Şimdi Ara

Intel'in 6 çekirdekli Core i9 işlemcisi göründü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
22.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İntel gerçekten büyük işlere imza atıyor lakin AMD'ninde kendine göre planları vardır elbet
  • herkes saçmalamış amd nin işi zor diye daha segment ve lansman tarihleri yeni açıklanıyor ki zaten ürün gamı ve politikaya göre her an yapılan teknoloji ve yeniliklerde değişiklik yapılabilir..aksine ne olursa olsun amd işlemcilerin son günlerde yaygınlaştıgını hatta am2 am3 ün masaüstünde çok iyi performans göstermesi çogu kullanıcının amd almasındaki bir faktör.. daha Corei9 çıkmadan intel uçmuş lafları çok abes gelmekte bu onların görevi ve sorumluluğu siz bugun gidip Q serisi alıyorsanız phenom x3 alıyorsanız tabi günden güne gelişecek :)


    habere gelicek olursak p55 anakartlar ve corei5 performansları sanırım tatmin etmeyecek :(
  • habere ait tek soleyebılcem ht teknolojısının bı ıse yaramadıgır. hep daha iyi başarım olarak lanse edılıyor fakat oda ıntelın kazıgı ıste çekirdek kadar iş yapar işlemciler aynı işi sıraya koyup daha hızlı yapmak falan onlar ht uydurması peh.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Evil

    i7 yalansa gerçek nerede? neredeyse quadlar i7lerden iyi diyecekler.



    tmm getir istedigin core 7i kapistiralim

    ne kadar performans farki icin

    ne kadar para odeyeceksin

    sonucta core 7i anakarti + ram de alacaksin

    hodri meydan diyorum

    benim q6600 3.6 GHZ de , asus p5q anakart ve , 8 gb ddr2 800 ram var
  • Şu an bile 4 çekirdek destekleyen oyunların sayısı yeni yeni artarken 6 çekirdekli oyunları ne zaman görürüz allah bilir..
  • gelsinde alayim.
  • oyuncular için hala c2d yeterde artar ;)
  • 8-12 çekirdek çıkmadan q6600 ü değiştirmem
  • 8-12 çekirdek çıkmadan q6600 ü değiştirmem

    aynen katılıyorum :)
  • e8400'üm var cayır cayır kullanıyorum e veya q seriniz varsa 2012 den önce işlemci alınmaz derim asıl bombalar 2012 den sonra patlayacak :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeFurkan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Evil

    i7 yalansa gerçek nerede? neredeyse quadlar i7lerden iyi diyecekler.



    tmm getir istedigin core 7i kapistiralim

    ne kadar performans farki icin

    ne kadar para odeyeceksin

    sonucta core 7i anakarti + ram de alacaksin

    hodri meydan diyorum

    benim q6600 3.6 GHZ de , asus p5q anakart ve , 8 gb ddr2 800 ram var



    ee ne var Q6600 3.6 ghz olunca ne oluyor ?core i7 920 stok hizinda masaustu uygulamalarda Q6600 3.6ghz den daha iyi bilior musun hatta 7ghz olsun yine daha iyi olacagindan eminim oyunlarda da hic bi eksigini gormedim ayrica kafa da utulemeden uygun hizlara cekilebiliyor ki gerek bile yok cekmeye. Q6600'u 3.4 kullanayim dedim de beynim patladi big typh'in gurultusunden. Kulaklik takanlar anca kullanir o hizlarda o islemcileri. 4 cekirdege gerek yok ona bakarsan.. E8400-8500-8600 ya da X3 720 alip rahat etmek varken.. Hatta X3 720 hepsinden iyi fiyat olarak hem de 3 cekirdek.. Illa OC yapacaksan al ona bas oc yi kalan parayi da ekran kartina bas. GTX 295 bile alirsin i7 sistem yapacagina. masaustunde muazzam fark istiyorsan i7 920 gercekten kayda deger is cikariyor her konuda. baya enteresan bi olayi var fakat cok isiniyor bilhassa havalar sicak iken eriyor resmen.




  • 4 cekirdek kullanan programlarin sayisi bir elin parmaklarini geciyor mu ki 6 geliyor? intel 4 cekirdegi etkili kullanmak icin gerekli kodlari yaysin etrafa, yardim etsin insanlara
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    4 cekirdek kullanan programlarin sayisi bir elin parmaklarini geciyor mu ki 6 geliyor? intel 4 cekirdegi etkili kullanmak icin gerekli kodlari yaysin etrafa, yardim etsin insanlara



    6 çekirdek intelin işlemciyi satırma politikasıdır
  • Ya bu kadar çekirdek bizim gibi ev kullanıcıları için hiçbir anlam ifade etmez.Bu işlemciler server işlemcisi oyunda vs de işe yaramaz.Fiyatını duysanız eminim kaçarsınız.Amd de de 6 çekirdekli Istanbul işlemcisi var işte fiyatıhttp://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819103691
    İntelde 6 çekirdekli işlemci bundan %50 daha pahalı olur
  • Daha nice çekirdeklere
  • @taner11, Intel'in 6 çekirdekli (kod adı Dunington) sunucu işlemcileir geçtiğimiz Eylül ayından beri satılıyor. Haberimizde yer alan işlemciler masaüstü için hazırlanıyor. Bunu hem haberin sonunda yer alan resmi dökümanda görebilir, hem de haber içerisinde okuyabilirsiniz.
  • intelin ulaşmak istediği ve planladığı bir nokta var aranızdan genç olanlar işlemcide çekirdek sayısını 100 ün üstene çıktığı günleri görecek :) sanal veya doğal olarak orası şuanda tahmin edilemez.
  • Gelecek kesinlikle işlemcilerde değil GPU larda olacak, i7@4GHz yanlış bilmiyorsam 0,15 Teraflop civarında bir işlem gücüne sahip iken artık nerdeyse sıradan bir GPU haline gelen HD4850 1 Teraflop işlem gücüne sahiptir. Arada yaklaşık 7 kat fark var (en güçlü GPU ile en güçlü işlemci arasında 10 kattan fazla) o yüzden işlemci mimarisindeki gelişmeler pek önemli değil, tahminimce ileride CPU sadece işletim sistemini ve arka planda iş yapan küçük programları çalıştırmaya yarayacak.
  • Q6600 varki at gibi çalışıyor...
  • Açıkçası iNTEL 'in planlarına bakıldığında tek olmak isteklerini anlamak pekde zor değil. Tabi bu iyi bir şey demek değil ama yinede düşüncem iNTEL kaliteli ve parasını uzun vadede hakedecek işlemciler üretiyor...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.