Şimdi Ara

1.16i 2012 Model Hızı Fazla Hissettiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Babamda 2014 yeni kasa Mondeo var 1.6 TDCİ titanium model. Kendimde de 2012 1.16i urban line var 17 jant aracım. Yanlız şunu farkettim Mondeo ile 130 ile gittiğimde hızı çok az hissediyorum ama kendi aracimda 100 ün üstünde hızı fazla hissediyorum. Virajlarda falan güvensizlik yok tabiki ama akşam yolculuğunda falan cidden hiizi fazla gösteriyor. Bu 1.16 ya has bir durum mu yoksa BMW nin 5 serisi de böyle mi. Yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat425 -- 19 Aralık 2018; 1:2:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben de ibrede sıkıntı var sandım

    Aracın ön cam açısı, yalıtım, konfor bunlar hızı hissetmede önemli etken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 19 Aralık 2018; 1:03:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Ben de ibrede sıkıntı var sandım

    Aracın ön cam açısı, yalıtım, konfor bunlar hızı hissetmede önemli etken.
    İlk başta başlığı hızı fazla gösteriyor yazdım. Sonradan aklıma geldi yanlış anlaşılabileceği o yüzden hissettiriyor olarak değiştirdim :) Ön camla alakalı galiba. Abimde benim aracı sürünce hak verdi. Ben biraz daha fazla şey bekliyorum demek ki 1.16 dan :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.16 her ne kadar premium bir araba olsada C sınıfı kendi klasmanında kalitesi düşük bir araç. Mondeo D sınıfı premium olmayan modeller içerisinde yalıtım konfor anlamında en tepede olunca o şekilde hissettirmesi normal. 3 ve 5 serisinde yaşamazsınız bu sıkıntıyı.
  • murat425 kullanıcısına yanıt
    Özellikle bunu yapıyor BMW. Eskiden hızı hissettirmemeyi meziyet sanardım bende ama bu sadece orta ve üst sınıf araçlarda böyle olmasına uğraşılıyor, hızı hissetmeyince birşey de hissetmiyorsun çünkü ve BMW bunu istemez 1 serisinde, yolu ve hızı bir ölçüde hissettirmesi lazım. Süspansiyonun yoldaki minik bozuklukları hissettirmeme olayı (yani yüksek hızlarda tam oturacak şekilde ayarlanması, popoya gelen hız yapıyorum sinyalinin maskelenmesi) rüzgar sesi ve ön cam açısı (ve ön camın köşelerindeki konkav bölgeler) hız hissini düşürüyor.

    2017 A5 sportback ile İzmitten geldim geçen hafta, ibre 170'te hız hissi taş çatlasa 120'dir. Konfor açısından mutlaka güzel de, örnek veriyorum küçük sınıf bir GTI'ın böyle olması istenecek birşey değil. Daha çok belli etmesi lazım bazı araçların sürücüye ne yaptığını, doğal olması lazım yani. Şahin gibi de olmayacak tabi, bunun tatlı bir dengesi var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.