Putty programını buradan indirin. Programı açın, modemin ipsini yazın ve sağdan telneti seçip open'a basın. ![]() Açılan pencereden modemin önce kullanıcı adını yazıp enter'a basın. Daha sonra şifrenizi yazın ve enter'a basın. Şifre yazarken karakterler gözükmeyecektir sorun etmeyin. ![]() En son ZySH> karşısına "zycli fwidcheck off" yazıp enter'a basın. ![]() Programı kapatıp firmware güncellemesini yapabilirsiniz. |
# ZyXEL VMG3625-T50B MODEM/ROUTER KISA İNCELEME, KARŞILAŞTIRMA, YORUM (19. sayfa)

-
-
hocam detaylı anlatım ve cevabınız için çok teşekkürler ancak bir sorum olacak, cevap verdiğiniz kişiyle aynı dewrtten muzdaribim, aynı versiyon var ve bn de aynıv ersiyonu kurmaya calısırken aynı hatayı alıyorum, eğer bu dediğiniz şekilde kurulum yaparsak bir sıkıntı cıkar mı ? türknet'e geçeli 3 hafta falan oldu ancak sürekli kopmalar yaşıyorum modem kaynaklı oldugunu düşünüyorum, bu versiyonu güncellersek modem garentiden çıkar mı ya da bir sıkıntı oluşur mu ?
-
Ben teşekkür ederim. Garanti dışı kalıp kalmama konusunda çok bilgim yok ama bana göre bir sorun olmaması gerekiyor. Zaten modemi resetlediğinizde bu yapılan ayar sıfırlanıyor. Fakat yükleme esnasında bir sorun olur da cihaz çalışmazsa garanti dışı kalacaktır. Ayrıca kopmalar yaşıyorsanız hattınızda sorun olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim. Benim şöyle bir sıkıntım var; Önceki kullandığım Zyxel modemi türktelekom vermişti. Altyapım 50 mbps desteklediği için tam hız alabiliyordum. Fakat Türknet'in verdiği modem ile 40 mbps'nin üstünü göremiyorum. Zyxel ve Türknet ile konuştum sebebi tamamen eski modemimin Türktelekom yazılımına ait olduğundan dolayı santralden öncelik alıyormuş. Bu sebeple altyapımın desteklediği tam hızı alabiliyormuşum. Türknet yazılım ile bu mümkün değilmiş. Bana ne tavsiye edersiniz? Telnet ile dediğiniz yazılımı yüklersem bu sıkıntı çözülür mü sizce?
-
Hocam hız testini kablo ile yaptığınızı düşünüyorum. Eğer bu şekilde 40 Mbit hız alabiliyorsanız, yazılım güncelleme denenebilir. Fakat işe yaraması küçük bir ihtimal.
Ben 100 lük Turknet kullanıyorum, kablolu hız testlerim en fazla 92 veriyor. En son yazılım yüklü, ABPM 5 G0.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanırım yüklemeyi arkadaşın önerdiği Putty yöntemiyle yaptınız. Türknet'in yazılımından daha mı iyi buldunuz global sürümü?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofem -- 29 Ağustos 2021; 11:9:30 > -
Evet, putty yöntemiyle yükledim. 3625 T50B yi mağazadan almıştım. Zyxel Türkiye sitesinde yeni yazılımın verildiğini görünce hemen güncelledim. Fakat yazılım güvenlik güncellemesiymiş. Yani gözle görülür bir fark oluşmadı. Zaten sorunsuz kullanıyordum sonrasında da sorunsuz kullanmaya devam ettim.
Bu arada bende Turknet kullanıyorum. Yazılım yüklemeye karar verirseniz kullanıcı adı ve şifrenizi bir kenara not edin. Tekrar Turknet ten istemek zorunda kalmazsınız.
Yeni güncelleme mi gelmiş link atar mısın?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yok hocam, 3-4 ay önce verilen son yazılım duruyor hala.
V550ABPM5G0.bin
Asus n16 modemim var. Donma yapıyor ve bazen arayüze bile girilemiyor. Türknet kullanıyorum ve modemi uygun fiyatlı bir şekilde satıyorlar. Almayı düşünüyorum ancak farklı marka bir modem önerir misiniz? Bu konudaki modem nasıl deneyimlerinize göre? Şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomax13 -- 29 Ağustos 2021; 18:58:34 > -
385 liraya alınacak en iyi modem bence. keenetic omni'den bile bu kadar memnun kalmamıştım. Wifi gücü göz alıcı şekilde güçlü. Kopma vs sıkıntısı yaşamadım. Isınma sorunu da yok.
-
Hocam hattınızın SNR değeri 8-9 dan yukarı ise hiç düşünmeden alabilirsiniz. Kopma, kasma, resetleme vb gibi sorunlar yok. 10 adet cihaz ile rahatlıkla sıkıntısız çalışıyor.
Tabi extra özelliklere dikkat edelim, yarın alınır sonrasında VPN, mesh vb yokmuş şeklinde hayal kırıklığı yaşatmasın.
Evde wifi extender kullanıyorum. Ona engel değildir sanırım mesh desteği olmaması değil mi?
-
Bende 3625 ve Tplink Extender birlikte kullanıyorum. Mesh özellikli olsaydı sadece bu özelliğini kullanamayacaktık. Diğer özelliklerde sorun olmuyor
Modem arayüzünden kapatma ve açma zaman ayarı yapılabiliyor mu? Örneğin her gün gece 3'te kapatacak sabah 7'de açacak gibi.
-
Önceki telekomun vermiş olduğu modemde hiç sorun yokken gün içinde 2-3 kere hız 1 mbps'ye kadar düşüyor ve sadece modemi açıp kapatarak çözebiliyorum bu problemi. Ne tavsiye edersiniz dostlar. Firmware sürümü türknet'in yayınlamış olduğu V5.50(ABPM.4)F0 sürüm.
-
Maalesef böyle bir özellik bulunmuyor.
@Ofem
Hız düştüğünde kablolu olarak hız testi yapıyor musunuz? Sorun telekom kaynaklı olabilir hız düştüğünde dsl bilgilerinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim.
-
Kablolu test yapıyorum evet. Hat değerlerine bakayım hız düşünce.
-
Arkadaşlar wifi kopma sorunu olmaya başladı ara ara tüm aygıtlardan kopuyor. 5 ghz kapalı sadece 2.4 ghz açık. Ne tavsiye edersiniz? Firmware türknet'in güncel sürümü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofem -- 6 Eylül 2021; 12:27:48 > -
usb için print server ayarı yok bu modemin, yazıcıyı bağlamayamadım ağdan var mı deneyen?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X