Şimdi Ara

Zyxel VMG3312-B10B ile sorun yaşayanlar için tavsiyeler (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
521
Cevap
26
Favori
212.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HAKANIM1987 kullanıcısına yanıt

    Sanırım sebepler farklıda olsa aynı problem ile karşı karşıyayız

  • Bende VMG1312-T20B model modem var, arayüzü aynı, sanırım aynı modem, bu modemde QOS'u düzgün kullanabilen var mı?

    Yaptığım ayarlara tepki vermiyor.

  • Arkadaşlar selamlar üstünde TTNet logosu olan bu modeme sahibim yeni TürkNet bağlattım VDSL kullanıyorum fakat hattı modeme taktığımda bir türlü dsl ışığı yanmıyor modemde. Sorunun hattan olabileceğini düşündüm önce farklı bir tplink VDSL modem ile kurulum yaptım anında Dsl'i algıladı ve internete çıkış yapabiliyorum fakat elimdeki Zyxel modemle bağlantı kuramıyorum modemde Türk Telekomun son firmwaresi yüklü içerisinde yazılım güncelleme menüsü kayıp olan hali bu eski sürüme düşürürsem acaba türknet ile kullanabilir miyim tekrar fikri ya da önerisi olan var mı?
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Üşenmedim konudaki 25 sayfayı okudum ancak bu saatlerimi aldığı için kime ne soracağımı unuttum, karar veremedim. Kafam çorba gibi oldu.


    Şimdi bende de bu modemden var, esasen şu an bir sorunum yok kullanıyorum. Ancak son zamanlarda şu internet ağ vs terimlerine, modem ayarlarına biraz hakim olayım, elimdekilerle en iyi neler yapabilirim bir modemden en iyi bağlantıları nasıl sağlayabilirim kafasıyla konuya daldım.


    Bu modem abimin kapattığı internet kafeden TTNet zamanlarından kalma ve ben Türknet kullanıyorum. Şu malum TR069 portunu bilmediğim için bu modemi kullanıcı adı ve şifre olmadan nasıl kullanabildiğine şaşırmıştım. Neyse bir sorun yaşamadığım modemime geçenlerde AAPP7 sürümü olan FW'i yükledim, bir 3G menüsü filan açıldı. Eski sürümü AAPP3 idi. Sonradan bu konudaki gördüm ki bu TR069 portu başa belaymış yazılanlara bakılırsa. Benim için sorun olmadı ama konuda kimisi diyor güvenlik sorunu, kimisi diyor ping vs ile lag yapmasın boşuna portu kapatın filan. Aslında tam da bunun için bu portu kapatmak istiyorum. Zaten konuda yazılanlara bakılırsa modem donanımsal olarak çok zayıfmış, fazla iş yüklemeye gelmeyip tıkanıyormuş.


    Şimdi bu portu nasıl kapatacağız? V2 yi bulup mu yüklüyoruz böylece downgrade yapmış oluyoruz? Sonra napıyoruz reset mi atıyoruz, reset gerekli mi? Sonra portu bulup kapatıyoruz. Ve bütün bunlar olurken modem internete, hatta bile olsa bağlı olmamalı? Sonra v7 fw'ı yüklüyoruz? Port kapandığına göre İSS bilgilerimizi manuel olarak giriyoruz ve internete bağlanıyoruz? İlgili port bu durumda kapanmış oluyor değil mi? Bazıları yorumlarda, yaptım yine yazılımı yükledi diyor. Ben Türknet'li olduğum için bende otomatik yazılım güncellemesi olmuyor zaten ama ben yine de portu kapatmak istiyorum. Üyeliğin otomatik yükleniyor olması dışında portun komple kapatılmış olduğunu başka nasıl anlayabiliriz? Çok uzun oldu umarım okuyan çıkar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 12 Şubat 2022; 3:2:59 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Hocam biz TR69u kapatıyorduk çünkü Telnet'e erişimi engelliyordu. Ama normal şartlarda herhangi bir ping sorunu pek yaşatmıyordu. Zamanında ben bir script ile kapatıyordum ama yöntemi unutmuşum. Yazılım sayfaında f12 basıp oradan bir kodu değiştiriyorduk falan öyle oluyordu. Ben sizin yerinizde olsam çok fazla kafaya takmam bu durumu. Eğer sorunsuz internetnete girebilmek için modem isterseniz Keenetic modem alabilirsiniz.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Valla hocam kimisi TR069 portu için güvensiz filan demiş, bununla ilgili zamanında bir haber paylaşmış. Dediğim gibi kimisi diyor oyunlarda laga sebep olabilir kapatmak iyidir filan falan. Ben zaten "Muhittin Topalak from Kazlıçeşme" olduğumdan açık vs olayını pek önemsemiyorum burada ama pingi önemsiyorum. En ufak bir şekilde pingime olumlu etki edecekse neden olmasın yani. Bir de merak sardı elimdeki modemi daha iyi kullanmak istiyorum en optimal ayarlarla ve öğrenmek istiyorum nedir ne değildir. Elimde iyi bir modem olsa muhtemelen zaten bunların hiçbirini öğrenme gereği duymazdım.  Oyunlar dediğim de PS4 Pro'da bir PUBG bir de CTRFN o kadar. Bundan birkaç hafta önce CTR oynamıştım 8 kişi online olarak. Kimisi ABD'den kimisi Meksika'dan kimisi Arabistan'dan veya garip garip ülkelerden, ben Türkiye'den. Bu arada PS4'ten modeme kablosuz bağlanıyordum, mesafe 3-4 metre vardır, modem yan odada, kapı kapalı yani kapıya yakın olsa da duvar da var sonuçta. Bu Arap kardeşimiz host (oyun kurucu) olunca ben dahil çoğumuzda lag oldu. Sonra host değiştirdik bir ABD'li kardeşimiz oyun kurucu oldu biz katıldık. Bende lag gitti. Ancak bu oyunu oynadığımız sırada Twitch'ten yayın açmış olan arkadaşın yayınını izlediğimde konuşmaları filan da dinledim. Oyundan bir arkadaşım benim internet bağlantım için çok kötü filan dediğini karakterimin teleport olduğunu filan söylüyordu. Yani bu bir nevi onun için lag demekti. Ama ben ya da ABD'li bir yayıncı olan arkadaş ya da diğerleri için böyle sorun olmadı. Ben de bu durumu kafaya takıntı yaptım oyunlardaki lag ve ping konusunu. Bir daha oynarsam kabloyla deneyeceğim ama kabloyu da sürekli kasadan çıkar PS4'e tak oyunun bitince çıkar tekrar PC kasasına tak filan sürekli uğraşmak istemiyorum. Ethernet kablosu da modemden kasaya uzanıyor kablo 5 metre filan var.  35 mbit VDSL kullanıyordum sırf bunun için -zaten fiyat farkı da 5 TL bişey- diye 100 mbit yapayım dedim. Yaptırdım upload biraz daha arttı download'da bir değişiklik yok. Ama ilginç bir şekilde modemi daha önce kapat 45 saniye bekle aç yaptıktan sonra bu hız yükseltmesi olayından önce 32-33 mbit görürdüm o kapat aç sonraıs 37-38 hatta 39 mbit görmeye başladım Speedtest'te. Bir de Twitch'te veya Youtube'da online oyun oynarken 720p yayın yapsam çok lag olur mu diye düşünüyorum. Upload şu an 7,5 mbiti görüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 12 Şubat 2022; 15:22:40 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    TR069 pinginizi etkilemez, sadece güncelleme falan geliyor normalde TR069 ile ama o da senede bir falan modemi son sürüme geçiriyor.

    Sizin hızınızın yükselmesinin sebebi eskiden hız tanımlaması yapılırken tolerans yoktu, 35 alana 35.000 tanımlanıyordu ve size gelen 32 oluyordu. Şimdi 42 tanımlanıyor ve size gelen hız tam olarak 35i bulabiliyor, hatta 38-39 bile çıkıyor. Artık fazladan 5-6 mbit var hatlarda.


    Yayın yapmanız için uploaddaki yükü kaldıracak bir modem lazım. Firmaların verdiği saçma sapan 10 dolarlık modem ile yayın yaparsanız pinginiz yükselir. Bakın mesela bende Keenetic modem var, içeride netflix izliyorlar, ben Stemaden oyun indiriyorum, arka planda 6000 bitrate yayın veriyorum, ama valorant oynuyorum pingim 10ms. Aynı şeyleri Ttnetin verdiği 10 dolarlık modemle yaparsam pingim 1500 olurdu. Siz o modemi kurcalamak yerine biraz para biriktirip Keenetic alın rahat edin

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Demek, dengelemek için fazladan 3-5 mbit veriyorlar, iyiymiş. Peki bunca yıl bu firmaların akılları nerdeymiş dedirtiyor. Yani 2005'ten beri internet kullanıcısıyım (TTnet, SmileAdsl [D-smart] sonra Türknet) 2013'ten beri Türknet kullanıcısıyım, son bir senedir -hatta 1 sene bile olmadı- VDSL kullanıcısıyım daha sadece birkaç gün öncesine kadar böyle bir şeye tanık oluyorum. Bu fazladan birkaç mbiti daha 3 gün önce verdiler. Şaka gibi. İnsanlar yıllarca altyapı yetmiyor bahanesiyle diye düşük paketin düşük internetini aldılar onu da tam alamadılar. Halbuki birkaç mbit yüksekten verilip bu dengelenebilirmiş. Neyse buna da şükür.


    İyi bir modem satın almak gerekecek demek. Hocam sizi çok rahatsız ettim bugün ama merak ediyorum, önerinizi de dikkate alacağım ancak sıfırdan iyi bir performans/fiyat modemi araştırmak durumunda kalsak bunu nasıl araştırabiliriz, modemin kaliteli olduğunu denemeden kullanmadan nasıl anlayabiliriz? Önerenler de illa ki tecrübelerine göre cevap veriyor. Mesela bir telefon alırken bile gsmarena'ya girip telefonun donanımsal özelliklerini, yazılımını, ne zamana kadar güncelleme alacağını, kamerasındaki lensine kadar her şeyini öğrenebiliyoruz. Ya da bir dizüstü bilgisayar alırken içindeki parçaları bilip monitörünün panel cinsini vs bilip donanımı hakkında araştırma yapabiliyor veya yapmasak bile genel kalitesi ve bize sunacakları konusunda fikir sahibi olabiliyoruz. Ama modemlerde böyle bir şey yok bildiğim kadarıyla. Sadece öneri ve tecrübe üzerinden mi yürüyor işler. Mesela siz bu önerdiğiniz modemi başkalarının önerisi üzerine mi aldınız ya da dizüstü bilgisayar ya da telefon araştırır gibi mi -varsa öyle bir şey tabş- aldınız veya sadece işgüdülerinize güvenip alıp memnun mu kaldınız veya bir yerde mi denediniz, test mi yaptınız? Aynı mevzu TV'lerde de var. İlla birilerinin önerilerine bakmak zorunda kalıyoruz. Halbuki bazı parametreleri öğrenebilsek kendimiz de fikir yürütebilsek çok iyi olurdu. Çok uzattım ama umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

    Bu arada yeni bir modeme para vermeden önce birkaç şey daha sorayım. Bende bu dandik Zyxel modem dışında yine TTnet'in vermiş olduğu Airties Air5650v3 modemi de var ve çalışıyor. Sizce bu mu daha iyi yoksa VMG3312-B10B mi, yoksa ikisi de aynı şeyin laciverti mi?   Yine Keenect almadan önce arkadaşımın da satın aldığı ama yeni eve geçince kullanamadığı atıl durumda olan 2 adet VDSL modemi var. Biri Zyxel VMG3312-T20A, diğeri hakkında bilgi vermedi, bulursa görürse verecek. Yani bunları ödünç alıp mı kullansam diyorum. VMG3312-T20A için ne diyorsunuz, bunlar da 10 dolarlık modem klasmanında mıdır?

    Böyle böyle kaliteli modem ve adi modem arasındaki farkı öğreneceğim.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 12 Şubat 2022; 16:32:36 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Modemler ikiye ayrılır, Keenetic olanlar ve Keenetic olmayanlar.

    Keenetic modemlerde işletim sistemi çok güçlü, bağlı cihazların hepsine ayrı ayrı hız tanımlamaları, ayarı ayrı bağlantı öncelikleri verebiliyorsunuz. Resmen bir bilgisayar gibi modemi yönetiyorsunuz.

    Diğer modemlerin hiçbiri keenetic cihazların yaptığı işlerin yanından bile geçemez.

  • Arkadaşlar selamlar. Benim kayınpederde bu vmg3312-b10b modem var. Sorun teknik olarak nasıl ifade ediliyor bilmiyorum ama yaşadığımız problem şu:

    Telefondan wifi görünüyor, bağlan diyince bağlanmıyor, kaydedildi diye kalıyor. Bazen de yine aynı durumda wifiyi seçince kimlik doğrulama sorunu diyor. Modemi resetlemedikçe bağlanamıyoruz. Ama wifi ağları listesinde benim modem aktif olarak görünmeye devam ediyor, sadece bağlanamıyoruz. Modemi kapatıp açınca düzeliyor, bağlanınca birkaç saat veya en fazla 2 gün içinde yine aynı sorun ortaya çıkıyor.

    Bu işlerden anlamam pek, youtubedan bir video yardımı ile app7 versiyonuna güncelledim, tekrar giriş yaptım. Sorun devam ediyor. Ttnet ise sorunun modem kaynakli olduğunu söyledi. Zyxel i aradım, reset attırdılar ama sorun yine düzelmedi.

    Bu sorun nedir, neden kaynaklanıyor, ve çözümü var mıdır? En azından bu sorun haftada 1 falan oluşsa eyvallah ama her gün bazen de günde birkaç kere modem kapatıp açmaktan gına geldi.

    Bilen biri aydınlatırsa sevinirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 11 Mart 2022; 15:29:7 >
  • Hayatımda bu kadar kötü modem görmedim. Kendi kendine kapanıyor modem arada sırada bu sorunu nasıl çözerim. Ya da en iyisi yeni modem araştırayım.

  • Bende de aynı modem var efootball 2022 online maça girmiyor evde yedek olarak TD w9970 modem vardı onu bağladım oyuna girdi iki modemi de fabrika ayarlarına döndürdüm herşey aynı görünüyor ama zyxel oyuna girmiyor sorun ne olabilir ki?
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Bende de bu lanet vmg3312-b10b var kendi kendini kapatıyor falan ve smart tvye yeterli kablosuz hız gitmiyor

    5ghz yok çünkü. Sıradan ev kullanıcısıyız netflix, steam falan. Siz bana hangi Keenetic modelini önerirsiniz?

  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    keenetic extra DSL almanız lazım 5ghz için

  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    ben de 1.00(AAPP.7) yi güncelleyecek diye 6 saattir bekliyorum hava gazı. kapatıp açtım, resetledim otomatik ayar yaptı, hala güncellemedi aleti.  


    aldın mı keneetic?

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    daha almadım ama lanet ettim bu modeme

  • Wifi 6 (AX) modemler daha ülkemize gelmediği için huawei ax3 router aldım. Fakat bilin bakalım sorun ne?

    Modemim vmg3312-b10b.  

    Amacım fazla para harcamadan ağımı iyileştirmekti. Geçtiğimiz haftalarda keenetic omni dsl modem ve omni router alıp mesh kurarak bir kaç gün durumu test ettim.

    Yeterince verimli olmadığını, ödediğim fiyatı hak etmediklerini düşünerek iade ettim.


    Daha uygun fiyata huawei ax3 router almak mantıklı geldi çünkü omni dsl den çok daha iyi teknolojik olanaklara sahip. Tabi burada elma ile armudu kıyaslamıyorum.

    Biri modem diğeri router sonuçta bunun farkındayım.


    Şimdi amacım vmg3312-b10b ile sadece internetimi sonlandırıp ax3 router'a köprülemek istiyorum. Kısaca modemi sadece modem olarak kullanıp geri kalan tüm özelliklerini pasifize ederek ax3 ile yola devam etmek istiyorum.


    Sizce hangi modda hangi ayarlarla hangi fw sürümü ile kullanırsam en yüksek verimi en düşük pingi alırım? Fikir ve tavsiyelerinize açığım. Teşekkürler.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Hocam şu anda hala Keenetic mi tavsiye ediyorsunuz?

    Hala bu lanet zyxel modemi kullanıyorum fakat yakın zamanda

    modem ya da router almayı düşünüyorum çünkü

    keenetic mediatek chipsetli olduğu için ülkemizdeki dslam'lerle uyum problemi olabiliyormuş tabii ki test etmedim

    forumda yazılanlar bu yönde insanlar bu sorunu yaşamış. Siz broadcom chipsetli bir modem ve keenetic arasında fark görebildiniz mi?

    hat değerleri açısından broadcom ya da lantiq daha uyumlu diyorlar

  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Evet uyum sorunu yaşanıyor, broadcomlu modemlere göre 5-10 mbit daha düşük hızlarda çalışıyor cihazlar genelde. Ama ben memnunum ve tavsiye ediyorum, ping sorununu yok ediyor keenetic

  • arkadaslar bu modemın yeni ve eski versiyonu farklıymıs elimde kendi kullandıgım eskı versıyon ve yakınımdan dsl lambası yanmıyor ama diger lambalar yaniyor diye aldıgım yeni versıyon var yazılımı değiştim hard reset attım bi turlu duzelmedı ıcındemı sorun var dıye hem benımkını hem onnu kıyasladım ve bakın ne gordum devre kartından anlamam ama cogu devre elemanı farklı yada farklı markayla degısmıs kımısıyse eksık sanırım bılgılı arkadaslar bakarsa ve benı aydınlatırsa cok mutlu olurum yoksa turktelekom malzemeden mı calıyor acaba diye dusunuyorum alttakı benım kullandıgım eskı olan



    ımgbb
    yoksa-ttnet
    https://ibb.co/CBxh3qq



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewbieSoftMaker -- 21 Ekim 2022; 1:17:25 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.