Şimdi Ara

ZOTAC ince kasaya GeForce RTX 3080 sığdırdı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Üzerine konuşulacak çok şey bulunur ama iki şeye takıldım;
    1- görsellik zayıf göz önünde olmayacaksa niye bu kadar küçük kasa, içindeki canavar nasıl soğutulacak ve ses çıkartacak.
    2- usb portları bitişik mi? öyleyse bazı cihazların usb aparatı yan portu öldürüyor sıkıntı bir durum, ek çözüme gerek olmasa iyi olur.

Şahsi fikrim msi'nin minik oyuncu kasalarına benzer bir şey olsa daha iyi olurdu, 330w adaptörünü keşke gösterseydiler merak etmeseydik. :))

• Greylights kullanıcısına yanıt
    Sırf optik ses çıkışı var diye anakart değiştirdim. Benim için olmazsa olmaz. Evimde samsung 1000w 5.1 sinema sistemi var ve optik ses çıkışıyla hem filmleri hem de tv de dolby sesleri 5.1 olarak alıyorum. Bence standart olması gereken bir giriş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 31 Mayıs 2022; 14:59:23 >
  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    Optik çıkışı ben de kullanıyorum. Ses sisteminden kulaklığın çözücüsüne kadar optik kullanan cihazlar var bende de. Ama bir standart olarak devam etmeli mi emin değilim. USB, HDMI, Display Port çıkışlarının transfer hızları ses için fazla bile. Özellikle USB C çıkışları İsviçre çakısı gibi, her işe yarıyor. Üstelik 2 cihaz arasında güç (açma/kapama), ses şiddeti gibi verilerin senkronlanmasına da olanak sağlıyor.

Ayrıca illa optik çıkış lazımsa USB üzerinden optik çıkış sağlayabilen adaptörler de mevcut.

• Zotac iyi markadır. Değerini bilen yok,keza sapphire de öyle

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3080 mobil 1, 2. Si de yüke bindiği zaman ateş atacak olması

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ala ala nasıl sığdırdıki, şimdi seri üretimde yapmışdır, piyasada olmayan malın reklamını hangi ahmak yapar! ee hani çip krizi vardı!

• Evet belki çok kişi kullanmıyor olabilir. Ama bunları multimedya PC olarak kullanmak isteyen çok kişi de olur. Kendi adıma konuşayım, ben elimde Technics SU-A60 gibi bir preamfi varken gidip dandik ve gürültü (elektromanyetik parazit) dolu onboard analog ses çıkışını kullanmam bunun. jak vs maliyetinden bahsetmişsiniz, ki mantıklı bir konu. Peki ozaman 2 adet LAN portu da gereksiz değil mi? Bir tanesi 2.5 Gbps Killer. O halde ne gerek var diğer porta? İki ayrı LAN yongası kullanmışlar. Aynı görev için 2 farklı çözüm sunulmuş. Bu PC'de kullanılan Audio Codec'in SP/DIF desteği de büyük ihtimalle vardır. Sadece Optik port masrafı ekstra olur.

gereksiz değil kardeşim, düşüncen göreceli bir konu, z906 ses sistemim optikden bağlı dolby destekli filimlerde(mkv vs), konuşma seslerinin orta speaker dan gelmesi paha biçilemez, diğer türlü sanal surround stero ya mahkum kalıyorsun.

• yine aynı yere geliyoruz, kaç kişi kullanıyor?

bende philips android tv var, televizyonu optik ile bağladım ordan kullanıyorum, filmleri bilgisayardan izlemiyorum.

salon dururken niye odamdan monitörden film izleyeyim ki?

• İyi Guzel de 330W Adaptor fiyat da yuksektir , masaustunden ne kadar farkı olacak?O da 450W harcasın arada 100W var.

Tamam tasımak icin falan guzel de buna gideceksin 4GB T600 25W VGA koyacaksın,6GB 1660,2060 falan koyacaksın ki hem Adaptoru mantıklı bir W degerinde olsun hem fiyatı...

• Daha ucuz olabilir fakat taşınabilirlik konusunda laptop daha mantıklı. Ufak bir masanın üzerine koyar kullanırsın ekstra monitöre klavyeye ihtiyacın yok. Doğal olarak daha büyük bir masaya da gerek duymazsın. Ama genel olarak sabit kullanacaksam veyahut ev ofis arasında kullanacaksam evet o şekilde taşınabilirliği daha avantajlı. Birde hepsi olmamakla birlikte çok güzel tasarımlı ve donanıma göre ince sayılabilecek sistemler mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SFX sistemlerle ilgilenen evine konsol yerine tvye hem pc olsun hemde konsol gibi belki daha iyi grafiklerle oyun oynamak isteyenler için çok güzel. Ben bir SFX form kasa hastası olarak beğendim. Şuanda evimdeki pc SFF bir kasa ufak birşey rtx2070 var hemde zotac marka :) magnus modelleride güzel ama bu daha iyi koy tv yanına uydu alıcı gibi ama aç yüksek grafiklerde oyun oyna.Ayrıca bence kurumsal firmalarda koca kasalar hoş durmuyor. Render edit için firmalar monitör arkası olarak kullanabilir ama çok satan bir ürün olmayacağı kesin

• Hocam bu sizin seçiminiz sonucu almış olduğunuz cihazınızın sorunu. Siz buna muhtaçsınız diye milyonların kullandığı bir cihazlara bu özellik gerekli olamaz.

Bakın, bende bugün dolby destekli bir pc varsa ve eğer birden fazla 3.5mm jak çıkışı varsa ve cihaz bu jacklardan 5.1 çıkış verebiliyorsa (genelde üç tane yeterlidir ve çoğu anakartta standarttır), ben bunu 5.1 herhangi bir amfiye bağladığımde dolby içerik ile sizin yaşadığınız deneyimi alabiliyorum. 3.5mm jacklar ile 8.1 çıkış bile alınabiliyor. Pc de dolby destekli yazılım ve anakartta dolby çözebilen bir ses çipi var ise bu iş tamamdır. Bunu neden söylüyorum, çok daha yaygın olan jak bile buna yetiyor demek istiyorum. Yani optikten aldığınız deneyimi çok daha yavgın, çok daha ucuz birkaç jack çıkışı ile bertaraf edebilirsiniz.

Optiğe gelirsek, sizin optiğe muhtaçlığınız çıkışın özel olmasından kaynaklı değil. Evet optik kendince özel bir teknoloji ama sizin bu iş için kullanımınıza göre tasarlanmış bir teknoloji değil. Sorun ''sizin'' ses sisteminizin ve yine ''sizin'' ses kaynağınızın dolby içerikte sadece optikte anlaşabilmesi. Ve optikten aldığınız kalite Dolby nin en düşük kalitesidir. Çünkü üstüne veri aktarım gücü yetmiyor optiğin. Yani o mkv filmlerinizdeki kaliteyi zaten tamamen yaşayamıyorsunuz. Sadece dediğiniz gibi farklı hoparlörden farklı ses alabiliyorsunuz. TrueHD, Digital Plus felan bunlar sizde yok.

Yani artık bulamayorsanız bunun bir sebebi var. Sizde kendinize bir dönüştürücü alıp yolunuza bu şekilde devam edebilirsiniz. Eskiyi güncel tutmanın bir manası yok. Kullandığınız optik çıkış tarihe girmek üzere olan bir teknoloji. Hiçbir şekilde diğer günümüz girişlerle mukayese bile edilemez.

• S.Soylu kullanıcısına yanıt

Hocam taşıma işi göreceli biraz. Mesela ben bir cihazı istediğim yerde açıp kullanmak istiyorum diyebilirim, bu bir cihaz taşınabilirlik özelliğidir ama asıl amaç çokyönlülüktür. Birde ben hem evde hem işyerinde tek bir cihaz kullanmak istiyorum diyebilirim, burda ise amaç tamamen taşınabilme ve boyut kolaylığıdır.

İlk düşüncede bağımsız istenilen yerde bir cihaz isteniyor ki bu mecburen bir laptop olacak, kolay işler için 13'' ince laptop yada oyun için en az 30-35cm genişliğinde en az 2 kilo bir laptop.

İkincide ise bir pc olamak zorunda ama en kolay taşınabilir cinsten, kolay işler için stick pc mesela parmak boyunda cepte bile taşınır, oyun için vs ise bu gibi box pc ler.

Demek isteğimi anlatabildim mi bilmiyorum ama, telefon ve laptop taşımak kadar farklı şeyler bence. Amaçları çok farklı.

Laptop için dediğiniz gibi bir alana bir masaya vs ihtiyacınız var. Giriş çıkışları bu gibi kullanımlar için çok kötü yerde onlar için bile alan gerekiyor ve azlar. Bu cihazı ise monitör altı, tv arkası gibi zaten boş alanlara ihtiyaç duyuyor ayrı bir alan istemiyor. Yapacağı tek iş monitörden mönitöre taşınmak. Çıkışların ise çoğu arkada lazım olanlar önde, masaüstü kullanışlılığı var.

hocam şuanda kullandığım anakart

bu anakartın "dolby destekli bir pc varsa ve eğer birden fazla 3.5mm jak çıkışı varsa ve cihaz bu jacklardan 5.1 çıkış verebiliyorsa" dolby desteği varmıdır?

sitesinden baktım göremedim, oysa bu anakarta alırken baya yüksek bedel ödemiştim? eğer yok ise örneğin hangi anakartta vardır am4 için bir örnek verebilirmisiniz?

anakartın direk 5.1 üzerinden alınan ses ile optikden bağlı z906 arasında çok fark var.

"Hocam bu sizin seçiminiz sonucu almış olduğunuz cihazınızın sorunu. Siz buna muhtaçsınız diye milyonların kullandığı bir cihazlara bu özellik gerekli olamaz."

şimdi siz bu cümleyi bizim $ karşısında değer kaybeden tl için söylediyseniz, bende size milyarların olduğu dünya scalasını örnek veririm, avrupa ve batı ülkelerini örnek veririm, ben kendi anakartımı aldığım zamanki yekünün aynı miktarıda usa veya avrupa ülkesinde harcamış olsaydım, çok daha farklı bir anakart almış olurdum.

kanımca insanları mahrum bırakmadan alabildiği her türlü teknolojik yeniliği en iyi şekilde alabilmeliler, mahrum kalmamalılar, diğer türlü mini itx anakart alsınlar 2 dram slotuda yeter, veya dahili gpulu, cpu kullansın herkez..

vs vs, önemli bir diğer konuda, altı üstü anakart üzerinde küçük bir mikro işlemci, bunların fiyatları çok düşükdür, anakarta monte edildiğinde toplam ürün fiyatı çok arttırmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9CAFB864 -- 14 Ocak 2022; 10:41:29 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.