Şimdi Ara

# ZyXEL VMG3625-T50B MODEM/ROUTER KISA İNCELEME, KARŞILAŞTIRMA, YORUM (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.171
Cevap
61
Favori
195.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konu da, "Huawei Hg253S" kullananlar gördüm, bu modemden bende var da internet k.adı ve şifreyi giriyorum internet ışığı yanmıyor acaba kurulum da başka bir yerleri mi değiştirmem lazım?

paylaşılan linki sonra pc'de temp üzerinden buldum tabi. linkde yer alan dosyalar: V550ABPM0C0.rom ve V550ABPM0C0.bin dosyalarıdır.

şimdi her iki konuda nedense bahsedilmeyen bir şeyler var. aklımda kalanları yazarak, bu modem, kullananları bilgilendirmeye çalışayım. belki yeni alıcısı da çıkar.

öncelikle vmg3625-t50b'yi ilk sayfalarda eleştirmiştim. hala da eleştirebilirim. ama bu sefer eleştirmek için yazmıyorum. modemi yakından görme durumum oldu. şu anda da kullanmaktayım. tabi ki kurcaladım..

önce şunu belirteyim. go sürümü ile turknet'e ait verilen f1 sürümü için, vmg3625-t50b'nin boot firmware'i yani rom sürümü aynıdır. telnet ile bakabilirsiniz.

ikinci olarak, go veya f1 "bin file" sürümünden c0 sürümüne geçiş yapanlar, rom dosyasını yüklememiş. bu dosyayı da yüklerseniz, boot için geçerli olan firmare ve wan paketi versiyonuz da değişir. V550ABPM0f1 > V550ABPM0C0'a, wan paketi versiyonuz da 1.18 mi neydi? bu da 1.24 olarak güncellenir. tabi bu noktada yapılması gerekenler var. bunu kısaca anlatmaya çalışayım.

rom dosyası yüklendiğinde, bin dosyası uçacak. bu şu anlama geliyor. restart sonrasında modemin sadece power ışığı yanacak. o kadar da kötü değil, korkmayın. windows'da cmd üzerinden telnet ile bağlanmaya çalıştığınızda, şifrenizi kabul etmeyecek. bu sorunu yaşayan üyeler olmuş ama tabi geç cevap vermiş oluyoruz bir sene..

bu işleme başlamadan evvel modemi fabrika ayarlarına resetleyin. rom dosyasını iki türlü yükleyebilirsiniz. birincisi web arayüzünden normal firmware yükler gibi rom dosyasını yüklüyorsunuz. yükleme sonrası restart yapan modem, power ışığı yanar halde kalıyor. nedeni yükleme işleminin tamamlanmamış olması. bin dosyasını da yüklemeniz gerekiyor. bunu web arayüzünden yapamıyoruz tabi.

modemi tekrar resetleyin. lan ve wireless led'leri yanacaktır. ancak modem yine erişilmez durumdadır. hiç denemenize gerek yok. filezilla client programını bin file yüklemek için kullanacağız. bazı konularda iki komut satırı verilmiş. o satırlara da ihtiyacınız yok. filezilla ile bin dosyasını tek seferde atabilirsiniz.

modemi resetlediktan sonra filezilla programını çalıştırın ve üst satırda modem ip, kullanıcı adı ve modem default şifrelerini girin. uyarı penceresindeki mesajda yer alan kutucuğu işaretlemeden, ok deyip geçin. modeme bağlantı gerçekleşmiş olacak. sol taraf pc'yi sağ tarafdaki bölüm de modemdeki klasörleri gösterecek. sağ tarafta fw klasörünün içerisine, sol tarafta yer alan menüden pc'deki bin dosyasını açıp, fw klasörünün içerisine sürükleyip bırakın. yükleme işlemi başlayacak, modem restart yapacak ve işlem tamamlanmış olacak. go ve f1 sürümüne ait modeminiz, c0 sürümüne geçmiş olacka ve son durum şu şekilde olacaktır:

Geçerli Firmware Versiyonu: V5.50(ABPM.6)C0

Geçerli WWAN Paketi Versiyonu: 1.24

şimdi bahsedilmeyen iki konu var. ne değişecek?

bu sürüm değişikliğinde, modemde kablosuz ağ ayarlına "MPro Mesh" özelliği gelecek. nedir bu? türkçe dahil, birçok dil seçeneği var yine bunu belirteyim.

MPro Mesh: Kablosuz cihazlar için MPro Mesh'i etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için bu ekranı kullanın. MPro Mesh, farklı satıcılar tarafından tasarlanan kablosuz aygıtları kullanarak bir Mesh ağı oluşturmanıza olanak sağlar. (modem arayüzünde yer alan mesaj.)

ikinci olarak, şifreleme türüne "WPA3-SAE ve WPA3-SAE/WPA2-PSK" seçenekleri dahil oluyor.

üçüncü olarak, googleplay üzerinden mpro mesh programını yükleyip kullanabilirsiniz. bu app ile ne yapılabilir? :

***MPro Mesh App***

ağ geçidi detayları:

modem isim değiştirme

wan ip

dns ip

lan ip

mac adresi

yazılım versiyonu

yeniden başlat

---------------------------------------------

mesh cihaz ekleme:

wifi ağını kullanarak wps ile eşleme

ethernet kablosu ile eşleme

bağlı cihazlar listesi:

cihaz ismini değiştirme

interneti durdur

bağlı olduğu modem/ap

lan ip

mac adresi

wifi :

2.4 ve 5 ghz için

wifi ağ isim-şifre görüntüleme/değiştirme

misafir ağ isim-şifre görüntüleme/değiştirme

wifi paylaşımı:

2.4/5.0 için kare kod paylaşımı

hesap:

uygulama versiyonu

gizlilik politikası

şu rom dosyası linkini paylaşan üyemiz, sağolsun ve kulakları çınlasın. o linki bir türlü dh üzerinde bulamadım. silindiğini sanmıyorum. bende linki var ama paylaşmayacağım. arayıp bulup, buraya yapıştırabilirsiniz. onun yaptığı uyarıyı ben de yapayım. yapamayacağınız işe hiç girişmeyin. yok ben bu işi beceririm derseniz, siz bilirsiniz.

hiç eleştiri yapmadım ya, eleştirsem mi acaba? hadi bir tane yapalım. usb yapılandırma sayfasında "/" sembolü kullanılmış. //mnt/ yazıyordu sanırım. bu kullanıcıyı şaşırtıyor. //192.168.1.1/ yazıp girmeye çalışınca garip bir sayfa açılıyor. doğru linki verelim. \\192.168.1.1\

neyse, modemin işini yaptığını söylemem gerekiyor. bence iyi çalışıyor. 2 ve 5 ghz bağlantıyı ayırmak ya da yada ayırmamak kullanıcıya kalmış. mesh özelliğini kapatırsanız, her iki ağı ayrı yapılandırabiliyorsunuz. mesh özelliği açıkken, tek ayar söz konusu oluyor. yani ağ ismi ve şifresi aynı oluyor. diğer kanal ayarlarını yine manuel ayarlayabiliyorsunuz. her iki ağ için kanal kontrolü yapılarak, boş olan kanal tercihi yapılabilir. ben otomatik ayar yerine manuel ayar yapılandırmasını tercih etmeyi yeğlerim.

sorusu olan olacak ise, bu mesajımı en baştan sona tekrar okusun.   diğer voip özellikli olan model için de bu taktik uygulanabilir.

not: şu fb sayfasına hala bende görünmüyor. sırf bunun için foruma login olmuyorum. bir ay sonra görüşürüz.  

Teknoloji, ancak onu kullanan kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onu kullanabilen kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onun varlığını bilen var ise işe yarar.
    ... :D

• The souls migration kullanıcısına yanıt

Ben konuyu başından beri takip ediyorum. V550Abpm.0.C0 sürümünü benden başka paylaşana denk gelmedim. Ki benim 2 paylaşımım var benim kendi telimden paylaştığım. Biri Abpm0.CO diğeride Abpm2C0. İkiside bin dosyasıdır.

Lakin benim Abpm.0CO dosyasında mevcut bin ve Rom dosyası ayrı ayrı.ama paylaşmamıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aklınyolubir -- 11 Nisan 2022; 3:8:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

letonya (latvia) ftp sitesi paylaşımıydı. kopya da vermiş olduk.  

buldum, gargamel11'in paylaşımı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 11 Nisan 2022; 7:2:15 >

• ben de bu modemi aldım, turk.net ile vdsl kullanıyorum, her şey iyi güzel de modemi kapatıp tekrar açtığımda (düğmesinden) internet gelmiyor bir türlü, 1.5-2 saat bekliyor, bu sorun neyden kaynaklı, nasıl çözebiliriz?

• ABPM6 yazılımının F1 ve G0 sürümlerini er yada geç alır diye düşünüyorum. Bugüne kadar bakarsak; genelde yazılım güncellemeleri gelmiş. Mpro mesh yazılımını kullanmak bu modemde baya kolaylık sağlayabilir.

Zaten hangi cihaz olursa olsun, şu güncelleme işinde hep bizim bölgenin sona kalması veya bize hiç gelmemesi insanı sinir ediyor.

Ben atımı saglam kazığa bağlarım. Bilinen tüm sürümleri tele indirdim.Ne olur ne olmaz diye..😁

Litvanya FTP adresini paylaşırsanız çok memnun olurum

Hocam merhaba yazdığınız konuyla alakası yok ama size birşey danışmak istiyorum. Zyxel 3925 b10b modemimde wifi ağı görmeme , modem arayüz şifre kabul etmeme gibi sorunlardan dolayı servise yolladım . Letmerepair firması şu an zyxelin teknik servis işine bakıyor. Bazı yerlerde sorun çözülemedi diyerek ellerinde hangi modemler varsa onlardan seçenek sunarak istediğimiz modemi gönderme durumları oluyormuş. Şayet bana da öyle bir seçenek sunarlar ise 3925 in dengi olarak sanrım ya vmg8623-t50b ya da vmg3625-t50 göndermeyi teklif edeceklerdir diye tahmin ediyorum. Şikayetvar üzerinden kontrol ettiğimde de benzer sorunlar bu iki cihaz için de mevcut. Şayet ikisinden birini almak zorunda kalırsam öneriniz hangisi olur ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Gelir diye küçük bir umudum var  

• Merhaba hocalarım turknet internete başvurdum yanında bu modemi ücretsiz gönderecekler. Modemi güncelledikten sonra yapmam gereken ayar var mıdır? Güncelleştirip sorunsuz kullanabilir miyim? Sürekli wifi odaklı kullanacağım.

Türknet kullanıcısıyım, şuan abpm6 c0 sürümü yüklü sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum. Wifi tarafında ister 2.4 ve 5 GHz i birleştirip kullanayım, ister ayrı modda hiçbir sıkıntı yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DADAŞ33 -- 20 Nisan 2022; 4:10:29 >

3925 b10b modemim arıza yaptığı için servise yolladım. Bana t20a modelini gönderdiler, ben de dengi model değil dedim . Piyasada üretimde olan en üst modem t50b, dilerseniz onunla değiştirelim dediler. t20a mı t50b mi almalıyım hocam, iki cihazı da görmüş biri olarak ne dersin? Servis benden haber bekliyor.

dahili antenli olan öncelikli daha iyidir. release date açısından da güncel olan daha iyidir. yazılım özellikleri açısından da güncel olan daha iyidir. bu üç aıdan değerlendirince, t50b tercih etmelisin. gayet iyi bence alabilirsin.

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Performansları birbirine yakın, benzer ürünler. Eğer tasarıma önem vermiyorsanız T50B ile değiştirin. Bir de yazılım olarak T50B daha ileriye dönük. Çünkü daha fazla kullanıcısı olduğu için desteği daha uzun sürecektir.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.