Şimdi Ara

ZYXEL EX3501-T0 ANA KONUSU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
178
Cevap
23
Favori
24.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 dakika önce denemek için yine @TolgaGazi3548 'in bu konuyla alakalı mesajına denk geldim -- > https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160570090

3. adıma geçtiğimde tv+'ın ip adresi lazım oldu ama yeni router'a takılı değildi, onu taktım ve açınca nasıl hata verecek diye bakayım dedim ama hata gelmedi, canlı kanallar açıldı, film menüsünden filmler de açıldı, başka da önemli bir yer yok heralde orada kontrol edeceğim, yani tv+ ta çalıştı evet.

• Bu modemler bridge moduna kablonetteki gibi alınmıyor anladığım kadarıyla, kablonetten geçecektim. Emin olamadım. Kablonetin modemini bridge moduna aldım. Kendi routerımı kullanıyorum. Turkcell'de de bridge moduyla olur sanıyordum. :(:(

• Modem kontrol panelinde çok fazla değişiklik yapamıyorsunuz. Çoğu modemde olan Basit>Gelişmiş ayar menüsü gibi bir seçenek yok. Sadece basit arayüz var gibi. Ya admin veya superuser gibi bir giriş yapmak gerekiyor ya da bu modemde gelişmiş ayarlar yok.

• Çok teşekkür ederim xilipro hocam. 1 yıldır SOL abonesiyim ve hooper kullanıyordum, geçen hafta birden bire bağlantım kesildi. Eski modeme dönmek zorunda kaldım. Çok araştırdım sebebini bulamadım, sizin açıklamalarınız sayesinde sebebini anlamış oldum. Verdiğiniz python kodlarını çalıştırdım. Şifremin, kullanıcı adımın aynı olduğunu gördüm. Bahsettiğiniz vlan id'yi hooper'da 0 olarak girmek mümkün olmuyor. Keenetic desteğe de bildirdim, belki bir firmware güncellemesi atarlar. Aksi halde ben de sizin gibi OpenWRT yüklenebilen bir modem edineceğim. OpenWRT için modem öneriniz olursa sevinirim. Emeğinize sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drerkal -- 24 Şubat 2025; 10:7:43 >

Çok teşekkürler. Umarım en kısa zamanda sorun düzelir ve kendi modeminizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

• @xilipro Hocam merhaba. Konudaki modeme bende sahibim. Ethernet bağlantısında nadir de olsa kopma yaşıyordum. Kablo değiştim ama düzelmedi. Kopma olduğu sırada modemi kontrol ettiğimde kendine restart attığını gördüm. Sorun modem de olabilir diye düşündüm o yüzden ve router sipariş verdim. Siparişten sonrada tam bu konuyu gördüm. Kullanıcı adı ve şifreyi konsoldan öğrenmiştim bu yüzden sıkıntısız bağlantı olur diye düşünmüştüm. Daha sonra sizin mesajları görünce siparişi iptal etmeden elimde olanda bir router da denemek istedim. Tenda ac5 v3 modeline kullanıcı adı şifre ve modem arayüzünde yazan mac değerini girdim ve bende bağlantı sıkıntısız gerçekleşti. Başka hiçbir ayar yapmadım. Router olarak da bu modeli satın aldım. Fiyatı uygun geldi ve tv+ vs kullanmıyorum. Stabil ethernet sağlasa benim için yeterli. Teslim alıp kurmayı denedikten sonra sonucu da yazarım.

www.hepsiburada.com
    Mercusys MR80X, AX3000 Mbps, Gigabit Portları, İncelemeleri ve Yorumları
    https://app.hb.biz/ltEfAUsRvHa3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liquido02 -- 24 Şubat 2025; 14:15:54 >

• Liquido02 kullanıcısına yanıt

Yeni modeminiz hayırlı olsun  

Bende 2 sene öncesinde farklı bir adreste sadece kullanıcı adı ve şifre ile bağlanabiliyordum. Bölgeden bölgeye farklılık gösteren bir durum sanırım bu. Daha iyi hizmet nasıl sağlarız? diye düşüneceklerine kendi modemimizi kullanmayı engellemek için daha farklı neler yapılabilir diye düşünüyorlar sanırım.

Dediğiniz gibi olabilir. Daha önce ben aile evimde fiber kullanıyordum kablo vs herşeyi hazırdı. Onu iptal edip öğrenci evime bağlamıştım. Okul bittikten sonra aile evime döndüm ve modemi direk hazır kabloya taktım çalışmıştı. Yine de turkcelli arayıp haber verdim dedim adres değişliği olacak modemi taktım direk çalışıyor diye. Yok öyle olmaz çalışmaması lazım illa evinize ekip gelecek demişlerdi taşıma ücreti almak için. Müşteri memnuniyeti diye bir şeyi umursamıyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Superonline bu modemi taktı fakat qos ayarı göremedim. 2.4 ghz ve 5ghz ayırma da göremedim. Yazılım vs mi güncellemek lazım gerçi yazılım güncelleme için bir alan da göremedim ben mi bulamıyorum bu ayarları?

kolay menü>kablosuz ayarlarından yapabilirsiniz.

ZYXEL EX3501-T0 ANA KONUSU

• Merhaba. Türknet kullanıyorum. Rooter arızası nedeni ile bu cihazı verdi Türk Telekom. Eski cihazım da mac adresine özel url filtreleme vardı. Bunda bulamadım. Bu özellik yok mu. Veya başka bir yöntemimi var. Örneğin tv den YouTube engellemek için tv nin mac adresine url blocking altında YouTube a ait tüm url leri girebilmem lazım. Diğer cihazlar normal bağlanacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Söylediğim gibi yeni bir Mi ax3200 model router satın aldım ve openwrt yükledim. Aynen dediğiniz gibi sadece k.adı, şifre, mac klonu ve wan.0 ayarı ile sorunsuz SOL üzerinden nete bağlanıp ip aldım. Haklıymışsınız :)

Bu şekilde bağlanılabileceğini ekran görüntüleriyle keenetic desteğe ilettim.

Tekrar çok teşekkür ederim.

Süper, çok sevindim kolay bir şekilde hallolduğuna ZYXEL EX3501-T0 ANA KONUSU 

Bir önceki modemim ZTE idi, (H267a) ve gayet de memnundum aslında. WIFI6 olsun diye bu modeme geçtim ama SOL birçok ayarı kısıtlamış. O nedenle hoşuma gitmedi. Gelişmiş ayarlar yok denecek kadar az. Bunu bilerek seçim yapın.

• Arkadaşlar aynı modemi bana da verdi türk telekom. Her 10 günde bir akşam vakitlerinde internete girilmiyordu. 192.168.1.1’de açılmıyordu ama bağlantı var gözüküyordu. Sonra dhcp süresini 1 saatten 24 saate çektim ve sorun düzelmiş gibiydi. 20 gün civarı böyle kullanmaya devam ettim ve bu akşam yine aynı sorunla karşılaştım. Türk telekom sitesinden baktığımda hiçbir sorun görünmüyor. Yardımcı olabilecek birileri var mı

10 gün yine iyi.   bende bir ara haftada bir bakım felan nedeniyle gece yarısı yarım saat kesinti yapılacak şeklinde mesaj bildirii geliyordu. bazen 5 dakika sürüyordu bazen 15. hiç yarım saat sürdüğünü görmedim. bu süre içinde dsl sinyali filan olmuyordu. uzun zamandır kesinti denk gelmiyor.

telefon aç arıza kaydı bildir. bu ont cihazı kendi kendine bazen kapanıp açılıyor de. değiştirirler. ZYXEL EX3501-T0 ANA KONUSU  tabi fişini sen çekeceksin arada bir. ZYXEL EX3501-T0 ANA KONUSU 

tabi sen doğrusunu söyle en iyisimi. hattımda kesintiler oluyor bu ont cihazından şüpheleniyorum de bari. :D

ex3501'in lan portlarından sadece bir tanesi Gb destekliyormuş, ilginç. bağlantın hızın nedir? belki bununla ilgili bir sorun yaşıyor olabilir misin?

"Modemin arkasında bulunan LAN portlarından sadece 1 tanesi Gigabit hız destekliyor. Diğer 2/3 port sadece 100 mbps verebiliyor. Port değiştirmeyi deneyin çözüm olabilir."

https://www.technopat.net/sosyal/konu/zyxel-ex3501-t0-modem-ayarlari-nasil-olmali.3588863/#post-27341273

ZYXEL EX3501-T0 ANA KONUSU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8645012F0 -- 12 Mart 2025; 14:48:35 >

• 1000 mbps kullanıyorum. Hız konusunda sorun yok 950 civarı hız alabiliyorum. Benim sorunum yukarıda da bahsettiğim gibi 10 günde bir akşam saatlerinde özellikle internetin çalışmaması ve modem arayüzüne girememe sorunu. Dhcp’yi 1 gün yaptıktan sonra 3 haftadır kullanıyordum sorunsuz ta ki dün akşam yine bu sorun başıma geldi. Şimdi dhcp’yi 3 güne çıkardım ip aralığını da daralttım bakalım nolacak. Olmadı TT’yi arayacağım

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.