Şimdi Ara

Zor Matematik sorusu - Sınıfça yapamadık-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 tavşan 3 kafese , kafeslerden hiçbiri boş kalmamak şartıyla kaç değişik biçimde yerleştirilebilir ?
    Cevap 150

• 1.durum;
    ilk kafese 1,ikinci kafese 1 ve üçüncü kafese üç tavşan tavşan gelir: 5 in 1 li kombinasyonu x 4 ün birli kombinasyonu x 3 ün üçlü kombinasyonu = 20
    Ama bu da üç farklı şekilde gerçekleşebilir ilk kafese üç tvşan koyarız veya ikinci kafese. o zaman 20x3=60

2.durum;
    ilk kafese 1 tavşan,ikinci kafese 2 tavşan,üçüncü kafese 2 tavşan gelir: 5 in 1 li kombinasyonu x 4 ün 2 li kombinasyonu x 2 nin 2 li kombinasyonu = 30
    gene üç farklı şekilde gerçekleşebilir 30 x 3=90

90+60=150
  • 5'i veren dagitim sekillerini alıyoruz, 
    113 
    221 
    Başka var mı düşün bakalım? Yok cunku baska sekilde kafese koymuyosun oda olmaz .  İlkini ele alıyorum 113 ün karşısına bir ok çıkar,
      Şimdi 5 tavsani dagitican 5'in 1'lisi (sıralama yapmıyorum kombinasyon yapacaksın) çarpı kaç tane kaldı 4, 4'ün 1'lisi çarpı 3'ün 3'lüsü. 20 geldi mi buradan, bu bir kenarda dursun. 

221'i ele alıyoruz, 
    5'in 2'lisi 3'ün 2'lisi 1'in 1'lisi kaç geldi? 30 geldi helal. 
    Şimdi gelelim şu meseleye sen simdi bunlari dagitican kimi hangi kafese koyucan??  Permütasyon hepsini çözer,  Amma bunu tekrarlısı çözer. 

113 3!/2! şeklinde sıralanır bu gençler yani 3 sekilde  
    221 3!/2! bu da öyle (sayabilirsin istersen 3 taneyi saymak çok zor olmamalı zaten) 

20.3=60 30.3=90 90+60=150

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 60 ı buldum orda takıldım bende şimdi anladım
    Üçünüze de çok teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.