Şimdi Ara

ZTE H298A V9 ile LAN segmentinde başka bir DHCP sunucusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evdeki ağda ad-block yapmak için Pi-hole kurmuştum ve onun üzerinden DHCP hizmeti sağlıyordum. Ve bunun için de modemin kendi DHCP sunucusunu kapatmıştım (galiba 2024 civarı bir firmware vardı o zaman).

Fakat şu anda modemin kendi DHCP sunucusunu kapatınca, LAN segmentindeki DHCP sunucu makine diğer bilgisayarlardan gönderilen DHCP DISCOVER isteklerini göremiyor. Sanki ZTE modem bu broadcast paketlerini özellike filtreleyip LAN'e göndermiyor.

Yukarıdaki IP adreslerini nasıl yaparsam yapayım, Pi-hole makinası bir türlü DHCP broadcast paketlerini alamıyor (0.0.0.0'a gönderilenler). Halbuki başka bir makinadan netcat ile 67 nolu porta doğrudan (IP adresi ile) gönderince paketler gidiyor.

Acaba V9 modemin yeni firmware'inde (V9.0.0P10_TTN_260403) "root" etkinleştirilince bu problem çözülebiliyor mu, deneyen var mı acaba içinizde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanSooloo -- 1 Ağustos 2026; 19:3:52 >

Denedim daha önce ama olmadı. Bu ekran görüntüsünde böyle gözüküyor. Hos, Murphy's Law var, bi kere daha deneyip bakayım ZTE H298A V9 ile LAN segmentinde başka bir DHCP sunucusu 

ip girince restart yapmayı unutma.

deneme sonuç vermezse, ZTE'nin bu yazılım sürümünde yerel ağ (lan) broadcast'lerini dhcp sunucusu kapalıyken tamamen izole eden agresif bir güvenlik/izolasyon kuralı var demektir. ya da modem arayüzünde başka bir "dhcp snooping", "ip mac binding" veya "lan isolation" ayarı olup olmadığını kontrol et. aslında dhcp server relayı kapattığında istekleri alması gerekir yine. son çare cihazı bridge moda al ve başka bir router kullan.

• HanSooloo H kullanıcısına yanıt

aynı subnette dhcp relay yapılamayacağını atladık. :S dhcp server'ı of yap, dhcp relayı on yap, via'ya modemin ip'sini gir 192.168.1.1, pihole server adresini 192.168.2.10 yap ve tekrar dene. olmaz ise ya bug var ya da firmware kısıtlaması var. bu şartlar altında yapacağın en iyi iş, pihole ip'sini dns olarak kullanmak.

hile geldi aklıma. modemin dhcp'sini açık tut ama mesela 192.168.1.253-192.168.1.254 yap. 2 adet client cihaza ip versin. bundan sonrasına ip veremeyecek. bu durumda 3. cihazı bak bakalım pihol kapacak mı ZTE H298A V9 ile LAN segmentinde başka bir DHCP sunucusu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 3 Ağustos 2026; 14:24:46 >

Evet, o hile güzel görünüyor .. ama yukarıda denilen gibi DHCP broadcast sınırlaması var gibi geliyor bana. Çünkü bir VM ile DHCP test yapmıştım (saravana/dhtest) .. orada broadcast paketler sadece ZTE modeme gidiyordu, Pihole onları görmüyordu (konsolda `tshark` kullanarak baktım).

Tahminim, modemin agresif olarak DHCP broadcast'leri kontrol ediyor olduğu yönünde, bakalım ne çıkacak.

ZTE H298A V9 ile LAN segmentinde başka bir DHCP sunucusugithub
    GitHub - saravana815/dhtest: A DHCP client simulation on linux. It can simulates multiple DHCP clients behind a network device. It can help in testing the DHCP servers or in testing switch/router by loading the device with multiple DHCP clients.
    https://github.com/saravana815/dhtest

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.