Şimdi Ara

zotac amp em den şikayetçiyim. (3dmark06 skor eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Zotak Amp 8800 gt den memnun değilim bi yol yordam gösterin şu güzel kardeşinize. Donanım parçalaraı hepsi yenidir. Yeni kurdum sistemi.

Sistem Konfigürasyon

Anakart: Gigabyte EX38-DQ6
    İşlemci: Q6600
    Ram: Kingston 2*1 ddr2 800 Mhz CL5 2 gb
    Ekran Kartı: Zotac Amp 8800 gt
    Kasa: Lian li 007
    Psu: FSP 500 wat Bluestorm II
    Hdd: SEAGATE 320GB 7200RPM 16MB NCQ SATA2 SABİT DİSK
    Monütör: Samsung 2232bw

Sorunum şu, inanın arkadaşlar tonla para verip böyle bi sorun çıktığı için çok üzülüyorum. Ekran kartım müthiş ısınıyor masaüstünde 60-65 derece olup oyunda 75-80 derece ve inanılmaz fan sesi karttan gelen ses beni oldukça rahatsız ediyor. En önemlisi belli bi süre sonra donuyor. Ekran kartına el deymiyor yanacak. Ne yapacağımı bilemiyorum.Ben bu karta o kadar para verip böyle bi sorunla karşılaşmak beni üzdü, Arkadaşımın bilgisayarındaki ekran kartı palitin 2600 128 bit 100 ytl değerindeki kart crysis çok daha rahat çalıştırıyor ne donma var ne takılma. Boşuna o kadar para verdiğime inanıyorum.

1.TEST 1680*1050 SKOR 6940

2.TEST 1280*1024 SKOR 12208

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echolist84 -- 3 Nisan 2008; 19:39:02 >

• Öncelkile geçmiş olsun .... BEnce hiç uğraşmayın onunla , böyle şeyler olabiliyor bazen, direk geri verin değiştirsinler kartı .. Büyük ihtimalle soğutucu tam olarak oturmuyordur kartın üzerine.. Bendede aynı kart var , ısınma ile ilgili hiç sorunum olmadı ... Siz değiştirin kartınızı bence...

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pEgaTR

Öncelkile geçmiş olsun .... BEnce hiç uğraşmayın onunla , böyle şeyler olabiliyor bazen, direk geri verin değiştirsinler kartı .. Büyük ihtimalle soğutucu tam olarak oturmuyordur kartın üzerine.. Bendede aynı kart var , ısınma ile ilgili hiç sorunum olmadı ... Siz değiştirin kartınızı bence...

Saygılar...
    kasa ici havandırmaniz iyi ise ve bu sekilde ısınıyorsa...bencede geri verin baska bir model alin...(yazılımsal olrak bir hata olmadigini varsayarsak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENIGMA -- 2 Nisan 2008; 22:10:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA

kasa ici havandırmaniz iyi ise ve bu sekilde ısınıyorsa...bencede geri verin baska bir model alin...(yazılımsal olrak bir hata olmadigini varsayarsak)

Alıntıları Göster
    3dmark06 yapın. Testi tamamlayamaz muhtemelen ısınmadan dolayı ekran donar. Bir gün ansızın oyunda alet yanadabilir. Benim MSI NX8800GTOC de böyle idi (3dmark03 te bile donuyordu) ve sonunda yanmıştı. Tabi değiştirdiler, ama stres yani. Şu anda yüksüz 50 derece civarı, kasa kapalıken 10 derece artıyor. Kapatmıyorum kasayı... Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi high_templar -- 2 Nisan 2008; 22:35:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: high_templar

3dmark06 yapın. Testi tamamlayamaz muhtemelen ısınmadan dolayı ekran donar. Bir gün ansızın oyunda alet yanadabilir. Benim MSI NX8800GTOC de böyle idi (3dmark03 te bile donuyordu) ve sonunda yanmıştı. Tabi değiştirdiler, ama stres yani. Şu anda yüksüz 50 derece civarı, kasa kapalıken 10 derece artıyor. Kapatmıyorum kasayı... Kolay gelsin...

Alıntıları Göster
    abi imkanin varsa geri ver sparkle celibre 88+ 8800 gt al zotac'ida denedim ben sparkle hem ona oranla çok sessiz hemde 1680/1050 görüntüde black area51 crysis gibi oyunlarda isi derecesi oc'siz 46 '' yi geçmior normaldede 39 falan ..

• quote:

Orijinalden alıntı: RockEvi

abi imkanin varsa geri ver sparkle celibre 88+ 8800 gt al zotac'ida denedim ben sparkle hem ona oranla çok sessiz hemde 1680/1050 görüntüde black area51 crysis gibi oyunlarda isi derecesi oc'siz 46 '' yi geçmior normaldede 39 falan ..

Alıntıları Göster
    ben imzamdaki kartı kullanıyorum.kasa içi havalandırma o kadar iyi değil ama ona ragmen masaüstü 42 C crysis de oynarken en fazla 54 C gördüm daha üstünü göremedim.crysis de fan %90 lara çıkıyo ama işlemcinin fanı ile denk bi ses çıkarıyo yani hiç rahatsız edici bi fan sesi değil....

• quote:

Orijinalden alıntı: beostar

ben imzamdaki kartı kullanıyorum.kasa içi havalandırma o kadar iyi değil ama ona ragmen masaüstü 42 C crysis de oynarken en fazla 54 C gördüm daha üstünü göremedim.crysis de fan %90 lara çıkıyo ama işlemcinin fanı ile denk bi ses çıkarıyo yani hiç rahatsız edici bi fan sesi değil....

Alıntıları Göster
    10.03.2008 Tarihinde aldım kartım tam bir ay olmasına 1 hafta var ben en iyisi yollayayim değişim yapsınlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: echolist84

10.03.2008 Tarihinde aldım kartım tam bir ay olmasına 1 hafta var ben en iyisi yollayayim değişim yapsınlar.

Alıntıları Göster
    AMP'lar dandik referans 8800GT sogutucusu kullandigi icin cikardiklari ses ve 80 dereceye kadar isinmasi normal.

Donmasi ve 8600GT'den daha yavas olmasi normal diil tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: echolist84

Alıntıları Göster
    Kesinlikle değiştir,eğer ice-q serisi almazsan msi-zilent ve ya palit 8800 gt al derim.
    yada gigabyte zalman fanlı ekran kartlarına da bakabilirsin.Hepsiburda.com da görmüştüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: lapry

Kesinlikle değiştir,eğer ice-q serisi almazsan msi-zilent ve ya palit 8800 gt al derim.
    yada gigabyte zalman fanlı ekran kartlarına da bakabilirsin.Hepsiburda.com da görmüştüm

Alıntıları Göster
    bende sapphire vardı.deli gibi ısınıyomus onu anladım.crysis de 75C ye cıkıyordu.kilitlenmedigi icin oynuyordum ama 65 lerde tutabilmek icin fan ayarını %100 yapmam gerekiyordu ki ona ragmen yine 62-63 lerden asagı inmiyordum.şimdi iceq 3 turboya geçtim.kartı ısınmıyo desem yeri.ve de saat hızları Turbo modelinde zaten yüksek.crysisi de her bi oyunu da fazla abartılı ayarlar (very high ve AA) olmadan gayet güzel bi şekilde oynayabilirsin ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: beostar

bende sapphire vardı.deli gibi ısınıyomus onu anladım.crysis de 75C ye cıkıyordu.kilitlenmedigi icin oynuyordum ama 65 lerde tutabilmek icin fan ayarını %100 yapmam gerekiyordu ki ona ragmen yine 62-63 lerden asagı inmiyordum.şimdi iceq 3 turboya geçtim.kartı ısınmıyo desem yeri.ve de saat hızları Turbo modelinde zaten yüksek.crysisi de her bi oyunu da fazla abartılı ayarlar (very high ve AA) olmadan gayet güzel bi şekilde oynayabilirsin ;)

Alıntıları Göster
    zotac filan hikaye...
    palit sessizlikte liste başında
    forever palit

• quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

zotac filan hikaye...
    palit sessizlikte liste başında
    forever palit

Alıntıları Göster
    Palit 8800gt kullanmaktayım 725-1750-2000 MHZ overclock ile (Amp den hızlı) kullanımda bile 55 dereceyi geçmiyor. Fan hızıda %35-40 arası geziyor. Seste yok denecek kadar az.

Bu arada 8800gt tercihin güzel 2600pro dan en az 4 kat daha hızlıdır.

Hemen ısılarını söyleyip değiştir.

Zotac ta olsa o kadar ısınmaması lazım.

Büyük ihtimal elinizde ki kart sorunlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Naga Sadow

Palit 8800gt kullanmaktayım 725-1750-2000 MHZ overclock ile (Amp den hızlı) kullanımda bile 55 dereceyi geçmiyor. Fan hızıda %35-40 arası geziyor. Seste yok denecek kadar az.

Bu arada 8800gt tercihin güzel 2600pro dan en az 4 kat daha hızlıdır.

Hemen ısılarını söyleyip değiştir.

Zotac ta olsa o kadar ısınmaması lazım.

Büyük ihtimal elinizde ki kart sorunlu.

Alıntıları Göster
    zotac marka olmaya çalışıyor ama bu gidişle işi çok zor ürünleri hem pahalı hemde kalitesiz malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

zotac marka olmaya çalışıyor ama bu gidişle işi çok zor ürünleri hem pahalı hemde kalitesiz malesef.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım voltaj değerlerin biraz problemli gibi. Bilen arkadaşlar daha iyi yorum yapar ama +12v ye 8.70 çok az. Gerçi kullandığın psu da iyi baya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abkartal78

Arkadaşım voltaj değerlerin biraz problemli gibi. Bilen arkadaşlar daha iyi yorum yapar ama +12v ye 8.70 çok az. Gerçi kullandığın psu da iyi baya.

Alıntıları Göster
    şuna bakın zotac 8800gt amp asus 8800gt den bile pahallı

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2791

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2712

bu arada bende asus 8800gt kullanıyorum 725 1750 1000 hızlarında crysis de max 65 görüyor vmod var bide

• quote:

Orijinalden alıntı: N@Name

şuna bakın zotac 8800gt amp asus 8800gt den bile pahallı

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2791

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2712

bu arada bende asus 8800gt kullanıyorum 725 1750 1000 hızlarında crysis de max 65 görüyor vmod var bide

Alıntıları Göster
    geçmiş oLsun kardeş vaLLa bu kadar para veripte istediğini aLamamak kötü sen iyisimi direk iade et değiştirsinLer.paLitten şaşma kimsenin işine karışma.bu arada zotac a Lafım yok

saygıLar..

• quote:

Orijinalden alıntı: rude.

geçmiş oLsun kardeş vaLLa bu kadar para veripte istediğini aLamamak kötü sen iyisimi direk iade et değiştirsinLer.paLitten şaşma kimsenin işine karışma.bu arada zotac a Lafım yok

saygıLar..

Alıntıları Göster
    çok aldım sattım 8800gt msı sparkle vs en son asus aldım zotac hiç kullanmadım 8800gt için istediği fiyatı hak etmediğini düşünüyorum en azından farklı soğutucu kullanması lazım sadece saat hızlarını yükseltmeyle olmaz bu işler hızları yükseltiyor soğutucu aynı buda oyunlarda kitlenme performans düşüşü ve fan sesi olarak bize yansıyor

• quote:

çok aldım sattım 8800gt msı sparkle vs en son asus aldım zotac hiç kullanmadım 8800gt için istediği fiyatı hak etmediğini düşünüyorum en azından farklı soğutucu kullanması lazım sadece saat hızlarını yükseltmeyle olmaz bu işler hızları yükseltiyor soğutucu aynı buda oyunlarda kitlenme performans düşüşü ve fan sesi olarak bize yansıyor

Alıntıları Göster
    Cift Fan olmasina ragmen Calibre P888+ ses konusunda orta sinifta yer aliyor, GPU Sicakligi / Fan Devri ve Gerilim Degerlerini anlik olarak kartin yan tarafinda yer alan LCD uzerinden takip edebiliyorsunuz. Normal uygulamalarda 38-39 derece aralarinda, en ust seviye oyunlarda 46 dereceyi gectigini gormedim bugune kadar. Vmod, Fan Ayari, BIOS Editoru yada genel olarak GPU/RAM/Shader ayarlari ile bogusmaniza gerek yok, herseyi otomatik olarak yerine getiriyor. Tavsiye ederim Calibre P888+'yi, Zotac ile degistirme imkani taniyorlarsa tereddut etme derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanblotter

Cift Fan olmasina ragmen Calibre P888+ ses konusunda orta sinifta yer aliyor, GPU Sicakligi / Fan Devri ve Gerilim Degerlerini anlik olarak kartin yan tarafinda yer alan LCD uzerinden takip edebiliyorsunuz. Normal uygulamalarda 38-39 derece aralarinda, en ust seviye oyunlarda 46 dereceyi gectigini gormedim bugune kadar. Vmod, Fan Ayari, BIOS Editoru yada genel olarak GPU/RAM/Shader ayarlari ile bogusmaniza gerek yok, herseyi otomatik olarak yerine getiriyor. Tavsiye ederim Calibre P888+'yi, Zotac ile degistirme imkani taniyorlarsa tereddut etme derim.

Alıntıları Göster
    Palit alıcaksın valla ya hem ses yok hem ucuz hem performanslı:D

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: N@Name

Sparkle düz 8800 gt yi 2. elden kaça satabilirim acaba?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.