|
15 m cat6 kablo ile hiç bir ayar yapmadan aldığım sonuç buydu .santral sorunu gibi duruyor sizde |
|

|
15 m cat6 kablo ile hiç bir ayar yapmadan aldığım sonuç buydu .santral sorunu gibi duruyor sizde |
|
|
|
|
|
|
|
Herkese selamlar. Uzun uğraşlar sonunda modemi rootlamayı başardım. Öncelikle başlıktaki tr069 metodunu keşfeden arkadaşlara teşekkür ederim. Bu yöntem ile ilerleyip modemi ttg ve zyxel global parametreleriyle rootlamaya çalışıyoruz. mantığı bu şekilde yani. daha uzun bir post yazmayı düşünüyorum bununla ilgili şimdilik sadece tr069-genieacs kodlarını vereceğim. ben "genieacs" kullandım dileyen cloud.tr069.pro dan da yapabilir. curl -i 'http://localhost:7557/devices/(DEVICE-ID)/tasks?connection_request' -X POST --data '{"name": "setParameterValues", "parameterValues": [ ["InternetGatewayDevice.X_TTG.Users.User.2.Password", "SIFREBURAYA09", "xsd:string"], ["InternetGatewayDevice.X_TTG.Users.User.2.Enable", true, "xsd:boolean"], ["InternetGatewayDevice.X_TTG.Users.User.2.X_ZYXEL_Privilege", "1", "xsd:unsignedInt"], ["InternetGatewayDevice.X_ZYXEL_EXT.LoginCfg.LogGp.1.Account.2.Password", "SIFREBURAYA09", "xsd:string"], ["InternetGatewayDevice.X_ZYXEL_EXT.LoginCfg.LogGp.1.Account.2.Enable", true, "xsd:boolean"], ["InternetGatewayDevice.X_ZYXEL_EXT.LoginCfg.LogGp.1.Account.2.Privilege", "supervisor", "xsd:string"] ] }' localhost yazan yere eğer cloud kullanacaksanız cloud url girmelisiniz. curl ile veya parametre ile yapabilirsiniz. provision ile yapacaklar için onu da bırakıyorum. Eğer genieacs kullanacaksanız port da yazmalısınız. üstteki( localhost:7557 ) şeklinde. GENIEACS PROVISION: // --- AYARLAR --- const desiredPassword = "sifreburaya09"; // Şifreni buradan değiştirebilirsin log('Provision: Root yetkisi ve şifre tanımlama başlatılıyor...'); // 1. BLOK: Türk Telekom Özel Parametreleri (X_TTG) // InternetGatewayDevice.X_TTG.Users.User.2 declare("InternetGatewayDevice.X_TTG.Users.User.2.Password", {value: now}, {value: desiredPassword}); declare("InternetGatewayDevice.X_TTG.Users.User.2.Enable", {value: now}, {value: true}); declare("InternetGatewayDevice.X_TTG.Users.User.2.X_ZYXEL_Privilege", {value: now}, {value: 1}); // 2. BLOK: Zyxel Global Parametreleri (X_ZYXEL_EXT) // InternetGatewayDevice.X_ZYXEL_EXT.LoginCfg.LogGp.1.Account.2 declare("InternetGatewayDevice.X_ZYXEL_EXT.LoginCfg.LogGp.1.Account.2.Password", {value: now}, {value: desiredPassword}); declare("InternetGatewayDevice.X_ZYXEL_EXT.LoginCfg.LogGp.1.Account.2.Enable", {value: now}, {value: true}); declare("InternetGatewayDevice.X_ZYXEL_EXT.LoginCfg.LogGp.1.Account.2.Privilege", {value: now}, {value: "supervisor"}); log('Provision: Root komutları işlendi.'); Son olarak ekran görüntüleri: ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psycash -- 12 Ocak 2026; 18:15:28 > |
|
bu kodları nereye yazacağız ben ücretsiz fiber geçişte milenicom bu modemi ttkom ekipleri ile yollamış sonrasında turknet gçtim onlar kullanıcı adı şifreti otomatik yazdılar sanırım hiç bir şey yapmadan internetim devam ettim wifisi az çekiyor 2.4+5ghz birleşik kullanıyorum bahçede az çekiyor wifi evde sorun yok |
|
Merhaba hocam. Mr27be cihazı modem yerine mi kullanıyorsunuz? Wifi alıcı olarak ne kullanıyorsunuz acaba? Ben bu cihazı ap modu varmış diye pc ye bağlayıp wireless alıcı olarak kullanırım diye aldım ama iki modu var router ve ap diye, ikisi de interneti kablo ile alıyor. Kablosuz olarak modeme bağlayamadım. Öyle bir ayarı yok değil mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black // _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
|
|
diğer tarafta da sormuştun buna benzer bir soru. WISP özelliğinin olması gerekir demiştim. wisp nedir? aldığın cihazı bu moda alırsın, diğer cihazın wireless ssid'sine kablosuz bağlarsın. sonra da ethernet ile pc'ye verirsin. bu modelde de wisp özelliği yok görünüyor. bunu sadece pc'ye bağlarsan router, diğer router'a kablo ile bağlarsan ap modunda kullanıyor olursun. |
|
Ont çıkışına bağladım. Router olarak kullanıyorum. İnternet buradan kablolu yada wireless evdeki cihazlara dağlıyor. İnterneti kablosuz alıp kablosuz dağıtma özelliğine bakmadım. Kullanım kılavuzunda yoksa yoktur. Şu an hatırlamıyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Teşekkürler hocam. Ben baktım klavuzunda var ama ortak klavuz olduğu için koymuşlar o kısmı, başka cihazlarda vardır ama bu cihazda o mod yok maalesef. iki mod var ap ve router modu olarak ama ikisinde de interneti kablolu alıyor. hb dan almıştım, sorular kısmında bu soruyu soran birine olur demişler ama olmuyor. iade ettim, wisp modu olan bir router bakıyorum. usb wifi alıcıların hızlı olanları router fiyatına geliyor, wifi6-7 bir router alsam ileride daha kullanışlı olur diye düşünüyorum. 2 bin lira vermişken. Everest EWR-X3000-V1 Cudy Wr3000 gibi cihazlara bakıyorum. Huawei BE3 de wisp yok ama ilk önce kablolu kurulum ypatıktan sonra kablosuz alıcı olarak kullanılabilir dediler. marka olarak daha güvenilir geldiği için bunu deneyeceğim sanırım. iyi günler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 28 Ocak 2026; 13:3:16 > |
|
Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black // _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
|
|
Vlan-id (8-35), Mtu 1492 yaptınız mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|