Şimdi Ara

BEKLENEN İNCELEME Monster T72hel 802 (Compal hel 80/81)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
24.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İsteyen Arkadaşlar yaptığım incelemeyi bu forumdan alındığını bildirdiği takdirde istedikleri yerde kullanabilirler..

Merhaba arkadaşlar.. Ben 2 hafta önce monster laptop aldım modeli T72hel802.. Buraya yazmamdaki amaç, bu laptopu almak isteyip de buna rağmen kafasındaki sorunlardan kurtulamayan insanlara ufak bir inceleme yazısı hazırlamak..

Özellikler

Bildiğimiz gibi compal hel 80/81 barebone laptop kasaları yurt dışında kendisine laptop almak isteyip de istediği özellikleri hem daha ucuza getirmek hem de kişiselleştirilmiş bir laptopa sahip olmak isteyen kullanıcılar tarafından en çok rağbet gören kasa tasarımlarından birisi.. Araştırmalarımdan sonra Compal ın dünya çapında ikinci en büyük kasa üreticisi olduğunu gördüm.. Ve bu, bu kasayı tercih etmemdeki sebeplerden sadece birisiydi.. İkinci en önemli özelliği sadece ofis uygulamalarıyla ilgilenmeyen bunun yanında oyunlarla da haşır neşir olan biz kullanıcalara sağladığı Geforce 7600 go ekran kartı.. Bir diğer artısı ise parmak izi okuyucusu ve entegre camera gibi hoş özelliklere sahip olması..

T72hel802 monster (compal hel 80/81) Özellikleri

Intel® 945PM Chipset

Intel® Core 2 Duo T7200(2x2.0 Ghz,667Mhz,4MB Cache, 64 bit)

256 MB nVIDIA Geforce Go 7600

15.4" WXGA(1280X800)"Crystal Bright Parlak Ekran"

1GB DDR2 667MHz Ram ( 2 slot max)

120GB 5400RPM SATA Hard Drive 8MB Cache

1.3 Mpixel dahili Web Camera

Dahili Bluetooth Ver. 2.0

8X DVD +/- RW Dual Writer

Intel® PRO/Wireless 3945 WI-FI kartı

3.1 ( SD, MMC, MS Pro ) Hafıza kartı okuyucusu

56 K V90 modem

10/100/1000 Gigabit ethernet

3xUsb 2.0

1xIEEE1394

S-Video Tv-Out, 1 x PCMCIA 2.1, 1 x PCMCIA Express Card, Line in / Mic in Jack, RJ-11 ve RJ-45 çıkış, 2. monitör bağlantı çıkışı, Speaker / Kulaklık çıkışı

Biometric Parmak İzi Okuyucu

Boyutu 362 x 265 x 31.7 to 38.9mm / 2.9 kg

Lion 6 cell Pil

Kişisel Görüşlerim ve Testler

Ben piyasadaki laptopları araştırırken benim bütçeme uyan tanınmış markaların piyasadaki modellerinin gerçekten çok düşük özelliklere sahip olduğunu gördüm. Asus , hp gibi markaların hala sonoma işlemcili laptoplarını 1300 1400 dolara satmaya çalıştıklarını gördükten sonra ve hala piyasaya core 2 duo işlemcili laptoparını sürmediklerini görünce arayışa geçtim...

Ve iki seçenek çıkardım kendime ya datron alıcaktım ya da monster.. Datronun aşırı derecede geç piyasaya sürmesi ve halen piyasada bulunamaması gibi özellikleri beni monster almaya teşvik etti.. ve iyiki de öyle yapmışım.. Bir haftalık araştırmadan sonra monster notebook adı altında satışa sunulan compal hel 80/81 kasa tsarımının yurt dışında gerçekten çok fazla sattığını ve kullanıcı desteği ve yorumlarının da gerçekten çok olduğunu gördüm.. Benim için önemli olanlardan birisi de buydu alırken bir ürünün mümkün olduğunca çok kişi tarafından test edildiğini gördüm.. Ve kafam rahat bir şekilde siparişimi verdim

Laptopu sipariş ettim ve ertesi gün bana ulaştı.. Burdan Fokusbilgisayara teşekkür ediyorum..

Laptopu gerçekten büyük ve sağlam bir kutuda göndermişler.. İçinden laptopun içinde olduğu ayrı bir kutu ve yanında hediye gönderilen çanta çıktı.. Çantayı daha sonra anlatıcam gerçekten çok şık

Laptopun içinde bulunduğu kutudan laptopun kendisi, adaptörü, pili ve içinde sürücü cdleri bulunan bir kutu çıktı. Sürücü cdlerinin yanında nero ve dvd yazılımları da gönderilmiş.

Şimdi kasayı anlatmaya geçiyorum. Kasa gerçekten çok şık tasarlanmış. Datron ve monsterin şu anda satmakta olduğu inventec üretimi olan kasadan çok daha şık göründüğünü söyleyebilirim. Görüntü olarak bir asusdan hiç bir farkı yok. Yalnız kalite olarak tabiki çok üstün bir kasa diyil her kasada olan tasarım sorunlarından compal da nasibini almış. Zaten dört dörtlük olsa mükemmel olurdu..

Tasarım sorunu dediğimde büyük bir sorun var zannedilmesin sadece tuş takımıyla ilgili ufak bir sorun bu. yazı yazarken tuşların biraz içine doğru çöktüğünü hissediyorsunuz ki zaten compal kullanıcıları da biliyor bunu ama bu beni rahatsız etmiyor sadece belirtmek istedim.. Bunun dışında gerçekten çok şık bir kasa tasarımı var ki arkadaşlarım da gördükten sonra onayladılar bunu..

Kasanın tasarımına gelirsek üst kısımda web cam bulunuyor.

BEKLENEN İNCELEME  Monster T72hel 802  (Compal hel 80/81)

Tuş takımının hemen altında parmak izi okuyucusu bulunuyor bu gerçekten hoş bir özellik bununla istediğiniz herşeyi şifreleyebiliyorsunuz.

Sol tarafta hava çıkışı bir adet usb, ethernet, 1394 girişi ve pcmcia girişleri bulunuyor..

Sağ tarafta ise 2. monitör çıkışı dvd writer iki adet usb ve kulaklık çıkışıyla mikrofon girişi bulunuyor..

Ön tarafta ise wireless açma kapama tuşu durum ledleri ve kızılötesi bulunuyor..

Arka tarafta ise adaptör girişi modem girişi ve svideo girişi bulunuyor.

Genel fotoğraflara geçelim şimdi :)

Şimdi testler

İlk testimiz artık eskiyen ama halen kullanıcıların görmek istediği bir ekran kartı testi..

3dmark 2001

İkinci testimiz

3dmark 2003

Üçüncü testimiz

3dmark 2005

Dördüncü testimiz

3dmark 2006

Beşinci testimiz harddiskin hızını ölçen popüler bir yazılım

Hd tach

Altıncı testimiz ise belki de en popüler test yazılımı olan Süper Pi :)

Bu Cpu Z den bir görüntü

Arkadaşlar bildiğimiz gibi compalın bu kasasındaki ekran kartı 7600 ama normal 7600 ün sahip olduğu frekans yerine 350/350 mhz de çalışan işlemci ve ram e sahip. Ben arkadaşların kafasındaki sorulara açıklık getirmek için bu ekran kartını overclock ettim ve testlerin bir kaçını yeniledim.. Ve işte sonuçlar..

350/350 olan işlemci ve ram frekansını 465/370 mhz e çektim..

Ve 3d mark 2001 sonucu overclocksuz 20580 olan sonuç 22115 e çıkıyor..

Ve 3d mark 2005 sonucu overclocksuz 3094 olan sonuç 3670 e çıkıyor..

Ve 3d mark 2006 sonucu overclocksuz 1881 olan sonuç 2244 e çıkıyor

Bu da istemiş olduğunuz oyunlardan ss ler..

Bu underground 2 bütün ayarlar max da 1024"768 de aldığım fps.. max 1024"768 oluyor..

*******Bu da overclock yaptıktan sonraki değerler.. Gördüğünüz gibi overclocktan önce 40 civarında oynayan fps overclocktan sonra 50 civarı oluyor.. yani ortalama 10 fps lik bir artış söz konusu..

Bu da yeni çıkan nfs carbon demosundan almış olduğum ss ler.. Ayarlar ise 1024"768 4x antialiasing ve diğer ayarlar full sadece motion blurla shader lowda...

Arkadaşlar göründüğü gibi bu laptop bu özelliklerle piyasada bulunan birçok laptopu geçiyor masaüstü bilgisayarlarla yarışır hale geliyor.

Benim son yorumlarım gerçekten çok hızlı bir laptopa sahibim şu an. Hem sahip olduğu işlemciyle hem de ekran kartıyla gerçekten çok hızlı.. Ben alırken tek 1gb ram olarak aldım daha sonra ram fiyatları düştüğünde bir 1gb ram daha eklicem..

Harddiskin hızı hd tach testinde de görüldiği gibi saniyede 30 mb civarına tekabül ediyor eski masaüstü bilgisayarımdaki samsung 250 gb sata harddiskim 50 mb civarındaydı bu hız farkı tabiki bir laptopa göre normal ve 5400 rpm olmasından kaynaklanıyor.

Ekran kartından çok çok memnunum masaüstü bilgisayarımda 6600 gt vardı onunla aynı ve biraz daha üstün bir perfons sunuyor.. Oyunlarda ki oynadığım oyunlar bellidir popüler oyunların çoğunu oynarım kesinlikle bir sorun yaşamadım..

Isınma sorunu kesinlikle yok arkadaşımda hp dizüstü var ondan daha soğuk olduğunu söyleyebilirim rahatlıkla sadece resimlerden de görebilirsiniz monster etiketinin orası birazcık ısınıyor bu da normal artık yani ısınma sözkonusu diyil.. Ama buna rağmen fan sık aralıklarla devreye giriyor gerçi bunda evimin sıcak olmasının da payı olabilir. Gerçi ısınmamasına yok açan durumun bu olduğunu düşünüyorum :) Sık aralıklarla devreye girmesine rağmen rahatsız edici bir ses çıkmıyor. benim farkettiğim üç kademeli çalışıyor olması. Birinci kademe sık sık çalışıyor ve sıcaklığı atıyor. İkinci ve üçüncü kademeyi ise ancak oyunlarda duyabiliyorsunuz..

Pil süresine gelirsek bu özelliklerde bir laptop için beni tatmin etti.. Masaüstü takılırken yani winamptan şarkı dinlerken ve arka planda günlük işlerimi yaparken yani buna kısa videolar izlemek yazı yazmak da dahil pil tam olarak 2 saat gidiyor..

Eğer pilden oyun oynamaya kalkarsanız ki ben denedim underground 2 de 1 saat boyunca oynayabildim.. Kısacası tatmin edici. 9 cell piller gelirmi bilmiyorum ama yurtdışında kullanıldığını biliyorum ama benim ihtiyacım yok.. Ama takılınca kullanıcıların yorumlarına göre aşşa yukarı 3.30 4 saat gidiyormuş..

Ekran a gelirsek ben yeterli fotoğraf çekemedim ama siz bu linkten yeterli izlenim edinebilirsiniz heralde..

http://www.notebookcheck.com/Test-Alb-R20-Compal-HEL80-Barebone.1753.0.html

Bu sitede aydınlatıcı fotoğraflar mevcut.. Bana göre ekran yeterli seviyede ne çok çok iyi bir ekran (SONY) ne de çok çok kötü :) Beni tatmin etti parlak ekran olması daha da güzel bir olay. Yurt dışında bu ekran yerine yani 1280-800 yerine 1600-1050 çözünürlüğünde bir ekran seçilebiliyor ama bu bana yetiyor...

Ayrıca ekran kartı overclock topic ine buradan ulaşabilirsiniz

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=61174

Bu forum da yurtdışında çok populer olan dizüstü incelemeleri yapılan bir forum.. Bu compal bölümü..

http://forum.notebookreview.com/forumdisplay.php?f=1030

Şu anda Tv kartı denemedim ama en yakın zamanda Tv kartı almayı düşünüyorum onu da alınca incelerim artık..

Hoşuma giden bir özellik daha var bazı laptoplar bildiğimiz gibi sonuna kadar açılmıyor yani kapaktan bahsediyorum 180 derece açılmıyor ama bu kasa açılıyor bazen gerçekten yararlı olan bir özellik..

Dvd writer la ilgili söyleyebileceğim şeyler ise şudur.. Benim orjinal filmlerim var ve bunlar çizilmesin diye dvd ye yedekliyordum bunları.. Artık laptopla yedekliyorum.. Yaptığım denemelerde bir sorunla karşılaşmadım.. gayet güzel bir şekilde yazdı.. Okumada da bir sorunla karşılaşmadım.. Ama ben güvenem diyorsanız bir çözüm daha var harici dvd writer kutusu alıp içine bir dvd writer yerleştirebilirsiniz :)

Harddiskim samsung marka 120 gb 5400 rpm bildiğiniz gibi ve bu bana yetmedi masaüstü bilgisayarımda bulunan 250 gb Samsung sata 2 harddiskimi harici harddisk kutusu alıp içine koydum ve usb den kullanıyorum..

Wireless ı da kullandım uzunca bir süre ve gerçekte iyi olduğunu gördüm. Arada üç duvar olmasına rağmen rahat bir şekilde çekiyor.. Bunda modemin ve modemi yerleştiriş pozisyonunuzun da payı var elbette.. Kısacası yeterli..

Hoparlörleri gayet temiz ses veriyor.. Ne çok fazla ne de çok kısık bir sese sahip çok gürültülü ortamlarda bile rahat bir şekilde duyulabiliyor. Yani tatmin edici..

Kart okuyucuyu daha deneme fırsatım olmadığı için birşey söyleyemeyeceğim bu konuda..

Camera kalitesi gayet yeterli zaten msn den konusmak için çok da kaliteli olmasına gerek yok ama beni tatmin etti.

GENEL ARTILAR ve EKSILER

Artılar
    - Kasa tasarımı çok şık
    - Entegre Camera
    - Entegre Parmak İzi Okuyucu
    - Gayet yeterli Olan Wireless
    - Sorunsuz Dvd Writer ( Biosta Slimtype diye geçiyor adı)
    - Çok performanslı (T7200 2x2.0 ghz 64 - 1gb Ram - Geforce 7600)
    - Parlak Ekran
    - Sıcaklık söz konusu olunca gayet soğuk
    - Duyumlara ve izlenimlere göre fokus bilgisayarın satış sonrası desteği çok iyi düzeyde
    - 15 Gün boyunca 1 piksele bile ölü piksel garantisi Beğenmediğiniz veya bir sorun yaşadığınız takdirde geri iade seçeneği..
    - Laptopu mümkün olduğunca kişiselleştirebiliyorsunuz (İşlemci-ram-harddisk)

Eksiler
    - Tuş takımı ( Aradaki fark microsoft klavyeyle markasız bir klavye arasındaki fark gibi çok yumuşak)
    - içinden şu anda bluetooth çıkmaması ama getirilicek olup sonradan takılıcak olması
    - Bazı arkadaşlarda meydana gelen takılmalar ve donmalar ( Bu takılmalar kesinlikle bende yok )
    - DİİİİİT DİİİİT diye çıkan sürekli gelen bir sese sahip olması (Camerayı iptal edince ses gidiyor ama çözüm bekliyoruz) bu ses sol taraftan geliyor..
    - İkinci elde ülkemizde sorunlar yaşanabilecek olması ( yani yarın satarım diyorsanız bir daha düşünün gerçekçi olmak gerek) Bu da markayla ilgili datron-monster-vs gibi firmaların ikinci elde sorun yaşayabileceklerini unutmayın.. Ama Compal ve Quanta gibi firmalrın şu an elinizde bulunan bir çok laptop markasına laptop kasası ürettiğini unutmayın.
    - Sağ taraftaki usb nin bekleme konumundan sonra mouse gibi usb cihazlarını tanımaması ( galiba takıp çıkarınca düzeliyormuş ) ( BU sorun benim başıma hiç gelmedi arkadaşlara ayarlarını kontrol etmelerini öneriyorum )
    - Bilgisayarı ilk çalıştırdığımızda çıkan bios ekranında makinenin ram sayması bu bilgisayarın açılışını yavaşlatan bir özellik ama bios update iyle düzelen bir sorun.. ( Son bios u yükledim ve bu sorun ortadan kalktı)

NOT: Eğer bu ürünü sipariş ederseniz size gelicek kapak gümüş gri olucak yani laptopun üstü siyah olmucak onu ben kapladım hayır yanılgıya düşmeyin diye söylüyorum :) Bir not daha veriyim yapmak isteyen arkadaşlar için oto aksesuarcılardan bulabilirsiniz bu ürünü carbon görünüm veriyor laptopa ve çizilmiyor laptopunuz ayrıca..

Biliyorum amatörce bir inceleme oldu ama elimden bukadarı geldi :)
    Arkadaşlar şu anda aklıma bir şey gelmiyor.. daha fazla yazıcak ama bir sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 10 Kasım 2006; 21:47:41 >

• eline saglık mutu guzel yorumlar olmuş monsterla ilglilenen biri olarak memnun olurum daha cok resim hcm bide sana zahmet oyun oynarken falan oyunların fps ekranlrıdan olabilir darısı başımıza hcm bende monsterlanırım umarım yakında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderksk -- 1 Kasım 2006; 20:44:37 >
  • bence harika bi inceleme yapmışsın tebrikler

bi sorum olacak, şimdi ekran kartını overclock yapınca bi sorunla karşılaşabilir miyim ya da aşırı ısınma ne biliyim anormal bir şey yani çünkü mantıken adamlar underclock etmişse bir bildiği vardır gibi gelio ben denemeye korktum biraz
  • öncelikle hayırlı olsun.
    inceleme süper olmuş. eline sağlık
  • laptopun özellikleri mükemmele yakın, normal bir masa üstünden hiç bir farkı yok.
    kaç liraya aldın acaba.
  • mutu07,
    eline sağlık gerçekten güzel bir inceleme, ürünü merak eden arkadaşlar için iyi bir fırsat.
    bende de aynı üründen var 1 hafta kadar önce aldım, fakat ürünle ilgili bir - iki sorunum da var. belki sorun değildir de bana öyle geliyordur. arkadaşlar yorumlarıyla yardımcı olurlarsa sevinirim.

1.ben bilgisayarın açılısının biraz yavaş oldugunu düşünüyorum. yaklaşık 1 dk da açılıyor ve çok daha az konfigürasyona sahip bilgisayarların daha hızlı açıldıklarını görüyorum. bunun nedeni sistemin genel yappısımı yoksa bendemi mi bir sorun var acaba. firma yetkilileri farklı markalarda core2duo işlemciye sahip bilgisayarları inceleyebilirsiniz, sistemlerin genel açılma hızları budur diyor ama çevremde başka bir core2duo inceleme fırsatım olmadı.

2.bilgisayarın sağ tarafında bulunan ilk usb port sistem bekleme konumuna gelip daha sonra tekrar yüklendiğinde çalışmaz hale geliyor. fareyi tekrar çıkarıp takmam gerekiyor. diğer portlarda böle bir sorunum yok. gerçi bu genel bir sorun değil bendeki makine ile alakalıdır muhtemelen.

3.bilgisayardan gelen ses meselesi. gerçektende sessiz ortamlarda sinir bozucu olabiliyor. arkadaşların dediği gibi kamerayı kaldırınca gidiyor ama nden böyle birşey olsun.

4. birde sistemi dell 6000 ile karşılaştırma fırsatım oldu, gerçi ne kadar karşılaştırabilmişsem . sanırım onda centrino 1.83 işlemci vardı. 3.5gb lık rar dosyayı her iki makinede aynı sürede dışarıya çıkartıyor. gözlemlediğim kadarıyla oyunlar haricinde çok üstün bir performans alamadım. çift çekirdek yapısına gelince sanırım tek çekirdekli bir sistemle tek işlem yaparken ikisi arasında pek bir fark gözlemlenemiyor.

hepinize kolay gelsin arkadaşlar.......

• eline sağlık arkadaşım...gerçekten tatmin edici bi inceleme olmuş... bu kasalarla ve bu underclock'lu ekran kartlarıyla ilgili birçok kişinin merak ettiklerini açıklamışsın... emeğine sağlık diyelim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aman tanrım fiyata bakaın yaa süperrr walla
    http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T72HEL802

acaba izmirde bunu alabileceğimiz bir yer var mı ?

tek eksisi entegre bluetooth olmaması
  • quote:

Orjinalden alıntı: £ngesin

bence harika bi inceleme yapmışsın tebrikler

bi sorum olacak, şimdi ekran kartını overclock yapınca bi sorunla karşılaşabilir miyim ya da aşırı ısınma ne biliyim anormal bir şey yani çünkü mantıken adamlar underclock etmişse bir bildiği vardır gibi gelio ben denemeye korktum biraz

Bence kısa vadede bir sorunla karşılaşmazsın ama ben masaüstü bilgisayarımı sonuna kadar overclocklayan birisi olarak laptopun ekran kartını overclocklamama taraftarıyım neden dersen standart hızına getirebiliriz evet yani piyasada bulunan 7600 lerin hızına çıkarabiliriz ki çıkıyor ama şu andaki haliyle arasında gerçekten çok çok fazla bir fark olmuyor.. Haa 3d mark larda fark oluyor evet ama oyunlarda bu fark 3 4 fps yi geçmiyor ben şu an stadart kullanıyorum.. Ama ısınma problemiyle karşılaşmadım overclocklu kullanırken onu da belirtiyim

• quote:

Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

laptopun özellikleri mükemmele yakın, normal bir masa üstünden hiç bir farkı yok.
    kaç liraya aldın acaba.

Sitede yazan yaniwww.fokusbilgisayar.com da yazan fiyata aldım ben peşin aldım yüzde 2 indirim yaptılar 50 ytl ibi bir rakam.. Yani aşşa yukarı ben aldığımda 2400 civarına aldım.. Yalnız arkadaşlar bilmiyorum monster topicini takip ettinizmi yanlış bilgilendirmek istemem şu anda bizim kasalarda bluetooth yok ama geliceğini söylüyorlar yani bizim kasalara takılıcak.. ayrıntılı bilgili için monster topicini okuyabilirsiniz firmanın sahibi bilgi veriyor oraya girip..

Benim amacım tamamen bu incelemeyi merak edenler için hazırlamaktı yani sadece ille de monster almak isteyenler için değil çünkü bu kasa yurt dışında da bir çok firma tarafından kendi isimleri basılarak pazarlanıyor..

• Çok güzel ve doyurucu bir inceleme olmuş ellerine sağlık, güle güle kullan tekrar ;)
  • 3dmark2003 testlerini hangi çözünürlükte yaptın ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gca

mutu07,
    eline sağlık gerçekten güzel bir inceleme, ürünü merak eden arkadaşlar için iyi bir fırsat.
    bende de aynı üründen var 1 hafta kadar önce aldım, fakat ürünle ilgili bir - iki sorunum da var. belki sorun değildir de bana öyle geliyordur. arkadaşlar yorumlarıyla yardımcı olurlarsa sevinirim.

1.ben bilgisayarın açılısının biraz yavaş oldugunu düşünüyorum. yaklaşık 1 dk da açılıyor ve çok daha az konfigürasyona sahip bilgisayarların daha hızlı açıldıklarını görüyorum. bunun nedeni sistemin genel yappısımı yoksa bendemi mi bir sorun var acaba. firma yetkilileri farklı markalarda core2duo işlemciye sahip bilgisayarları inceleyebilirsiniz, sistemlerin genel açılma hızları budur diyor ama çevremde başka bir core2duo inceleme fırsatım olmadı.

2.bilgisayarın sağ tarafında bulunan ilk usb port sistem bekleme konumuna gelip daha sonra tekrar yüklendiğinde çalışmaz hale geliyor. fareyi tekrar çıkarıp takmam gerekiyor. diğer portlarda böle bir sorunum yok. gerçi bu genel bir sorun değil bendeki makine ile alakalıdır muhtemelen.

3.bilgisayardan gelen ses meselesi. gerçektende sessiz ortamlarda sinir bozucu olabiliyor. arkadaşların dediği gibi kamerayı kaldırınca gidiyor ama nden böyle birşey olsun.

4. birde sistemi dell 6000 ile karşılaştırma fırsatım oldu, gerçi ne kadar karşılaştırabilmişsem . sanırım onda centrino 1.83 işlemci vardı. 3.5gb lık rar dosyayı her iki makinede aynı sürede dışarıya çıkartıyor. gözlemlediğim kadarıyla oyunlar haricinde çok üstün bir performans alamadım. çift çekirdek yapısına gelince sanırım tek çekirdekli bir sistemle tek işlem yaparken ikisi arasında pek bir fark gözlemlenemiyor.

hepinize kolay gelsin arkadaşlar.......

Şimdi cevaplandırmaya çalışayım elimden geldiğince..

1. Bilgisayarın açılışını kesinlikle masaüstü bilgisayarlarla kıyaslama çünkü bu laptopta ki harddisk 5400 rpm bu yüzden baştan kaybediyoruz :) Bu başlıca sebeplerden birisi haa diğer laptoplarla kıyaslıyabilirsin evet bir 10 saniye kadar geç açılma söz konusu bundaki başlıca sebep başlangıçta gerçekleşen RAM SAYMA özelliği :) ben şanslıyım 1gb ram e sahibim 2 gb olsa daha da uzucak :) Compal da bunu farketmişki son çıkan bioslarda ram sayma özelliğini kaldırmışlar galiba.. Ben daha denemedim ama en yakın zamanda biosu güncellemeyi düşünüyorum..

Bir de ben çok fazla yüklemiyorum windowsu bu yüzden sürekli maksimum hızda çalışan bir bilgisayarım var :) Ben norton ghostla üç tane yedek aldım.. Birincisi Windows kurulduktan sonraki ilk hali :) ikincisi sürücülü hali :) üçüncüsü ise sık kullandığım programların yüklenmiş hali :) Böylece bir sorun oldumu istediğim yerden geri alabiliyorum tavsiye ederim

2. Bu sorunu ben yaşamadım neden çünkü sistem beklemeyi devreden çıkardım sevmiyorum ben..

3. Bu ses için çırpınıp en ince ayrıntısına kadar sürekli anlatan bendim ana topic te :) Gerçekten çok rahatsız edici bir ses değilmi :) ben de çok uğraştım sorunu gidermek için ama çözemedim taki bir arkadaş camerayı iptal et diyene kadar :) İptal ettim ses çözüldü gerçekten ilginç bir ses ve sorun firma yetkilileri en kısa zamanda çözüceklerini söylediler ama şu anda camerasız kullanıyorum :)

4. Şimdi ufak bir şeyi unutmuşsun zip olayında başlıca yük işlemciye biniyor evet ama ya işlemci çok hızlıysa ve saniyede 60 mb civarı dosyayı sıkıştırabiliyorsa ve senin harddiskin saniyede maksimum 30 mb a izin veriyorsa ve arkadaşının işlemcisi saniyede 40 mb civarı dosyayı sıkıştırıp açabiliyor fakat onun harddiski de 5400 rpm ve saniyede maksimum 30 mb a izin veriyorsa nolur :) Havuz problemi gibi oldu kabul ediyorum ama sonuç tahmin ettiğimiz gibi aynı olur.. İşlemci maksimum hızda çalışamıyordur çünkü harddisk buna izin vermiyordur :)

İşlemcinin hızını en çok super pi ya da sentetik benchmarklarda görebilirsin ama günlük hayatta 3d max la veya divx encode la falan uğraşıyorsan kesinlikle çift çekirdeğin ve core 2 duo teknolojisinin farkını görüyorsun.. Evet oyunlarda da var bu arada..

Kısaca cevap vermeye çalıştım :)

• quote:

Orjinalden alıntı: LasTSuRvivoR

3dmark2003 testlerini hangi çözünürlükte yaptın ?

standart çözünürlükte yani default ayarlarda ki o da 1024-768 yapıyor..
  • -silinmiş-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinp -- 17 Aralık 2014; 19:21:18 >
  • ellerin dert görmesin çok güzel olmuş.
  • sağol mutu07, teşekkür ediyorum cevapların için. ben çoğu zaman günlük işlerde internette falan kullandığım için farkı tam olarak yaşayamıyorum. biraz fazla büyük bilgisayar almışım galiba
  • mutu07 kardeş güzel inceleme olmuş
    yorumlarına bikaç şey eklemek istiyorum iznin olursa ve bunları kendi kafana göre derleyip yazını editlersen arkadaşlara daha çok yardımcı oluruz diye düşünüyorum
    1.si şu dit sesi,sorun tam olarak kameradan kaynaklanmıyomuş, kamerayı devre dışı bıraktığımızda sorun çözülüyo bunu zaten anlatmıştım ama kamera devre dışıykende bi kaçkez sesi duydum,kamerayı açıp tekrar kapatınca ses yine kayboldu yani sorun kameradan değil ama kameranın açılıp kapatılmasıyla sorun geçici olarak gideriliyor
    2.si düzüstü harddiskleri şuan kulanılan teknolojilerle asla ama asla masaüstü harddiskleri kadar performanslı olamaz sebep rpm değil,verimin en fazla olduğu dış çap düzüstülerinde kulanılan harddiskler masaüstlerinde kulanılanlara göre daha küçük dolayısıyla aynı rpmde olsalar dahi transfer oranı herzaman masaüstlerinde daha fazla olur
    3.sü hel80 kulanan arkadaşlardan sanırım hiçkimse farketmemiş,sende incelemende bunu anlatmadığın için seninde farketmediğini düşünüyorum,hel80 nin içinde sanırım anakarta bütünleşik bi çip var infenion TPM çipi,bunu biosdan aktifleştirmeden tpm yazılımını kulanamıyosunuz,daha tam olarak ne yaptığını parmak izi okuyucusundan ne farkı var bilmiyorum ama bilgisayara sanal bi harddisk kuruyo ve verilerinizi burda saklayabiliyosunuz fakat nekadar işlevsel,artısı nedir,parmak izi okuyucusu varken buna negerek vardı bilmiyorum
    4.sü pil evet az gidiyo ben maksimum 2:15 kadar kulanabildim ama fokustan yedek pil alabiliyosunuz,ilhan bey 50$+kdv dedi yalnış hatırlamıyosam,türkiyeye 8 yada 9 hücreliler gelirmi bilmiyorum
    5.si cpu ve gpu nun soğutucuları birbirinden bağımsız ve kesinlikle birbirlerini ısıtmıyolar,sol taraftaki cpunun arka taraftaki gpunun soğutusu
    6.sı dvd writerı açıkçası çok sevdim bugüne kadar arkadaşların dizüstlerinde çok cd ve dvd yazdım 6-7 farklı makinede de hep aynıydı yazdıktan sonra başka bi makinede okutabilmek çok zordu bunda kesinlikle öyle bişey olmuyo çok başarılı buldum açıkçası

benim yorumlarımda bunlar
    hel80 i düşünen arkadaşlara tavsiyem denemeleri eğer beyenmezlerse zaten geri iade garantisi var ki şuan ben 3. kasayı kulanıyorum
    1.si harddiskle ilgili bi sorun olduğunu düşünerek gözle görülür bi sorun olmamasına rağmen müşteri memnuniyetsizliğinden dolayı değiştirilde tamamen
    2.si tek bir ölü piksel sebebiyle kasa değişti

doğrusu şuanda ekranda diğer 2 kasada yaşamadığım ekranın tam ortasında bi aydınlık sorunu var,film izlerken yada quake4 doom3 gibi karanlığın kullanıldığı oyunlarda kendini farkettiriyo,alırken kir olduğunu düşündüm silerek geçebileceğini düşünmüştüm ama yanılmışım
    bide yine diğer 2 kasada yaşamadığım gpu nun fazla ısınması var bunlarla ilgili ocak ayında tekrar fokusshopa uğrıycam

• bende açıkçası takılma olayı çok rahatsız edici.
    ben firma yetkilileri ile görüşcem gerekirse makineyi göndericem.
    artık arkadaşın dediği bekleme durumundan sonra harici mouse u tanımama durumu bende var.

quote:

Orjinalden alıntı: atyay

mutu07 kardeş güzel inceleme olmuş
    yorumlarına bikaç şey eklemek istiyorum iznin olursa ve bunları kendi kafana göre derleyip yazını editlersen arkadaşlara daha çok yardımcı oluruz diye düşünüyorum
    1.si şu dit sesi,sorun tam olarak kameradan kaynaklanmıyomuş, kamerayı devre dışı bıraktığımızda sorun çözülüyo bunu zaten anlatmıştım ama kamera devre dışıykende bi kaçkez sesi duydum,kamerayı açıp tekrar kapatınca ses yine kayboldu yani sorun kameradan değil ama kameranın açılıp kapatılmasıyla sorun geçici olarak gideriliyor
    2.si düzüstü harddiskleri şuan kulanılan teknolojilerle asla ama asla masaüstü harddiskleri kadar performanslı olamaz sebep rpm değil,verimin en fazla olduğu dış çap düzüstülerinde kulanılan harddiskler masaüstlerinde kulanılanlara göre daha küçük dolayısıyla aynı rpmde olsalar dahi transfer oranı herzaman masaüstlerinde daha fazla olur
    3.sü hel80 kulanan arkadaşlardan sanırım hiçkimse farketmemiş,sende incelemende bunu anlatmadığın için seninde farketmediğini düşünüyorum,hel80 nin içinde sanırım anakarta bütünleşik bi çip var infenion TPM çipi,bunu biosdan aktifleştirmeden tpm yazılımını kulanamıyosunuz,daha tam olarak ne yaptığını parmak izi okuyucusundan ne farkı var bilmiyorum ama bilgisayara sanal bi harddisk kuruyo ve verilerinizi burda saklayabiliyosunuz fakat nekadar işlevsel,artısı nedir,parmak izi okuyucusu varken buna negerek vardı bilmiyorum
    4.sü pil evet az gidiyo ben maksimum 2:15 kadar kulanabildim ama fokustan yedek pil alabiliyosunuz,ilhan bey 50$+kdv dedi yalnış hatırlamıyosam,türkiyeye 8 yada 9 hücreliler gelirmi bilmiyorum
    5.si cpu ve gpu nun soğutucuları birbirinden bağımsız ve kesinlikle birbirlerini ısıtmıyolar,sol taraftaki cpunun arka taraftaki gpunun soğutusu
    6.sı dvd writerı açıkçası çok sevdim bugüne kadar arkadaşların dizüstlerinde çok cd ve dvd yazdım 6-7 farklı makinede de hep aynıydı yazdıktan sonra başka bi makinede okutabilmek çok zordu bunda kesinlikle öyle bişey olmuyo çok başarılı buldum açıkçası

benim yorumlarımda bunlar
    hel80 i düşünen arkadaşlara tavsiyem denemeleri eğer beyenmezlerse zaten geri iade garantisi var ki şuan ben 3. kasayı kulanıyorum
    1.si harddiskle ilgili bi sorun olduğunu düşünerek gözle görülür bi sorun olmamasına rağmen müşteri memnuniyetsizliğinden dolayı değiştirilde tamamen
    2.si tek bir ölü piksel sebebiyle kasa değişti

doğrusu şuanda ekranda diğer 2 kasada yaşamadığım ekranın tam ortasında bi aydınlık sorunu var,film izlerken yada quake4 doom3 gibi karanlığın kullanıldığı oyunlarda kendini farkettiriyo,alırken kir olduğunu düşündüm silerek geçebileceğini düşünmüştüm ama yanılmışım
    bide yine diğer 2 kasada yaşamadığım gpu nun fazla ısınması var bunlarla ilgili ocak ayında tekrar fokusshopa uğrıycam

• mutu07 güzel inceleme ama donma ya da takılma sorunları hakkında yorum yapmamıssın acaba hiç bole bişeyle karşılasmadın mı yoksa aklına mı gelmedi?
    belki de şu driver updateleri ile takılmalar çözümleniyordur. acaba bunu deneyen oldu mu?
    bios updatesini yapıp acılma süresi ile ilgili bir değişiklik oluyor mu acaba bunu deneyen oldu mu?
    of of kararsızlık en kötü sey
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.