Şimdi Ara

ZONE ALARM ve vsmon.exe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zone alarm task barda çalıştiğı zaman vsmon.exe adlı program işlemciyi %99 kullanmaya başlıyor ve sitem inanlılmaz derecede yavaşlıyor.Bu olay tamamen tesadüfi zamanlarda olurken yabancı bir sitede okuduğuma göre bir backdoor virusü (backdoor'lar virüs mü tam emin değilim) buna sebep olmaktaymış... ZOne alarmı kapattığınız zaman bilgisaar da eski haline dönüyor..
    Yine bir sitede okuduğuma göre ise çözüm "mail safe" i ayarlardan kapalı duruma getirmekmiş.. Bu olay benim başıma birkaç kez geldi ve şu anda zone alarmı kullanmıyorum. Bir başka olası çözüm ise zone alarm v4.5 yüklemek(eski versiyon)
    TAM OLARAK ÇÖZÜMÜ BİLENLER VARSA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

• Bir tek benim başıma gelmiş anlaşılan
  • Muhtemelen virüs var arkadaşım sende farkına varmışsındır. O soruna benzer bir problem çok önceden başıma gelmişti. Ben zone alarm kullanmayı xp service pack2 yükledikten sonra bıraktım ve nortondan avast'a terfi ettim aylardır sorunsuz kullanıyorum. Avast Antivirüs kurmak istersenwww.anasayfam.net adresinden temin edebilirsin. kolay gelsin.
  • Bende de Kaspersky kurulu olsa o bulurdu sanırım...
  • zone alarm bende kapatınca vsmon.exe diye hata veriyor enson sürümü kullanıyorum securite suite olan kaldır tekrar kur düzelir dediler.Öyle yapıncada bu sefer internete girdi sörf yapmadı sayfa açmaz oldu.formatladım başka türlü düzelmedi benim gibi bir kaç kişinin daha böyle başını yakmış.Zone alarmın son çıkan professional sürümleri tamamen bilgisayardan kalkmıyor aynı işlevli başka bir program yada kendisini kurunca çakışma oluyor ve de benin başıma gelen olay gibi (internete giripte hiç bir sayfayı açmaması). Şu anda zone alrm securite suite var onu kaldıramıyorum içinde antivirüs programıda var kaldırsam başka bir firewall ve antivirüs yüklesem yine aynı şey olacak çünkü önceden 2 sefer aynı olayı yaşadım neden olduğunu anlamam biraz uzun sürmüştü.Eğer yine zone alarm yüklersen sadece fire wall özelliği olanı kur professional olmasın.Vsmon.exe zone alarmın bir parçası .

• Bahsettiğiniz olay virüsten ziyade ZA nın hatalı kurulumundan kaynaklanıyor. Bahsigeçen hata sizden değil, programın bilgisayarla olan iletişiminden kaynaklanıyor diyebiliriz. Çözüm ZA yı tamamen bilgisayardan kaldırmak, Log larını silmek ve bir registry cleaner ile temizlemek ve sonra yeniden kurmaktan geçiyor.

Yaklaşık 5 yıldır ZA kullanıyorum, şu anda da ZA nın CA (Computer Associates) versiyonunu kullanıyorum (ZA Pro ama adı CA zira CA ve ZA ortaklık gibi. Birisi diğerinin firewall unu diğeride anti-virus ünü kullanıyor).

Bahsettiğiniz internet kilitlemesi vsmon hatalı biçimde kapatıldığında ortaya çıkar zira ZA bunu sanırım bir saldırı olarak algılıyor. Log larını temizlediğinizde yeniden çalışır. Zaten ZA sizi hemen sorum çözüm sitesine yönlendirir ama sorunu düzeltene kadar (loglar) internete bağlanamazsınız.

ZA pro ayarları biraz zordur (başlangıçta) zira oldukça kapsamlı bir programdır. Tavsiyem, eğer ZA ayarları ile oynayacaksınız, kurulumdan hemen önce ayarlarınızı ZA içinde kaydetmeniz olacaktır ki geri dönebilesiniz. Eğer bir network (daha doğrusu birkaç bilgisayar bu bilgisayar üzerinden internete bağlanmıyorsa) ayarlarıyla fazla oynamamanız ve internet/trusted sites ayarlarını (güvenlik ayarları) medium da bırakmanız olacaktır.

ZA oldukça iyi bir programdır ama herkese hitap edecek diye bir şey de yok. En iyi program kullanabildiğiniz, az sorun çıkartan programdır.

Eğer bozuk değilse tamir etmeyin. ;)

• Xavior peki neden cpu yu bazen %100lerde kullanıyor bu vsmon.exe sonuçta program normal çalışıyor ve setup sırasında da virüs falan zarar vermedi programa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Programın zaman zaman cpu yu %100 kullanması zone alarmın yada true vector engine 'in bir nedenle tam kapasite çalışmaya başladığını gösterir. Bu çalışmanın sistem beklemedeyken olması, programın hatalı olduğunu göstermez. Zira siz birşey yapmasanız da bilgisayarınız yada başka bilgisayarlar internet bağlantısını yaparlar. Firewall u kapatıp bir süre beklerseniz (kablo da sık olur), bilgisayarınızda zırt-pırt pop-up lar (netsend versiyonları vs) çıkmaya, reklam, öneri,uyarılar gelmeye başlayacaktır.

Bununla beraber ortalıkta bir worm dolaşmakta olduğunu yeni öğrendim yani TaNeR_c +1.
    Program control panelini açıp vsmon.exe yi bulun ve interrnet çıkışını yasaklayın (ilk önlem)
    Aşağıdaki linkte ingilizce açıklaması var
    http://download.zonelabs.com/bin/free/securityAlert/13.html
    Aşağıda bu konuyla ilgili ZA forumunun linki var
    http://forum.zonelabs.org/zonelabs/board/message?board.id=security&message.id=10111

Maalesef bu internet hızıyla ancak bu kadar bulabildim, zaten linkler açana kadar bi paket sigara içtim diyebilirim. Umarım yardımı olur.
    Windows update yapın, açıkları kapatın. Yeni ZA sürümü var mı bakın.

• Teşekkür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.