Şimdi Ara

0-30 Volt 10 amper ayarlı güç kaynağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a arkadaşlar başka bir forumda paylaşılan 0-30 volt 10 amper ayarlı güç kaynağı devresi yaptım devre birçok kişi tarafından yapılmış çalışan devre hatta ticari olarak satılan devre bende yaptım amma velakin devreye enerji verir vermez devre kısa devreye düşüyor çıkışta voltaj yok sebebi nedir ne yaptıysam çözemedim orayı sök burayı burayı ölç olmadı lanet olsun ...

aşağıda şema ve devre resimlerini paylaşıyorum yardımcı olursanız memnun olurum...

0-30  Volt  10 amper  ayarlı güç kaynağı

• Kısa devreye düşme yok.
    2SC5200 lerin kollektör bacakları boşta.
    Şemaya göre 4 transistörün de kollektör bacaklarını birleştirin çıkışta voltajı görürsünüz.
    Şemaya göre bağlantıları yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt

eğer kasdettiğiniz 2sc5200 ün orta bacağı ise onları hepsini soğutucu ile birleşitirp bir kablo ile pcb nin +ucuna bağladım onda sıkıntı yoktur yaptım hepsini... girişte 25 V AC gerilim veriyorum..

• 2SC5200 Kollektör ve gnd arasında voltaj görüyor musunuz?

• Bc546 neden ters ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

Şemayı incelemeden Yanlış bilgi vermeyin.

Yanlış bilgi verdiğim falan yok , evvela şemayla baskı devrenin alakası yok bir kere.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BC547 ters değil, doğru takılmış.
    Devre şemaya göre yapılacak.

• dfk24 kullanıcısına yanıt

nasıl alaksı yoktur abartma sende ... BC546 yı düzelttik

hayır ona bakmadım şimdi bakıyorum ..

• yahu arkadaşlar bu işte birşey var devreyi çizen abi bazı elemanlaı bana söktürdü voltaj ölçümü için BA159 bir tanesi geri yerine takim dedim takmadna önce ölçü aleti ile sağlamlığına bakm dedim hiçbir tepki vermedi ölçü aleti paketten sıfır çıkarttım oda aynısı bu işte birşey var diyot da çakma ihtimali olur mu acaba ??

• 2SC5200 ile eksi ucu ölçtüm voltaj göremedim...

• 0-30  Volt  10 amper  ayarlı güç kaynağı

2SC5200 lere voltaj gelmiyor , hata burada...
    Köprü diyot ve blok kondansatör den 2SC5200 lerin kollektör üne devre üzerinde bağlantısı yoksa, kablo bağlantısı ile voltaj gönderin.
    Devre çalışacak.

şimdi üstad 2SC5200ün orta bacağı boşta pcb de göründüğü gibi ordan blok kondansatörün + kutbuna tel attım ama çalışmadı eğer kasdettiğiniz buysa eğer yada pcb şemada çizerseniz dah iyi olur nerden nereye köprü atm ??

• Kollektörle gnd arası voltajı ölçün.

şimdi üstad ben ölçümleri hep klemens üzerinden yapıyordum alttan bakır yüzeyden ölçüm yapınca net bilgiler ortaya çıktı. şimdi kısa devre ledi yanıyor iken dc çıkışta 3.2 - 3.5 volt gördüm pot ile ayar yapınca da çok birşey değişmedi. 1

2.si gene bakır yüzeyden ölçün yapınca kollektör ile gnd arasında 30 -31 -32 volt ölçtüm şimdi durum nedir ne yapacaz ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7805 -- 23 Haziran 2025; 11:39:11 >
  • Reset butonuna basıp kısa devre modundan devreyi çıkartacaksınız.
    Devre normal çalışmasını sürdürecek .

yardımlarınız için çok tşekkür ederim.. sorunu çözdük BD139 arızalıymış saolsun devreyi çizen abi yardımcı oldu sizede teşekkür ederim.. bazen büyük sorunlarn çok basit çözümleri olabiliyor...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.