Şimdi Ara

0xc0000001 Sorunu Ve Format Atamama.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , yaklaşık 10 yıllık bir bilgisayarım var ama 4 yıl önce ram , güç kaynağı ve ekran kartını değiştirmiştim.
    Yaklaşık 1 ay önce de bana yetmeyen 160 Gb Harddiskin yanına ikinci el 80 Gb bir Harddisk eklemiştim sonra da temiz bir format atarak bilgisayarımı kullanmaya devam ettim her neyse bugün deamon tools kurarken anti virüs programı uyarı verdi virüs temizlensin mi diye sordu , ben de tabii hayır dedim çünkü daha önce defalarca kurduğum ve güvendiğim program.
    Aradan 10 dakika geçti kurulum bitti iyi hoş chrome de takılıyorum derken ses takıldı ve bilgisayar kilitlendi ben de normaldir dedim reset attım ara ara oluyordu çünkü bu , bilgisayar açıldı bi 10 dakika geçmeden mavi ekran aldım memory_managament'di sonra yeniden açıldı açılırken bi daha mavi ekran aldım ama bu hatalar farklıydı ikincisinin ismini aklımda tutamadım ama farklı olduklarına eminim.
    Sonra başlangıç onarma falan geldi güvenli modda açtım hatasız açıldı 5-10 dakika kullandım ramlerin sağlam olduğuna karar verdim ve sorunun virüsten olabileceğine karar verdim sonra da önemli dosyalarımı 80 Gb olan harddiske attım ve dedim kesin virüsten dolayı oldu format atayım.
    Formattan önce de elimdeki Kali Linux Cd'sini bilgisayara takıp cd'den başlattım sorun ramlerde mi diye tekrar kontrol ettim linux gayet iyi çalışıyordu.
    Bilgisayarı kapattım Windows 8 Cdsini taktım diski biçimlendirdim format ortasında bilgisayar kapandı hata verdi mi görmedim odada değildim o sırada fakat odaya geldiğimde ekran siyahtı bilgisayar açılıyordu yani , bir açıldı 0xc0000001 hatası sonra bir daha ne Windows kurulum ekranı geldi ne de Linux açıldı.
    Linux cd ile kurulmadan açılabiliyordu o yüzden sorun harddiskte olabilir diye harddiskleri söktüm de denedim linux açılırken bios yazıları gibi yazılar akıyor ya bi yerde takılıp kalıyor sonra zaman aşımına uğradı uyarısı veriyor.
    Windows ise kurulum ekranı bile gelmiyor logodan sonra mavi ekran alıyorum ve bu hata sürekli değişiyor.
    Şu üç hatanın üçünü de alıyorum
    0xc0000098
    0xc000000f
    0xc0000001

Bios Harddiskleri ve ramleri görüyor , harddisk bozuk desem harddiskleri çıkardığım zaman cd ile linuxu başlatabilmem gerek fakat bu da olmuyor ram desem arkadaşımın rami ile de denedim aynı tas aynı hamam.
    Sizce sorun ne ?

Not : Harddisklerin 80 Gb olanı dosyalarımın yedekli olduğu harddisk ve format atmadan önce o harddiski çıkarttım çünkü dvd sürücüsünü takabilmem için o harddiski çıkartmam gerekiyor , sata hdd değil.
    Daha da takmadım takmam da , içinde çok önemli dosyalarım var.

Edit : Az önce Windows Vista Cd'si buldum ve bir de onu deneyeyim diye bilgisayarı açtım bios ekranını yarısı beyaz çıktı bios yazıları birbirine girdi ilk açışta sonra reset attım düzgün geldi bios ve cd'den başlattığımda şu hatayı aldım

Hemen arkasından reset attım ve ekrana şu geldi

Şuan 4 yıllık bilgisayar donanımı hayatımın en çaresiz anlarını yaşıyorum sorun İşlemci de mi Anakartta mı Ram de mi yoksa Harddiskte mi ? Hangi hatayı araştırıp çözümlerini uygulayayım cidden kafayı yemek üzereyim.

Edit : İkinci el Anakart alarak sorunu çözdüm , bilgisayar kendine geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gray Hat Ghost -- 11 Temmuz 2017; 20:21:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

Orijinalden alıntı: ProJelly

up

Eyvallah hocam

Sizce sorun ne ?

• Son mesajda lutfen cpu frekansini biostan duzeltin diyor. Biosta kontrol edin frekansini islemcinin. Vista cd si hatali sanirim. Windows digital imzalamayi dogrulayamadi demis. Bios ayalarini sifirlama vardir diye dusunuyorum. Deneyin bakalim.

Orijinalden alıntı: Soul741

Son mesajda lutfen cpu frekansini biostan duzeltin diyor. Biosta kontrol edin frekansini islemcinin. Vista cd si hatali sanirim. Windows digital imzalamayi dogrulayamadi demis. Bios ayalarini sifirlama vardir diye dusunuyorum. Deneyin bakalim.

Hocam hiç overclock yapmadım bir de biosa bugün 3-4 kere reset attım frekanslarda falan sorun yok.

Bilgisayarı bir kaç saat açmayınca ilk açışımda bios ekranındaki yazılar birbirine giriyor neden ?

Bir de Vista Cdsi sağlam %100 eminim.

Orijinalden alıntı: Gray Hat Ghost

Hocam siz anlarsınız bi bakıverir misiniz ?

Sizce sorun ne ?

Bios update deneyin.

Yeni bir Windows 8.1 veya 10 ile yüklemeyi deneyin.

Olmadı anakart veya bellekte sıkıntı olabilir denenmesi lazım ama büyük ihtimal anakartta sıkıntı "Bilgisayarı bir kaç saat açmayınca ilk açışımda bios ekranındaki yazılar birbirine giriyor"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 11 Temmuz 2017; 11:15:42 >

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Orijinalden alıntı: Gray Hat Ghost

Hocam siz anlarsınız bi bakıverir misiniz ?

Sizce sorun ne ?

Bios update deneyin.

Yeni bir Windows 8.1 veya 10 ile yüklemeyi deneyin.

Olmadı anakart veya bellekte sıkıntı olabilir denenmesi lazım ama büyük ihtimal anakartta sıkıntı "Bilgisayarı bir kaç saat açmayınca ilk açışımda bios ekranındaki yazılar birbirine giriyor"

Hocam belleklerde sıkıntı gözükmüyor arkadaşdan 2 Gb ddr2 alıp denedim aynı sorun devam ediyor , farklı bir Windows 8 cdsi de hazırladık bugün yine aynı durumda bilgisayar.

Anakart arızalansa diğer cihazları biosta görebilir miyim ki ? Bütün donamımları görebiliyorum fakat Overclock yapmadığım halde Cpu frekansını düşürün uyarısı vermesi ve bios yazılarının birbirine girip sonra düzelmesi falan... bana da anakartmış gibi geliyor fakat anakart arızalansa diğer bileşenlere de zarar vermez miydi ? Mesela ram ve ekran kartı veya işlemci çalışır durumda kalır mı ? Yoksa yanma ihtimali var mı daha fazla kurcalamak istemiyorum bilgisayarı mecbur gidip ikinci el bi anakart alacağım bugün .

• Gray Hat Ghost kullanıcısına yanıt
    Kardeşim binbir türlü arıza çeşidi var illa arıza olunca komple gitmesi gerekmez bak sende o sorunlara yol açıyor işte, anakartın biosunda da sorun olabilir, sökülüp tekrar takılıyor o kısım ama kim uğraşır tabi onu bilmem + tamiri ederinden pahalıya gelir tahminim. (netten anakartının fiyatına bak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 11 Temmuz 2017; 12:16:13 >

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Kardeşim binbir türlü arıza çeşidi var illa arıza olunca komple gitmesi gerekmez bak sende o sorunlara yol açıyor işte, anakartın biosunda da sorun olabilir, sökülüp tekrar takılıyor o kısım ama kim uğraşır tabi onu bilmem + tamiri ederinden pahalıya gelir tahminim. (netten anakartının fiyatına bak)

Palit Pa101 Am2 soket bir anakart bu hocam maalesef internette ne sıfırı ne de ikinci eli bulunmuyor ben de zaten bios güncellemesi beceremem.

İkinci el bi anakart buldum , anakartı benim işlemcinin biraz gerisindeki bir işlemciyle beraber 60 liraya alıcam bugün.

Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.