Şimdi Ara

0dB Ekran kartı fan ayarı rehberi , w/MSI Afterburner . Video'lu anlatım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizlere ufak bir rehber hazırlamak istedim. Bu uygulama çok sesli çalışan ekran kartları için cankurtaran olabilir. Her ekran kartında çalışacağı garantisini veremem. Risksiz bir işlem , deneyerek işi çözebilirsiniz.

Ayar yaptıktan sonra , fanların durduğundan ve yüke bindiğinde çalıştığından emin olun. Sonra kartı elinize alırsınız mazallah.

Not : Ayarları kaydettikten sonra , system startup'a ekleyin MSI Afterburner'ı çünkü eklemezseniz kartınız yaptığınız ayarlarda çalışmaz. Programın sürekli açık kalması lazım arkaplanda.

Dipnot : Telefondan izlerseniz daha iyi olur , upload hızının düşük olması sebebi ile video 480P çekilmiştir.

• Bzj

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Hocam çoğu kartta çalışmaz bu yöntem. Bende önceden denemiştim download vb. yaparken mod atmama rağmen çalışmadı. %0 Göstermesine çoğunlukla bazı kişiler kanıyor. Ama %0 değil gerçekte sadece girilmiş değer %0 rpm'e bakın siz. 0 Rpm olmadığı sürece olmaz bu iş.

Birde sizin Kart'ta başarıyla olmuş. Ben ne yaparsam yapayım dönüyor + 1450 rpm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INCOMING -- 31 Ağustos 2015; 4:28:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: INCOMING

Hocam çoğu kartta çalışmaz bu yöntem. Bende önceden denemiştim download vb. yaparken mod atmama rağmen çalışmadı. %0 Göstermesine çoğunlukla bazı kişiler kanıyor. Ama %0 değil gerçekte sadece girilmiş değer %0 rpm'e bakın siz. 0 Rpm olmadığı sürece olmaz bu iş.

Hocam dediğim gibi her kartta çalışmaz :)

Ama benim kartta çalıştı ve video'lu babalar gibi kanıtı var. En azından bi denesinler çalışırsa özellikle gece download mode'a bırakanlar için çok iyi bence.
    Tam düzenle yaptım siz yazdınız Biliyorum kanıtlı olduğunu. Geceleyin yatarken kafa ütülüyor tüm fanlar. İşlemci keşke fansız çalışabilse veyada anakart'ta bir modül uyku modunda indirme vb. yapabilse.

İşlemci fanını elleyemiyoruz sorun olan. Direk derece fırlıyor. Güvenli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INCOMING -- 31 Ağustos 2015; 4:30:31 >
  • quote:

Tam düzenle yaptım siz yazdınız Biliyorum kanıtlı olduğunu. Geceleyin yatarken kafa ütülüyor tüm fanlar. İşlemci keşke fansız çalışabilse veyada anakart'ta bir modül uyku modunda indirme vb. yapabilse.

Hocam şimdi ben denedim kasa %100 fansız çalışabiliyor.

Şu şekilde ki :

Tüm kasa fanlarını , işlemci fanı dahil. Söktüm ve ekran kartının da fanını durdurdum.

Sonuç karşısında şaşkınlıkla kalakaldım , sistemden motor sesi çıkaran bir PSU'm olduğunu anladım. PSU'ya garanti yolları 2. kez göründü gözümde.

Herneyse işlemciyi 0.95 V'da 2.8 Ghz'de fansız yarım saat stress yaptım 70 dereceyi geçmedi ki download yaparken yük olmayacağı için ısınmayacak ta.

Bende aslında denemeyi düşünüyordumda voltaj düşürmek hiç aklıma gelmedi

İşlemci fanını sökmek bence çok tehlikeli. Yakma ihtimali çok yüksek. Isınmadan sıcaklık verilerini doğru iletmeyip pc 'yi kapatmayabilir

Ama yapmaya değmiyor. Şu kasadaki fanlar psu 'ya bağlı benim. Çıkartırken çok yoruluyorum çok sıkılar. Anakarta bir şekilde monte etmeyi düşünüyorum zaten. Çünkü hızlarını ayarlayamadığım için hep %100 'deler. İşlemci ve ekran kartını yükte iken bile seste geçiyorlar. 7/24 ses başka bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INCOMING -- 31 Ağustos 2015; 4:41:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • INCOMING kullanıcısına yanıt
    Zalmanın pasif soğutması vardı araştırın bence. Bilmemne 10du sanırım adı da.
  • fx100 'müş adı. Bir sorun varki 300 tl. Sıvı soğutma bile alınabilir orta seviye.
  • Giga g1 soğutmalarda bu olmaz diye düşünüyorum hatta imkansız diyorum mesela bendeki G1 gtx970 yüksek RPM değerlerine ihtiyaç duyuyor yani default halinde yük altında en az %60-70 olmalı ki max. 69-71 derece civarı olsun. Yoksa 80-85'e kadar fırlar rpm düşürürsem. Zaten boşta da %0'a alınmıyor.
  • quote:

fx100 'müş adı. Bir sorun varki 300 tl. Sıvı soğutma bile alınabilir orta seviye.

Kesinlikle haklısınız ancak özelliği süper soğutma vs. değil. Çok az ses yapıyorum falan demiyor alet, direk sessizim diyor. Bilgisayar sadece indirme yapıyorken kule tipi soğutucumuzun fanını kapatsak işe yarar mı ki? Şu anda stok fan kullandığım için deneyemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ertume

Bzj

Forumumuza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz
  • her neyse
  • Süper eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

Süper eline sağlık.

Teşekkürler hocam
  • quote:

Cok mantikli be... Nas diski icin o kadar para verecegine oyle bi chip ekleseler hdd bile kendisi diwnload yapabiliyorsa 3 5 dolarlik bir chip koysun islemci calismasin torrent ve bir iki download programinin modifiye versiyorunu calistirsin yeter...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

quote:

Cok mantikli be... Nas diski icin o kadar para verecegine oyle bi chip ekleseler hdd bile kendisi diwnload yapabiliyorsa 3 5 dolarlik bir chip koysun islemci calismasin torrent ve bir iki download programinin modifiye versiyorunu calistirsin yeter...

Hocam bu özellik bazı VDSL modemlerde yok mu ?

Utorrent indirmesi yapabiliyordu sanırsan modem . Ama yanlış biliyor da olabilirim.

O sekilde cihazlar var nas sistemleri filan var torrent acan harici hdd bir nevi.Ama kullanici buna para vermesin sen chip koy anakart uzerine o yapsin bu isi. Islemci tamamen kapansin hdd ile o chio ve lan sistemi ile gorsun isi. Veya islemciyi sadece bu is icin 1 Ghz gibi ziyadesiyle dusuk hizda dusuk voltahda calissin zaten yuk binmeyeceginden fana gerek kalmaz heatsink yeterli gelir. Gpu zaten kapatacak kendini. Iyi sistem oldu baya baya. Insanlari da 300 liraya 1 tb harici disk almaktan kurtarir

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

quote:

Hocam bu özellik bazı VDSL modemlerde yok mu ?

Utorrent indirmesi yapabiliyordu sanırsan modem . Ama yanlış biliyor da olabilirim.

Hocam aslında asus n14u var bende. Download olarak herşeyi kaydediyor. Torrent veyada normal indirme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Esas sorun psu.

İşlemci %100 yüke binmediği sürece işlemci fanı düşük rmp de çalışıyor.

İşlemci fanının sesi duyulmuyor yüke binmeden önce.

Demekki benim psu nun çöp vakti gelmiş :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.