Herkese iyi akşamlar arkadaslar sorunum modemin kablosuz bağlantısıyla alakalı bu modemi kullanan yada sorun hakkında bilgi sahibi olan birisi yardımcı olursa sevinirim.Gelelim sorunuma ZyXEL P-660W-T1 v2 modemle ethernet bağlantısıyla normal masaüstü bilgisayardan internetimi kullanıyorum.Fakat kablosuz bağlantıda 54 Mbps bağlantı hızıyla bağlandığını gösteriyor ve diğer odalardan kablosuz ağı 1 diş görüyor ve hiçbir şekilde internete girilmiyor çok bekletiyor sayfalar açılana kadar.Modemin olduğu odaya gelince Tablet,Telefon gibi aygıtlarla süper şekilde bağlantı yapılıp kullanılıyor fakat 10 metre ilerdeki odalardan internete giremiyorum yardımcı olursanız sevinirim.TTnet hız testini yaptım internetim 8 Mgabit İndirme Hızını 6.97 Mbps yakalıyor.Birde bu kablosuz bağlantı için belirttiğim 54 Mbps hızı arttırma şansım varmı?Yoksa modem maksimum bu paylaşım düzeyini mi destekliyor.
modemin arayüzüne girip kablosuz ayarların olduğu kısmı printler misiniz bi ?
buyur hocam modem arayuzunun resmi [simage]
[/simage]
Nirvanaa10N
kullanıcısına yanıt
kanalları tek tek deneyin en iyi sinyali aldığınız kanala fiksleyin.
quote:
Orijinalden alıntı: OCP Türkiye
kanalları tek tek deneyin en iyi sinyali aldığınız kanala fiksleyin.
Tamam şimdi hepsini denemeye başlıyacağım eğer düzelirse sizide haberdar ederim.Çok sağolun
Nirvanaa10N
kullanıcısına yanıt
Bağlantı hzını 54 Mps gösterip 1 diş çekmesi sizi yanıltmasın. Bu türlü cihazlar için 10 metre çok uzun bir mesafe değil ancak aradaki duvar sayısı ve kalınlığı sonucu etkileyebiliyor. Yakın civardaki kablosuz sistemler ve mikrodalga fırınların da ciddi etkisi var. Olumlu ya da olumsuz sonucu paylaşmanız forumda tecrübe paylaşımı açısından önemli. Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: OCP Türkiye
Bağlantı hzını 54 Mps gösterip 1 diş çekmesi sizi yanıltmasın. Bu türlü cihazlar için 10 metre çok uzun bir mesafe değil ancak aradaki duvar sayısı ve kalınlığı sonucu etkileyebiliyor. Yakın civardaki kablosuz sistemler ve mikrodalga fırınların da ciddi etkisi var. Olumlu ya da olumsuz sonucu paylaşmanız forumda tecrübe paylaşımı açısından önemli. Kolay gelsin.
Yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim :) Sorun hakkında edindiğim bilgileri paylaşayım,Kanalları tek tek deneyip sonuclar arasında en etkili bulduğum kanalı seçtim fakat kanal 10-11-12ve 13 de iken modemden masaüstü pc den internete girebiliyordum ama modemin Wlan ışığı devre dışı kalıyordu ve hiçbir şekilde Wlan ışığını yakamadım.Nedenini bilmiyorum ama sonuç olarak kanal 1 de benim için yeterli olan internet hzını yakaladım.