Şimdi Ara

1.2 64 beygir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sadece şehir içi kullanımda sıkıntı yapmaz ama ş.dışına da giderim diyorsanız hem sizi yorar hemde sollama yaparken ya da ani hızlanmanız gereken acil durumlarda tehlikeli olur hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fabia da kullandim bu motoru. 2012 yilinda 89.000 km de aldim 2015 yilinda 207.000 km de sattim. Istanbul'dan Antalya'ya Istanbul'dan Fethiye'ye Istanbul'dan Bartin'a uzun yollarim oldu. Defalarca kara yolunu kullanarak Istanbul'dan Bursa'ya gittim ve dondum. Kullandigin arabanin ne oldugunu bilirsen hic problem yok. Benimki 200.000 lerdeyken bile 160-170 km hizlara cikabiliyordu ve gram yag eksiktmiyordu.

Bakimlarini duzenli yaparsan motor mekaniginde hicbir sikinti yok ancak duzenli olarak induksiyon bobini patlatir. Bagajda mutlaka yedek bobin tasiman lazim. Iki tornavidayla patlayan bobini sokup yenisini yerine takabilirsin.

Hararet sorunu hic yasamadim. 4 kisi ve full bagajla Antalya Burdur rampasini cikarken bile.

Bu arada benim 207.000 de sattigim araba 1 hafta sonra malum sitede 150.000 km olarak satisa cikti. Ulkede namussuz insan cok maalesef.

Punto 1.4 77 bg otm

207 1.4 90 bg otm. Sırasıyla ve su an kullandığım.

Hic mı uzun yol yapmayacaksıniz hiç mı çevreyoluna çıkmayacaksiniz, hiç mı ışıklarda sol şeritten kalkmayacaksinız?

Benzinlide 90bg bile ortalama performans için vasatken bulaşmayın derim. Arabanın içinden siz gidiyorsunuz ama araç gitmiyor, sinir harbi yaşarsınız. Ki ben bebekli, performans aramayan bir adamım. Kaldı ki yakıtı falan da koklamaz, ha dersiniz 90'dan yukarı çıkmam o ayrı.

• Beklentilerinizi düşük tutarsanız sizi idare eder. Bende 1.4 98 model lpgli Cilo-1 var. Gücü sizinki kadar ancak. Yüklü dik rampalarda soluğu kesiliyor ama çok şükür hiç yolda bırakmadı. Bu tarz atmosferik araçları rampalarda boğmamak önemli, biraz devirli girip gazı kesmeden çıkmak gerekli. Baktınız yinede bayılıyor, deviri düşürmeden vites küçültmeniz lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasto_37 -- 28 Nisan 2017; 11:8:38 >

1.2  64 beygir

Şaka bir yana, hiç bir performans beklentisi yoksa iş görür. Neden olmasın? Burada düşünülmesi gereken aracın yaşı. Belli aralıklarla ufak tefek sıkıntı çıkaracaktır. Seat ne olsa daha iyi bir araba; ama örnek vermem gerekirse:

Eşimin Kalos 2005 model. 40.000km'de. Sıfır alınmıştı. 40.000km'deki aracın yaptıkları:

1) Sübaplar ve iticiler elden geçti. (Bu araçlarda sübap ayarı fabrikada çok sıkı yapılmış. 90-100.000km'de bu sıkıntıyı tek seferlik açarlarmış. Bende yaştan ötürü çok daha önce oldu. Bu sıkıntıyı görmezden gelebiliriz. Modele has bir sorun.)

2) V kayışı gergi bilyası dağıldı. Sanayiye şarj dinamosu, direksiyon hidroliği olmadan kendimi attım. 200TL'ye halloldu.

3) Airbag beyni arızalandı. 150TL.

4) Ön takımda ne kadar kauçuk takoz varsa hepsi taşlaştı. Her bakımda bir kısmını değiştire değiştire ilerliyorum.

5) Radyatör hortumları eskidi. Yeni huy: Araç su eksiltiyor. Bir yerde kaçak var. Hortumları komple değiştiresim var.

6) Otomatik vites kilidi araç kalkış yaptıktan sonra devre dışı olur. Her frene bastığında kilitleyip açmaz. Şu anda kafasına göre çalışıyor. Bazen normal, bazen aracın gitmekte iken de frene bastığımda vites kolunu kilitleyip açıyor.

7) Benzin depo kapak kilidi kırıldı. Parça 7TL imiş. Ustaya parasını vermeye çalıştım. Beni kovaladı.

8) Silecek kollarının motor saplaması aşındı. Kolun içinde dönüyordu. Kol ile saplama arasına conta koyup vidayı sıktım. Yıllardır böyle kullanıyorum.

9) Tipik klima gazı sorunsalı...

10) Tavan boyası yanmaya başladı. Küçük iki bölge var. Asabımı bozuyor. Tavanı folyo kaplayasım var.

11) El freni teli gevşedi. Tamir ettirdik.

Yaştan ötürü başıma gelenler bununla sınırlı... Ancak görüldüğü gibi, sürekli bir şeyler oluyor. Bazısı yolda bırakır. Bazısı bırakmaz. Uzun yola sık gidilecekse eski araba makul değil. Şehir içi kullanılacaksa bir şey olmaz. V kayışın kopsa kendini sanayiye atacak zamanın var neticede...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 28 Nisan 2017; 11:34:32 >

• Şuan satılan ,ibiza 1.0. 75 bg den daha iyi bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

for fusion 2005 model 1.4 tdci 68 HP
    https://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=7766

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.