Şimdi Ara

14 GÜN KARANTİNA SONUNDA YİNE POZİTİFİM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
9
Favori
34.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
637 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar 31 ağustosta test sonucumun pozitif olduğunu öğrendim aynı gün babama test yapıldı babamda pozitif çıktı. İlk baslarda sadece ateş ve kas ağrısı oldu başka bir şikayetim olmadı. Babamda biraz öksürük oldu biraz ateş. Aile hekimi 10 gün sonunda sağlık bakanlığının güncelleme yaptıgını karantinanın 10 güne düştüğünü 10.gün sonunda artık dışarı çıkabileceğimizi söyledi fakat biz çıkmadık 14 günün tamamlanmasını bekledik.

    Dün kendimizden emin olmak için özelde test yaptırdık. Babamda bende hiç bir semptom hiç bir şikayetimiz kalmamıştı. Test sonucunun bugün yine pozitif olduğunu öğrendik. Şoka uğradık resmen çünkü hiç bişeyimiz kalmadı.

    İlçe sağlık müdürlüğünü arıyoruz tekrar filyasyon ekibi gelecek mi diye? Aldığımız cevap şu bu durumlarda tekrar ekip gelmiyor. Yani ilaç falan yok. Kendinizi 10 gün karantinaya alın diyor 10 gün sonunda tekrar test yaptırın diyor. E nasıl yaptıracam diye sorduğumda kendi imkanlarınızla cevabını alıyorum.

    Bu durumun gençlerde genelde görüldüğünü 5-6 haftaya kadar sürebildiğini ,yaşlılarda pek görmediklerini söylüyolar. E bu hastalığı hani gençler kolay atlatıyodu?

    Şu an taşıyıcı dediğimiz kişilerdensiniz deniyor virüsün size zararı yok ama bulaş riskiniz devam ediyor deniyor. Ya ben test yaptırmasaydım? Ya 10.gün sonunda kendimi atsaydım dışarı oh bitti, doktorda çıkabilirsin dedi kaldı ki sağlık bakanlığıda öyle demiş deyip fellik fellik gezseydim?

    Yani diyeceğim şu ki 14 gün sonunda imkanı olan mutlaka testini yaptırsın, imkanı olmayan 14 günden fazla karantina da kalabiliyorsa kalsın, anlaşılan o ki Allah'a emanet bir süreç yönetiliyor.

    Konu öne çıkarılırsa sevinirim herkes bu durumu bilsin, bilgilensin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İşin gerçeği şu kardeşim: koronavirüsü vücudun yendi : yenmesi ne demek? Bağışıklık sistemin virüsü parçalara ayırdı demek.

    PCR denilen test neyi buluyor o zaman?

    Burada bin defa yazdım: PCR testi neden güvenilmez bir test diye, haberler, linkler verdim detay isteyenler oraya baksın.

    Kısa özeti şu : PCR testi virüsün bütün yapısını görebilen bir test değil. Virüsleri insanlara benzettiğim örnekle anlatmaya çalışıyım :

    SARSCov2 : Sarı saçlı insanlar
    Diğer virüsler: Siyah, Kırmızı, Pembe saçlı insanlar olsun

    PCR testi : baktığı yer, İnsan vücudunun tamamı değil. Sadece 1 noktaya bakıyor: Kırmızı sac var mı diye. Yani virüs parçalanmış olsun ama saç teli kalmış olsun. Bu test saç teline bakarak sende SARSCov2 olduğunu söylüyor. Halbuki sende olan sadece binde birlik bir parçası.




    Ne güzel senaryo oynanıyor..

    Sağlık çalışanları : DSÖ'nün verdiği bilgiyi "akıl süzgeçinden geçirmeden size aktarmış" buna itiraz eden doktorlar TV'ye çıkarılmıyor, DSÖ'nün tetikçileri ise HERGÜN TV'de!

    Yine bin defa yazdım: belirti göstermeyen hastalık bulaştırmaz diye! Neden zaten bağışıklık sistemin virüsü parçalara ayırmış, sende virüs değil parçaları kalmış. Parçalarını mı bulaştıracaksın?

    ZORUNLU EK YAPIYORUM ÜSTEKİ MESAJIMA ÇÜNKÜ İNSANLAR YAZDIĞIM KAYNAKLARA BAKMIYOR , kimler ne yazmış alın okuyun:

    Araştırmanın linki :https://www.cebm.net/covid-19/infectious-positive-pcr-test-result-covid-19/
    Araştırmayı yapan bilim adamları :
    Prof Carl Heneghan : professor of evidence-based medicine at the University of Oxford and director of
    the Centre for Evidence-Based Medicine

    Tom Jefferson is a senior associate tutor and honorary
    research fellow at the Centre for Evidence-Based Medicine, University of Oxford
    Çalışmanın başlığı: Eğer PCR testiniz pozitif ise bulaştırıcı mısınız?

    Çalışmada, ilk 2 hafta için bulaştırıcı SARS-COV-2 taşıdığınızı gösteriyor, sonrasında ise bulaştırıcı olmayan RNA parçaları taşıdığınızı göstermişler, özellikle RNA yazmışlar çünkü testin bulduğu virüsün hepsi değil: binde birlik RNA parçacığını bulup pozitif sonuç çıkartıyor test



    Bunlar da NY Times'a konuşan doktor ve uzmanlar
    Link :https://www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html

    Dr. Ashish Jha : director of the Harvard Global Health Institute.
    Dr. Mina : assistant professor of epidemiology at the Harvard T.H. Chan School
    Dr. Angela Rasmussen: virologist at Columbia University
    Wadsworth Center, New York's devlet laboratuarındaki uzmanlar


    Ne demişler birlikte bakalım:

    Times gazetesi + test çıkanlarda %90 oranına kadar hemen hemen hiç virüs taşımadığını ortaya çıkardı.
    (Massachusettes, New Yok ve Neveda'da yetkililerin ortaya koyduğu test verileri incelendiğinde)

    Testlerde örnekler o kadar çok çoğaltıyor ki test artık risk içermeyen virüsün parçalarından geri kalmış genetik kalıntı parçacıklarını buluyor
    Malesef benim eşimde bazı belirtiler çıktı. İlk önce özel bir hastaneye gidip muayene olduk bende herhangi bir belirti olmadığı için covid vakası olarak degerlendirilmedi ve bir kaç ilaç c vitamini verildi.
    Daha sonra eşim kötüleşmeye başladı ve Ankara Şehir hastanesine gittik saat 20.00 da giriş yaptık direk covid 19 acile yönlendirildi burdan sıra aldık ve doktorun muayene etmesi saat 23.00 i buldu. Bu arada Ben dışarıda 19 aylık oğlumla vakit geçirmeye çalışıyorum hastaneye sokmamak için eşim içeride. Doktor bey test ve röntgen istedi bir baktık ki önümüzde 250 kişiden fazla var bizim sıramız 789 içeriye alınan 500 lerde saat oldu 00.00 civarı . Başladım özel hastaneye aramaya ama yok çoğu yapmıyor kimisi 750 kimisi 500 TL istiyor. Olacak gibi değil bebek perişan oldu orda burda. Aldım bunları eve döndük ertesi gün Akay hastanesinde 225 TL muayene ücreti verip göğüs hastalıklarında test yaptık sonuç pozitif. İlçe sağlık kapının önüne gelip 2 farklı ilaç verdiler.
    Dün arayıp test verildiği günden itibaren 10. Gününde çalışıyorsa çalışmaya başlayabilir dışarı çıkabilir dendi. 2. Bir test ya da bana test yapılmayacak mı dedim hayır sağlık bakanlığı bu şekilde uygun görüyor dedi. Ben kamu da çalışıyorum iş yerinden isteyecekler ise başlarken dedim o zaman ilçe sağlığa gelip durumunuzu anlatıp rica edin ama bir kesinliği yok bilginiz olsun dendi.
    Süreç bu şekilde Allah a emanet gidiyor İngilterenin yapmış olduğu doğal seleksiyon olayını yapıyorlar üstü kapalı ama medya da işler böyle değil kendinize dikkat edin uzak durun dokunmayın.
    Deniyor falan diyerek yanlış bilgi vermeyin, araştırın lütfen.
    Testi pozitif çıkan, vücudunda virüsü taşıyor demektir, vücutta aktif olarak bulunduğu sürece hastalığı etrafa bulaştırmaya devam eder. Tedavi eksik kalırsa hastalık devam eder. Hasta ama bulaştırmıyor diye birşey yok.
    Taşıyıcıda hiçbir belirti göstermeyebilir, hafif belirtilerle atlatabilir ama bulaştırdığı kişinin vücut direnci düşükse, kronik sorunları varsa, o kişide en kötü senaryoya kadar her etkiyi gösterebilir.
    Antikor testi ile PCR testini karıştırmayın.
    Hasta arkadaşta lütfen karantinasına devam etsin.
    Öncelikle geçmiş olsun hocam. Yaptırdığınız test size hastasınız, bulaştırıcısınız demiyor, diyemez. Virüsü vücudunuzda taşıdığınızı ifade ediyor. Tahminimce yaptırdığınız test PCR testi. Şöyle kısaca PCR testinden bahsedeyim size; virüsü kafanızda canlandırın, sonra o virüsün RNA mı yoksa DNA virüsü mü olduğunu düşünün. Covid-19 bir RNA virüsüdür yani genetik materyalini RNA olarak taşır. PCR testinde de bu RNA'nın içerisinde bulunan özgün baz dizisine uygun RNA primeraz enzimleriyle (DNA eşlenmesinde kesikli oluşan ipliklerin kesikli kısmını oluşturan enzimdir ama PCR testinde kullanılan insanda bulunan değil bir bakteride bulunandır. Nedeni ise sıcaklığa dayanabilmesidir.) çoğaltılmasıdır. Yani makine diyor ki bu örnekte RNA var, bu örnekte yok. Yani virüs bedeninizde var mı yok mu bunu anlatıyor. Tabi PCR pozitif veya PCR negatif için düşünmemiz gereken farklı olasılıklar var.

    Doğru PCR pozitif: Sizden alınan örnek doğru, işlem doğru şekilde yapılmış -ki yıllardan beri makinesi var-. Size söylenen => Covid-19 Pozitif

    Yanlış PCR pozitif: Sizden alınan örnek başka bir hasta ile karıştırılmış olabilir, işlem doğru enzimlerle yapılmamış veya farklı primeraz enzimleri yanlışlıkla kullanılmış olabilir. Size söylenen => Covid-19 Pozitif

    Doğru PCR negatif: Sizden alınan örnek doğru, işlem doğru şekilde yapılmış. Virüs vücudunuzda bulunmuyor. Size söylenen => Covid-19 Negatif

    Yanlış PCR negatif: Alınan örnek yanlış alınmış olabilir, burundan veya ağızdan alınan salivanın o kısmında virüs bulunmuyor olabilir -düşük ihtimal-. İşlemler doğru yapılmamış olabilir. Doğru enzimler kullanılmamış olabilir. Salivanızdan alınan parça doğru bir şekilde işlenmemiş olabilir. Size söylenen => Covid-19 Negatif

    Şuraya açıklık getirelim. PCR testi gayet güvenli bir test. Bu yazdığım hatalar yapılacak türden değil ya da ihtimal olarak çok düşük ihtimaller. Yani sağlık kurumunuz size ilk testte de 2. testte de pozitif olduğunuzu söylüyorsa bu büyük ihtimalle doğrudur.

    Ama burada kafamız ilk cümlede dediğim şeye geliyor. Madem pozitif veya negatif olmak hastasın veya değilsin demek değil, o zaman neye göre hastayız veya değiliz? Klinikte semptom gösteriyor musunuz, göstermiyor musunuz bu önemli (İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinden dolayı bu kriterleri esnettiklerini düşünüyorum, hafif ateşte virüs şüphesi ile işlem yapmamaları gibi). Hasta olup olmadığınıza semptomlarınız karar verir. Bu semptom ateş de olabilir, boğaz ağrısı da olabilir, akciğerlerinizde tahribat da olabilir. Buna göre hasta olduğunuz söylenir size, ilaçlar verilir vesaire. Elimizdeki imkanlarla SARS-CoV-2 denilen koronavirüsüne karşı spesifik bir ilacımız yok. Verdikleri ilaçlar genellikle sizin bu semptomları atlatmanızı kolaylaştırır ve / veya ilgili patojenin direncini düşürür vs.. Hastalığı yenen, virüsün; kan plazmasındaki veya vücudun diğer dokularındaki, organlarındaki aktif konsantrasyonunu azaltan yine sizin bağışıklığınızdır. Hidroksiklorokin zaten aslında sıtmaya yönelik bir ilaç iken avigan biraz daha spesifik anti-viral bir ilaç. Ama yine de al bu korona ilacı diyebileceğimiz bir ilaç yok. Araştırmaların kusursuz gittiğini, herşeyin normal bir şekilde seyrettiğini düşünürsek önümüzdeki 10 yılın sonunda böyle bir ilacı en iyi ihtimalle bulacağız. Aşı konusununda bilgim yok, prosedürlerini bilmiyorum, belki ilaç bulmaktan daha kolaydır. Belki de o yüzden tüm dünya ilaç bulmakla değil de aşı bulmakla uğraşıyordur diye düşünüyorum. Neyse devam edelim.

    Karşımızda şöyle bir durum var: Siz şüphelendiniz test yaptınız pozitif çıktınız. Bu sizin hasta olduğunuzu göstermez. Siz ne zaman hasta hissederseniz semptomlarınız baş gösterirse o zaman hastasınız.
    Diyelim ki hastalandınız, daha sonrasında iyileştiniz. Testiniz yeniden pozitif çıkabilir, bu gayet doğal bir durum. Yukarıda bahsettiğim gibi virüs ilk vücuda girdiğinden beri pozitifsiniz. Fakat vücudunuz bu virüsün kendisini tamamen yok edemese de düzeyini sizi hasta etmeyecek kadar azaltabilir. Başka bir yorumda okudum birisi de virüsün parçalandığından, parçalarının vücudunuzda bulunduğu için pozitif çıktığını söylemiş. Evet bu ihtimal de mümkün fakat düşük bir ihtimal. Vücutta saliva gibi sıvılar sıklıkla yenilenir. Ama dediğim gibi imkansız değil. Sonuç olarak evet, belki 10 boyu test yaptırırsanız en sonunda negatif çıkarsınız. Testin negatif çıktığı insanlarda virüs yok mu sanıyorsunuz? Virüsün örneğin alındığı salivada bulunmaması o virüsün vücutta bulunmadığını göstermez. Bir makalede de ince bağırsaklarda antikor tepkisinin oluştuğunu okumuştum. Yani virüs vücudunuzun başka bir yerinde olabilir ki muhtemelen dağılmış olarak bir çok dokuda bulunuyordur. Semptom göstermediğiniz sürece hasta falan değilsiniz. Kendinizi böyle psikolojik olarak üzmeyin, direncinizi yüksek tutmak için elinizden geleni yapın. Teste falan takılmayın.
    Sağlık Bakanlığı'nın karantinayı 10 güne düşürmesi konusunda da dediğim gibi bizim insanlarımızda bulaştırıcı seviyede hastalık süresinin pozitif testten sonra en fazla 10 gün sürdüğünü görmüş olabilirler. Ya da tamamen ekonomik bir sebep, siyasi bir sebep yani bilimsellikten uzak bir karar da olabilir.
    Ama dediğim gibi, kendinizi iyi hissettiğiniz sürece sıkıntı yok. Sosyal mesafenize özen gösterin, temastan kaçının. Herşeyin başı sağlık. Negatifmiş pozitifmiş şuymuş buymuş gerçekten dert etmeyin. Sağlık Bakanlığı da bilmiyor mu sokaktan sağlıklıyım diye gezen 10-15 vatandaşa test yapsa aralarında pozitifler çıkacak. Biliyor. Bu pozitif vakaların belki çok daha uzun süre de pozitif olarak kalıp da hasta hissetmeyeceğini de biliyor. O yüzden her defasında ısrarla söyledikleri şey sosyal mesafe. Bulaştıran başkasına bulaştırmasın, sağlıklı olan da kendisini koruyabilsin diye. Günlük hayatınızda, işinizde vesaire karşılaştığınız her insana virüslüymüşçesine mesafenizi koruyun. Geçmiş olsun.
    Yazımla ilgili karşıt bir bilgisi veya görüşü olan varsa açıklasın beraber öğrenelim.
    Ders erken bitti hocam, şans işte ben de oturdum yazdım :)
    Taşıyıcılık olayı dediğiniz gibi değil maalesef lütfen bu tarz toplum sağlığını etkileyecek konularda geçerliliği olan bir eğitime sahip olmadan doğrulanmamış bilgileri paylaşmayın.

    Eğer ki taşıyıcılık olayı dediğiniz gibi olsaydı HSV ailesinden (uçuk virüsü) korunmak oldukça kolay olurdu, aktifken cinsel ilişkiye girilmezse, deri teması olmazsa hiçbir şekilde bulaşmazdı. Fakat durum öyle değil. Virüsler hücre içerisinde, sinir gangliyonlarında yıllarca semptom göstermeden bulunabilir ve aynı zamanda da bulaşıcı olabilir. Örneğin hayatında hiç semptom göstermemiş HSV-2 virüsüne sahip kişi partnerine bunu kolaylıkla bulaştırabilir.

    Virüsler, bakteriler gibi siyah-beyaz yani ölü ya da diri değiller. Bağışıklık sistemi zayıfladığında seneler sonra atağa geçebilir ve bu süreç içerisinde bulaşıcı olabilir de.@nucro
  • Allah'a emanet bir süreç yönetiliyor. Türkiye'de sürecin özeti
  • şuan ben de bu durumdayım 14 gün 10 a düşürülmüş ve bu perşembe bizim de karantina sürecimiz bitiyor hiç bir semptom kalmadı ama heralde hala pozitifiz bizde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Smoch

    Allah'a emanet bir süreç yönetiliyor. Türkiye'de sürecin özeti
    Gerçekten akıl alır gibi değil. 14 gün sonunda pozitif çıkıyorum, sağlik bakanlığı 10 güne düşürüyor karantinayı. Test yaptırmasam bilincinde olmasam (ki bizim halkımız gerçekten hala bilincinde değil) kaç kişiye bulaştıracaktım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 gün kadar test pozitif olabiliyor,bulaşıcılık ilk semptom çıktıktan sonra 10-12.gün biter deniyor.Eksik bilgilendirme yapilmis olabilir ama bakanligi devleti suçlamak cok kolay.Hoş değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZewZack

    şuan ben de bu durumdayım 14 gün 10 a düşürülmüş ve bu perşembe bizim de karantina sürecimiz bitiyor hiç bir semptom kalmadı ama heralde hala pozitifiz bizde.
    Cidden herkes kendi tedbirini kendi imkanını sağlasın böyle söylenen şeylere uyarak bitmez bu virüs, şimdi anlaşılıyor işte neden bu kadar çoğaldığı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin gerçeği şu kardeşim: koronavirüsü vücudun yendi : yenmesi ne demek? Bağışıklık sistemin virüsü parçalara ayırdı demek.

    PCR denilen test neyi buluyor o zaman?

    Burada bin defa yazdım: PCR testi neden güvenilmez bir test diye, haberler, linkler verdim detay isteyenler oraya baksın.

    Kısa özeti şu : PCR testi virüsün bütün yapısını görebilen bir test değil. Virüsleri insanlara benzettiğim örnekle anlatmaya çalışıyım :

    SARSCov2 : Sarı saçlı insanlar
    Diğer virüsler: Siyah, Kırmızı, Pembe saçlı insanlar olsun

    PCR testi : baktığı yer, İnsan vücudunun tamamı değil. Sadece 1 noktaya bakıyor: Kırmızı sac var mı diye. Yani virüs parçalanmış olsun ama saç teli kalmış olsun. Bu test saç teline bakarak sende SARSCov2 olduğunu söylüyor. Halbuki sende olan sadece binde birlik bir parçası.


    quote:

    virüsün size zararı yok ama bulaş riskiniz devam ediyor deniyor.


    Ne güzel senaryo oynanıyor..

    Sağlık çalışanları : DSÖ'nün verdiği bilgiyi "akıl süzgeçinden geçirmeden size aktarmış" buna itiraz eden doktorlar TV'ye çıkarılmıyor, DSÖ'nün tetikçileri ise HERGÜN TV'de!

    Yine bin defa yazdım: belirti göstermeyen hastalık bulaştırmaz diye! Neden zaten bağışıklık sistemin virüsü parçalara ayırmış, sende virüs değil parçaları kalmış. Parçalarını mı bulaştıracaksın?

    ZORUNLU EK YAPIYORUM ÜSTEKİ MESAJIMA ÇÜNKÜ İNSANLAR YAZDIĞIM KAYNAKLARA BAKMIYOR , kimler ne yazmış alın okuyun:

    Araştırmanın linki :https://www.cebm.net/covid-19/infectious-positive-pcr-test-result-covid-19/
    Araştırmayı yapan bilim adamları :
    Prof Carl Heneghan : professor of evidence-based medicine at the University of Oxford and director of
    the Centre for Evidence-Based Medicine

    Tom Jefferson is a senior associate tutor and honorary
    research fellow at the Centre for Evidence-Based Medicine, University of Oxford
    Çalışmanın başlığı: Eğer PCR testiniz pozitif ise bulaştırıcı mısınız?

    Çalışmada, ilk 2 hafta için bulaştırıcı SARS-COV-2 taşıdığınızı gösteriyor, sonrasında ise bulaştırıcı olmayan RNA parçaları taşıdığınızı göstermişler, özellikle RNA yazmışlar çünkü testin bulduğu virüsün hepsi değil: binde birlik RNA parçacığını bulup pozitif sonuç çıkartıyor test

    14 GÜN KARANTİNA SONUNDA YİNE POZİTİFİM!!!

    Bunlar da NY Times'a konuşan doktor ve uzmanlar
    Link :https://www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html

    Dr. Ashish Jha : director of the Harvard Global Health Institute.
    Dr. Mina : assistant professor of epidemiology at the Harvard T.H. Chan School
    Dr. Angela Rasmussen: virologist at Columbia University
    Wadsworth Center, New York's devlet laboratuarındaki uzmanlar


    Ne demişler birlikte bakalım:

    Times gazetesi + test çıkanlarda %90 oranına kadar hemen hemen hiç virüs taşımadığını ortaya çıkardı.
    (Massachusettes, New Yok ve Neveda'da yetkililerin ortaya koyduğu test verileri incelendiğinde)

    Testlerde örnekler o kadar çok çoğaltıyor ki test artık risk içermeyen virüsün parçalarından geri kalmış genetik kalıntı parçacıklarını buluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nucro -- 19 Eylül 2020; 9:40:0 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: esdres

    30 gün kadar test pozitif olabiliyor,bulaşıcılık ilk semptom çıktıktan sonra 10-12.gün biter deniyor.Eksik bilgilendirme yapilmis olabilir ama bakanligi devleti suçlamak cok kolay.Hoş değil.
    Eksik bilgilendirme yapacaksa o memuru orda oturtamazsın bu iş basit bi iş değil, sağlık bakanlığını suçlamak vs de değil olay bu bir eleştiri, eleştiri nedir google da bakabilirsin. 14 gün sonunda benim testim pozitif çıkıyosa hangi sebeple 10 güne düşürülüyor karantina? Ya da 14 gün sonunda neden filyasyon tekrar sağlanmıyor? Bunların sebebi ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nucro

    İşin gerçeği şu kardeşim: koronavirüsü vücudun yendi : yenmesi ne demek? Bağışıklık sistemin virüsü parçalara ayırdı demek.

    PCR denilen test neyi buluyor o zaman?

    Burada bin defa yazdım: PCR testi neden güvenilmez bir test diye, haberler, linkler verdim detay isteyenler oraya baksın.

    Kısa özeti şu : PCR testi virüsün bütün yapısını görebilen bir test değil. Virüsleri insanlara benzettiğim örnekle anlatmaya çalışıyım :

    SARSCov2 : Sarı saçlı insanlar
    Diğer virüsler: Siyah, Kırmızı, Pembe saçlı insanlar olsun

    PCR testi : baktığı yer, İnsan vücudunun tamamı değil. Sadece 1 noktaya bakıyor: Kırmızı sac var mı diye. Yani virüs parçalanmış olsun ama saç teli kalmış olsun. Bu test saç teline bakarak sende SARSCov2 olduğunu söylüyor. Halbuki sende olan sadece binde birlik bir parçası.


    quote:

    virüsün size zararı yok ama bulaş riskiniz devam ediyor deniyor.


    Ne güzel senaryo oynanıyor..

    Sağlık çalışanları : DSÖ'nün verdiği bilgiyi "akıl süzgeçinden geçirmeden size aktarmış" buna itiraz eden doktorlar TV'ye çıkarılmıyor, DSÖ'nün tetikçileri ise HERGÜN TV'de!

    Yine bin defa yazdım: belirti göstermeyen hastalık bulaştırmaz diye! Neden zaten bağışıklık sistemin virüsü parçalara ayırmış, sende virüs değil parçaları kalmış. Parçalarını mı bulaştıracaksın?

    ZORUNLU EK YAPIYORUM ÜSTEKİ MESAJIMA ÇÜNKÜ İNSANLAR YAZDIĞIM KAYNAKLARA BAKMIYOR , kimler ne yazmış alın okuyun:

    Araştırmanın linki :https://www.cebm.net/covid-19/infectious-positive-pcr-test-result-covid-19/
    Araştırmayı yapan bilim adamları :
    Prof Carl Heneghan : professor of evidence-based medicine at the University of Oxford and director of
    the Centre for Evidence-Based Medicine

    Tom Jefferson is a senior associate tutor and honorary
    research fellow at the Centre for Evidence-Based Medicine, University of Oxford
    Çalışmanın başlığı: Eğer PCR testiniz pozitif ise bulaştırıcı mısınız?

    Çalışmada, ilk 2 hafta için bulaştırıcı SARS-COV-2 taşıdığınızı gösteriyor, sonrasında ise bulaştırıcı olmayan RNA parçaları taşıdığınızı göstermişler, özellikle RNA yazmışlar çünkü testin bulduğu virüsün hepsi değil: binde birlik RNA parçacığını bulup pozitif sonuç çıkartıyor test



    Bunlar da NY Times'a konuşan doktor ve uzmanlar
    Link :https://www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html

    Dr. Ashish Jha : director of the Harvard Global Health Institute.
    Dr. Mina : assistant professor of epidemiology at the Harvard T.H. Chan School
    Dr. Angela Rasmussen: virologist at Columbia University
    Wadsworth Center, New York's devlet laboratuarındaki uzmanlar


    Ne demişler birlikte bakalım:

    Times gazetesi + test çıkanlarda %90 oranına kadar hemen hemen hiç virüs taşımadığını ortaya çıkardı.
    (Massachusettes, New Yok ve Neveda'da yetkililerin ortaya koyduğu test verileri incelendiğinde)

    Testlerde örnekler o kadar çok çoğaltıyor ki test artık risk içermeyen virüsün parçalarından geri kalmış genetik kalıntı parçacıklarını buluyor
    Valla hocam haklısınızdır dedikleriniz doğrudur tıp üstüne bi bilgim vs yok. Ama sonuçta sağlık, kendi sağlığımıda geçtim başkasına bulaştırsam benim gibi hafif atlatacağı ne malum. Ben buraya bana söylenenleri yaşadığım süreci anlattım. Doğrusunu devlet bilir, bu işin okumuşu bilir deyip onların dediğine güveniyoruz. Dediğiniz gibi ayrıca tv de hep aynı isimler hep aynı söylemler konuşuluyor. Farklı bakış açıları medyada gösterilmiyor. Mecburen buna inanmak zorunda bırakılıyoruz inandığımız bildiğimiz öğretilen kadar bakıyoruz ne olduğuna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightmare06

    Eksik bilgilendirme yapacaksa o memuru orda oturtamazsın bu iş basit bi iş değil, sağlık bakanlığını suçlamak vs de değil olay bu bir eleştiri, eleştiri nedir google da bakabilirsin. 14 gün sonunda benim testim pozitif çıkıyosa hangi sebeple 10 güne düşürülüyor karantina? Ya da 14 gün sonunda neden filyasyon tekrar sağlanmıyor? Bunların sebebi ne?

    Alıntıları Göster
    Önceki mesajımı okursaniz bulastiricilik biter yazmistim,20.gün de pozitif cikabilirdi.Tekrar karantina yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam bende bana söyleneni yazdım zaten bu konuda benim bi tezim yok iddiam yok, bulaş riski devam ediyor denince insan kendinden değil başkasının vebaline girmekten korkuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 gün hikaye en az 30 gün olması gerekir.

    Bazıları 14-15 gün de iyileşiyor ama iyileştikten sonra 10-15 gün daha bulaş devam edebiliyor.
    sen özele gittin 2. testi yaptırdın
    Ben asgari ücretliyim kişi başı 150-200 tl verip nasıl 2. test yaptırıcam hatta 3. test yaptırıcam ?
    Ben mesela düzeldiysem test yaptırmam 1-1.5 maaşı teste mi vereyim ?

    Kaç kişi ücretli 2-3 kere test yaptırır ?
  • Türkiye zaten Allah'a emanet bir ülke. Yarınımız meçhul.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşım haberleri iyi inceleseydin, 2-3 ay virüse hala pozitif veren insanlar bile var. BBC News'te haber oluyorlar. 14-20 gün genellikle herkesin atlattığı bir süre, hiçbirşeye kimse %100 böyle olacak kurtulacaksın denilmiyor ve hiçbir zamanda denilmedi.

    3 aydır hala virüse pozitif insan çıkan var diye 3 ay boyunca tüm virüslere karantina konulsaydı dünya dururdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLIFE -- 16 Eylül 2020; 12:43:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    14 gün hikaye en az 30 gün olması gerekir.

    Bazıları 14-15 gün de iyileşiyor ama iyileştikten sonra 10-15 gün daha bulaş devam edebiliyor.
    sen özele gittin 2. testi yaptırdın
    Ben asgari ücretliyim kişi başı 150-200 tl verip nasıl 2. test yaptırıcam hatta 3. test yaptırıcam ?
    Ben mesela düzeldiysem test yaptırmam 1-1.5 maaşı teste mi vereyim ?

    Kaç kişi ücretli 2-3 kere test yaptırır ?
    Evet en çok takılıp kızdığım nokta bu, test yaptıramayan insanlar nolacak? İkinci testi kontrol amaçlı yapmıyor devlet (ki yapılmamasını da hala anlamış değilim ) karantinası bitip bulaş riski devam edenler toplum için en büyük tehlike buna nasıl çözüm bulunacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SLIFE

    Arkadaşım haberleri iyi inceleseydin, 2-3 ay virüse hala pozitif veren insanlar bile var. BBC News'te haber oluyorlar. 14-20 gün genellikle herkesin atlattığı bir süre, hiçbirşeye kimse %100 böyle olacak kurtulacaksın denilmiyor ve hiçbir zamanda denilmedi.

    3 aydır hala virüse pozitif insan çıkan var diye 3 ay boyunca tüm virüslere karantina konulsaydı dünya dururdu.
    Evet dünya durur bu mantıkla haklısınız, peki böyle kontrol olmadan tamam 14 günün bitti iyisindir sen kalmamıştır bişeyin denerek nasıl engellenecek bu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightmare06

    Evet dünya durur bu mantıkla haklısınız, peki böyle kontrol olmadan tamam 14 günün bitti iyisindir sen kalmamıştır bişeyin denerek nasıl engellenecek bu?

    Alıntıları Göster
    Engellenecek birşey yok, aşı çıkıp ülkemize gelip herkese ulaşılacak duruma gelene kadar, tüm ülkelerde, virüsün yayılmasının minimize edilmesi gerekiyor.

    Evde durup izole olmak hiç bir zaman çözüm değildi. Tüm Türkiye'de 0 vaka olsun herkes 1 ay izole olsun. yine dış ülkelerden yine bulaşıp gelirdi tekrar başlardı.




  • Kusura bakmayın hocam tutarsızsınız. Hem diyosunuz ki bulaş minimize edilmeli, hem evde kalmak çözüm değil diyosunuz
    ? Nası yapıcaz o zaman? Herkesi boydan boya streç filme saralım sokaklarda öyle gezelim artık bulaşan olursa da kendi suçudur canım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • test süprüntü mü? kan testi mi?

    Süprüntü testleri için olan kitler dandik, mutlaka kan testi yaptırın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightmare06

    Kusura bakmayın hocam tutarsızsınız. Hem diyosunuz ki bulaş minimize edilmeli, hem evde kalmak çözüm değil diyosunuz
    ? Nası yapıcaz o zaman? Herkesi boydan boya streç filme saralım sokaklarda öyle gezelim artık bulaşan olursa da kendi suçudur canım
    Arkadaşım okuyabiliyormusun yoksa başkası mı senin için okuyor? İzole edilmese 10 milyonlarca kişiye virüs kapılsa sonra aşı ile çözebileceğinimi zannediyorsun?
    2 milyar kişide virüs olsa dünyada sonra bunlara aşıyı nasıl yetiştirebilirsin?
    %95 herkes virüsü bu sürede atlatıyor diğer kalan %5 de diğer %95'e uymak zorunda.
    Biraz düşün ondan sonra cevap yaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLIFE -- 16 Eylül 2020; 12:57:38 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.