dün ziraat bankasına sorduk arkadaşlar, 5000 tl için... toplam 5093 ödüyorsunuz 12 ay boyunca... masraflar 250 tl diyor ama sigortayla beaber 273 tl oluyor... yani toplam masraf ve faiz=93+273=366 TL oluyor...diğer bankalara göre mantıklı...şimdilik... ama burada kafama takılan neden bunlar hala sigorta konusunda ısrarlılar..ben sigorta yaptırmak istemiyorum mesela ama illaki sigorta yaptırcan diyorlar..anlamadım gitti..
quote:
Orijinalden alıntı: cumhurfatih
dün ziraat bankasına sorduk arkadaşlar, 5000 tl için... toplam 5093 ödüyorsunuz 12 ay boyunca... masraflar 250 tl diyor ama sigortayla beaber 273 tl oluyor... yani toplam masraf ve faiz=93+273=366 TL oluyor...diğer bankalara göre mantıklı...şimdilik... ama burada kafama takılan neden bunlar hala sigorta konusunda ısrarlılar..ben sigorta yaptırmak istemiyorum mesela ama illaki sigorta yaptırcan diyorlar..anlamadım gitti..
eğer kredi alan kişi ölürse yada sakat kalırsa sigortadan paralarını almak için sigorta yaparlar.
kredi için en uygunu her zaman sürekli çalıştığınız hesabınız olan bankadır bence bunu bilir bunu söylerim ayrıca kredi almanı faiz yemekle felan alakası yok insanları yanlış bilgilendirmeye gerek yok haram para vs. diyerek, ihtiyacı olan çekecek tabi başka alternatif mi var
genelde mecburen kullanılmış kredi kartlarını kapatabilmek için böyle kredilere başvuruyor insanlar.haramdı cartdı curtdu demek komik kaçıyor.
yaa arkadaşlar kafam karıştı çok ben 12000 TL 18AY vade ile kredi çekmek istiyordum hangi banka bana en cazip gelir ödemeler ve masraf hakkında yardımcı olacak örnek verecek bilen biri varmı şimdiden çok teşekkurler
kredi istemekle bitmiyor iş, bugün İng banktan kredi çekicektik 20000 tl 24 ay, vermediler maaş tutarlarına bakarak, bu nasıl iş anlamadım,birde maaşlarımız İng banka yatıyor, millet nasıl 100000 tl çekiyor anlamıyorum.. bu kadar prosedür oluyormuydu kredilerde, yarın bakalım başka bir bankadan çekicez faiz oranlarını buraya yazarım.
quote:
Orijinalden alıntı: altanB
kredi istemekle bitmiyor iş, bugün İng banktan kredi çekicektik 20000 tl 24 ay, vermediler maaş tutarlarına bakarak, bu nasıl iş anlamadım,birde maaşlarımız İng banka yatıyor, millet nasıl 100000 tl çekiyor anlamıyorum.. bu kadar prosedür oluyormuydu kredilerde, yarın bakalım başka bir bankadan çekicez faiz oranlarını buraya yazarım.
Tüketici kredisi ile konut kredisi çok farklı şeyler , sizde 100.000 tl kredi çekebilirsiniz konut kredisi olarak. Bankalar kenidlerini sağlama almak zorundalar , bu kadar prosedür normal.
Elimdeki broşürdekileri yazıyorum. Sadece tüketici kredisi için yazıyorum. Konut ve taşıtta da kampanya var..
24 AYAR BAYRAM KREDİSİ KAMPANYASI
Kampanya kapsamındaki tüm bireysel kredi ürünlerinden; -Kamu çalışan ve emeklilerimiz ile Özel sektör çalışanları yararlanabileceklerdir.
TÜKETİCİ KREDİSİ: 1-5.000 TL için; 1-12 ay 250 TL, 13-48 ay 350 TL
:5000,01-10000 TL için; 1-12 ay 500TL, 13-48 ay 700 TL
:10000,01-15000 TL için; 1-12 ay 750TL, 13-48 ay 1050TL
:15000,01-20000TL için; 1-12 ay 1000TL 13-48 ay 1400TL
:20000,01-25000TL için; 1-12 ay 1250TL 13-48 ay 1750TL
KAMPANYA DAHİLİNDE KREDİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKEN BELGELER
Nüfus cüzdanı fotokopisi, Gelir Belgesi İkametgah belgesi veya elektrik, telefon, su, doğalgaz faturalarından birinin fotokopisi ve kullandırılacak bireysel kredi ürününe özgü istenecek diğer belgeler.
İlgilenenler olursa broşürün tamamını mail atabilirim.
ahmcol hangi banka bu, tüketici kredisinde yazdıklarını anlamadım.
Merhabalar. Akbank'ın %1.10 faizle tüketici kredisine başvurdum. 1-24 ay arası %1.10, 25-36 ay arası ise %1.20 faizli. Aslında 3000 TL çekmek istedim. Ama faiz düşük olunca işbankasından iki sene önce 5 yıllığına %1.89 dan aldığım krediyi kapatmak istedim. 10000 TL borcum kalmıştı. 396 TL taksitle ödüyordum. Akbank'tan 13000 TL - 36 vadeli kredi istedim. Aylık 460 TL taksitle 36 ay boyunca ödeme dün kabul edildi. Cevap SMS ile geldi. Akşam Akbank'a gittim. Axess Kredi kartımın borçlarının silinmesi karşılığı ve İşbank kredisinin kapanması karşılığı vereceğini söyledi eleman. Axess kartımla çok taksit yapmışım da, kartın tüm borçları ve aylık taksitleri sıfırlamak gerektiği söylendi. Ben de çok şaşırdım. Zaten işbankası kredisini kapatacağım teminatı vermiştim. Bari dedim, normal extresini de yatırayım kartın dedim. Bugün cevap geldi. İmkansız dediler. Ben de canınız sağolsun, Axess kartı bişr kaç ay içinde iptal ettireceğim dedim. Akbank'la bir daha çalışmayacağım dedim.....
Ben de İşbankası kredisini kapatmayı iptal ettim. Sadece çekebilirsem 2000-3000 TL civarı bir parayı çekeceğim başka banka bulacağım artık...
Ayrıca, ödemelerimde şimdiye kadar hiç problem yaşamadım. Kara listeye de girmedim. Borçlarımı zamanında ödemişimdir. Akbank'ın böyle yapması gerçekten zoruma gitti. Sanki kara listede yer alan biri gibi hissettim kendimi...
akbankla çalışmamak lazım mümkün olduğunca..ayrıca garantiylede vede finans bank..bu 3 banka dışındakiler daha insaflı bence..ama bu üçünden uzak durun...işbankasını öneririm ...
yazıyordu. İşim olduğu için masraf ve koşulları bilemiyorum ama oran olarak uygun gözüküyor.
bizde dün başvurduk ama daha çıkmadı bu kadar uzun mu sürüyor normalde bu kadar uzun sürüyormuydu cat33,senin hemen çıktımı kredi.
quote:
Orijinalden alıntı: cat33
Merhabalar. Akbank'ın %1.10 faizle tüketici kredisine başvurdum. 1-24 ay arası %1.10, 25-36 ay arası ise %1.20 faizli. Aslında 3000 TL çekmek istedim. Ama faiz düşük olunca işbankasından iki sene önce 5 yıllığına %1.89 dan aldığım krediyi kapatmak istedim. 10000 TL borcum kalmıştı. 396 TL taksitle ödüyordum. Akbank'tan 13000 TL - 36 vadeli kredi istedim. Aylık 460 TL taksitle 36 ay boyunca ödeme dün kabul edildi. Cevap SMS ile geldi. Akşam Akbank'a gittim. Axess Kredi kartımın borçlarının silinmesi karşılığı ve İşbank kredisinin kapanması karşılığı vereceğini söyledi eleman. Axess kartımla çok taksit yapmışım da, kartın tüm borçları ve aylık taksitleri sıfırlamak gerektiği söylendi. Ben de çok şaşırdım. Zaten işbankası kredisini kapatacağım teminatı vermiştim. Bari dedim, normal extresini de yatırayım kartın dedim. Bugün cevap geldi. İmkansız dediler. Ben de canınız sağolsun, Axess kartı bişr kaç ay içinde iptal ettireceğim dedim. Akbank'la bir daha çalışmayacağım dedim.....
Ben de İşbankası kredisini kapatmayı iptal ettim. Sadece çekebilirsem 2000-3000 TL civarı bir parayı çekeceğim başka banka bulacağım artık...
Akbank yeni mağdurlar oluşturmaya devam ediyor galiba. 3 sene boyunca yılmadan, bıkmadan, usanmadan vs vs uğraştım banka + tüketici hak. hey.) sonuç PES ettim. akbankın mantığını anlayamadım. (kafam o kadar basmadı galiba.) sonuçta denizde damla olmanın hazzını yaşayarak tüm hukuki bağlarımı derinden bir oh çekerek sonlandırdım. sakıp sabancı zihniyeti ve şimdiki zihniyet. yanyana getiremiyorum bile.
quote:
Orijinalden alıntı: altanB
ahmcol hangi banka bu, tüketici kredisinde yazdıklarını anlamadım.
ziraat bankasının oranları.
orada yazanlar sırasıyla kaç ay olduğu, faiz oranı ve aylık taksit tutarı.. sanırım anlaşılmayan yer o
Merhabalar. Akbank'tan vazgeçtim. Akbankası genel merkezi aradım. Bizim haberimiz yok dediler. Ben de şubeyi suçladım. Dün akşam da akbanka gidip evraklarımı aldım. Abank'taki elemana da "artık akbankla ben ve yakınlarımın işi olmaz" dedim. Garanti bankasına geçtim elimdeki evraklarla. 3000 TL için 36 ay vade ve 1.09 faiz oranıyla başvurdum. Aylık ödeme 104 TL. Masraf da 300 TL civarı. Masraf çok ama, sorun yok şimdilik. Cevap bekliyorum...
bizde akbanka başvurduk ama çıkmadı kredi garanti bankası ile uğraşıyoruz 20000 tl 24 ay. kafayı yicem artık hesabımız akbankta olmasına rağmen kredi kartımız akbank olmasına rağmen bunlar oluyor şu işleri bir halledelim yapcağımı biliyorum ben.
daha önce dende defalarca yüksek den kredili para çeken biri olarak hatta daha 60 ay vadeli 15 bin çekmiştim 3 yıldaha var toplam da 25 bin lira ödüyorum bugün ziraata telefon açtım anlattım tanıttım kendimi sadece maaş bordrosu ve adınıza kayıtlı bir fatura dedi oim den turkcell faturamın çıktısını aldım şubeye gittim kimligimden tc baktı ve siz ayda 428 lira kredi ödemesi yapıyorsunuz falan filan bana 1 kefil getirirmisiniz dedi dedim ugraştırmayın kefille dedim tamam dedi ve onaylandı 5ooo lira 24 ay vadeyle 1 saat te parayı aldım aylık ödeme 244 lira önümüzdeki ay başlıycam ödemeye 20sinde
quote:
Orijinalden alıntı: cat33
Merhabalar. Akbank'tan vazgeçtim. Akbankası genel merkezi aradım. Bizim haberimiz yok dediler. Ben de şubeyi suçladım. Dün akşam da akbanka gidip evraklarımı aldım. Abank'taki elemana da "artık akbankla ben ve yakınlarımın işi olmaz" dedim. Garanti bankasına geçtim elimdeki evraklarla. 3000 TL için 36 ay vade ve 1.09 faiz oranıyla başvurdum. Aylık ödeme 104 TL. Masraf da 300 TL civarı. Masraf çok ama, sorun yok şimdilik. Cevap bekliyorum...
200 tl masraf 0.99% faiz baslıgı altında 300 masraf 1.09 faizle mi basvurdunuz? :)
ARKADASLAR YENI KAMPANYAMIZI DUYURMAK ISTERIM :
MASRAFSIZ 1.39 FAIZLE KREDI, DUSUK MONTANLI KREDI ALACAKLAR ICIN 0 MASRAF COK ONEMLIDIR. DEGERLENDIRIN....