Şimdi Ara

0 araç alırken bahşiş veren var mı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
3
Favori
19.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 defa araba çıkardım acenteden. 2sinde de pompada bahşişe geldiler. 1.sinde 5 lira vermiştim elemana. 2.sinde üzerimde para yoktu 3 tane ülker çikolatalı gofret aldım :)))) kredi kartı ile....
  • quote:

Orijinalden alıntı: omergenc23

evet arkadaşlar 0 araç aldım bundan 6 ay önce yine almıştım ama o zaman aracı teslim alırken herhangi bir bahşiş vermemiştim.(yine vermeyi düşünmüyorum da) fakat forumda bi kaç kere rastladım da 0 aracı teslim alırken bahşiş veriyoruz falan demişler. ne kadar verdiklerini de söylememişler. aranızda veren var mı bu bahşişi? ve ne kadar veriyor sunuz? ve ya vermiyorsanız bunu nasıl başardınız? benim zoruma gidiyor, sebebi de kendileri bana boş depolu araç vermeyi biliyorlar, acaba beni istasyona kadar ulaştırır mı diye düşünüyorsun,indirim yapana kadar göbeğini çatlatıyorsun, bir de bahşiş mi verelim yani diyorum. diğer tarafımda boşver sadakan olsun diyor. neyse arabamı 7-10 temmuz arası teslim alacağım. fikir ve görüşlerinizi bekliyorum...

Para verip hiç sıfır araba almadık ama şöyle bir şey yaşadık.

Bir gazeteden bize araba çıktı. Plakası çıkmış ama gazete takmamış. Plaka yerinde T......... Gazetesi çıkartması yapıştırılıydı. Ön camda da T........ Gazetesi Hediyesidir şeklinde çıkartma vardı. Arabayı veren yayın kuruluşu bu çıkartmaların 1 hafta süreyle çıkartılmamasını, reklamlarının yapılmasını rica etti. Çıkarmadık. O çıkartmalar yüzünden önüne gelen benzinci bahşiş istemişti. yayıncı kuruluşun güvenlik kapısındaki adama varıncaya kadar bir sürü bahşiş dağıttık. Nasıl olsa araba sıfır masrafsız, bedavaya gelmişti. Sadece anahtarı almıştık.

Bir gün polis durdurdu. Plakasız geziyoruz diye az kaldı ceza ödeyecektik. Durumu anlattık. Sertçe uyardı. Plakanızı takın o zaman bir an önce dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

evet arkadaşlar 0 araç aldım bundan 6 ay önce yine almıştım ama o zaman aracı teslim alırken herhangi bir bahşiş vermemiştim.(yine vermeyi düşünmüyorum da) fakat forumda bi kaç kere rastladım da 0 aracı teslim alırken bahşiş veriyoruz falan demişler. ne kadar verdiklerini de söylememişler. aranızda veren var mı bu bahşişi? ve ne kadar veriyor sunuz? ve ya vermiyorsanız bunu nasıl başardınız? benim zoruma gidiyor, sebebi de kendileri bana boş depolu araç vermeyi biliyorlar, acaba beni istasyona kadar ulaştırır mı diye düşünüyorsun,indirim yapana kadar göbeğini çatlatıyorsun, bir de bahşiş mi verelim yani diyorum. diğer tarafımda boşver sadakan olsun diyor. neyse arabamı 7-10 temmuz arası teslim alacağım. fikir ve görüşlerinizi bekliyorum...

Bir gazeteden bize araba çıktı. Plakası çıkmış ama gazete takmamış. Plaka yerinde T......... Gazetesi çıkartması yapıştırılıydı. Ön camda da T........ Gazetesi Hediyesidir şeklinde çıkartma vardı. Arabayı veren yayın kuruluşu bu çıkartmaların 1 hafta süreyle çıkartılmamasını, reklamlarının yapılmasını rica etti. Çıkarmadık. O çıkartmalar yüzünden önüne gelen benzinci bahşiş istemişti. yayıncı kuruluşun güvenlik kapısındaki adama varıncaya kadar bir sürü bahşiş dağıttık. Nasıl olsa araba sıfır masrafsız, bedavaya gelmişti. Sadece anahtarı almıştık.

Bir gün polis durdurdu. Plakasız geziyoruz diye az kaldı ceza ödeyecektik. Durumu anlattık. Sertçe uyardı. Plakanızı takın o zaman bir an önce dedi.

Belki polis de bahşiş istiyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: seckin01

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Belki polis de bahşiş istiyordur.

Valla hatırlamıyorum. Belki de babam vermiştir. Fakat arabayı sattık 16 sene sonra. Camındaki T..........Gazetesi Hediyesidir çıkartması hala duruyordu. Çok sağlam bir yapışkandı demek ki.

• Arabamı teslim almaya gitmeden önce babam sıkı sıkı tembih etti bahşiş vermemi ama benim de bir yapım var benden büyük birisine bahşiş veremiyorum. Ben kendim eziliyorum/kötü hissediyorum. Tabii ki o kişi için o para önemli ve o böyle düşünmüyor ama ne yapayım yapamıyorum. Benim şansıma da genç biri değil de 33lu yaşları geçmiş biri geldi. Adam anlattıkça anlatıyor uzatıyor ben de bir türlü fırsatını çıkarıp veremiyorum. Konuşma bitmesin diye saçma sapan sorular soruyorum. Sonra babam para diye el işareti yapıyor çaktırmadan. Bir türlü olmuyor en sonunda babam durumu anladı. Gitti o verdi. Sonra oradan çıktık gittik. Pompacıya geldi sıra zaten arabam yeni, bir heyecan var o an çat çıkarıp verdim. Yanlış hatırlamıyorsam 2 seferde de 10 lira vermiştim.
  • ilk sıfır arabamı alırlen aşırı heyecan ve stresten dolayı, elemanların sırf bahşiş almak için tozlu bezle arabamı 10 dakiğka sildiklerini fark etmemiştim tabi bahşiş de vermedim ama eve gelince o elemanların bahişi almak uğranı arabamı göstere göstere silerken tüm çizdiklerini fark ettim.

ikinci sıfır arabamı alırlen aracın kısa tanıtımını yapan elemana 10 tl verdim.
  • Pompacıya verdik. Yıkamacıya verdik. Sokaktaki eşe, dosta, akrabaya kola ısmarladık. Daha var ama 17 sene oldu. Hatırlamıyorum.

Yalnız bize arabayı veren güvenlikçi bir şey söyledi. Doğrusu zoruma gitti.

Adama araba çıkmış. Adam oraya arabasını almaya gelmiş. Çıkarken güvenlikçi bahşiş istemiş. Sonrasını şöyle anlattı güvenlikçi:

Öyle insanlar geliyor ki, üzerindeki takım elbiseyi komşusundan almış gelmiş. Adamın alım gücü sıfır. Hatta bırakın bahşişi, bizden benzin parası rica edenler oldu dedi. Güvenlikçiler aralarında para toplayıp çok verdikleri olmuş.

Hatta bir tanesi uzak bir şehirden gelmiş. Arabayı almış ama memleketine nasıl götüreceğini kara kara düşünüyormuş.

Böyle insanlar varmış.
  • bende bahşiş veremedim.adamların hepsi benden büyüktü,bende veremedim.vermek istedim olmadı.
    ilk benzin almaya gittiğimde de pompacı pompanın takıldığını söyledi,bende tuttum kendim çıkaardım çünkü son paramla benzin aldımıştım.
  • Mercedes Fabrikasindan Sindelfingen 3 defa ve VW Yetkili Acentadan 1 defa araç teslim aldım hiçbiri bahsiş beklemedi üstelik yemek içme onlardan. MB Fabrikasından ayrılınca en yakın Benzin istasyonundan aracın deposunu dolduruyorsun, kimse tebrik edende olmuyor, bizmi acaba başka Dünyada yaşıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

Mercedes Fabrikasindan Sindelfingen 3 defa ve VW Yetkili Acentadan 1 defa araç teslim aldım hiçbiri bahsiş beklemedi üstelik yemek içme onlardan. MB Fabrikasından ayrılınca en yakın Benzin istasyonundan aracın deposunu dolduruyorsun, kimse tebrik edende olmuyor, bizmi acaba başka Dünyada yaşıyoruz?

Yeni araba alanı tebrik etmek kötü bir şey değil. Tebrik etseler olur. Fakat Almanya ile Türkiye arasında otomobil fiyatlarında uçurum var zannedersem. Burda adam yıllarca çalışıyor. Emekli oluyor. tazminatı ancak bir otomobil ediyor. E haliyle otomobil de Türk insanının gözünde kıymetli oluyor. prestijli oluyor.

Bizde tebrikler bu yüzden. Durum psikolojik.

• Bende Aralık 2010'da satış görevlisine 100 lira vermiştim, 2 kişilerdi ve resmen istediler. "Hocam o kadar indirim aldın, bizi de görürsün artık" falan..
    Direk müdürü bağlayıp 10 bin lira indirimle almıştım aracı (Ellerinde kalmıştı:)

Benzinciye de 10 lira vermiştim..
    Hatta onlar depoyu dolduruken arabanın suyuna bakıyım dedim, yola çıkacaktım (Ordu-Erzurum).
    Eksoz manifoldunun hemen çıkışında katalitik konvertör var. Konvertörün hemen girişinde sensör var, sanırım Lambda-O2 sensörü.. Kabak gibi ortada:)
    Adamlar motora bakıp:
    "Ulan Japonlara bak, adamlar tek bujili motor yapmışlar.. Helal olsun vallahi.." demişlerdi, gülümseyip geçtim.

0 araç alırken bahşiş veren var mı?

• Satış temilcisine bahşiş verilmez arabayı yıkayıp teslim eden kişi arabanın başında beklıyordur zaten ben alırken ilk ona verırım bahşişini....
    Daha sonra ilk pompacı amcaya verdik mi daha yok kimseye bişey....:D
  • 75 lik bir şişe viski vermiştim.. jack daniels..
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Şu sefil tartışma hala sürüyor mu?

.

• bence aracı tanıtana 20 yıkayana veya benzinciyede 10 ar sıkıştırlıabilir ve bahşişi taner göde nin dediği şekilde vermek iyidir
  • Nazar, fal vs. şeylere KESİNLİKLE inanmazdım, 3-5 yıl öncesine kadar.

Fakat şimdi inanıyorum, var kardeşim bu tip şeyler. Bilim henüz açıklayamıyor ama, etkisini gördüm yani. Onun için azda olsa vermek gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Nazar, fal vs. şeylere KESİNLİKLE inanmazdım, 3-5 yıl öncesine kadar.

Fakat şimdi inanıyorum, var kardeşim bu tip şeyler. Bilim henüz açıklayamıyor ama, etkisini gördüm yani. Onun için azda olsa vermek gerekir.

Dini konulara girmek istemem. Ama kesin bildiğim için söylüyorum. Nazara inanın. Nazar haktır. Doğrudur. Göz değmesi doğrudur. Fakat fala asla inanamayın. Doğru çıksa bile kesinlikle inanmayın. Faldan bilmeyin. Eğlence maksadı ile bile olsa fal baktırmayın. Kuran'da bir ayet meali:

İçki, kumar, ve fal Şeytan'ın birer pislikleridir. Pis işleridir. Ayet daha devam ediyor.
  • bahşiş istediler bile ama ben bir lira veremedim :) arabaya toplamda 30 bin harcadım eeee her yıl bakıma götüreceğiz vergisi algısı çıktısı girdisi banane hizmet hoşuma giderse bahşiş veririm
  • doğuş oto izmir(vosmer gaziemir) bahşiş vermek istedim almadılar, zorladım yine almadılar, yasakmış, doğuş kendinden başkasının para kazanmasını da yasaklamış
    , veremediğim bahşişi servis ücretlerinde misli misli verdim o ayrı
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

Ben alırken vermedim, bir dahakine yine vermem. Çoğu kişi duyguları ile hareket ediyorken ben sanırım daha metalist düşünüyorum.

Araba alırken vermenizi tavsiye ederim. Başımın, gözümün sadakası olsun diyerek vermenizi tavsiye ederim. Orada vereceğiniz ve sizi asla fakir etmeyecek o küçük miktar belki sizi daha büyük bir kazadan koruyacaktır. Bunu bilin. Bilincinde olun.

Sadece tavsiye.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.