Şimdi Ara

1.2 Benzinli Araç Konusunda Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
126
Cevap
1
Favori
5.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıkta da belirttiğim gibi 1.2 motor benzinli bir araç almak istiyorum. Mevcutta kullandığım araç 1.6 otomatik vites golf 5. Normal şartlarda aracım kapının önünde durur, servisle işe gider geliri. Ancak artık ekstra işlere gitme durumum belirdi ve golf beni yakıt konusunda üzebilir. Şu anda ort. 9,2 yakıyor aracım. Seçenekler arasında, Polo, Corsa, Fiesta ve Punto var.

Polonun tasarımını çok beğeniyorum. Ancak aracımın değerinde denk bir araç değil. 1500-2000 TL civarında bir ekleme yapmak zorunda kalacağım. Bu eklemeyi yapmamak için ise Corsa en iyi alternatif olarak duruyor.

Fiestanın tipi çok güzel ancak içine bindi ve gerçekten çok dar. 188 boy 88 kiloyum :)

Daha önce grande punto kullandım, genel anlamda memnundum. Ama yukarıda saydığım araçlar arasında kalite açısından en geride olduğunu düşünüyorum.

Özetle;
    Manuel vites, 1.2 motor hacimli bu araçlar arasında hangisini tercih etmeliyim ?

2. el piyasası, iç hacim genişliği, sürüş dinamikleri ve yakıt konusu ile hangi araç öne çıkıyor?

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaskalı Suikastçi -- 3 Haziran 2013; 22:54:01 >

• bence paraya kıy polo al hocam...
  • Hocam poloyu yanlis yazmissin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Hocam poloyu yanlis yazmissin

Hocam eyv :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaskalı Suikastçi -- 3 Haziran 2013; 22:55:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

bence paraya kıy polo al hocam...

peki ama neden hocam?
  • usta neden 1.2? sorabilirmiyim.
    1.2 araç kullanıyorum da. bence hacmine göre çok yakıyor. onun yerine birazcık daha fazla yakanı (1.6) sını alıp en azından performans konusunda yeterliliğini isterdim.
    rampalarda falan kendini çok belli ediyor
  • poloyu tavsiye ederim, abim de 1.2 benzinliyi kullanıyor hem tüketim hem şehir içi performans olarak çok memnun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

usta neden 1.2? sorabilirmiyim.
    1.2 araç kullanıyorum da. bence hacmine göre çok yakıyor. onun yerine birazcık daha fazla yakanı (1.6) sını alıp en azından performans konusunda yeterliliğini isterdim.
    rampalarda falan kendini çok belli ediyor

hocam arabaya zaten çok fazla binmiyorum. o nedenle. Gönül dizel almak ister ama şu anda elde avuçta olan parayı arabaya yatırmak da istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enpisagor

poloyu tavsiye ederim, abim de 1.2 benzinliyi kullanıyor hem tüketim hem şehir içi performans olarak çok memnun.

hocam abinizde olan kaç model ?

özellikle ş.içi yakıt tüketim değerleri nedir? bu arada sakin mi kullanır aracını?

Desteğiniz çin şimdiden teşekkürler...
  • Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan yok mu, desteğinizi bekliyorum...
  • arka yaşam alanı ve bagaj önemli değilse, 1.2 olup hem güçlü hemde en az yakanı istiyorsanız suzuki swift derim, 95ps ve 6 litre şehiriçi tüketimi var, yine yapılan testlerde gerçek fabrika verisini tutturan tek araçtır, tam otomatiğide az yakmaktadır,

• quote:

Orijinalden alıntı: electro_g

arka yaşam alanı ve bagaj önemli değilse, 1.2 olup hem güçlü hemde en az yakanı istiyorsanız suzuki swift derim, 95ps ve 6 litre şehiriçi tüketimi var, yine yapılan testlerde gerçek fabrika verisini tutturan tek araçtır, tam otomatiğide az yakmaktadır,

hocam swift in iç tasarımı çok hoşuma gitmiyor ek olarak, aracı satarken zorlanmak istemiyorum ...

• b segmentte o zaman fiesta diyorum ben ...
  • Corsa 1.2 kullandım 1.2 araca göre atak ama yol tutuşunu hiç beğenmedim aynaları da küçük geldi malesef az yakan bir araç değil yol bilgisayarı bile yok. Bence tercihinizi fiesta ve polo yönünde kullanın. 1.2 araçlar da çok çok az yakmaz mevcut arabanıza göre taş çatlasın 2lt oynar.
  • 3 Silindir 70 PS Polo 1.2 şehiriçi-şehirdışı karma tüketimde 5.9 Lt tüketimi var. Polo Trendline donanımına ek olarak 15'' çelik jant alınırsa hoş olur.
  • hocam yorumunuz için tşk. bahsettiğiniz değerler sakin kullanımda yakalıyorsunuz sanırım. aracınızın sürüş dinamikleri, yol tutuşu nasıl ?
  • Babam senelerdir clio 1.2 16valf benzinli araç kullanır çok da memnun. Performans olarak şehir içinde tamam ama şehir dışı uzun yollarda bi performans beklememek lazım. Sizin belirttiğiniz araçlardan ben fiesta ve poloyu öneririm.

• hocam ş.içi kullanacağım zaten. fiesta nın dış görünümü gerçekten çok güzel ama içi çok dar. yani tabuttaymışım gibi hissediyorum, sanırım polo bir adım önde, paraya kıyıp polo alacağım sanırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alaskalı Suikastçi

hocam ş.içi kullanacağım zaten. fiesta nın dış görünümü gerçekten çok güzel ama içi çok dar. yani tabuttaymışım gibi hissediyorum, sanırım polo bir adım önde, paraya kıyıp polo alacağım sanırım :)

Orada seçim size kalmış. Hayırlısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: electro_g

arka yaşam alanı ve bagaj önemli değilse, 1.2 olup hem güçlü hemde en az yakanı istiyorsanız suzuki swift derim, 95ps ve 6 litre şehiriçi tüketimi var, yine yapılan testlerde gerçek fabrika verisini tutturan tek araçtır, tam otomatiğide az yakmaktadır,

Şimdiye dek aldığım kullandığım tüm araçlarda fabrika verisini tutturdum. Özellikle colt şehir içi fabrika verisini çok rahat yakalıyor. Düz mpi motorlarda yapacak pek birşey yok. Ancak değişken subap zamanlamal motorlar çok abartı kullanmadıktan sonra kendinden düşük hacimli mpi kadar tüketiyor.

Kıyaslamamı Corsa 1.2 (85bg)/ Colt 1.5 (109bg)ile yapıyorum. Bu iki aracımı aynı şehirde aynı güzergahta kullandığımda benzin olarak ikisinin de 6.5 civarında yaktığımı gördüm. Kasa ağırlıkları birbirine yakın olan bu araçta Colt 6 ileri vitesli idi ancak 16inç jant ve 205-45-16 gibi büyük ebatta lastiklere sahipti.

Yol tutuş ise kıyaslanamaz bile.

Ben MIVEC, CVVT gibi teknolojili motorları öneriyorum. Turbolu araç tercih edilirse 1.4 TSI çoğu zaman 1.2 TSI' ile aynı yakacaktır.

Swift en son kasasını incelemedim ancak 2007 modellerinin arka kısmı ve bagajı çok dardı. Yenisini çok övüyorlar.

Aracınızı güle güle kullanın.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.