Bildirim
Zyxel P-660HN-F1Z Port!!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
açıcağın portlar ne ? ne amaçlı port açmak istiyorsun modemde port açma olayı ile iş bitmiyor modemde güvenlik duvarı engelliyor olabilir onuda kapatıp dene. -
quote:
Orijinalden alıntı: scandelos
açıcağın portlar ne ? ne amaçlı port açmak istiyorsun modemde port açma olayı ile iş bitmiyor modemde güvenlik duvarı engelliyor olabilir onuda kapatıp dene.
Güvenlik duvarı kapalı hocam torrent için port açıcam herhangi bir tane ama açık görünmüyor bi türlü port check tarzı sitelerden baktığında birde bittorentteki kontrol programından baktığımda.. -
modemin menülerinde güvenliğin aldında güvenlik duvarına girip güvenlik duvarını devre dışı bırak bi dene istersen. -
quote:
Orijinalden alıntı: scandelos
modemin menülerinde güvenliğin aldında güvenlik duvarına girip güvenlik duvarını devre dışı bırak bi dene istersen.
Devredışı hocam ne lanet bi modemdir bu ya :S -
Port açma konusunu bilmiyorum ama şunu söyliyeyim. Bende aynı modemden kullanıyorum. En son çıkan firmware (370BJI6D0) 'i kurduktan sonra modeme dair tüm sıkıntılarım ortadan kalktı. Adeta uçuyor, kendini resetleme olayı tarih oldu, kurmayanlara kesinlikle tavsiye ederim.
Güncel firmware için zyxel müşteri hizmetlerini arayın, mail yolluyorlar. İnternet sitesinde de varmış ama çok saçma bir yere koymuşlar linkini, ulaşması çok güç.
Belki yeni yazılımla port konularında da birtakım değişiklikler olmuş olabilir -
BJI.6 efsane fw modemde rastlanılan tüm sorunların çözüm kaynağı sorun yaşayan tüm arkadaşların yüklemesini öneririm.
ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/P-660HN-F1Z/Firmware/370BJI6D0.bin -
Arkadaşlar Torrent problemi yaşayan 660HN kullanıcıları problemin çözüldüğü FW yazılımı ZyXEL ftp sitesinden indirebilir yazılımı yuükledim test ettim sorunsuz bir şekilde aynı anda hem torrent hemde web sorf yapabiliyorum.
ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/P-660HN-F1Z/Firmware/370BJI7FO.bin -
1 ay geçmiş son mesajının üzerinden ama hala port açmayı bulamadıysanız yardımcı olabilirim. -
Öncelikle bilgisayarına statik IP vermen gerekir. Vermesen de olur ama bu sefer modem sayfasından bilgisayarına bir IP rezerve etmen gerekir.
IP rezerve için:
Ağ - LAN - İstemci Listesi
Buradan bilgisayar adını bul ve karşısındaki kutuyu (Rezerve) işaretle ve uygula bas. Böylece bilgisayarda ayarlı bir sabit IP olmasa bile o IP yi hep senin bilgisayara verecek.
Port için:
Ağ - NAT - Port Yönlendirme
Hizmet adı www olarak kalsın sonra değiştireceğiz. Sunucu IP adresi ise modemin size rezerve ettiği IP adresi olacak. Sonra ekle tıkla. Ardından sayfa yenilenecek ve 80 portları için bir yönlendirme eklenmiş olacak. Şimdi o satırın değiştir bölümündeki edit tuşuna basarak ayarları yapacağız. Edit basıyoruz ve hizmet adına ne istersek yazıyoruz. İleride kolaylık olması için torrent yazalım mesela. Başlangıç ve bitiş portuna açmak istediğimiz torrent portunu yazıyoruz. Sunucu IP adresi aynen kalacak zaten kullandığımız bilgisayarın IP adresi o. Sonra uygula diyelim.
Gerekli mi emin değilim ama zararı yok: Bakım - Araçlar - Yeniden Başlat kısmından modemi tekrar başlatalım.
Şimdi utorrent testinde port yönlendirme hatalı gibi gözükse de bir download başladığı zaman kısa bir süre sonra sağ aşağıda yeşil check işareti gözükecektir.
Burada da hem port yönlendirme eksik mesajı hem de altta her şey tamam simgesini görebilirsiniz:http://imgur.com/nvAFg
-
quote:
Orijinalden alıntı: PcCopat
Öncelikle bilgisayarına statik IP vermen gerekir. Vermesen de olur ama bu sefer modem sayfasından bilgisayarına bir IP rezerve etmen gerekir.
IP rezerve için:
Buradan bilgisayar adını bul ve karşısındaki kutuyu (Rezerve) işaretle ve uygula bas. Böylece bilgisayarda ayarlı bir sabit IP olmasa bile o IP yi hep senin bilgisayara verecek.
Port için:
Hizmet adı www olarak kalsın sonra değiştireceğiz. Sunucu IP adresi ise modemin size rezerve ettiği IP adresi olacak. Sonra ekle tıkla. Ardından sayfa yenilenecek ve 80 portları için bir yönlendirme eklenmiş olacak. Şimdi o satırın değiştir bölümündeki edit tuşuna basarak ayarları yapacağız. Edit basıyoruz ve hizmet adına ne istersek yazıyoruz. İleride kolaylık olması için torrent yazalım mesela. Başlangıç ve bitiş portuna açmak istediğimiz torrent portunu yazıyoruz. Sunucu IP adresi aynen kalacak zaten kullandığımız bilgisayarın IP adresi o. Sonra uygula diyelim.
Gerekli mi emin değilim ama zararı yok: Bakım - Araçlar - Yeniden Başlat kısmından modemi tekrar başlatalım.
Şimdi utorrent testinde port yönlendirme hatalı gibi gözükse de bir download başladığı zaman kısa bir süre sonra sağ aşağıda yeşil check işareti gözükecektir.
Burada da hem port yönlendirme eksik mesajı hem de altta her şey tamam simgesini görebilirsiniz:http://imgur.com/nvAFg
işime yaradı sağol black ops için port açtım
-
quote:
IP rezerve için:
Port için:
Hocam çok sagolun ben konuyu actiktan sonra bi daha hic bakamdigim icin gormedm nette ararken buldum burayi tekrar kendi konum oldugunu isi hallettikten sora farkettim :) cok sagolun valla lanet port olayida hallolmus oldu :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 22 Ekim 2011; 13:14:36 >
-
yeni sürüm çıktı bj8 olanı 6.2.2011 tarihli -
quote:
Orijinalden alıntı: bilal000009
yeni sürüm çıktı bj8 olanı 6.2.2011 tarihli
ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/MODEMLER/ADSL_MODEMLER/P-660HN-F1Z/Firmware/370BJI8F0.bin -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: bilal000009
yeni sürüm çıktı bj8 olanı 6.2.2011 tarihli
ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/MODEMLER/ADSL_MODEMLER/P-660HN-F1Z/Firmware/370BJI8F0.bin
İşte bu harika oldu yine kendi konuma 3-4 ay sonra geliyorum ama bu güncelleme olayını yine burdan gördüm 3.70 i görünce sitede direk kapatıyodum bende devamına dikkat etmemiştim hiç :) Şimdi torrent sorunuda halloldu harika oldu teşekküler :)
-
Evet torrent düzeldi.
Benim bu modemdeki tek sıkıntım wireless kapasitesinin az olması. Keşke daha güçlü sinyal verebilseydi...
Hatta daha yenisi de çıkmış.
ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/MODEMLER/ADSL_MODEMLER/P-660HN-F1Z/Firmware/370BJI9F0.bin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcCopat -- 23 Ekim 2011; 21:29:44 > -
quote:
Evet torrent düzeldi.
Benim bu modemdeki tek sıkıntım wireless kapasitesinin az olması. Keşke daha güçlü sinyal verebilseydi...
Hatta daha yenisi de çıkmış.
ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/MODEMLER/ADSL_MODEMLER/P-660HN-F1Z/Firmware/370BJI9F0.bin
Hocam merhaba,
Modemlerin wireless çıkış gücü CE standardına göre 20 dbm'i geçemez. Kablosuz modemler iç ortamda, ev içinde veya ofis içinde kullanmak için tasarlanmıştır. 3 kat üstteki komşuya wireless yayın vermek için değil :-).
Bu yüzden daha güçlü sinyal bir yere kadar elde edilebilir, ya kazancı yüksek anten takarsın veya modemin kablosuz çıkış gücü maksimuma ayarlı değilse maksimuma çekersin. Sinyal istediğin yere yine de gitmiyorsa Zyxel'in universal repeater cihazı var, her marka modemden kablosuz sinyali alıp yine kablosuz olarak dağıtıyor.
-
Selamlar, iyi bayramlar.
Amacım her ne kadar üst katlara yayın yapmak değilse de, aynı kat içinde bile düşük sinyal sebebiyle internette kesilmeler olabiliyor. Ancak yan binadaki komşumun modemi bizim evin her odasından görüyor. :) Garip geldi yani, esasında sinyal gücü kaç dbm bilmiyorum bu modelde. -
Ben hala torrente sorun yaşamaktayım güvenlik duvarınıda kapattım ama hala açtıgımda net yerlerde sürünüyor.Başka bir ayarı varmıdır nat ayarınıda 8000 yaptım... -
modemin güncel yazılımını yükledikten sonra modemi resetleyip kurdun mu? eğer resetlemediysen güncelleme aktif olmaz, birde modeminde AĞ>Ağ Adres Çevirici menüsünde yazan 512 yi 2048 yap ve test et, torent sorunu olmaması lazım.
Benzer içerikler
- huawei lg8245x6-50 fiyat
- zte zxhn h3600p
- zyxel ex3501-t0
- huawei modem arayüz şifresi
- iptv izlemek için modem ayarları
- jitter nedir
- fiber modem
- modem kurulumu
- modem resetleme
- modem wifi ışığı yanmıyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X