Şimdi Ara

0.99 FAİZ 200 TL MASRAF İLE İHTİYAÇ KREDİSİ FIRSATI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
15.755
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Atmosphere

bir hesap yapalım. 2000 lira kredi aldınız.

%1 faizle 12 ayda ödeyeceksiniz.

bu toplam paranın %10'una tekabül eder: 200tl

=> 200tl (masraf) + 200tl (faiz) = 400tl

400/2000

toplamda yılda %20 faiz

ilk mesajımda bu tutarda alabileceğiniz daha avantajlı krediler oldugunu belirtmiştim.
    örnek : garanti. 0.59 faiz 159 masraf.
    blg.
  • iş bankasından 60 ay vadeli ipotekli ihtiyaç kredisi çekmiştim.40 ayım kaldı. 1.50 den çektim. Şu an faizler düştü, gittim bankaya ve 35 000 lira anaparası kalmış. bu ana paranın 10 000 yada 15 000 ini yatırsam geriye kalan paradan aylık ödemem ne kadar düşer dedim. bana söyledikleri " şu an biz bile göremeyiz. ANÇAK PARAYI YATIRINCA BELLİ OLUR dediler. Arkadaşlar bir müşteri olarak ben anaparanın bir kısmını yatırmak istiyorum ve geriye ne kadar aylık taksit ödeyeceğim diyorum ve bunu banka şu an biz bile bilemeyiz . Önce parayı yatıracaksın diyor. Böyle bir şey olabilir mi?
    Bu konuda forumdaki bankacı arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Sorumu tekrarlayayım. 35 000 anaparamın 20 000 tl sini herhangi bir bankadan ucuz kredi çekip kapatsam. bu paranın tamamı ana paradan düşülmez mi? Bunun hesabını parayı yatırmadan önce hesaolayamaz mıyız?
    NOT: kredim morkıç Pardon morgeyç ( MORTGATE) kapsamı dışındadır.

• Hocam hiç bir yerde geçmiyor bu faiz oranları.

İhtiyaç kredisi mi bu çektiğiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: sefilmen

İki gün önce akbank tan %1.10 oran ve sigorta dahil 192 tl masrafla 20.000 tl çektim. Daha uygunu yok gibi. Hesap işletim ücreti içinde iki fatura talimatı vereceğim.
  • arkadaslar 15.000 TL ve 24 ay için en uygun kredi hangi bankadadır acaba? şekerbank ta Canım öğretmenim diye bir kredi var ama daha uygunu var mı acaba?
  • Bugün (09/11/2009) Ziraat Bankasına uğramıştım, bayrama yönelik kredi faizlerinde yeni düzenleme yaptıklarını ifade ediyorlardı.

5000 TL 12 ay vade 250 TL sabit komisyon aylık 0,25 faiz oranı
    rakam 10000 TL olunca 500 TL sabit komisyon 0,25 faiz oranı, (toplam maliyet 690 TL civarında) aylık taksit 840 TL falan, ihtiyacı olanlar için uygun gibi
  • kalekale yani 10000 tl için 12*840=10080
    10080+690=10770 mi oluyor..
    bende bu aralar 10000 tl kredi çekcem 12 ay vadeli
    bu durumda hangi banka avantajlı anlayan bilen yok mu..
  • arkadaşlar benden size bir kıyak.google amcanıza finzoom diye yazın orada türkiyedeki bütün bankaların faiz oranları ne kadar masraf alınıyor toplam ödemesi nedir hepsini bulacaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: teacher22

iş bankasından 60 ay vadeli ipotekli ihtiyaç kredisi çekmiştim.40 ayım kaldı. 1.50 den çektim. Şu an faizler düştü, gittim bankaya ve 35 000 lira anaparası kalmış. bu ana paranın 10 000 yada 15 000 ini yatırsam geriye kalan paradan aylık ödemem ne kadar düşer dedim. bana söyledikleri " şu an biz bile göremeyiz. ANÇAK PARAYI YATIRINCA BELLİ OLUR dediler. Arkadaşlar bir müşteri olarak ben anaparanın bir kısmını yatırmak istiyorum ve geriye ne kadar aylık taksit ödeyeceğim diyorum ve bunu banka şu an biz bile bilemeyiz . Önce parayı yatıracaksın diyor. Böyle bir şey olabilir mi?
    Sorumu tekrarlayayım. 35 000 anaparamın 20 000 tl sini herhangi bir bankadan ucuz kredi çekip kapatsam. bu paranın tamamı ana paradan düşülmez mi? Bunun hesabını parayı yatırmadan önce hesaolayamaz mıyız?

Bunu kendi bankandan değil de başka bankadan öğrenmelisin, Belliki kendi bankan Refinance yapmak istemiyor.

• Yani başka banka bunu nasıl bilir anlamadım. Ayrıca ben ana paramın şu an itibariyle ne kadar olduğunu ve her ay ödediğim taksidin ne kadarının ana, ne kadarının faiz olduğunu biliyorum. Çizelge var elimde. Ancak anlamadığım şu : Benim yatıracağım 20 000 tl nin hepsi de ana paradan mı düşer, yoksa bir kısmını faizemi sayarlar.
  • quote:

Yani başka banka bunu nasıl bilir anlamadım. Ayrıca ben ana paramın şu an itibariyle ne kadar olduğunu ve her ay ödediğim taksidin ne kadarının ana, ne kadarının faiz olduğunu biliyorum. Çizelge var elimde. Ancak anlamadığım şu : Benim yatıracağım 20 000 tl nin hepsi de ana paradan mı düşer, yoksa bir kısmını faizemi sayarlar.

yatıracağınız parayı anaparadan düşün..yani kısmı kapama yaptırmalısınız.. taksitleri erken ödeme yapmayın..
  • Her ihtiyacın çaresi Hsbc ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında 30.000 TL ve 36 aya kadar tüm vadelerde aylık % 1.19'dan başlayan faizlerle ihtiyaç kredisi sağlanmaktadır. 5.000 TL'ye kadar 119 TL, 5.001 - 30.000 TL arası tutarlar için 199 TL arası sabit masraf avantajı bulunmaktadır. Detay bilgi HSBC şubelerinden vewww.hsbc.com.tr adresinden elde edilebilir.

%1,19 Faizli Örnek Kredi Tutarları İçin Toplam Maliyet Oranı Tablosu

Kredi Tutarı Kredi Vadesi Aylık Faiz Oranı Aylık Taksit Tutarı Toplam Masraf Aylık Toplam Maliyet Oranı Yıllık Toplam Maliyet Oranı
    5.000 TL 36 Ay % 1.19 177 TL 155 TL % 1.56 % 18.68
    20.000 TL 36 Ay % 1.19 707 TL 259 TL % 1.45 % 17.35

arkadaşlar hsbc bankası iki kampanya yapmış sizce hangisi avantajlı?

Masrafsız Bayram Kredisi HSBC’de!
    Masrafsız Bayram Kredinizi şimdi alın, Şubat 2010’da ödemeye başlayın!
    Bu bayramın tadını iyice çıkarın diye, 5.000 TL’ye kadar ve 24 aya varan tüm vadelerde aylık %1,49 faiz oranıyla Masrafsız Bayram Krediniz HSBC’de!

Masrafsız
    5.000 TL’ye kadar
    24 aya varan vadeler
    Aylık %1,49 faiz oranı
    2 ay taksit erteleme imkanı

Başvurmak için KREDI yazın, 4499’a yollayın!**

Örnek Kredi Tutarı İçin Toplam Maliyet Oranı Tablosu:
    Kredi Tutarı Kredi Vadesi Aylık Faiz Oranı Aylık Taksit Tutarı Toplam
    Masraf Aylık Toplam
    Maliyet Oranı Yıllık Toplam
    Maliyet Oranı
    5,000 TL 24 ay % 1.49 256 TL 30 TL % 1.77 % 21.19

* Müşterilerimizden dosya masrafı alınmamakta olup, sadece 2.500 TL üzeri krediler için ferdi kaza sigortası primi tahsil edilmektedir.

** Bankamızın kredi değerlendirme, ek belge/teminat isteme, kampanya koşullarında değişiklik yapma ve /veya kampanyayı durdurma hakkı saklıdır. 4499'a SMS ile başvuru sadece Turkcell aboneleri için geçerli olup, diğer operatör abonelerinin (0532) 757 44 99'a SMS göndermeleri gerekmektedir. İhtiyaç kredisi başvurularında minimum aylık 500 TL net gelir kriteri bulunmaktadır.

*** Kampanya 07 Kasım – 11 Aralık 2009 tarihleri arasında geçerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanim -- 9 Kasım 2009; 23:34:07 >

• quote:

iş bankasından 60 ay vadeli ipotekli ihtiyaç kredisi çekmiştim.40 ayım kaldı. 1.50 den çektim. Şu an faizler düştü, gittim bankaya ve 35 000 lira anaparası kalmış. bu ana paranın 10 000 yada 15 000 ini yatırsam geriye kalan paradan aylık ödemem ne kadar düşer dedim. bana söyledikleri " şu an biz bile göremeyiz. ANÇAK PARAYI YATIRINCA BELLİ OLUR dediler. Arkadaşlar bir müşteri olarak ben anaparanın bir kısmını yatırmak istiyorum ve geriye ne kadar aylık taksit ödeyeceğim diyorum ve bunu banka şu an biz bile bilemeyiz . Önce parayı yatıracaksın diyor. Böyle bir şey olabilir mi?

her bankanın sistemi farklı olabilir.. kimi yatırmadan kalanı gösterir, kimi göstermez..
    techer22 arkadaşımızın Borçluluk oranı yüksek çıkacaktır muhtemelen..yeni kredi alması zor..

• Alabilirsek bir deneyeceğim.Şu sıralar uygun kredi peşindeyim.İlgilenenlere tşk.
  • quote:

Yani başka banka bunu nasıl bilir anlamadım. Ayrıca ben ana paramın şu an itibariyle ne kadar olduğunu ve her ay ödediğim taksidin ne kadarının ana, ne kadarının faiz olduğunu biliyorum. Çizelge var elimde. Ancak anlamadığım şu : Benim yatıracağım 20 000 tl nin hepsi de ana paradan mı düşer, yoksa bir kısmını faizemi sayarlar.

Sakın onların dediğini dinleme,gerekirse ödemeni ana para ödemesi yaptığını belirten bir dilekçe ile yap.Aksi halde banka erken taksit ödemesi yapmış gibi muamele yapabilir.Ana paradan düşülecek şekilde yaparsan kalan ana parayı tekrar güncel faiz oranından taksitlendirecekler,buda senin avantajına olur.
  • frekans76 kardeşim
    Geri kalan ana paranın yeni faiz üzerinden güncelleneceğini ilk defa duydum. Ancak hangi faiz üzerinden güncellenir. Bireysel destek kredisi faizimi ?
    Ayrıca ana paranın belli bir bölümünü yatırabilirmişiz. Bir bankacı tanıdık 3 te 1 gibi bişrşeyler söylemişti. Aslı astarı var mı acaba?
  • herkes kredi çekiyor iyiye gitmiyoruz gerçekten ekiyorsun ne olucak böyle karşılıgı varsa yada karşılıgınını getirebilicek bir iş için çekilmeli kredi ev için araba için krediyi sacma buluyorum hele araba yani.
  • quote:

diyelim 100,000 tl xx ay aylık taksit 1500 tlden kredi çektin.
    diyelimki faiz 1%
    ilk ay 1500 odediğinde bunun 1000 tlsi faiz 500 tlsi anaparadır.

yani ilk ay taksidini ödediğinde 99,500 tl anapara taksidin kalır.
    2. ay 99,500*0.01= 995 TL faiz ödersin yani 1500 tl taksit yatırdığında anapara
    99,500-555=89,945 kalır. 2. ayı odedikten sonra baska bir bankadan refinance yapmak istersen,
    o banka sana yeni faiz oranı ile 89,945 TL+refinance masrafları kredi açar.
    yani sizin yatıracağınız para o ayın sonunda kredi ödeme tablosunda kalan anapara kısmından duser bakiye refinance edilir (aynı ya da baska banka)
    baska banka da sizin elinizdeki tablo yardımı ile bunu bilir.
    Bir kısmını faize sayarlar tabii eğer taksidin tahakkukundan 1 gün önce ödemeye kalkarsanız. eğer aynı gün öderseniz faize sayamazlar çünkü faiz tahakkuku olmaz.

• Bugün iş bankası ile tekrar görüştüm. İnatla bana "ana paradan düşer ama faizden de düşer "dedi. Yani sadece ana paradan düşmeyeceğini söyledi. Demekki kambochian arkadaşın en son dediğini mi demek istedi acaba. Ayrıca "Bu işin bana faydası,karı olurmu diye sordum. Tabiki olur dedi.
  • Millet öyle bir yazmış ki , bankalardan kredi çeken herkesin ocağı sönüyor , insanlar sürekli madur oluyor gibi , %1-2'Lik kısım madur oluyor ancak %98'lik dilim sorunsuzca işlemlerini tamamlıyor.

Pek çok kişi saçma sapan şeyler yazmış ! Hangi banka faizsiz kredi verecek ? Neden bahsediyorsunuz siz !

Bir çalışan az bir maaş alıyorsa ve imkanı yoksa banka sayesinde ev alıyor , her ay binlerce kişi ev , araba sahibi oluyor nakit parası olmadan , taksitlere bölüyor cüzi veya hiç cüzi olmayan oranlarla , bunun neresi yanlış ?

Bilinçsizce davranırsak sadece bankalar değil herhangi bir şey de bizi madur edebilir , zarar verebilir , iki kere düşünüp bir kere yazalım lütfen.
  • @administrator arkadaşım, ben bir bankacı olarak bahsettiğiniz tarzda yazan bilinçsiz arkadaşları kaale almadım, siz de deneyin; daha rahat oluyor. Zaten bu bilinçte insanlar kredi almasa daha makbul oluyor bankalar için :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.