Şimdi Ara

1.0 Skoda TSI Fabia DSG uzun yol değeri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
7.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SroKO

Bendede 2018 model fabia 1.0 tsi dsg var.Uzun yolda yakıt tüketimleri 3-4-5 arası görüyor değişken olarak.Yani değer olarak gayet iyi.Bizim araçların eksi yönü şehir içi trafikte diğerlerine nazaran dsg'den dolayı biraz daha fazla yakıyor ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence insan aracı genel manada yavaş ve sakin kullanıyorsa yeni nesil tsi lar gerçekten çok iyi .

Fakat araba sürmek senin için keyif ise tsi lar adamı üzere o zaman kesinlikle Tdi derim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gaziantep İskenderun 4 kişi klimasız 90 km sabit 1500 kilo 1800 motor 170 bg araçla 5.8 ortalama tüketim gittim :)

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    4 değil ama 5 ileri atmosferik var. 80-90 la gidebilirseniz böyle yakıyor.

1.0 Skoda TSI Fabia DSG uzun yol değeri

• kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Vw lerde durma kalkma komple süreye dahildir geçen sarıyer ataşehir arasını 2 saatte gittim ama arada 1 saat arkadasa uğradım normal sürüş 1 saat ama ilk kontak dan saymaya başlıyor arada 5-6 saat durusanız sıfırlıyor vw ler böyle

• kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Motoru kapattım ama değerlerin sifirlanmasi icin Fabia da belli bir zaman geçmesi gerekiyor herhalde..

• Hahahah iyi misiniz?
    Bende seat Ateca kullanıcısıyım merak etmeyin.

Ortalama hızınla gittiğin süreyi çarp bakayım gitttiğin yol tutuyor mu?

Siz yapamazsınız şimdi :
    78 * 5,25 = 409,5

• quote:

Orijinalden alıntı: SroKO

Bendede 2018 model fabia 1.0 tsi dsg var.Uzun yolda yakıt tüketimleri 3-4-5 arası görüyor değişken olarak.Yani değer olarak gayet iyi.Bizim araçların eksi yönü şehir içi trafikte diğerlerine nazaran dsg'den dolayı biraz daha fazla yakıyor ..
    Fabrika verisi
    1.0 TSİ 6 ileri manuel, şehir içi yakıt verisi; 5.6 lt
    1.0 TSİ 7 ileri DSG , şehir içi yakıt verisi; 5.3 lt

Buna göre dsg den dolayı fazla yakmaması lazım değil mi?

• Dizele alternatif olduğu kesin.
    Fabrika verisi şehir dışı 4.3 lt.
    Fabia3 en sevdiğim B segment araçlardandır,
    Fabia1’i de severdim.
    4 silindir 2012 yaris 1.33 multidraveS ile 750 km’yi 5.1 litre ile tamamlamıştım. (100 km’si şehir içi)

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

Dizele alternatif olduğu kesin.
    Fabrika verisi şehir dışı 4.3 lt.
    Fabia3 en sevdiğim B segment araçlardandır,
    Fabia1’i de severdim.
    4 silindir 2012 yaris 1.33 multidraveS ile 750 km’yi 5.1 litre ile tamamlamıştım. (100 km’si şehir içi)
    Devamlı kasıntı araç kullanan biri için evet turbo benzinliler, dizele alternatif. Ancak biraz daha seri kullanan biri için makas o zaman açılıyor. Dizeller çok daha iyi performanslı kullanımda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

Fabrika verisi
    1.0 TSİ 6 ileri manuel, şehir içi yakıt verisi; 5.6 lt
    1.0 TSİ 7 ileri DSG , şehir içi yakıt verisi; 5.3 lt

Buna göre dsg den dolayı fazla yakmaması lazım değil mi?

Alıntıları Göster
    Nedc yerine wltp verilerini baz almak daha doğru. Wltp verilerine göre dsg'li modeller manuele göre 0.3litre civarı daha fazla tüketiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reko

Vw lerde durma kalkma komple süreye dahildir geçen sarıyer ataşehir arasını 2 saatte gittim ama arada 1 saat arkadasa uğradım normal sürüş 1 saat ama ilk kontak dan saymaya başlıyor arada 5-6 saat durusanız sıfırlıyor vw ler böyle
    Biraz yanlış bir tanım olmuş. Kontak kapatınca aradan 2 saatten fazla süre geçmemişse değerleri sıfırlamıyor sadece. Durduğu süreleri de eklemiyor.

• benzinli bir araç için 5 in altı her zaman iyidir. tam otomatikler ise çok iyidir.
  • Hanım kullanınca böyle yakıyor.1.4 Tsi DSG golf.Tarsus-Silifke arası en az 15-20 civarı trafik lambası var.
    1.0 Skoda TSI Fabia DSG uzun yol değeri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanik033 -- 8 Temmuz 2019; 12:27:58 >
  • 1.0 tam otomatik focus ile afyon istanbul arası tek kişi klima açılmadı, bagaj yok ,100-110 km hızlarda dikkatli kullanım 4.4 litre yakmıştı.
    Yine aynı araçla istanbul alanya gidiş dönüş 3 yetişkin 1 çocuk 1 bebek bagaj dolu klima açık , sürüşe dikkat edilmedi, 5.5 litre harcadı, bence gayet makul.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Doğru tanımı yanlış yaptım ama olay şu bizim yol bilgisayatları audide aynısı aradaki kontak kapatmaları süreye sayıyor ama tüketim km vs yok sadece süre var..nedeni bende bilmiyorum

• etusch kullanıcısına yanıt
    Arkadaş ben anlamıyorum hayatınızda dsg kullanmamışınız kullanan herkesle dalga geçmek gibi bir hobiniz var.Uzun yolda anlık yakıt tüketimi 3-4-5 olarak devamlı değişiyor 80-100 km arasında hızlarda ivmelenme ve yol eğimine bağlı olarak.Komik mi olduğunu sanıyorsun? Benim kimseye ispatlama yapma gibi bi zorunluluğum yok yalan borcum yok.Kaç yaşındasın sen küçüksen anlarım büyüksen zaten muhattap almam.Forumda troll çoğalmış.
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Bu veriler yoğun şehir içi trafiği verileri değil.Standart uygulanan şehir için düşük hızlarda ve belirli prosedürde yapılan veriler.Vites geçiş hızından dolayı bu testlerde dsg'nin az yokması normal.Benim demeye çalıştığım olay dur kalklı ve özellikle 2.vitesi kalkışlarda yoğun olarak kullandığı için anlık zirve yapan yakıt tüketimi değerleri.O yüzden hem şanzımanın sağlığı hem tüketim için yoğun dur kalklı trafikte manuele alınır .Yani bu şekilde kullanımdan dolayı dsg yoğun trafikte her zaman manuele göre cok daha fazla yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SroKO -- 9 Temmuz 2019; 0:26:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

4 değil ama 5 ileri atmosferik var. 80-90 la gidebilirseniz böyle yakıyor.

Civic in 4.7 yaktığı yerde TSI 3lt yakar
  • 4 kişi full bagqj klima full açık 100 km hız ort 4.7 araç qq 1.2 benzinli

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.