artık çok geç oluyor. arkadaşımın dusteri benzer şekilde motor yedi garanti bitmesine çok az vardı servisten yapıldı. 140 bintl fatura çıktı.

• Geçmiş olsun öncelikle.

Yani sizce uzak mı durulmalı bu motoru kullanan araçlardan?
    Çünkü bazı yorumlar da orijinalindeki devirdaim setinin kötü olduğunu ancak artık o hatanın düzeltildiğini ve serviste değiştirdikten sonra bir daha sorun yaşamadığını yazan da olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devirdaim ve termostatın değişim kmsini takip edip serviste bu parçalara müdahale ettirseniz yada parçayı servisten alıp parçayı ustanızda değişirseniz sorun olmaz triger seti gibi düşünün tce motorda bu iki parçanın değişim kmsinden kaynaklanıyor sanırım bu olay

Evet bir termostat problemi konusu var, okuyoruz duyuyoruz. Ancak çevremde yaşayan olmadı, keza şirkette de hatrı sayılır sayıda 1,3 megane var. Şu ana kadar sıkıntı yaşamadık.

Şahsen kontrol ettirip, tereddüt etmeden alabileceğim bir araç.

evet termostat ve hararet sorunu var uzun sure yuksek devirde kullaninca. isinma ve basinca bagli buharlasma kaynakli olarak yag eksiltme de yapabilir ama bu daha cok kullaniciya ve bakiminin nasil yapildigina bagli diyebilirim. kucuk hacimli motorlar olduklari icin biraz narin oluyorlar. bu tarz sorunlarin cok goze batmasinin sebebinin ama 1.5dci gibi sorunsuz bir clio motoruyla karsilastirilmalariyla alakali oldugunu dusunuyorum. yoksa diger markalarin motorlarina gore cok da kronigi var denemez.

surus keyfi olarak 1.3 tce bence apayridir ama. motor-sanziman uyumu filan muazzam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niZZ0 -- 25 Eylül 2025; 14:16:18 >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.