Şimdi Ara

05.04.2019 Turknet DH Buluşması | Konuşulan konular | Güncelleme [19.02.2020] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
3
Favori
2.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sniper23

Sanırım yeni yerlere YAPA getirme çalışmaları tamamiyle durdu. Belki de onun yerine fiber işine başlarlar.
    yapadan önce tüm illere fiber çekilse daha mantıklı bence.
  • BilimselProgramci kullanıcısına yanıt
    Santrale bağlıyım direk yapa'dan hizmet alıyordum santralden çıkışta 50 ms ile çıkıyorum şaka değil ben almanya'ya bu ping sürelerine ulaşırken türknet'in cihazları gerçekten eski ve sorunlu yapa olan illerine fiber çekseler çok daha iyi olacak şahsen bizim binamıza gelse bütün komşuları fiber'e geçiririm tabi türknet bu konuda zayıf kalıyor daha doğru düzgün fiber altyapısı yok eğer ortaklaşa türk telekom ile çekerlerse iyi olur zira vodafone öyle yapıyor ve faydasını görmüş durumda eğer türknet fiberini getirip ftth hizmeti sunarsa 3 tane internet hattım var türknet'e direk geçiririm yada tek hat ile 100/100 alırım bu benim işimi görür.

Ping konusunda cidden sıkıntıları var arıza kayıtlarında türk telekom artık ciddiye almıyor.
    2 Milyon TL altyapı yatırımı için düşük bir rakam zira türk telekom 1 proje'de harcayabiliyor o rakamı aylık 2 milyon TL yatırım 12 ayda 24 milyon TL yatırım demek belki bu 1 ilçenin altyapı sorununu çözer inşallah.
  • emo5313 kullanıcısına yanıt
    Normal bakırdan bile TT üzerinden verdikleri hizmetten çok az kar ettiklerini söylediler. O yüzden olabildiğince Fiber altyapı kurup yapaya geçmek istiyorlar. Bakırın maliyetiyle çok az kar ederken telekom veya başka bir firmanın FTTH'ını kullanmaları zor. FTTH özel bir nedeni yoksa çok mantıklı bir çözüm değil çünkü her daireye fiberi alabilecek bir router koymak zorunda kalınıyor. En mantıklı çözüm FTTB oda yoksa FTTC...
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Hayır olayı çok yanlış anlamışsınız. Yapmak istedikleri FTTB altyapı için zaten fiberin diğer ucunda bir YAPA santrali olmak zorunda. VAE'den çok az kazanıyorlar, zaten yapa altyapısı en hızlı genişleyen iss benim gördüğüm.
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Tüm illere fiber mi çeksinler Şehirler arasındaki internet iletimi bakırla yapılmıyor zaten fiberle yapılıyor. Hali hazırda tüm illerde fiber omruga var. Omurga ile bireysel kullanıcılara fiber vermek bambaşka bir şey. Dediğin şey omurga altyapısı, orada hali hazırda bir altyapı var. Sadece her ilde trafik toplama noktası yok. Telekomda da yok zaten gerek yok çünkü her ilde o kadar yoğun trafik yok.
    05.04.2019 Turknet DH Buluşması | Konuşulan konular | Güncelleme [19.02.2020]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimselProgramci -- 10 Nisan 2019; 13:12:7 >

• Ben şimdi adsl 16 mbps internet alıyorum turk telekom yıl içinde mahalleye fiber getirecekmiş.
    Fibere geçince ben fiberden yararlanır mıyım yoksa aboneligim falan iptal mı olur nasıl olacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BilimselProgramci

Hayır olayı çok yanlış anlamışsınız. Yapmak istedikleri FTTB altyapı için zaten fiberin diğer ucunda bir YAPA santrali olmak zorunda. VAE'den çok az kazanıyorlar, zaten yapa altyapısı en hızlı genişleyen iss benim gördüğüm.
    Santralden santrale fiber değil mi dediğiniz? Onu bile çekse yeterli. Yeterki bize kaliteli bir internet gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BilimselProgramci

Tüm illere fiber mi çeksinler Şehirler arasındaki internet iletimi bakırla yapılmıyor zaten fiberle yapılıyor. Hali hazırda tüm illerde fiber omruga var. Omurga ile bireysel kullanıcılara fiber vermek bambaşka bir şey. Dediğin şey omurga altyapısı, orada hali hazırda bir altyapı var. Sadece her ilde trafik toplama noktası yok. Telekomda da yok zaten gerek yok çünkü her ilde o kadar yoğun trafik yok.
    Her ile fiber çekerse Türk Telekom’un hatlarını kiralamak zorunda kalmaz
    Sadece port kirası öder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• NitroNos kullanıcısına yanıt
    Bende bir dönem yapadan hizmet aldım dediğiniz sorunla karşılaşmadım. Tabi böyle bir sorun yaşıyorsanız muhakkak düzeltilmesi gerekir ancak tümevarım yaparak haksızlık yapıyorsunuz. Benim gördüğüm telekomun cihazları (evet telekom santraline girmişliğim var) oldukça eski. Hele halen adsl kullanıyorsanız büyük ihtimalle cihazınız çok daha eski. Turknetin cihazlarının daha yeni olduğunu düşünmemin nedeni ise yapa santrali kurmaya zaten 2010 yılında başlamaları. Yani kullandığınız cihaz en fazla 9 senelik olabilir. Kaldı ki deneyimli arkadaşlar bilecektir ki telekomun altyapısında snr margin 14 db altına düşerse hat kopmaları başlıyor ancak Türknet'in dslam ayarlamaları her cihazın modeline göre ince ince yapılıyor. Bu yüzden 6 snr margine kadar internetiniz kopmuyor. Bu da daha uzun mesafelere daha hızlı internet demek Servis sağlayıcılarda dünyada network cihazları üreten bir kaç markanın ürünleri bir arada kullanılır. Telekom 10 db de çalışan cihazla 7 db'de çalışan cihazı kullanırken uğraşmayalım kafamız ağrımasın diye 14 db de kullanılacak şekilde ayarlıyor. Bu da cihazdan tam verim alamamaya yol açıyor. Fiber gelse bile 100 up kimse vermez. Zaten bireysel kullanıcının çok nadir senaryolar dışında 100 up'a ihtiyacı yok. Çok baba twitch yayıncıları bile 10 mb upload ile yayın yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimselProgramci -- 10 Nisan 2019; 18:45:41 >

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    Her ilde fiber var hocam görselde gördüğün Türknetin omurgası. Santrallere giden fiber fotoğrafa dahil değil. YAPA olan tüm santrallede Türknet'in fiber bağlantısı var. Zaten omurgadaki fiberin kimde olduğu son kullanıcı için önemli değil. YAPA olan santrallerde Türknet kendi DSLAM cihazı (port denilen şey bu cihazdaki kablo girişleri) olduğundan kimseye port kirası ödemiyor. Ödediği para santralden evinize kadar olan bakır kablonun kira ücreti ve evinize gelen TT saha ekibinin hat açma / kapama / arıza giderilmesi ücreti. VAE'de port telekomun olduğundan daha üstüne birde port kirası ekleniyor. Turknet FTTB gelirse zaten direk YAPA olarak hizmet alacaksınız ve evden itibaren tüm hat Turknetin olduğu için arıza durumunda Turknet'in ekipleri gelecek. Böylece kurulum maliyetinden sonra çok karlı bir operasyon olacak. Karşılaştırma için aşağıdaki görsele bakın.

05.04.2019 Turknet DH Buluşması | Konuşulan konular | Güncelleme [19.02.2020]

2010'da kurulması eski cihazları kullanmayacağı anlamına gelmez 2.el ucuz cihazları çalışır vaziyette kurabiliyor.

Ben internet hızından veya snr marjin değerlerinden bahsetmedim ping yüksekliğinden bahsettim santral sonrası 50 ms kafadan ekleniyor diğer firmalarda bu sorun olmaz iken türknet'te bu problem vardı vae altyapısında çok düşük ping değerleri alırken YAPA getirerek tamamen rezil hal aldı ve sonunda iptal ettim ben size santral ismi vereyim gidin içeriye cihazlarına bakın kaç model veya sorun nedir.

Türk Telekom ve Türkcell bütün cihazlarını santral'de yenilediler ama türknet hep eski cihazlar ile yoluna devam ediyor iptal ettirmeden önceki tracert değerlerini bir çok konumda mevcut Adsl kullanmak ping değerine ekstra 5 ms ekler 50 ms değil ilk önce bu problemleri çözün sonra diğer sorunlarla uğraşırsınız 100 mbps upload herkesin ihtiyacı olmayabilir ama ben yurt dışı sunucular ile veri akışım var benim için upload değerli bir nimet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 10 Nisan 2019; 18:20:32 >

Hocam açıkcası ben bu cevaba katılamayacağım. Zira Millenicom hali hazırda FTTH ile hizmet veriyor, müşteri hizmetleri de mevcut, 100Mbps 85₺'den satabiliyor. Türknet 100Mbps 80₺'den satıyor. FTTH için 80'den satsın demiyoruz ancak Milleni 85'e satıp üstelik müşteri hizmetleri de varken kar elde edebiliyorken, Türknet müşteri hizmetleri olmadan daha da çok kar elde edebilir. Üstelik Türknet'in belli başlı illerde kendi omurgası mevcut. Kar oranları daha yüksek olur o yüzden. Keza milleni TT'den daha pahalı olan SOL omurgasını kullanıyor.

Bence FTTH/FTTB'den hizmet vermemelerinin sebebi şehirler arası fiber hatlarının kapasitelerinin yetersiz olması. FTTB/FTTH için tam kapasite 100Mbps hizmet sunabiliyor olması gerekli. Öncelikle Türknet'in şehirler arası ve yurt dışı bağlantılarını güçlendirmesi gerekiyor. Devamında aynı fiyattan yani 80₺'den FTTH erişim de sunmaya başlayacaklardır.

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    YAPA olan santrallerde zaten fiber var. FTTB (Fibre to the Building) binaya kadar fiberdir. FTTB de fiber binanıza kadar gelir ve genelde Gpon denilen teknolojiyle her daireye cat 6 ethernet kablosu veya direk fiber ile gigabit internet verilir. (Burada bir kaç değişik yöntem var.). Sunucu çiftliğiniz yoksa pratikte sadece maliyet fark eder. Bence en mantıklısı gpon kabininden cat 6 çekmektir.
    Birader bana niye atarlanıyorsun ? Ben Türknet'in CEOsu muyum? İkinci el cihaz kullanımı diye bir şey olamaz çünkü böyle cihazlar bakkallardan alınmıyor. O cihazları alırken sözleşmede bunlar düşünülüyor. Ayrıca Türkiye'de büyük çaplı kaç firma battıda Türknet'i doyuracak 2.el cihaz ortaya çıktı ? Bu yaşadığınız sorun 2018 sonu - 2019 ocak gibi mi oldu? Eğer öyleyse bir yurtiçi bir satürasyon problemi. TT oger telekom tarafından tüm mal varlığı satılıp batırılırken, üstüne devlet eliyle %30'una el konulmuşken nasıl santraldeki cihazları yeniledir ? Ben sorduğumda hazır müşterisi olan hatta port yatırımını 1 sene sonra yapabilir diyorlar Bağlandığınız port sorunlu olabilir cihaz bozuk olabilir ama dslamin eski veya ikinci el olabildiğinden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Elinizde bunu kanıtlayacak bir delil mi var ? Ben Türknet de YAPA'dan sorumlu adamla konuştum, adam cihaz siparişlerini yurtdışına verdiklerini söylüyor. Sorunda yurtdışı çıkışları ile ilgili olsaydı sadece siz değil bende etkilenirdim hatta ve hatta Türk telekom bile etkilenirdi çünkü TT ile Türknetin yurtdışı için anlaştıkları firma aynı, telekom italia...

Ben Türknet'in çalışanı falan değilim, hatta buluşmada en çok şikayet edenlerdendim. Benimde uzun süre çözülmeyen problemlerim oldu. Müşteri olarak istediğimiz operatöre geçmek tabi ki hakkımız ama ithamlarda bulunacaksak elimizde kesin deliller olmalı.

SNR margin değerleri örneğini kullandıkları cihaz kalitesi için verdim. O kadar eski cihazlar 6 dB de internet sağlayamaz kaldı ki CRC hataları fazla çıkacağından ping daha da düşerdi.

• Sizde haklısınız hocam, zaten kendileri de millenicom'un tamamen TT altyapısını kullandığını söylediler. Kendileri en bağımsız servis sağlayıcılardan biri. Paketleri değiştirmek için ona uygun yazılımın hesapların yapılmasıda ar-ge bölümünün üzerine baya iş yıkıyormuş. Mesela 65 liralık tarifenin yanına VAE için 80 liralık tarife koyarken bile baya direndiler bu yüzden. Zaten VAE'de çok kar etmiyoruz diye uğraşmıyorlar bence. Çünkü daha bakır altyapıyı çözemeyen TT saha ekipleri FTTH'ı zor çözerler. Her arıza kaydı da Türknet'e ekstra maliyet. Mesela TT saha ekibi geldi binaya giremedi, geri döndü hop 18 lira giriyormuş Türknet'e...

Kendileri FTTH'a odaklandık şu an diyorlar. Altyapıları ocak ayında 140 Gbps iken kotaların kalmasıyla hemen ani olarak 170 Gbps' çıkarmışlar. Yurtdışına verdikleri yeni cihaz siparişleri bunu 300 Gbps'e çıkartıcaklarını söylediler. Her üç ayda bir cihaz siparişi veriliyor ve buna mütakıp kapasite arttılıyor.

Size katılmadığım kısım ise arama merkezi (call center) yok müşteri hizmetleri var. Müşteri hizmetleri yok demek çok acımasız olur.

Türk Telekomun bu yılki yatırım miktarına bakın kaç milyar TL türknet bunun yanında ufacık bebek gibi kalır.

Eski cihazlar olduğunu biliyorum ayrıca telekom veya diğer İSS'ler yenilerken eski cihazlarını elinden çıkarmak ister veya çok az abonenin olduğu bölgelere gönderir aynı şekilde veri merkezleride aynı yolu izler bu kadar eminim bir daha ki konuşmanızda kocaeli bayramoğlu santralinde cihazları ve bağlantıları kontrol etmelerini söylersen başka insanlar mağdur olmasın yapa sistemi geçtiklerinden beri var bu sorun 1-2 yıl olmuştur.

Türk Telekomu yada diğer firmaları hafife almayın türknet bunların yanında yedek oyuncu bile olamaz.
    Türknet ile telekomu karşılaştırman doğru bir kıyaslama değil. Diğer sağlayıcılar ile karşılaştırmalısın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hala suçlayıcı bir üslüp benim bölgemde sorun var o zaman her yerde vardır mantığı. Ben ne Türknet'in nede TT'nin çalışanıyım. İkisiyle de alakam yok, bilmem ne santralini kontrol et diyebileceğin birisi değilim. Kaldı ki hala cihazların ikinci el ve eski olduklarını kanıtlayan tek sav sunamadın. Tamamen asılsız itham. Türk telekom bu halkın vergileriyle kurulmuş ama daha sonra özelleştirilecek altyapısı diğer firmalara peşkeş çekildi. Avrupanın hiçbir yerinde vergiyle kurulmuş altyapı böyle satılmadı. Buna rağmen hala zarar üstüne zarar açıklıyorlar.https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201901311037397675-turk-telekom-zarar-kar/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimselProgramci -- 10 Nisan 2019; 21:7:37 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.