Şimdi Ara

1.0 Tsi 2021 Polo Soğutma sıvısı eksiltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2021 model vw polo 1.0 tsi şuanda 28000 de olan polo araca sahibim.

19-23 Haziran'da İstanbul - Didim arası yolculuk yaptım. Bu zamana kadar hiçbir hatası olmayan araba, bayramdan sonra kullanıma göre 7-10 günde soğutma sıvısı eksik hatası almaya başladı. %50 antifriz %50 safsu olacak şekilde her seferde yaklaşık 500ml ekleme yaptım.

Temmuz ortasında tekrar aynı durum olunca genleşme kapağının orjinal yenisini alıp 18-20 Temmuz'da İstanbul - Denizli yolculuğu yaptım. Yine aynı şekilde 500ml ekleme yaptım

Tekrar aynı hatayı aldım. Sorun neyden kaynaklı olabilir? Yorumunuz öneriniz olur mu? Araca hiç dokunulmadı bakım periyodik bakım haricinde. Yetkili sevise mi bırakmak gerekir usta öneriniz olur mu? (İstanbul Şişli tarafındayım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrcmhmt -- 21 Temmuz 2024; 10:34:13 >

• Bi yerlerde kaçak vardır. Sızdığı yerde antifiriz artığı bırakır oradan anlaşılabilir. Gözle görülen bişey yoksa kaçak devirdaimdedir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Araca motor temizleme işlemi uyguladım daha net görebileyim diye sonra lifte kaldırıp motor korumayı çıkarıp kontrolde ettim. Herhangi bir antifriz yok, kılcal bir kaçak olabilir anında kuruyan ama gözle görülen bir durum olmadı.

Sızdırmazlık ürünleri de var ama gidip başka yeri tıkar diye denemek istemedim. https://eshop.wurth.com.tr/tam-katalog/Radyatoer-szdrmazlk-maddesi/31313009010602.cyid/3131.cgid/tr/TR/TRY//

Devirdaimden olduğunu açılmadan anlamak mümkün müdür?

• dmrcmhmt D kullanıcısına yanıt
    Antifiriz kuruyunca iz bırakır. Triger kapağını sökmeden görmek çok zor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.5 tsi lerle ilgili konusu açılmıştı. Kronik vs yazıyordu. Devirdaim pompası olabilir. Konuya bakın isterseniz.

https://forum.donanimhaber.com/1-5-tsi-su-eksiltme--157250039

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, yetkili servise bırakmak daha garanti sonuç olacak gibi

• Devirdaimdir genelde ilk oraya bakın derim araç yeniymiş zaten serviste de değişim yaptırabilirsiniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 Polo 1.2 tdi egr arızası
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kronik bir sorun malesef...mutlaka servise gidin ben de aynı sorunu yaşamaya başladım ama şansa baktım düşüktü antrifiz. araba uyarı vermedi. ekleme yaptım geçen baktım gene azalmış. servise gideceğim 1-2 haftaya.arabayı kullanmadığım için.

aeaba yeni bnce ücretsiz yapmalılar. kapağı felan değişmeseydiniz hiç... ekleme olarak g13 mü eklediniz?

• Aracın içinden göğüsün altında tabana bi bakın elinizle hocam ıslaklık falan var mı. Petekten falan kaçırıyorsa oraları ıslatır. Umarım oradan değildir basit bir şey çıkar.

Hatta daha 2 gün önce izledim volkwagen bir araçta su kaçağı bulunamayan bir arabanın nerden su kaçağı yaptığını buluyorlardı. Kalorifer peteğine bağlı bir hortumdan damla damla akıtıyordu. Kontrol etmekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muthisbishi -- 21 Temmuz 2024; 14:37:5 >
  • İstanbul Uzay otoda kontrol yapıldı, sızdırma ve basınçla alakalı bir sorun bulamadılar. Sogutma sıvısı eksik uyarısı verirse, uyarıyla birlikte sıvı eklemesi yapmadan kapağı açmadan tekrar getirin dediler 1.0 Tsi 2021 Polo Soğutma sıvısı eksiltme 

• Paspasların altında da ıslaklık olmuyorsa devirdaim'dır büyük ihtimalle (bu sıcakta da aslında hemen kurur.)

• şikayet portalları devir daim pompa arızası şikayeti ile dolu... :(

2018-2020 üretimlerde belirgin kronik bir sorun 2021 sonrası özellikle 2022 makyajlı kasa'da benzer sorunlar azalıyor...

birşey yok diyerek göndererek 2.ve 3.'de garantiye başvurup değiştiriyorlar

sen o ara uğraştığınla kalıyorsun...psikolojini sağlam tut...

• Turbonun bastığı havayı emme manifoldu içinde soğutan watercooler var. Emmenin girişini söküp içini kontrol ettirseniz iyi olur.

• Devirdaim pompası terleme yapıyor olabilir, radyatör ile bağlantılı hortumlardan birinde sıkıntı-sızıntı olabilir ya da radyatörde çatlak-kırık-ezik veya sızıntı vardır.

Bir de son olarak genleşme tankı yani plastik kapta bir sorun olabilir.

28.000km'de ki araçta normal bir durum değil, garantisi vardır 2021 model ise, gidin garantiden bedava yapılmasını talep edin, seve seve yapacaklar.

2020 yani pandemiden sonra üretilen her markanın devirdaim pompalarını hafiflettiler maliyetten kısmak için ve öyle kaldı, alüminyum oranını çoğalttılar ki ham alüminyum bile kullanmadı çoğu marka, bu da conta ile birleşim yerinde hep sıkıntı oldu markalarda. Hurdacılara deli gibi devirdaim pompası geliyor son 1 yıldır, alüminyum alaşım diye demire göre para da ediyor, hatta bunları toplayan ve tamir-torna edip temiz çıkma diyen satanlarda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 26 Temmuz 2024; 20:51:21 >
  • 2018 vag grubu aracımda 28bin kmde devirdaim motoru değişmişti geçtiğimiz yıl serviste. kronik olduğu söylenmişti. elektrik destekli devirdaim motorlarda. gözle görülebilir bie sızıntı vardı liftteki aracımda göstermişlerdi. mutlaka servise gösterin. yukarıda yazılan her olabilir, soğutma sistemi önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamyonlarkavuntaşır -- 26 Temmuz 2024; 20:58:30 >
  • kronik devirdaim problemi. garantiniz devam ediyorsa servise başvurun. garantiniz bittiyse ancak düzenli olarak servise götürdüyseniz iyi niyet indirimini sorun.

en son aldığınız fiyatı iyi bir vw özel servisine sorup karşılaştırın. çok büyük fark yoksa serviste yaptırın.

eğer özel serviste yapacaksanız devirdaimi orijinal olarak parçacıdan kendiniz temin edin, antifriz olarak kitapçıkta yazan şartnameyi karşılayan shell hazır karışım antifriz bulabilirseniz o şekilde alın. shell ve motul hazır antifrizlere bakın özellikle. ustaya da bu antifrizi seyreltmeden koyun deyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 27 Temmuz 2024; 11:41:21 >
  • Salı günü (23.7.24) kontrol edilip 200 km sonra Cumartesi (27.7.24) tekrar uyarıyı verdi.

Genleşme deposundaki su eksikliğini; dolu teslim eden danışman boş halini de görmüş oldu, tekrardan yetkili servise bıraktım.

Garanti bitti ama yapılan işlemin bir garantisi olması açısından yetkili servise bıraktım, özel servisler de hiç dokunulmamış motoru deneme tahtasına çevirebilir izlenimi aldım.

Servisteki kontrollerde gözle görülen herhangi bir kaçak bulunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrcmhmt -- 28 Temmuz 2024; 9:58:22 >
  • ES3NT kullanıcısına yanıt

Tamda sorun burada oluşmuş. Yetkili servisten radyatör arkasındaki olan bu parçadan su kaçağı oluyor diye dönüş oldu. Parça değişip motor sıvısı yenilenecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrcmhmt -- 29 Temmuz 2024; 16:19:7 >
  • dmrcmhmt D kullanıcısına yanıt
    Hocam ayni sorun bende de var .iki defa ayni sorunu yasadim stop edio calistirinca skinti yok.hararette bi skinti yok.seviyede skinti yok kafayi yedirtecek bana.2022 model 28 binde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 26_____ kullanıcısına yanıt

Bende stop etme problemi olmadı, sadece su eksiltme oldu. Tahminim aşırı sıcakta (Araç içi termometre Didim 45 derece) bir şekilde etkilendi.

Emme manifoldunun altındaki turbo hava soğutucuda kaçak tespit edilip parça değiştirildi.

Su eksiltme olmadan bu hatayı veriyorsa sistemde hava olabilir veya sensörde bir problem olabilir. Kontrol ettirmenizde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrcmhmt -- 31 Temmuz 2024; 16:27:7 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.