Şimdi Ara

# ZyXEL VMG3625-T50B MODEM/ROUTER KISA İNCELEME, KARŞILAŞTIRMA, YORUM (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.698
Cevap
56
Favori
154.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
30. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nihayet resmi sürümü duyurmuşlar, güzel haber  VMG3625-T20A için hala bir hareket yok. T50B ile benzer sorunlar onda da mevcut.

  • FatalERROR! kullanıcısına yanıt

    Hocam umarım T20A içinde güzel bir yazılım en kısa sürede çıkarılır.

    Galiba Zyxel yazılım mantığını çözmeye başladım. Sanırım ABMP 4.0 gibi global yazılımları el altından piyasaya verip, kullanıcılara denetiyorlar. Telnet komutları girilip güncelleniyor. Gelen geri dönüşlere görede asıl global yazılımı çıkaracak gibiler.

    Resmi sitede verilmeyen beta diyebileceğimiz bu yazılımlarda çok ciddi problemler olursa, "ben resmi sitede vermemiştim" kapısı açık kalıyor.

    Zyxel de haklı, resmi siteye denettirmeden koyduğu yazılımın sorunlu olduğunu düşündüğümüzde, binlerce modem kullanıcısının servislik olması tam bir fiyasko olur.

    Şu düşünülebilir Zyxel 100 adet 3526 yı test eder, sorun yoksa siteye koyar. Fakat burada da şu sıkıntı oluşuyor. Ülkelere göre internet alt yapısı o kadar farklıki binbir çeşit varyasyon var, ülke alt yapısı x fiber, kablo, adsl, vdsl ve bizim bile duymadığımız bir sürü teknoloji. Benim tahminlerim bu yönde.

    8623 Türkiye yazılımlarını saymıyorum çünkü bu yazılımlar iki büyük firma arasındaki paslaşmalar gibi duruyor.

    Global ABPM 6.0 çıkarsa ve yüklersem, hayatımda ilk kez bir modeme yazılım yüklemiş olacağım. Eski modemimde Zyxel di, tek yazılım yüklemeden emekli oldu cihaz. ISS kilidi vardı bende sorunsuz diye hiç uğraşmamıştım.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 11 Nisan 2021; 20:5:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Evet Zyxel mantığı bu düşündüğünüz gibi olabilir. Aslında bir sorun yaşamıyorsanız hiç güncelleme yapmaya gerek yok. Çoğu donanım için bu geçerli. Ben şu anda fiber internetle kullanıyorum ve WiFi 5GHz kopması ya da ona benzer sorunlar da yaşamıyorum. Güncelleme detaylarına bakarız, neyi değiştirmişler eğer sorun yaşadığım ya da yaşayacağım birşey yoksa güncelleme yapmam.

  • Merhaba, Evde 50 mbps Turknet vdsl kullaniyorum, mevcut Tplink W9970 v2. Modemde bağlantı sorunları, wifide mesafe sıkıntısı ve kopmalardan dolayı yeni modem almaya karar verdim, sizce bu modem problemlerimi cözermi ?
    Ayrıca bu modelin aynısını Turknet hemen hemen aynı fiyata satıyor bu iki model arasında bir fark varmi, hangisi alınmalı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben VMG3625 T50B kullanıyorum. Tavsiye ederim. Çoklu cihaz başarısı gerçekten çok iyi. Wifi çekim gücü, özellikle 2,4 güzel. Çok uzak olmamak kaydıyla 5 ghz kablolu hızları veriyor.

    Fakat internet hat değerleriniz kötü ise tavsiye etmem, vpn, torrrent, wpa 3 şifreleme, openwrt, SNR ayarı, mesh gibi özellikler istiyorsanız yine uzak durun.

    Bu modem yazdığınız sorunları kesinlikle çözer. Fakat eviniz geniş ise özellikle 5 ghz için menzil genişletici ihtiyacı olabilir.(130 metre ve üzeri evlerde sıkıntı olur)

    @FatalERROR! arkadaşımızın tavsiyeleri çok önemli, onun görüşlerinide bekleyin bence karar vermeden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 12 Nisan 2021; 13:20:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Tesekkurker peki bu modelin aynisini kod degisikligi ile Turknette satiyor aralarinda bir fark varmi, operator kilidimi oluyor ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legend_84 kullanıcısına yanıt

    8623 te voip özelliği var. Tek fark bu. ISS ye özgü yazılım kullanıyor, global yazılım yüklenirse ISS den bağımsız hale geliyor.

    Aynı global yazılım iki modemede oluyor çünkü anakart dahil, voip hariç tüm özellikleri aynı.

    Modem konusunun altında 8623 incelemesi mevcut. Daha detaylı bilgilendirme okuyabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 12 Nisan 2021; 18:59:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legend_84 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, incelemede hız farklarından bahsettim. Benim evimin yapısı itibari ile kablosuzda çok sıkıntı çekiyorum ancak bu modem kullandıklarımın arasında en iyi performansı verdi diyebilirim. Ama şunu belirtmem gerekiyor; Her evin yapısı ve kullanılan elektronik cihazlardan ötürü farklı sonuçlar olabiliyor. Fakat genel olarak bu modemin kablosuz performansı kullananları memnun ediyor. VMG8623 ile farkları konusunda tcebeci1 arkadaşım gerekli olan açıklamayı yapmış 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatalERROR! -- 12 Nisan 2021; 21:8:31 >
  • 5ghz'nin bir faydasını göremedim.

    Youtube'de bir 4k video açtım. 2.4'te de duraksadı 5'te de. (35 mbps internet var evde)

    Kabloyla bağladım yine aynı.

    Yorumlara göre almıştım (teknosadan) iade de almıyorlar. Açıkçası pişmanım ama yapacak bir şey yok

  • sonar055 S kullanıcısına yanıt

    Youtube tan 4K videolar için deneme yaptım. Vestel 4K Tv, 5 Ghz kablosuz bağlantı, tv nin hız testi 24 Mbit/s, modem ile arada 1 duvar ve 5 metre mesafe var. Yani testi yan odadan yaptım.

    Sonuç, yaklaşık 15 civarı 4K video inceledim. Video ayarlarının 4K olduğunu sürekli kontrol ederek başlattım. Sadece ilk açtığım videolardan olan Ultimate African Wildlife videosunda ilk izlememde 4-5 saniyede bir, salise diyebileceğim takılmalar vardı.

    Fakat diğer izlediğim videolarda ve sonrasında aynı African videosunda en ufak takılma yaşamadım.

    2-3 videoda ise görüntüde değilde, seste takılmalar yaşadım.

    İnternet hızım 75 Mbit/s, televizyonun aldığı 5 Ghz kablosuz hızı ise dediğim gibi 24 Mbit/s.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 15 Nisan 2021; 9:15:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2020 model Sony xh90 (100hz) Android Tv var.

    Şu an arada duvar da yok yaklaşık 3 metre mesafede ama youtube'da açıp denediğim 4-5 4k videoda aynı şeyi yaşattı canım sıkıldı daha fazla denemek istemedim. Telefondan Turkcell mobil internet ile aynı videoları açtığımda takılmadığı gibi 1,5x hızıyla oynattığımda ancak takılmaya başladı.

    İlk mesajda şöyle yaparsanız daha iyi olur tarzı şeyler yazılmıştı onları da arayüze girip denedim ama bir gelişme yok.

    5Ghz hiç kullanamayacağımı anladım ki ondan da vazgeçtim zaten. Ama Türk telekomun 3 yıl önce verdiği zyxel ile bu aldığım arasında bir fark göremedim. Arada 470 tl verdiğimizle kaldık.

  • sonar055 S kullanıcısına yanıt

    Telefondan wifi ile 4k videoları açtığınızda da aynı problemi yaşıyor musunuz? Ayrıca telefondan www.nperf.com üzerinden hız testi yapar mısınız? Bu dediğiniz işlemleri yine modeme 3 metre mesafeden tekrarlar mısınız

  • FatalERROR! kullanıcısına yanıt

    Çok akıllıca bir deneme ve karşılaştırma yöntemi, en ufak aklıma gelmedi.

    Belki bir ölçekleme ve kıyaslama olur diye belirteyim. 4K videolarda takılma yaşamıyorum ve nPerf puanım 90 bin. Türknet VDSL kullanıyorum. Belki faydası olur.

    Bu modemle daha önce 4K izlememiştim. Kablo ile bağlı Tv ile de deneme yaptım, sorun olmadı.

    @FatalERROR! arkadaşım, senin modemde durum nasıl? Takılmadan izleyebiliyor musun?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 16 Nisan 2021; 0:1:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir duvar arasında olan diğer odadan denemeleri yaptım; Modem wifi üzerinden Linux uydu alıcısına bağlanıp UHD kanalları denedim. Kanalların Bitrate'ine göre 15-25 mbps hıza ihtiyaç duyuyor. Herhangi bir sorun yaşamadım. Diğer denememi de youtube'da 4K bir video açarak denedim yine sorun yok. Hatta video'yu birkaç kere ileri aldım sorun olmadı. İnternetim : Superonline FTTB 50/20

  • Hocam ilk kullanımda telefona bağlayıp denemiştim. 4k videoları açıp izlediğimde takılmadan izlemiştim. sonra şaşırıp hız testi yaptığımda 30-7 çıktı ve mükemmel dedim.

    Az önce de dediğiniz siteden yaptım 23 - 5 çıktı ( diğer iki denememde 31-6, 25-5 çıktı)

    Normal şartlarda bu hız bana yeterli ama laptopta, aio pc'de, tv'de ve iki telefonda (s9+, htc u11) deneme yaptım 4k'da aynı sıkıntıları yaşatıyor. ip tv'de hd kanallar takılıp kalırken hd olmayanlar devam ediyor.

    Ben zaten bu sorunlar için modem değiştirdim. (acaba modem ayarları diye verilen ayarları varsayılanlara geri çevirsem nolur veya bu hali mi iyi bilemedim)

  • sonar055 S kullanıcısına yanıt

    Yani ilk kullandığınızda telefonla modeme bağlanıp denediğinizde sorun yoktu sonradan sorun oldu diye anladım. Eğer aynı server üzerinden hız testi yapıyorsanız çok dalgalı gibi görünüyor. İsterseniz modeme hard reset atın tekrar deneyin. Fakat bana internet bağlantınız problemli gibi geldi.

  • FatalERROR! kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam ama bu sorun ilk bağlandıktan 1 saat sonra falan oldu sonra ne yaptıysam düzeltemedim. Burada önerilen her şeyi yaptım ama varsayılan hale geri getirmedim. hard reset dediğiniz arkadaki reset düğmesine uzun süre basınca mı oluyordu?

  • 4K videoları relaks müzikle beraber izlemek gerçekten keyifli oluyormuş. Fakat Samsung tv 15-20 dakika sonra videolardan atmaya başlıyor. Biraz araştırdım sanırım telif hakları sebebiyle böyle bir yazılım kısıtı getirmişler. Açıklamasınada, Tv mizin özellikleri bilgisayar değildir falan yazmışlar.
    Son aylarda USB den izlerkende aynı numarayı yapmaya başlamıştı.
    Netflix Ultra Hd 4K video izlerken hiçbir sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 17 Nisan 2021; 1:57:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonar055 S kullanıcısına yanıt

    Evet 10sn kadar basılı tutmanız yeterli.

  • Arkadaşlar ben de dün bu modemi aldım. Kurulumunu da yaptım. Hatta superonline kullanıcı adı ve şifresini bulmak için de ayrıca 2 saat uğraştım neyse girdim bilgileri. İnternet ışığı kırmızı yanıyor ne yaptıysam yeşil olmuyor. Sorun nerede olabilir?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.