Şimdi Ara

ZTE H267A Modem (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.403
Cevap
55
Favori
301.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    Bu ürün sinyal güçlendirici mi yoksa tek başına modem olarak kullanabiliyor muyuz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat18100

    Bu ürün sinyal güçlendirici mi yoksa tek başına modem olarak kullanabiliyor muyuz?

    Ornek olarak baktim, router dedigi icin calisir tek basina. Hatta kullanan var alttaki gibi.


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/141208197

  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    [bHocam yorumları pek iyi değil. Çok zayıf sinyali olduğu yönünde çok şikayet var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat18100

    [bHocam yorumları pek iyi değil. Çok zayıf sinyali olduğu yönünde çok şikayet var.

    Zayıf sinyal göreceli, önemli olan cihazlarla sorun çıkarmaması. İlla onu tavsiye de etmiyorum ama Superonline tarafından kısıtlanmış muhtemelen sorun çıkarcak router yerine yakın fiyatlara yenisi var, hele ikinci el daha iyileri de vardır.

  • ZXHN H267A V1.0 V1.0.1_TRT26


    TRT26 versiyonu yükledim şimdilik bir fark göremedim. Ne arayüzde ne çekmede. Arayüzün hepsine tek tek bakmadım tabi. Merak ettiği bir ekran olan varsa sorsun o kısma bakabilirim.

  • Arkadaşlar garip bir soru olacak ama bu modemi nasıl bozabilirim. Yaklaşık 3-4 yıldır bu modemi kullanıyoruz nalları dikmeye başladı internet ara ara kesiliyor 5ghz bağlanılamıyor. Kabloluda hiç sıkıntı yok ama aynı odada karşılıklı dururken bir anda 10sn liğine falan internet hızı acayip düşüyor. En az 15-20kere turkcell aradım yok sinyallerinizi güncelledik diyorlar. Şimdi kesilme var mı diyorlar diyorum kesilme her zaman olmuyor arada oluyor. Modemi yeniden başlatınca 5dk falan 5ghz e bağlanabiliyor internet normal. Sonra kesilmeye başlıyor. Telefondan kaç kere söyledim olmadı. Para verip ücretli servis çağırdık ben yokken eve gelmiş modeme reset atmış evdekilere modem şifresini değiştirmeyin ondan oluyordur demişler şaka gibi.
    Bende sinir olup iğne gibi birşeyle soğutma deliklerinden anakarta değdirip kısa bir devre yapıp bozmayı denedim olmadı sadece kapanıp açıldı.
    Bana bir yöntem söyleyin şu modem bozulsun
  • teknoadamxxx T kullanıcısına yanıt

    HG255s modem için benzer duygular yaşamış biri olarak ne hissettiğinizi anlayabiliyorum. Sorunuz hakkında maalesef bir bilgim yok ama başarsanız bile SOL muhtemelen aynı modemden getirebilir. Servise bu sorununuzu mutlaka belirtin. Ben 3 aydır H267A kullanıyorum ve Huawei modeme göre daha stabil olduğunu düşünüyorum. Modemi değiştirmeye gelen servis elemanı bazı bölgelerde ZTE modemin sıkıntılı olduğunu bazı bölgelerde de Huawei modemlerin sorun çıkardığını söyledi. Yine meşhur teknik servis şehir efsanesi mi bilemem ama bulunduğum bölgede bu modemin sorunsuz çalıştığını söyledi ve benim de deneyimim bu yönde.


    Yalnız bir şey dikkatimi çekti; kuzenimin WIFI sorunu için çağırdığı TTNET teknik servisi de WIFI şifresini ve SSID değiştirmeyin demiş. Bunun aslı var mı? Ne alakası var? Yeni bir modem kurduğumda ilk işim o saçma default SSID ve şifreyi değiştirmek olur. Bundan kaynaklı bir sorun çıkacağını düşünemiyorum. Güvenlik ayarlarını doğru seçmezseniz apple ürünleri bazen uyarı veriyor ama SSID ve şifrenin WIFI performansını etkileyeceğini düşünmüyorum. Bilenler aydınlatırsa sevinirim.





  • 2 hafta önce wifi kopmaları için modem değişikliği talebinde bulunmuştum. geçen günde mesaj gelmişdi ücretsiz teknik destek talebiniz oluştururuldu diye ancak bugun geleceklerini söylerken her halükarda 75 tl servis ücreti alacaklarını söylediler. üstelik birde modemde kullanıcı kaynaklı sıkıntı görürlerse yeni modemi verirkende bir ekstra ücret daha alacaklarmış. bana çok saçma geldi. wifi kopma sorunu modemden kaynaklı. 75 tl almaları çok saçma değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entel Maganda -- 6 Mart 2021; 13:35:8 >
  • sokrat68 kullanıcısına yanıt

    Aynı modemi getirsinler onunla ilgili sıkıntım yok normalde memnundum son 3-4 aydır sıkıntı yaşıyorum. Dün akşam yarım saat boyunca wifi 3mpbs ydı. Normalde kullandığım wifi şifre gayet güvenli 15 haneli içinde herşey olan bir şifreydi. Ve şu olaylarda şunu fark ettim. Ben onları arayıp biraz ayrılmayı düşünüyorum ne kadar öderim gibi birşeyler deyince 2-3 günlüğüne internet hızım tavan yapıyor. Eğer önemli bir işiniz olursa ve internetten memnun değilseniz müşteri hizmetlerini arayıp ayılacakmış gibi yapın internetiniz 2 katına çıkıyor. Acaba bant genişliği yetmediği için bazen bilerek mi kısıyorlar diyorum ama bütün şehirde türkcell fiber var bant genişliği nerdeyse sınırsız gibi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Entel Maganda

    2 hafta önce wifi kopmaları için modem değişikliği talebinde bulunmuştum. geçen günde mesaj gelmişdi ücretsiz teknik destek talebiniz oluştururuldu diye ancak bugun geleceklerini söylerken her halükarda 75 tl servis ücreti alacaklarını söylediler. üstelik birde modemde kullanıcı kaynaklı sıkıntı görürlerse yeni modemi verirkende bir ekstra ücret daha alacaklarmış. bana çok saçma geldi. wifi kopma sorunu modemden kaynaklı. 75 tl almaları çok saçma değil mi?

    Aralık ayında taahhüt yenileme zamanı geldiğinde ben de modem değişikliği talebinde bulunmuştum ve modem değişmezse yenilemeyeceğimi belirtmiştim. İsteğe bağlı modem değişikliği yapmıyoruz dediler inatla ve burunlarından kıl aldırmadılar. Güya ancak wifi sıkıntısından dolayı şikayet oluşturuyorsunuz, önce uzaktan düzeltmeye çalışıyorlar, düzelmezse servis gelip modemi kontrol ediyor, yine çözülmezse ancak o zaman servis değişim önerirse oluyor demişti. Gerçi ertesi gün TV+ takmaya gelen servise modem de değişecekti diyince alıp getirmişti yanında. Yani ne yaptıklarını bilmiyorlar. Sizinki isteğe bağlı (keyfi) işlem sayılmış demekki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sokrat68 -- 6 Mart 2021; 21:45:22 >




  • Bu başlığı sonuna kadar okuyunca network oluşturma konusunda ne kadar cahil olduğumu bir kere daha anladım. Bilgi sahibi olup buradan paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim, her konuda olduğu gibi bu konuda da forum inanılmaz katkı sağladı bana.



    Sizlere bu konuda danışmak isterim.


    Turkcell superonline fiber ve ZTE H267A modem kullanıyorum ancak evin salon ve holü dışında kalan odalarda sinyal ölü. Mesh sisteme geçmek istiyorum. Ve bu sistemin 802.11b/g/n protokolüne ilaveten WiFi - 6 (802.11ax) uyumlu olması niyetindeyim. Anladığım kadarıyla Turkcell Superonline MH bizim satın alacağımız router vasıtasıyla bu işi kurmamıza izin vermiyor. Dolayısıyla cevabını bulamadığım sorular şunlar:


    1) 802.11b/g/n protokolüne ilaveten WiFi - 6 (802.11ax) uyumlu router olarak ne önerirsiniz? ve ben bu routerı ZTE H267A ile köprüleyerek kullanır isem 802.11ax protokolünden ödün vermiş olur muyum ? (Tahminim turkcell'in modemi sadece köprü görevi görüp asıl wifi yayınını yeni router yapacağından cevap 'hayır, wifi 6 uyumlu bir kablosuz yayın olur' olacaktır ama işi bileninden öğrenmek doğru olur.


    2) Eğer yeni alacağım router ile uyumlu bir mesh network cihazı alır isem (örneğin TP-Link router ve TP - Link Mesh cihazı gibi..) tek bir mesh cihaz satın alıp hole kurmam ve onu kendi aldığım router ile wifi üzerinden bağlayarak yayın yapmasını sağlamam mümkün müdür ? Evin mimarisi nedeniyle hole tek bir mesh cihaz tüm evi kapsayacak sinyal yayınına yetecektir diye düşünüyorum.


    3)Hayır yetmez, her halükarda router ve mesh cihazın markası ne olursa olsun illa en az 2 mesh cihazı olacak ve ilki routera kablo ile bağlanacak diye bir kaide varsa ZTE H267A'ya wifi 6 yayını yapan bir mesh cihazını direkt bağlayarak 802.11ax protokolünde yayın yapan bir kablosuz ağa sahip olabilir miyim ?


    4)Son sorum da wifi-6 uyumlu bir ağ kurduğumda 802.11b/g/n destekleyen cihazları kullanmada (robot süpürge, cep telefonu gibi) sorun yaşar mıyım ?





  • Ben de forumdan çok yararlandım ve çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Konunun uzmanı olmamakla birlikte H267A + 3 AP şeklinde kurduğum ağ tecrübesine dayanarak repeater, extender veya MESH ile tatmin edici sonuç almanın zor olduğunu düşünüyorum. Ayrıca H267A'da bridge veya AP modu yok. Ben ethernet kablosuyla AP ekleyerek doyurucu sonuç aldım. SSID'leri ve şifreleri aynı yaptım ve eğer cihaz destekliyorsa bulunduğum konumdaki en güçlü SSID'ye bağlanıyor cihazlar. Ana modemden Ethernet kablosu çekme imkanınız varsa en sağlıklısı AP kullanmak. AP olarak Netis ve Everest marka cihazlar var ve sorunsuz çalışıyorlar. Everest dual mode olmadığı için sadece 2.4 bağlantı sunuyor ama cihazlar çok yakında olduğu için full 2.4 bağlantı oldukça yeterli. Zaten evdeki cihazların çok azı 5G destekliyor. Kanal ve bant genişliğini iyi optimize ederseniz memnun kalırsınız (Uyarayım en uygun kanalı bulmak biraz uğraştırıcı)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: drolgu

    Bu başlığı sonuna kadar okuyunca network oluşturma konusunda ne kadar cahil olduğumu bir kere daha anladım. Bilgi sahibi olup buradan paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim, her konuda olduğu gibi bu konuda da forum inanılmaz katkı sağladı bana.



    Sizlere bu konuda danışmak isterim.


    Turkcell superonline fiber ve ZTE H267A modem kullanıyorum ancak evin salon ve holü dışında kalan odalarda sinyal ölü. Mesh sisteme geçmek istiyorum. Ve bu sistemin 802.11b/g/n protokolüne ilaveten WiFi - 6 (802.11ax) uyumlu olması niyetindeyim. Anladığım kadarıyla Turkcell Superonline MH bizim satın alacağımız router vasıtasıyla bu işi kurmamıza izin vermiyor. Dolayısıyla cevabını bulamadığım sorular şunlar:


    1) 802.11b/g/n protokolüne ilaveten WiFi - 6 (802.11ax) uyumlu router olarak ne önerirsiniz? ve ben bu routerı ZTE H267A ile köprüleyerek kullanır isem 802.11ax protokolünden ödün vermiş olur muyum ? (Tahminim turkcell'in modemi sadece köprü görevi görüp asıl wifi yayınını yeni router yapacağından cevap 'hayır, wifi 6 uyumlu bir kablosuz yayın olur' olacaktır ama işi bileninden öğrenmek doğru olur.


    2) Eğer yeni alacağım router ile uyumlu bir mesh network cihazı alır isem (örneğin TP-Link router ve TP - Link Mesh cihazı gibi..) tek bir mesh cihaz satın alıp hole kurmam ve onu kendi aldığım router ile wifi üzerinden bağlayarak yayın yapmasını sağlamam mümkün müdür ? Evin mimarisi nedeniyle hole tek bir mesh cihaz tüm evi kapsayacak sinyal yayınına yetecektir diye düşünüyorum.


    3)Hayır yetmez, her halükarda router ve mesh cihazın markası ne olursa olsun illa en az 2 mesh cihazı olacak ve ilki routera kablo ile bağlanacak diye bir kaide varsa ZTE H267A'ya wifi 6 yayını yapan bir mesh cihazını direkt bağlayarak 802.11ax protokolünde yayın yapan bir kablosuz ağa sahip olabilir miyim ?


    4)Son sorum da wifi-6 uyumlu bir ağ kurduğumda 802.11b/g/n destekleyen cihazları kullanmada (robot süpürge, cep telefonu gibi) sorun yaşar mıyım ?

    Superonline şifresini alıp direk kendi router kullanmak çok zor değil ve en sağlıklısı. Cihaz seçimi bütçeye göre ve eve göre değişir.


    Artık Mesh cihaz almak şart, cihazları birbirine ethernet ile bağlama imkanınız varsa istediğiniz sistemi alabilirsiniz. Omurga olarak ethernet kullanınca aralarındaki mesafe performans dert olmuyor.


    Cihazlar yakın olacaksa en iyi performans için tri-band (bir bant omurga için kullanılır) ya da dual-band seçeceksiniz. çok kat varsa, cihazlar uzak olacaksa powerline bakmanız gerebilir.


    Mesh tek cihaz olmaz, zaten önemli olan uzaktan bile çektirmeye çalışmak değil, evde heryerde iyi çeken sistem kurmak.


    wifi 6 cihaz alacaksanız router konusunda başınız ağrımaz, eski cihazlar konusunda hiç sorun olmaz.


    bütçenize göre mesh bakın, şifrenizi forumdaki yöntem ile alın, onu kurup wifi varmış yokmuş unutun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 7 Mart 2021; 2:37:52 >




  • Arkadaşlar zte h267A modemimle beraber kullanabileceğim , wireless sistemini ev içerisinde güçlendiricek ve zayıf odalardan çekmesini sağlayacak bir sinyal çoğaltıcı arıyorum. Xiaomi nin bir kaç modeline baktım ama buraya sormadan almak istemedim.

  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Apartman dairesi, yatay bir alanda sinyalin dağılıyor olması yeterli. Hepsini ethernet kablosu ile birbirine bağlamak görsel olarak da çok iyi durmayacaktır. Kablosuz bir şekilde birbirine bağlamak benim fark edeceğim ölçüde performans kaybı yaratmayacaksa sorun olmaz benim için.


    Şu durumda mümkünse tri band bir wifi 6 router ve wifi 6 mesh bakmam gerekir. En azından marka bazında bir tavsiyeniz olur mu duruma göre bütçemi modifiye edebilirim. Geçtiğimiz sayfalarda işi sadece network ürün geliştirmek olan markalar daha doğru tercih olur minvalinde şeyler okudum çünkü.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: drolgu

    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Apartman dairesi, yatay bir alanda sinyalin dağılıyor olması yeterli. Hepsini ethernet kablosu ile birbirine bağlamak görsel olarak da çok iyi durmayacaktır. Kablosuz bir şekilde birbirine bağlamak benim fark edeceğim ölçüde performans kaybı yaratmayacaksa sorun olmaz benim için.


    Şu durumda mümkünse tri band bir wifi 6 router ve wifi 6 mesh bakmam gerekir. En azından marka bazında bir tavsiyeniz olur mu duruma göre bütçemi modifiye edebilirim. Geçtiğimiz sayfalarda işi sadece network ürün geliştirmek olan markalar daha doğru tercih olur minvalinde şeyler okudum çünkü.

    Ethernet hazir varsa en iyi cozum ama zaten genelde kimsede yok. Marka vermek zor, ben wifi6 cikmamisken deco p7 aldim, masaustu, sunucu, nas ethernet ile bagli o yuzden hala wifi6 ihtiyacim olmadi. Wifi olarak mukemmel calisiyor.


    marka yerine secerken router olarak sqm (smart queue managment) var mi bakin. (FQ-CoDel ya da CAKE)


    triband olursa kendi arasinda trafik cihaz trafiginden ayrilir.


    ev duz bile olsa 5ghz yakin mesafede calisir, omurga bandida genelde hizli olmasi icin 5ghzdir. Yani nodelar uzak kalirsa yavas calisabilirler mumkunse 5ghz mesafesinde 3 node tercih edin.


    en temizi amazondan uygun bulursaniz alin, ben deco p7 cok memnunum ama 4. node olarak deco m5w aldim rezaletti. Iade ettim, siz de iade edebilir sekilde almaya calisin.


    ben sahsen edgerouter x + deco p7 mesh kullaniyorum. Powerline super cozum degil ama iki kat ve mesafeye ragmen butun ev 100-110mbps hic sorunsuz calisiyor. Kablosuz cihazlarda zaten fazlasina ihtiyacim olmadi simdilik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 7 Mart 2021; 19:47:59 >




  • Entel Maganda kullanıcısına yanıt

    bende cagırdım ucretli servis isteyiiniz olusturuldu yazıyor anlamadım ama gelsinler bakalım

    siz sorunu çözbildiniz mi?

    ben eve smart tv aldım internet laptopta telefonlarda kopar oldu modem değişikliği istedim

  • Merhaba. Huawei hg255s performansından memnun olmadığım için modem değişimi talep ettim, ZTE H267A getirdiler açıkçası hg255s'ten farkı yok. Performansı artırmak için ince ayar var mı? Teşekkürler.

  • Kanal ve bant genişliğini optimize edebilirsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ghost0791

    Merhaba. Huawei hg255s performansından memnun olmadığım için modem değişimi talep ettim, ZTE H267A getirdiler açıkçası hg255s'ten farkı yok. Performansı artırmak için ince ayar var mı? Teşekkürler.

    5gyi kapatın. 2.4ghz i 13 kanala getirin.

  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.