Şimdi Ara

# ZyXEL VMG3625-T50B MODEM/ROUTER KISA İNCELEME, KARŞILAŞTIRMA, YORUM (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.171
Cevap
61
Favori
195.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tp-Link Archer T9UH Wi-fi adaptör ile kullanınca pvp tarzı oyunlarda seri seri laglar yaşıyorum. Bunu diğer adaptörler ile de yaşıyorum yani sorun T9UH'da değil. Çözümü var mı?

• Huawei hg 658 V2 modem ile ve bu modem ile alınan değerler Huawei modemde 70 Mbps hız alıyorken Zyxel de 60 Mbps hız alıyorum sanırım huaweideki broadcom chipset burada etkn rol alıyor benim hatta sanırım broadcom chitsetli modem dışında hızda düşme olacak yoksa Zyxel güzel bir modem ama benim hatta gelmedi
    # ZyXEL VMG3625-T50B MODEM/ROUTER KISA İNCELEME, KARŞILAŞTIRMA, YORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairtail -- 31 Mart 2022; 17:49:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fairtail F kullanıcısına yanıt

Maalesef yanlış bilgi. TRIDuctor VSPM310 Xdsl Voip chipsetini kullanıyor HG658V2 modem. Broadcom chipsetli olansa HG658 düz olan.

Yalnız şuda var uzak bağlantı hatlarında daha stabil bir bağlantı sunduğu yazılmış bu Hg658v2 chipsetin. Benim hat seninki ile aynı değerlerde.Lakin santrale yakın olduğumdanmıdır iki modemdede değerler aynı çıkıyordu. Ben Zyxeli köprü moduna alsallı diye düşünmüyor değilim hani

Hocam Huawei hg 658 V2 nin konusunda broadcom chipsetli olduğu yazılmış onun için öyle söyledim yoksa modem içini açıp bakmadım evim saha dolabına çok uzak değil yaklaşık 100-120 metre mesafede ama hat Huawei modem ile daha iyi anlaşıyor eski kullandığım adsl destekli airties modemde aynı Huawei gibi stabildi hatta tplink modem taktığımda hızım düşüyordu benim hatta her modem gelmiyor demekki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairtail -- 1 Nisan 2022; 7:5:1 >

Bazı modemler ile saha dolaplarının uyumu önemlidir. Mesela broadcom çipsetli modemler telekom dolaplarına daha uyumlu olduğu, etkin çalıştığı söylenir. Ben vdsl hattımda VMG3625-T20A kullanıyorum. Hattım çok sıkıntılı olduğu için, hızı fazla üst limitlerde kullanmıyorum ama cihaz beni memnun ediyor. Broadcom çipsetli başka bir cihazla da deneme yaptığımda hiç bir fark yaratmamıştı. Eğer Huawei cihazınız sizi memnun ediyorsa onunla devam edin derim.

Şuan Huawei modemle ilgili hiçbir sıkıntım yok bir kaç ay önce Telekom eskiyen kabloyu değiştirdi hat gidip geliyordu yağmurlardan sonra tam gitti kopup duruyordu ondan öncede arada modemi kapatıp açtığımda bazen netin gelmesi 40 dakikayı bile bulduğu oluyordu ben modemdem kaynaklı sanıyordum meğer hattanmış hat kalosu çok eskiydi 20 seneden fazla bir zamanlıktı şimdiki kablolar yeni kalın bir kablo içinden iki hat geçiyor bende ki kablo en eski kablolardandı eski olduğu için modem geç bağlanabiliyordu ama kablo değişince modemi kapatıp açsamda hemen bağlanıyor kablo değişince eski direk saha dolabına daha yakındı şimdi evin 1 katındaki kutudan geliyor kablo saha dolabından bir 20 30 metre daha uzaklaştık Zyxel modemi ana modem yapıp Huawei modemide kablo ile bağlayıp diğer odada kablosuz olarak kullanma düşüncem vardı aynı zamanda da 5 GHz bir modemim olacaktı ama Zyxel hatta uyum sağlamadı şimdi Huawei modem ile devam edip ya kablosuz ağ genişletici alacağım yada ucuz yollu bir kablosuz modem alıp diğer odada kullanacağım şuan kablo diğer odaya çekili ama bende eski tplink 8961 nd V1 bir modem var bunu bağlamıştı modemde meşhur bağlantı hataları arayüze girememe sıkıntıları var bridge modda bile bağlantıyı kesiyor kanser eder adamı hala niye tutuyorsam 😄

• Bu model için güncel FW nedir?

V5.50(ABPM.2)G0

bu yüklü gözüküyor bende.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Turknet değil benim cihazım nereden edinebilirim bu FW'yi?

Edit: yukarıda arkadaş paylaşmış sağolsun, şimdi gördüm yükledim bakalım.

Özellikle yapmam gereken ayar var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmshn -- 2 Nisan 2022; 12:37:54 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bahsettiğiniz işlemin tam tersini yapsanız olmuyormu 🙃 Yani Huawei modem olarak kalsın yerinde. Zyxel 3625t50 B yi alın köprü moduna. Huawei den ethernet kablosunu çekin Zyxel e kullanın router olarak kullanın. Ayrıca 6.CO sürümünü yükleyincie mesh te kullanılabiliyor. Yada modu tekrarlayıcıya alıp 2.4 ghz (5 ghz mesh modda kapalı oluyor mecburi repeaterda denemedim ama muhtemelen ordada kapalı) bandından repeater olarak kullanabilirsin. Xen 2 defa yazılımla olarken modemi kilitledim garantiden 2 modem değiştirdim. Şimdi 3 cü elimde korkuyorum çok kurcalamaya artık 🙃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aklınyolubir -- 3 Nisan 2022; 8:1:2 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.