Champix'in biraz pahalı olması nedeniyle bu ilacı tercih ettim, yarın başlayacağım...
Bugün sigarasız 10. günüm, ilacın gerçekten etkisi muazzam. Sigara içme arzusunu bastırıyor yada yok ediyor sanırım. Rakı masasında acaba canım ister mi diye çok çekinmiştim ama aklıma bile gelmedi sigara, ama bırakmayı aklına sokun ondan sonra ilaca başlayın derim.
evet artık bende başladım ama 5. günüm ve hala sigaraya olan açlığım saat başı tekrarlıyor. biraz panik oldum
6. günüm hala baş ağrısı yapacak kadar sigara isteğim devam ediyor bende içiyorum ve fakat tadı da birhayli acı olmaya başladı. dünkü kadar cazip gelmiyor artık
7. gündeyim artık ilacın etkilerini hissetmiyorum. sigarayıda canımın istemesine rağmen kendimi zorlayarak azalttım
quote:
Orijinalden alıntı: garip82
6. günüm hala baş ağrısı yapacak kadar sigara isteğim devam ediyor bende içiyorum ve fakat tadı da birhayli acı olmaya başladı. dünkü kadar cazip gelmiyor artık
Benim neredeyse 1 ay doldu, 2. kutuya başladım. Çok ender de olsa bazen şiddetli sigara isteğim oluyor, ama sabrederek kurtulmak lazım bu illetten.
quote:
Orijinalden alıntı: fofer
quote:
Benim neredeyse 1 ay doldu, 2. kutuya başladım. Çok ender de olsa bazen şiddetli sigara isteğim oluyor, ama sabrederek kurtulmak lazım bu illetten.
1 ay yada 1 yıl olsun, bi taneden bişey olmaz deyip geri başlamazsın umarım. ben o hatayı yaptım ve üstüne 10 yıl daha içtim..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: fofer
quote:
1 ay yada 1 yıl olsun, bi taneden bişey olmaz deyip geri başlamazsın umarım. ben o hatayı yaptım ve üstüne 10 yıl daha içtim..
Daha öncede bırakmıştım, aynen belirttiğiniz gibi 1 tane içsem birşey olmaz dedim ve üzerine 4 yıl içtim. Dün de aynı hataya düşüyordum Rabbim yardım etti de içmedim.
bu gün 8. günüm hala ilacın etkisini hissetmiyorum artık, ilk 2-3 gün hissetmiştim. ama sigara isteğim devam ediyor. düne nazaran biraz daha azalttım kendimi zorlayarak. sigaranın tadı berbat geliyor bu arada. içmediğim zaman ki baş ağrısına bi çare bulmam lazım..
bu gün 9. gün. ilacı içmeye devam ediyorum fakat bana bir yardımı olduğunu sanmıyorum henüz.. kendimi zorlayarak az içmeye çalışıyorum ama inanılmaz başım ağrıyor
quote:
bu gün 9. gün. ilacı içmeye devam ediyorum fakat bana bir yardımı olduğunu sanmıyorum henüz.. kendimi zorlayarak az içmeye çalışıyorum ama inanılmaz başım ağrıyor
benım de 3.gunum..
ılk gun : psıkolojık mı artık haptan mı ne ,sıgara bır anlamsız geldı..keyıf almadım..ama alıskanlık ıcmeye devam ettım ıkıncı gun: alıskanlık ıcmeye devam sıgara..ama tadı bozuldu kesınlıkle..ıctıgımde artık rahatlamış hıısetmıyorum. 3.gun: hala ıcıyorum.ama dedıgım gıbı ıctıgımde aşırı keyıf almıyorum sıgaradan..
kullanmaya devam bakalım
Sigara isteği geldiği anda nikotin sakızı çiğneyin. Doktor bu şekilde tavsiye etti. 2mg. ve 4 mg. olmak üzere iki çeşidi var sakızın, günde 10 taneye kadar serbest. Ayrıca 4mg. bende kalp çarpıntısı yaptı, 4mg. = 5 sigara. Ona göre tercih yapın eğer sakız kullanacaksanız.
dün 10. ve son günümdü. bu gün itibari ile bırakıyorum. gün be gün durumu paylaştım. bana ilacın etkisi yok maalesef. bu işi kafada halledicem
quote:
Orijinalden alıntı: TheDefiler
Bugün 5. günüm ağzımın tadı bozuldu gerçekten hele ki sigaranın tadı bir acaip gelmeye başladı devam etmekteyiz savaşa ;)
dostum merhaba..
benim de bugun 6 veya 7.nci günüm (karıştırdım şimdi)
ilk 3 4 5 gün hiç bir etkisi olmuyor..sigaranın tadı bozuluyor ve sen tadını alabilmek için daha fazla içiyorsun..taa kiii dün akşama kadar...
midem bulanmaya başladı,sigara aklıma gelince aynı anda istifra duygusu aklıma gelıyor . sıgarayı aklımdan hemen atıyorum. hıcbır şekilde nıkotın krızıne gırmıyorum..sigaram bitti mesela şu an.gidip kesinlikle almayı düşünmüyorum..bugun ımkansız içemem sigara..belki akşama 1 tane filan..
ben ki gözünü açar açmaz ,yüzünü yıkamadan 3-5 tane sigara içen biri, kalktım yuzumu yıkadım ,yemek siparişi verdım dısarıdan,1 saat geçti,yemeğimi yedim,arkasından çok çok bir istek olmamasına rağmen ancak yaktım birtane..içmesem de olurdu kesinlikle...
hap şov yapmaya başladı resmen....şu an hapın etkisi yuzde 95 irade 5.... sanki hayatımda hiç sıgara içmemiş gibi.hiç aklıma gelmiyor nikotin..şaşırdım
6 gündür sıgara içmiyorum..
çok hafif bir istek geliyor ama çok hafif...
mis gibi oldum 6 günde....
umarım bende bırakırım
bızım ısyerınde de bırakan bır kac arkadas var bu ılac ıle bır tanesı karı kaco ılac ıle bıraktı bır tanesı ıse kendı ıstegıyle bu cumlelerı yazarken sıze 40 yıldır sıgara ıcen babam sankı akcıgerlerı cıkcakmıs gıbı oksuruyor cıdden cok ama cok zor bırsey bur ben bırde eskı mıllı taekwondocuyum arkadaslar sımdı antrenorluk yapıyorum ve cocuklarımın elımde sıgara gormemesıne ozen gostersemde bır ıkı kere yakalandım spor salonun arkasına zula bır yere gıdıyorum dusunun yanı rezıllı bende bu ılaca baslamak ıstıyorum sonucta haftaıcı 4 gun antrenmanda gecıyor aksamları ve ısyerınde sıgara yasak yanı bos vakıtte yok aslında ama yınede bırakma ve bırakmama konusunda suphecıyım umarım bırakma kararı alırım saygılarımla
quote:
Orijinalden alıntı: thejacks34
bızım ısyerınde de bırakan bır kac arkadas var bu ılac ıle bır tanesı karı kaco ılac ıle bıraktı bır tanesı ıse kendı ıstegıyle bu cumlelerı yazarken sıze 40 yıldır sıgara ıcen babam sankı akcıgerlerı cıkcakmıs gıbı oksuruyor cıdden cok ama cok zor bırsey bur ben bırde eskı mıllı taekwondocuyum arkadaslar sımdı antrenorluk yapıyorum ve cocuklarımın elımde sıgara gormemesıne ozen gostersemde bır ıkı kere yakalandım spor salonun arkasına zula bır yere gıdıyorum dusunun yanı rezıllı bende bu ılaca baslamak ıstıyorum sonucta haftaıcı 4 gun antrenmanda gecıyor aksamları ve ısyerınde sıgara yasak yanı bos vakıtte yok aslında ama yınede bırakma ve bırakmama konusunda suphecıyım umarım bırakma kararı alırım saygılarımla
ben sabah yüzünü yıkamadan 3-4 sıgara içen...
sigara parası olmadıgında küllükteki ismaritleri filtresine kadar içmeye çalışan bir TİRYAKİYDİM...
bugun itibari ile 7.gün.... hiç isteğim yok..dışarda sıgara dumanı geldiğinde yüzüme üflüom püflüom...
tavsiye ederim..mis gibiym bugünde ... :) (bu kadar kolay olcağını tahmin etmiyordum açıkca soylemek gerekırse.bıraktıktan sonraki 2-3 gün hafif zorluyor..4.5.6.7. günler çok daha hafif geçiyor.. şimdi gelse biri zorla soksa agzıma yaksa geri tükürürüm sıgarayı agzımdan )
bugun 6. günümdeyim, hala daha sigara içiyorum, tadı biraz kötü geliyor fakat hala daha içmeye devam ediyorum.Günlük içme sayımda da herhangi bir değişiklik olmadı.Sadece sigaranın tadı biraz kötü geliyor. Benim bu durum normal midir?
quote:
Orijinalden alıntı: ikizmert
bugun 6. günümdeyim, hala daha sigara içiyorum, tadı biraz kötü geliyor fakat hala daha içmeye devam ediyorum.Günlük içme sayımda da herhangi bir değişiklik olmadı.Sadece sigaranın tadı biraz kötü geliyor. Benim bu durum normal midir?
gayet normal...tam bilmiyorum ama benimde sıgaradan tiksinmem 6ncı gunde filandı...
bende de şu şekılde oldu... hafıf agzımın tadı bozuldu..daha cok ıctım....sonra ne kadar cok ıcsemde tatmın etmedı sıgara..sonra wınstonun tadı samsuna dondu..sonra bı aksam mıdem bulanmaya basladı ve acaıp usudum ve tıtredım..ardından bıdaha sıgara yakmadım..canım ıstemedı..ıgrendım