Şimdi Ara

Zorunlu görev uzman doktora vvar mi up up

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
2
Favori
7.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sade pratisyen olmak isteyince mi var direk tus u kazansak orda asistan olarak mı yapıyoruz ?? (**

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zorunlu hizmet yapılmadan asistanlığa başlanılmıyor diye biliyorum

-TUS'u hemen mezun olduğun gibi kazanırsan; asistanlığa başlarsın. Asistanlık bitip uzman olunca zorunlu hizmetini yaparsın.

-TUS'u mezun olduktan 5 yıl sonra kazanırsan (ilk paşa paşa gider 2 yıl mezun olduktan sonra zorunlu hizmet yaparsın. Ondan sonra TUS'u kazanınca gider asistanlık yaparsın uzman olunca bir daha zorunlu hizmet yaparsın) toplamda 2 kere zorunlu hizmet yaparsın.

Ekleme: Askerliği de 1 yıl uzun dönem yaparsın yedek subay olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MycaReer -- 8 Ağustos 2017; 12:5:51 >

Orijinalden alıntı: MycaReer

-TUS'u kazanamazsan 2 yıl zorunlu hizmetini yaparsın. (2.yıl deneme gibi bir hakkın yok tek seferde kazanmalısın)

-TUS'u hemen mezun olduğun gibi kazanırsan; asistanlığa başlarsın. Asistanlık bitip uzman olunca zorunlu hizmetini yaparsın.

-TUS'u mezun olduktan 5 yıl sonra kazanırsan (ilk paşa paşa gider 2 yıl mezun olduktan sonra zorunlu hizmet yaparsın. Ondan sonra TUS'u kazanınca gider asistanlık yaparsın uzman olunca bir daha zorunlu hizmet yaparsın) toplamda 2 kere zorunlu hizmet yaparsın.

Ekleme: Askerliği de 1 yıl uzun dönem yaparsın yedek subay olarak.

(2.yıl deneme gibi bir hakkın yok tek seferde kazanmalısın)

• -Yani ben bu sene kazanamadım evde oturayım dershaneye gideyim TUS'u 1 kere daha deniyeyim, devlet baba bak bu sefer %100 kazancam valla kazancam bak cidden bana 1 sene ver nolur.

-Yallah zorunlu hizmete pratisyen doktor olarak..
    yani ilk girişte tusu kazanırsak sadece uzman olunca yapıyoruz zorunluyu ? doğru mudur

Orijinalden alıntı: MycaReer

-Yani ben bu sene kazanamadım evde oturayım dershaneye gideyim TUS'u 1 kere daha deniyeyim, devlet baba bak bu sefer %100 kazancam valla kazancam bak cidden bana 1 sene ver nolur.

-Yallah zorunlu hizmete pratisyen doktor olarak..

istifa etsek

Mecburi hizmet yapılması gereken yerin belirlenmesinden sonra bu listeler Sağlık Bakanlığı internet sayfasında ilan edilmektedir. Anılan ilan tebligat yerine geçmektedir. Fakat pratik uygulamada bakanlık tabibin ikametgâhının bulunduğu yer il sağlık müdürlüğüne de ilgilisine tebliğ edilmek üzere atama evrakı göndermektedir.
    Mecburi hizmet yükümlüsü tabibin atama emrinin tebliğinden (internette tebliğ mahiyetinde yazının yayınlanmasından) itibaren en geç yirmi gün içinde atandığı yerde göreve başlaması gereklidir. Atandığı yere gitmeyen tabip istifa etmiş (müstafi) sayılır. Ancak, mecburi hizmete ek bir ceza süresi eklenmez.

Mecburi hizmet sürem dolmadan istifa ya da görevimi terk edersem ne olur?
    Mecburi hizmet süresini tamamlamadan görevden istifa edenler ya da istifa etmiş (müstafi) sayılanlar belirli süreyle yeniden memuriyete alınmazlar. Bu süre istifa edenler için 6 ay, müstafi sayılanlar için ise 1 yıldır.
    Mecburi hizmet yükümlülüğü bitmeden istifa eden ya da müstafi sayılanlar anılan yükümlülüğü yerine getirmedikçe zorunlu hizmete tâbi mesleklerini icra edemezler.

Müstafi sayılmak ne demek?
    Devlet memurlarının görevlerinden ayrılmalarında belirli usullere uyulmaması sebebiyle kişinin istifa etmiş sayılmasına müstafi sayılmak denir. Devlet Memurları Yasasının 94. maddesinin ikinci fıkrasına göre çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Memurun görevden ayrılma isteğinin kabulünü ya da yerine gelecek kimsenin gelmesine kadar beklemesi gereken bir aylık süreyi beklemeksizin ayrılması durumunda müstafi sayılır.
    Mecburi hizmet yeriniz sizin için asgari çalışma koşullarını sağlamıyor ve görev yapmak istemiyorsanız, bizim önerimiz mutlaka başlayıp istifa etmeniz ve istifanızın kabulüne kadar beklemenizdir. Müstafi sayılmak sizin için en olumsuz durumdur. Bugünü kurtarabilir ama geleceğinizi etkileyen cezai müeyyideler içermektedir.

İstifa ya da müstafilikten sonra cezalı sürem bitince ismim tekrar zorunlu hizmet kurasında yer alır mı?
    Kişi zaten zorunlu hizmetten kendi isteğiyle istifa ettiği için kendisi tekrar kuraya katılmak için yazılı müracaatta bulunmadıkça ismi herhangi bir zorunlu hizmet listesinde yer almaz.

Mecburi hizmeti yerine getirmeden, istifa ederek ya da müstafi sayıldıktan sonra girdiğim TUS’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim hastanelerine ait bir kadronun sınavını kazanırsam ne olur?
    2006 TUS Kılavuzunun 2.1.1 maddesine göre de “e) 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu hükümlerine tabi olanlar için, istifa veya müstafi sayılan asistanlardan yeniden kamu görevine girebilmek için belirlenen yasal ceza süresini asistanlık giriş sınavı günüden itibaren üç ay içinde bitirecek olanlar.” sınava başvurabilirler. Bu çerçevede, istifa sebebiyle memuriyete girilemeyen altı aylık sürenin, ya da müstafi sayılma halinde bir yıllık sürenin son üç ayı veya sonrasına denk gelen dönemde TUS sınavına girilmesi halinde kazanılan kadroya atama yapılacaktır. Bunun pratik anlamı şudur: İstifaları en geç yaklaşık 5 Ocak tarihine kadar kesinleşmiş ve kabul edilmiş olanlar Nisan TUS’unda, yaklaşık en geç 5 Haziran tarihine kadar kesinleşmiş ve kabul edilmiş olanlar Eylül TUS’unda Sağlık Bakanlığına ait kadroları da yazabilirler. Sağlık Bakanlığı adına üniversitelerde eğitim verilecek kadrolar da bu hükme tabidir.

Burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir husus da şudur: İstifa dilekçesinin verilmesi o gün istifanın geçerli olduğu anlamına gelmiyor. Hatta o günden sonra istifanın kabul yazısı gelmeden işe devamsızlık “müstafi” sayılma nedenidir. İstifanın kabul edilmesi en geç 30 gün içinde resmen tamamlanmak zorundadır. O halde 5 Ocak ya da 5 Haziran tarihinde istifanın kesinleşmesi için bu tarihlerden 30 gün once istifa dilekçesini vermek ve sonuç yazısı gelinceye dek çalışmaya devam etmek gerekir.
    Müstafi olanlar ise; önce sağlık bakanlığından müstafilikle ilgili bir yıllık cezanın ne zaman başladığını kesin olarak öğrenmelidirler. Ve bir yılın bitim tarihine bakarak hangi TUS’ta bakanlık kadrolarını yazabileceklerini iyi hesaplamalıdırlar. Kural belli: 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu hükümlerine tabi olanlar için, istifa veya müstafi sayılan asistanlardan yeniden kamu görevine girebilmek için belirlenen yasal ceza süresini asistanlık giriş sınavı günüden itibaren üç ay içinde bitirecek olanlar. bakanlık kadrolarını da yazabilirler.
    Ayrıca; hekimlerimiz ne zaman istifa ettiğine ya da mustafi sayıldığına (zorunlu hizmete başlasın ya da başlamasın) bakılmaksızın her TUS’da istediği Üniversite kadrosunu yazabilirler ve sorunsuz başlayabilirler.
    Mecburi hizmeti yerine getirmeden, istifa ederek ya da müstafi sayıldıktan sonra vakıf ya da resmi üniversitelerin uzmanlık kadrolarını tercih edip kazanırsam ne olur?
    Üniversitelerin tıpta uzmanlık kadrolarına Yükseköğretim Kanununun 50.maddesi uyarınca araştırma görevlisi olarak atama yapılmaktadırlar. Araştırma Görevlileri YÖK Personel Kanunu uyarınca, 657 Sayılı Yasa kapsamında devlet memuru değildirler. Bu nedenle 657 sayılı yasa kapsamında istifa edenler veya müstafi sayılanlar için yeniden kamu görevine girebilmek için belirlenen sürelerin araştırma görevliliği kadroları için uygulanmaması gerekir.
    Bu çerçevede, istifa sebebiyle memuriyete girilemeyen süre içinde TUS sonucuna göre üniversitelerin tıpta uzmanlık kadrolarından birinin kazanılması durumunda araştırma görevlisi olarak atamalarının yapılması gerekir.
    Mecburi hizmeti yerine getirmeden, bu durumdan kurtulmak için bir üniversitenin uzmanlık kadrosunu (örneğin fizyoloji, histoloji, halk sağlığı gibi) tercih edip kazansam, başlasam ve bir süre sonra istifa etsem ne olur?
    Bu, akılcı bir yol olabilir. TUS’u kazandığınız için mecburi hizmet atamanız iptal edilecektir. Siz istifa ettiğinizde üniversiteniz sizi sağlık bakanlığına resmi yazı ile bildirmedikçe isminiz tekrar zorunlu hizmete tabi olanlar listesinde yer almayacaktır. Siz de bir sonraki sınavda hem üniversite hem de bakanlık kadrolarını yazabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MycaReer -- 8 Ağustos 2017; 12:21:56 >

• -tazemeta- kullanıcısına yanıt
    tabii edebilirsin ettikten sonraki tus sınavına giremiyorsun sadece.

bu arada yeni bir kanun geldi artık yedek subaylık (tabip asteğmen) yapanlar şark görevini yapmış sayılıyor.

Orijinalden alıntı: Prof. Dr.

Arkadaslar ben sizin anlayacaginiz dilden yaziyorum.

Devlet okulun biter bitmez zorunlu goreve cagiriyor. Uzmanlik yapmak istiyorsan istifa edip tusa calisiyorsun. Sonra uzmanligini aldiktan sonra, devlet yine diyor ki geleceksin zorunluya. Yani kacis yok. Istifa ederek bir tanesinden kurtulsan da uzman olunca mecburen yapacaksin.

hocam mesela bizim tanidigimiz bi kız trakya tıp mezunu psikiyatride bakirkoyde uzmanlik yaptiktan sonra zorunlu hizmete gitmis o da dediginiz gibi istifa mı etmis ilk başta?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Prof. Dr.

Arkadaslar ben sizin anlayacaginiz dilden yaziyorum.

Devlet okulun biter bitmez zorunlu goreve cagiriyor. Uzmanlik yapmak istiyorsan istifa edip tusa calisiyorsun. Sonra uzmanligini aldiktan sonra, devlet yine diyor ki geleceksin zorunluya. Yani kacis yok. Istifa ederek bir tanesinden kurtulsan da uzman olunca mecburen yapacaksin.

Hocam istifa edersen cezalı konuma düşersin diyorlar. Yönetmelikte de bu yazıyor ileride doc. prof. olurken önüne çıkar falan diyorlar. İstifa etmek hoş değilmiş bu camiada :D Valla ben de onların yalancısıyım PC başından duyduğumu bildiğimi yazıyorum. Devlet baba git dedi mi gidecek gel dedi mi gelecekmişsin. İstifa vs. hoş karşılanmıyormuş (Ciddiyim)

• Ben özelde çalışacağım diyorsanız o ayrı tabii; Bir de ben USMLE düşünüyorum. Bürokrasi işleri kağıtlar git gel vs. bir ton muhabbet 2 yıl sürüyormuş güzel ülkemin Amerikalara 2 kağıt göndermesi vs. (araştırırsanız görürsünüz) bu sürede demek zorunlu hizmeti kitleyecekler bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MycaReer -- 8 Ağustos 2017; 12:40:44 >

• Uzman hekim mecburi hizmetini yaptıktan sonra eger özelde çalışmak istemiyorsa istediği yer istanbul İzmir Ankara falansa o mecburi yaptığı yer Şırnak dahi olsa 2 yıl hariç 2 yıl falan daha yapmalı çünkü performans puanı batıya geçmesine yetmeyecek yani torpilin acamayagi kapı yok(!) Torpilin yoksa ....

• Keşke asistanlık yaptigimiz yerde kalsak illa mecburi hizmete sürükleyecekler +istediğiniz şehire geçebilmek için performans sistemi ile elini kolunu bağladılar uzmanken özel de calismak en mantıklısı şayet devlet kadrolarına batıda hatta İstanbul'da atanmak zor çok

toplamda 4 sene askerlikte zorunlu 1 sene

• Kütahya'nın köyünde, Isparta'nın dağında veya Aksaray gibi illerde de yapabilirsin zorunlu hizmetini tabii ama doğudan farklı olacağını sanmıyorum bunun. İst ve İzmir doğma büyüme olanlar hele benim gibi çok zorlanacak. Ankaralılar belki zorlanmaz ama ben deniz olmayan yerde yaşayamam n'aparım bilmiyorum doğuda.
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.