Şimdi Ara

Zopo C2 Kullanıcılar Kulübü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
5
Favori
10.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hburak

quote:

Orijinalden alıntı: maholin79

Arkadaşlar yakın zamanda %99 Zopo marka MTK6589 işlemcili akıllı telefon sahibi olacağımı düşünüyorum
    Burada ki arkadaşların çoğu ''rot'',''rom'' vs. bir sürü yabancı kelime kullanıyorlar.Bu kelimelerin manaları nedir?Birde bu tarz işlemler akıllı telefonlarda ne işe yarar?
    Yani kısaca rot,rom vs. akıllı telefonlarla ilgili terimler ne işe yarar.
    Uzun uzadıya yazmak istemeyen varsa paylaşabileceği linkte olur.
    Saygılar.

Root Nedir ?

Bilgisayarlarımızda genelde Windows işletim sistemi kurarız ve onu kullanırız. Windows'da da hepimiz biliyoruz ki temel iki hesap türü var.Bir tanesi Administrator. Administrator, bilgisayardaki tüm özel ayarları görür ve dosyalara tam erişim sağlar. İstediği kullanıcının istediği dosyayı görmesini ve görmemesini sağlar. Kısaca bilgisayarın patronudur.

Linux işletim sistemlerinde de Administrator'un karşılığı Root hesabı. Root yetkileri olmayan bir kullanıcı hesabı, cihaz üzerinde belirlenen hiç bir şeyi değiştiremez. Telefonlarımızda da telefon üreticileri Root ayarlarını bizlere kitliyorlar ve telefona tam kontrol sağlamamızı engelliyorlar. Peki Android'de neden Linux'deki terimler kullanılıyor derseniz, Android Linux tabanlı bir işletim sistemi.

Root Yetkisini Aldığımda Ne Olacak ?

Root yetkisini eline alan kullanıcı, cihaz üzerindeki herşeyi kontrol edebilir. Aşağıya tek tek sıralıyorum.

-Telefonunuza ya da tabletinize, özelleştirilmiş ROM kurabilirsiniz.

-Telefonunuzun titreşim ayarları, ekran ayarları, işlemci hızı, gizli dosyaları, ses şiddeti ayarı, flaş ışığı yükseltmesi, kamera yazılımları gibi her türlü noktasını özelleştirebilirsiniz. İşte Linux'un sınırsız dünyası bu.

-Cihazınızı Root ettiğinizde, Market'teki Root'lu programları kullanabilirsiniz. Ekran görüntüsü almak ve ekranın videosunu çekmek gibi yüzlerce Root'lu programı kullanabilirsiniz.

-Düşük hafızalı bir telefonunuz var. O telefondaki hafıza kartını, A2SD EXT yaparak, programların oraya yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Hatta başka scriptler ile beraber telefonun dahili hafızası ile ext bölümün hafızasını birleştirebilirsiniz.

Her telefon üreticisinin ve modelin rootlaması FARKLIDIR.

Rom nedir ?

Rom bilgisayardaki gibi bir işletim sistemidir.
    2 çeşit rom vardır.
    Biri firmaların kullanıcılarına sunduğu orjinal Romlardır.
    Diğeri custom rom dediğimiz yazılımcılar tarafından paylaşım amaçlı sonradan yazılan romlardır ki bu romlar bazen orjinallerine taş çıkartacak kadar işlevsel olabiliyor fakat göz önünde bulundurmamız gereken bir durum var ki bu romlar cihazınızı garanti dışı bırakır.

Dostum açıklamalı cevabın için çok teşekkür ederim.

• Arkadaşlar cihazın çağrı kalitesi nasıl? Ayrıca cihazın genel akıcılığı ne durumda? Oyun zamanımız geçmiş. Arayüz aksın, belli programlarımı akıcı kullanayım (facebook, twitter, instagram, işcep, digiturkplay vs) başka birşey istemiyorum. 1080p + MTK işlemcilerle ilgili bazı çekincelerim var okuduğum yorumlardan dolayı. Aydınlatırsanız sevinirim.
  • Evoque E kullanıcısına yanıt
    Akicilikta aklinizda hic bir soru olmasi(oyun haric)..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zopoda bluetooth kulaklik kullanan varmi hs3000 dusunuyorum yurt disindan gayet uygun geldi muzikte dinlerim.calisirmi acaba?

• alisami83 A kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar benim de telefonum 15.günde elime geçti. pandawilden geldi, telefon süper çok beğendim. eski bir telefonum var 3g siz imei sini girmeyi akşam deneyeceğim.beceremezsem sizlerden tekrar yardım isteyeceğim.umarım başarılı olurum.. @alisami83
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunduzbey78

arkadaşlar benim de telefonum 15.günde elime geçti. pandawilden geldi, telefon süper çok beğendim. eski bir telefonum var 3g siz imei sini girmeyi akşam deneyeceğim.beceremezsem sizlerden tekrar yardım isteyeceğim.umarım başarılı olurum.. @alisami83

bazı arkadaşlar sormuş,aldığım telefonun modeli zopoc2 platinium(gorilla glass 2 var...) pandawillden 15 ekim gece 01de aldım, dün sabah elime geçti.alırken singapur post'u seçmiştim. 249usdye aldım.telefonun çekiciliği şu :geceyarısı saat 4 te meraktan uykumu bölecek kadar:)
  • gunduzbey78 G kullanıcısına yanıt
    merhaba kardesim,
    imei ile ilgili herhangi bir soruunun olursa yazmatan cekinme. illa 3g li imei olmasına gerek yok herhangi eski tel de yeterli.
  • alisami83 A kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, ımeı girmeyi deneyeceğim,çok eski bir telefonum var onunkini gireceğim. ama şunu sormak istiyorum, telefonum 2-3 ay sonra kapatılırmı.bir arkadaşımın babası geçen hafta yurtdışından geldi onun pasaportuna kaydettirmeme gerek varmı sizce? btk telefonları nasıl tespit ediyor, nasıl kapatıyor bilginiz varmı?
  • Arkadaşlar bende telefonu aldım ve kullanıyorum ben sanalpazar üzeründen aldım. Alacaklar için şöyle bir yorum yapayım fazla oyun oynamıyorum ancak tekken gibi oyunlarda herhangi bir kasma yaşamadım internette de sıkıntı olmuyor cihaz kaliteli. kamerası 13Mp ama %100 13mp kalitesi yok ancak 8mp den daha iyi. Ses normal çin malı ürünler gibi düşük değil sesi S3 kadar yani güzel çıkıyor ama çok yüksek değil. Ekran kalitesine gelince film ve dizi izlemek için tablet kullanıyordum şuanda tableti satmayı düşünüyorum ki telefondan bir tane daha alayım :) Cihaz verdiğiniz her kuruşa değer emin olabilirsiniz. Bir de rom attığınız zaman tamamdır. Android 4.2.2 Ancak arayüz samsun'a falan benzemiyor ben arama erkanını falan pek beğenmedim. Cihaz akıcı rom kurup kullanın herhangi bir sorun çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunuskafe -- 1 Kasım 2013; 16:26:22 >
  • herhangi eski bozuk bir telefon al imeisini bi köşeye not al. o telefonu kır ve çöpe at. eski imei yi yeni telefonuna gir ve telefonunu sonsuza kadar kullan. btk sadece imei kayıtlı mı die kontrol ediyor. başk hiçbir kriter yok. ileride teknolojiyi geliştirirler mi bilmem :)
    @yunuskafe telefonu hangi linkten ne kadara aldın? batarya problemi yaşıyormusun?
  • Sanalpazar üzerinden aldığınız zaman herhangi bir satıcı olabilir sadece size uygun olan fiyatı ve süreyi belirleyin. Aceleniz yoksa 570 - 600 TL ye ürün bulursunuz. Ancak benim acelem var telefonu hemen istiyorum derseniz 650 - 700 TL arası bir ödeme yaparsınız. Bana gelince ben ürünü link üzerinden almadım satıcı ile irtibat kurdum o şekilde aldım.
  • Arkadaşlar aşağıda ki ilanda bir yanlışlık mı var yoksa ben mi yanlış görüyorum veya kandırmaca mı?
    Zopo C2 Platinum 2 GB RAM-32 GB T işlemcili telefon 180 Dolar ve Türkiye'ye kargo ücretsiz?

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-ZOPO-C2-Platinum-2GB-RAM-32GB-ROM-Mobile-Smart-Phone-MTK6589T-Quad-Core-Smartphone/1430444064.html
  • quote:

Arkadaşlar aşağıda ki ilanda bir yanlışlık mı var yoksa ben mi yanlış görüyorum veya kandırmaca mı?
    Zopo C2 Platinum 2 GB RAM-32 GB T işlemcili telefon 180 Dolar ve Türkiye'ye kargo ücretsiz?

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-ZOPO-C2-Platinum-2GB-RAM-32GB-ROM-Mobile-Smart-Phone-MTK6589T-Quad-Core-Smartphone/1430444064.html

Hiç Feedback yok dikkatini çekerim

• Fiyat mukemmel ama hic yorum almamis.

• Evet benimde geri bildirimin hiç olmaması dikkatimi çekti ama aliexpress olunca bende şaşırdım.
    Gerçi ben 194 Dolar'a Zopo ZP980 (MTK6589-1 GB-16 GB) modelini pandawill'den satın aldım.
    Bugün pandawill'den baktım ürünüm için Order Status : Shipped yazıyor. Yani yola çıkmış mı oluyor siparişim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maholin79 -- 4 Kasım 2013; 22:37:03 >
  • quote:

Arkadaşlar aşağıda ki ilanda bir yanlışlık mı var yoksa ben mi yanlış görüyorum veya kandırmaca mı?

adam tükkanı kapatıp tüymüş :)) 180$'a olması bile adamın dolandırıcı oldugunu gösteriyor.

• arkadaşlar telefonun açılıştaki sesini kapatabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxmxx

arkadaşlar telefonun açılıştaki sesini kapatabilir miyiz?

Bende seni istiyorum aynı şeyi

• zopo c2 platinium 1g 32g iki haftadır kullanıyorum.çok çok güzel.
    Tek sıkıntım şarj süresini uzatmak, bunun için ne yapabilirim. sony xperia solada pil tasarruf modunda ekran kapatınca mobil ağları kesip pil ömrünü artırıyordu bunda böyle bir özellik varmı?
    biliyormusunuz.
  • maholin79 kullanıcısına yanıt
    evet shipped (yola çıkmış demek shiping status kısmından takip kodunu alırsan takip yapabilirsin...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.