Şimdi Ara

0,25 0,50 Gözlük Kullanıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
59.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim sağ sol 1 miyop gözlük te aldık ama hiç takmıyorum
  • birgün ilerler ama :D şimdi ben ders çalışrken falan taksam mı takmasam mı ya :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

benim de durduk yere arttı göz numaram.6 yaşımdayken takmıştım ilk sonra gerek duymadım,hatta düzelmişti de.sonra 8. sınıfta tahtayı göremiyorum diye gözlük alındı sadece derste taktım.4 yıldır kullanmıyorum gözlük şu an 3 numara olması lazım hala da kullanmıyorum.göz ameliyatı olmaya da korkuyorum lens de takamıyorum uygun değil.takarsam numaram artar diye korkuyorum o yüzden 22 yaşımı bekleyeceğim.

8. sınıfta göz numaram da 0.25 0.25 di.tam anlamı ile hiç takmadım.aynı konudaki bazı arkadaşların dediği gibi.şu an gözlerimin biri 3.75 biri de 3.50.ve hala da gözlük kullanmıyorum bu gözler ile trafiğe çıkıyorum.dünyayı böyle görmeye alıştım çünkü.

gözlük takmadıkça numaranın ilerlemediği bir yanlış anlama bence.gözlük takmadıkça gözlerinizin ne kadar kötü olduğunu unutuyorsunuz farkına varmadan da kısıyorsunuz .aynen şu an benim yaptığım gibi.

göz numaranızın ilerleyeceği var ise ilerler 18 yaşında da durur.miyopi genetik bir şeydir.genlerimizde yazar. genimizde yazan numaraya eninde sonunda çıkar ve o numarada durur .

özellikle benim gibi 6 yaşındayken bile gözlerinde hafif bozukluk olanların gelecekte bu gibi şeylere hazırlıklı olması lazım.ailesinde göz bozukluğu olanların bu tür şeylere hazırlıklı olması lazım.mesela benim de babam gözlük olmadan göremiyor.onun da gözleri 6 yaşında arıza yapmış.o da benim gibi takmamış.o da benim gibi gençliğinde de takmamaya devam etmiş.25 yaşına doğru da takmaya başlamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: GokhanAtas

3 gün öncesinde doktora kontrole gittim göz için ara sıra gözümde bulanıklar yaşıyorum diye iki makinayla bir baktı miyop var dedi gözlük yazıyorum dedi 0,25 ve 0,50 ve 2 tanede damla verdi kısa süreliğine takacaksın dedi (Bu arada bilgisayar teknik servis işi yapıyorum) acaba kısa süre sonra dediği ne kadar süredir o zaman sormayı unutmuşum bu derecede gözlük kullananlar ne kadar kullandı ve sonuç olarak nasıl bir sonuç aldınız merak ediyorum...

gözlük takma ihtiyacı 0.75 de başlar, 0.25-0.5 derecelerde gözlük takmak gereksiz. Ben gözümün bozukluğunu ilk 0.75 de fark edebildim. Şuan 2 derece, gözlüğü çıkarınca dünya çok bulanıklaşıyor. Konuyu hortlattım, şuan kaç derece gözlerin eğer forumdaysan?

• bu arada 0.75 olayını kafamdan uydurmadım. Televizyonda göz doktorunun konuşmasında izledim
  • Herkes kendine göre bişey diyor ortak kararı bir türlü bulamadım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ 1.00 sol 1.25 acaba ilerler mi uzagi göremiyorum hep PC belasi

• 1.75 sol 2 sağ miyop astigmat var. 3 senede sol 0.25 ilerlemis

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 9 Ocak 2021; 16:58:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prfssr

Konuyu hortlatıyorum ama yaşım 21 üniveristedeyim doğal olarak sürekli tahtaya bakma ders çalışmadan dolayı artık zorlanmaya başladım doktora gittim 0.75 gözlük verdi iki gözümede. Bunlar küçük numaralar takılacak birşey değil farkındayım sadece merak ettiğim bu yaştan sonra göz numarası ilerlermi yani ergenliği geçtik bu konuda da net bir şey öğrenemedim bir türlü.

İlerler tabi ki, boy gibi değil ki bu meret 20 25 ten sonra uzamayı bıraksın. Bana da taa lise 3'teyken 0.75 mi ne vermişti fazla takmadım şimdi geldim 24 yaşıma uzağı anca gözleri kısarak görebiliyorum ama birinin gözlüğünü alıyorum netlik çok oynuyor. Tavsiyem, güzel çerçeveli bir gözlük al ki takasın gelsin. Genelde ince çerçeve gözlük veriyorlar onlar da insanın tipini kaydırıyor takası gelmiyor

• Bende 0.25 0.50 miyop astigmat olmuşum ancak gözlük kullanmayı düşünmüyorum hele ki dışarıda olmaz ama evde kullanabilirim ileride bir sorun olur mu ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temhemrime -- 21 Ağustos 2016; 16:18:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ölçülerimiz aynı 6-7 yıldır takıyorum . hala aynı yükselmedi numaralar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prfssr

Yok takmak sıkıntı değil takarım ama ful takıncada insanlar 0.75 e gözlükmü takılır diyor benimki 2.5 muhabbeti falan oluyor utanıyorsun birde genelde biliyorsun 20 yaşından sonra göz numarası ilerlemez lafı var hemde öyle sanıyordum teşekkür ederim.

0.75 gözlük takılır mı muhabbeti ne kadar saçma bir şey. Takma sen onları..

Ben devlet hastanesinde 2 göz doktoru ile görüştüm ve ikisinin de dediği şu:

Gözlük takmak sadece o anki görüşünü etkiler. Gözlüğü sürekli takmak ya da takmamak göz numaranı etkilemez. Yani benim anladığım senin yapında varsa o her türlü ilerleyecek. Gözlük taksan da takmasan da.. Bunun üzerine bende gözlük takmayı bıraktım (0.50 miyop, 5-6 ay kullandım ve hala 0.50 miyoptu. Artık kullanmıyorum belki ileride gözüm zorlanırsa takarım) Bana kalırsa günlük hayatta sıkıntı çektiğin anlarda (ders çalışırken, çalışırken vs.) tak, gerisinde canın istemiyorsa takma.

• Şimdi konu sahibi olarak şunu söyleyebilirim Zaman'ında takmasının İÇİN gözlerim derece olarak arttı arkadaşın dediği gibi ileriyi görmek için kısarak bakıyorum ve zorluk çekmeye başladım bende her zaman devletin ödediği gözlük çerçevesi aldım ve her zaman takasım gelmedi bir kaç takıyorum sonra herkes laf ediyor çerçeven iyi değil diyerek şimdi paraya kıyacağım ve iyi bir çerçeve alacağım ve bu göz ilerlemesi için elimden geleni yapacağım herkese geçmiş olsun

• Peki gözlük numarası her ne olursa olsun gelen ışığı kırdığı için bilgisayar ekranında aşırı yorulmayi onluyomus öyle mi

• GokhanAtas kullanıcısına yanıt
    Miyop gerilemez bildiğim kadarı ile hocam.

Hayatı bulanık göreceğinize bir gözlük ya da lens alıp kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Benimki 1.75 valla gözlük iğrenç bişey bir türlü alışamadım

• 5.25 iki gözümde

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

ben 8 senedir kullanıyorum.o zamanlar bir hocamız benim iyi görmediğimi söylemişti ve bende doktora gittim.Bana 0.75 e 0.50 gözlük verdi.O zaman 13 yaşında idim.Gözlüğü takmış olmak numaranın gerilemesini sağlamadı aksine dahada ilerledi.En son 2.50 2.75 e e kadar çıktı.Şuanda 2.50 2.50 kullanıyorum.Şayet gözük takmazsam hiç net göremiyorum ve takmam şart açıkcası.Bu arada benim sorunum ise miyop ve astigmat

Aradan bayağı zaman geçmiş hortlatmak gibi olmasın belki merak eden olur.

Yıllarca yanlış gözlük takılsa bile göz numarası değişmez ha değişir ama bunun sebebi gözlük değildir aynı şekilde gözlük takmak numarayı ne düşürür ne arttırır gözlük sadece görme kalitesini düzelten bir etkendir.

• Bende gittiğimde aynen öyledi. Sonra 0.50 - 1.25 e yükseldi 2 senelik gözlük tedavisinden sonra. (sadece evde taktım)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.