Şimdi Ara

ZYXEL EX3501-T0 ANA KONUSU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
23
Favori
23.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ZYXEL EX3501-T0 ANA KONUSU
    ZYXEL EX3501-T0 ANA KONUSUdonanımhaber forum
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162386747

15 m cat6 kablo ile hiç bir ayar yapmadan aldığım sonuç buydu .santral sorunu gibi duruyor sizde

Santral sorunu derken hocam? Müşteri hizmetlerini defalarca aradım herhangi bir sorun olmadığını söylediler... Bende de 15 mt Cat6 ile bağlı bilgisayara.

santrale olan uzaklığınız fazla olabilir.wifi sürücünüz güncel mi

Ethernet ile bağlıyım PC'ye hocam. Ayrıca Fiberde santral mesafesi önemli değil diye biliyorum.

sizin internetiniz bakır hat üzerinden fiber değilmi .öyleyse önemli

ama modeme kadar fiber geliyorsa genelde önemsiz

FTTH hocam. Modeme kadar fiber geliyor

bende yeni olan kulllanıyorum 3 aydır milenicom vdsl fiber geceçişte sağladı hemen türknete geçtim bizde iphone yok bir sorun yaşamadık ben wifi 2.4 5ghz birleşik kullanıyorum

• Herkese selamlar. Uzun uğraşlar sonunda modemi rootlamayı başardım. Öncelikle başlıktaki tr069 metodunu keşfeden arkadaşlara teşekkür ederim. Bu yöntem ile ilerleyip modemi ttg ve zyxel global parametreleriyle rootlamaya çalışıyoruz. mantığı bu şekilde yani. daha uzun bir post yazmayı düşünüyorum bununla ilgili şimdilik sadece tr069-genieacs kodlarını vereceğim. ben "genieacs" kullandım dileyen cloud.tr069.pro dan da yapabilir.

curl -i 'http://localhost:7557/devices/(DEVICE-ID)/tasks?connection_request' -X POST --data '{"name": "setParameterValues", "parameterValues": [

["InternetGatewayDevice.X_TTG.Users.User.2.Password", "SIFREBURAYA09", "xsd:string"],

["InternetGatewayDevice.X_TTG.Users.User.2.Enable", true, "xsd:boolean"],

["InternetGatewayDevice.X_TTG.Users.User.2.X_ZYXEL_Privilege", "1", "xsd:unsignedInt"],

["InternetGatewayDevice.X_ZYXEL_EXT.LoginCfg.LogGp.1.Account.2.Password", "SIFREBURAYA09", "xsd:string"],

["InternetGatewayDevice.X_ZYXEL_EXT.LoginCfg.LogGp.1.Account.2.Enable", true, "xsd:boolean"],

["InternetGatewayDevice.X_ZYXEL_EXT.LoginCfg.LogGp.1.Account.2.Privilege", "supervisor", "xsd:string"]

]

}'

localhost yazan yere eğer cloud kullanacaksanız cloud url girmelisiniz. curl ile veya parametre ile yapabilirsiniz. provision ile yapacaklar için onu da bırakıyorum. Eğer genieacs kullanacaksanız port da yazmalısınız. üstteki( localhost:7557 ) şeklinde.

GENIEACS PROVISION:

// --- AYARLAR ---

const desiredPassword = "sifreburaya09"; // Şifreni buradan değiştirebilirsin

log('Provision: Root yetkisi ve şifre tanımlama başlatılıyor...');

// 1. BLOK: Türk Telekom Özel Parametreleri (X_TTG)

// InternetGatewayDevice.X_TTG.Users.User.2

declare("InternetGatewayDevice.X_TTG.Users.User.2.Password", {value: now}, {value: desiredPassword});

declare("InternetGatewayDevice.X_TTG.Users.User.2.Enable", {value: now}, {value: true});

declare("InternetGatewayDevice.X_TTG.Users.User.2.X_ZYXEL_Privilege", {value: now}, {value: 1});

// 2. BLOK: Zyxel Global Parametreleri (X_ZYXEL_EXT)

// InternetGatewayDevice.X_ZYXEL_EXT.LoginCfg.LogGp.1.Account.2

declare("InternetGatewayDevice.X_ZYXEL_EXT.LoginCfg.LogGp.1.Account.2.Password", {value: now}, {value: desiredPassword});

declare("InternetGatewayDevice.X_ZYXEL_EXT.LoginCfg.LogGp.1.Account.2.Enable", {value: now}, {value: true});

declare("InternetGatewayDevice.X_ZYXEL_EXT.LoginCfg.LogGp.1.Account.2.Privilege", {value: now}, {value: "supervisor"});

log('Provision: Root komutları işlendi.');

Son olarak ekran görüntüleri:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psycash -- 12 Ocak 2026; 18:15:28 >

• bu kodları nereye yazacağız ben ücretsiz fiber geçişte milenicom bu modemi ttkom ekipleri ile yollamış sonrasında turknet gçtim onlar kullanıcı adı şifreti otomatik yazdılar sanırım hiç bir şey yapmadan internetim devam ettim wifisi az çekiyor 2.4+5ghz birleşik kullanıyorum bahçede az çekiyor wifi evde sorun yok

Bugün ttnet ten geldiler zorunlu fibere geçtim. Kendi modemimi kullanmak istedim, sizin modeminize kurulum yapamıyoruz getirdiğimiz modemi kullanıcaz dediler. İnternet otomatik açıldı ve gittiler.
    Getirdikleri modem zyxel ex3501-t0
    Kendi modemim Tplink ac2100
    Kendi modemimi kullanmak için gereken kurulumu yapıp bilgileri vs. girdim modemde internet var görünüyor ama pc de yok malesef. Mh. lerini arıyorum kimsenin bildiği yok. Kendi modemimi nasıl kullanabilirim yardımcı olurmusunuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Merhaba hocam.

Mr27be cihazı modem yerine mi kullanıyorsunuz?

Wifi alıcı olarak ne kullanıyorsunuz acaba?

Ben bu cihazı ap modu varmış diye pc ye bağlayıp wireless alıcı olarak kullanırım diye aldım ama iki modu var router ve ap diye, ikisi de interneti kablo ile alıyor. Kablosuz olarak modeme bağlayamadım. Öyle bir ayarı yok değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • diğer tarafta da sormuştun buna benzer bir soru. WISP özelliğinin olması gerekir demiştim. wisp nedir? aldığın cihazı bu moda alırsın, diğer cihazın wireless ssid'sine kablosuz bağlarsın. sonra da ethernet ile pc'ye verirsin. bu modelde de wisp özelliği yok görünüyor. bunu sadece pc'ye bağlarsan router, diğer router'a kablo ile bağlarsan ap modunda kullanıyor olursun. ZYXEL EX3501-T0 ANA KONUSU 

Teknoloji, ancak onu kullanan kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onu kullanabilen kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onun varlığını bilen var ise işe yarar.
    ... :D
  • ToggT12x kullanıcısına yanıt

Ont çıkışına bağladım. Router olarak kullanıyorum. İnternet buradan kablolu yada wireless evdeki cihazlara dağlıyor.

İnterneti kablosuz alıp kablosuz dağıtma özelliğine bakmadım. Kullanım kılavuzunda yoksa yoktur. Şu an hatırlamıyorum

Teşekkürler hocam.

Ben baktım klavuzunda var ama ortak klavuz olduğu için koymuşlar o kısmı, başka cihazlarda vardır ama bu cihazda o mod yok maalesef. iki mod var ap ve router modu olarak ama ikisinde de interneti kablolu alıyor.

hb dan almıştım, sorular kısmında bu soruyu soran birine olur demişler ama olmuyor.

iade ettim, wisp modu olan bir router bakıyorum. usb wifi alıcıların hızlı olanları router fiyatına geliyor, wifi6-7 bir router alsam ileride daha kullanışlı olur diye düşünüyorum. 2 bin lira vermişken.

Everest EWR-X3000-V1

Cudy Wr3000

gibi cihazlara bakıyorum.

Huawei BE3 de wisp yok ama ilk önce kablolu kurulum ypatıktan sonra kablosuz alıcı olarak kullanılabilir dediler. marka olarak daha güvenilir geldiği için bunu deneyeceğim sanırım.

iyi günler. ZYXEL EX3501-T0 ANA KONUSU 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 28 Ocak 2026; 13:3:16 >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]

• nsenbas N kullanıcısına yanıt

Vlan-id (8-35), Mtu 1492 yaptınız mı?

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.