Şimdi Ara

Zırhlı cam testi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
2
Favori
2.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

Arkadaşlar zırhlı cam olayını geçtim de, bu zırhlı araçların lastikleri nasıl oluyor?

Aynı silahı aracın lastiklerine sıksak patlatmaz mı? Patlarsa da, o kadar sağlamlaştırılmış kasa boşa gidecek araç saldırı altında kaldıktan sonra.

Lastiklerin içinde(janta bütünleşik) dolgu malzemesi var sanırım...

Oooo anladım, hava yok yani öyle mi? Tabiri caizse dolma lastik. O aracı yürütmek için de güç lazım harbiden.

Bu arada yalan olmasın ama fizik hocamız zamanında başbakanın arabasının en üst seviyede bir zırhlı araç olduğunu söylemişti, ağırlığının ise hiç abartmadan söylüyorum 15-20 ton gibi bir değer olduğunu söylemişti. Bana hiç inandırıcı gelmemişti zamanında, sizce bunun doğruluk payı nedir?

15-20 ton olmaz demek yanlış olur ama bomba,füzel hatta nükleer saldırılara karşı bile gelebilecek araçlar yapılmış zamanında niye olmasın. Lastiklerdede bir miktar hava olmalı bak aşağıdaki videoyu izle lastikte sanırım hiç dolgu yok ama lastiklerin ince olması ve süspansiyonun özelliği sayesinde hiç etkilenmiyor saldırıdan. (5. dakikadan başlat)

• Kalaşnikof mermisinden koruyorsa iyi videoda koruyor süper
  • üretim hatası olsa napacak acaba
  • Zırhlı Mercedes S 600 , 3 ton ağırlığındadır.

Lastiğin içinde pax adı verilen dolgu taşıyıcı bulunmaktadır.

Zırhlı cam testi

Zırhlı cam testi
  • "Malımın arkasındayım abi" dedikleri bu olsa gerek
  • M-16 ile test yapsın arkada oturabiliyor mu o zaman görürüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: one1one

M-16 ile test yapsın arkada oturabiliyor mu o zaman görürüm

keleş delmediyse m-16 hiç delemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: idemo

quote:

m-16 5.56 çapında Kalasnikof 7.62 çapında mermi atıyor m-16 mermisinin çapı küçük ama herhangi bir şeyi delip geçme gücü kalaşnikoftan farklıdır. İki silahıda kullandım. Bilmeden yorum yapmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajmer88

Tam donanım zırhlı araçlar 20 tona kadar çıkabiliyor. Hocanız abatmamış.

Obama'nın zırhlı Cadillac'ı 2,6 ton

Zırhı, donanımı ne kadar bilmiyorum ama ABD Başkanı'nın makam aracı diyorum sadece

Dünyanın en güvenli zırhlı limuzini olarak üretilmiştir.

Teknoloji ilerledikçe güvenlik artarken ağırlıklar azalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 7 Aralık 2011; 12:19:32 >
  • quote:

quote:

quote:

m-16 5.56 çapında Kalasnikof 7.62 çapında mermi atıyor m-16 mermisinin çapı küçük ama herhangi bir şeyi delip geçme gücü kalaşnikoftan farklıdır. İki silahıda kullandım. Bilmeden yorum yapmayalım

http://www.youtube.com/watch?v=G6BpI3xD6h0

özellikle 3. dakikadan sonrasını izle.

ayrıca fişek çaplarını yazmamış olmam bilmediğim, senin yazmış olman da bildiğin anlamına gelmez.

• quote:

quote:

quote:

Evet haklısınız. M Serisi ( M 16 ve M 4 ) gibi silahlar öldürücü değil delici gücü vardır. Kaleş ve G3 ise yiv setten dolayı canlı bedende parçalayıcı ve öldürücü etkisi vardır.

• Kardeş işim gereği ben ikisinide kullandım.O görüntüyü izledim 3. dakikadan sonrasınıda yine benim dediğim yere çıkıyor. Dikkat ettiysen kalaşnikof taş kalıpta parçalama etkisi yapıyor M16 delip geçiyor..Örnek verecek olursak ..M16 ile vurulan bir insan vucuduna 5 mermi veya daha fazla isabet etse bile kaçarken kan kaybından ölüyor. Vücuduna 1 tane kalaşnikof mermisi isabet eden kişi ayağa kalkamıyor..Ama ikisi farklı şeyler sen m16 nın neleri deldiğini görseydin
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

quote:

quote:

quote:

Evet haklısınız. M Serisi ( M 16 ve M 4 ) gibi silahlar öldürücü değil delici gücü vardır. Kaleş ve G3 ise yiv setten dolayı canlı bedende parçalayıcı ve öldürücü etkisi vardır.

Nihayet anlayan biri çıktı saol hocam...

• m serisinin yani 5,56 mm fişek kullanan silahların amacı delmek değildir. Amaç isabet oranını arttırmaktır. 7,62 mm fişek kullanan keleşin geri tepmesi fazladır, bu da isabet oranını azaltır. özellikle ayakta ateş ederken. g3'ü söylemeye bile gerek yok.
    Delme için fişeğin taşıdığı kinetik enerji miktarı önemlidir ve bu enerjinin fazla olması için kullanılan barut miktarın (fişek-barut oranın) fazla olması gerekir. Bu yüzden keleş daha çok teper, g3 daha çok teper. m16 ise geri tepmesi az olduğu için isabetli atış yapmayı sağlar.
    keleşin fazla zarar vermesinin sebebi taşıdığı enerjidir. yine aynı şekilde g3'ün,ki g3 de 7,62 mm çapında fişek kullanır, keleşten çok daha fazla zarar vermesinin sebebi yine taşıdığı enerjinin fazla olmasıdır. Enerji fazlalığı da barut miktarıyla orantılıdır.
    İsabet ettikten sonra keleş delemiyorsa m16 hiç delemez. koyduğum videoda sadece taş bloğa bakma. taş esnek olmadığı için mermi içine girince kırılıyor. ağacı delmesine de bak. ağaç esnek olduğu için kırılmıyor ama keleş delip geçiyor.

• Camın arksına geçmek büyük bir cesaret
  • quote:

m serisinin yani 5,56 mm fişek kullanan silahların amacı delmek değildir. Amaç isabet oranını arttırmaktır. 7,62 mm fişek kullanan keleşin geri tepmesi fazladır, bu da isabet oranını azaltır. özellikle ayakta ateş ederken. g3'ü söylemeye bile gerek yok.
    Delme için fişeğin taşıdığı kinetik enerji miktarı önemlidir ve bu enerjinin fazla olması için kullanılan barut miktarın (fişek-barut oranın) fazla olması gerekir. Bu yüzden keleş daha çok teper, g3 daha çok teper. m16 ise geri tepmesi az olduğu için isabetli atış yapmayı sağlar.
    keleşin fazla zarar vermesinin sebebi taşıdığı enerjidir. yine aynı şekilde g3'ün,ki g3 de 7,62 mm çapında fişek kullanır, keleşten çok daha fazla zarar vermesinin sebebi yine taşıdığı enerjinin fazla olmasıdır. Enerji fazlalığı da barut miktarıyla orantılıdır.
    İsabet ettikten sonra keleş delemiyorsa m16 hiç delemez. koyduğum videoda sadece taş bloğa bakma. taş esnek olmadığı için mermi içine girince kırılıyor. ağacı delmesine de bak. ağaç esnek olduğu için kırılmıyor ama keleş delip geçiyor.

Tamam sen Haklısın kardeş...

• quote:

quote:

m serisinin yani 5,56 mm fişek kullanan silahların amacı delmek değildir. Amaç isabet oranını arttırmaktır. 7,62 mm fişek kullanan keleşin geri tepmesi fazladır, bu da isabet oranını azaltır. özellikle ayakta ateş ederken. g3'ü söylemeye bile gerek yok.

Tamam sen Haklısın kardeş...

öyle deme, sen de haklısın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

quote:

quote:

quote:

Nihayet anlayan biri çıktı saol hocam...

kullanmayan pek bilmez. Bu tarz şeylerde tecrübe bilhassa kağıt üstünde ki değerlerden daha önemli. Hatta cam ne ki M 16 lar zırhlı shortlandı bile uygun mühimmatla delebiliyor..G^ve Kaleşin Nato standartlarına göre yasak olduğunu bilirsiniz. ( öldürücü) M 16- M4 aynen dediğiniz gibi delici etkisinden dolayı genelde kan kaybından götürür, daha insancıl silah gözü ile bakılır ve standartlara uygundur. Barut istikhakı ile de ilgisi doğrudur.

• büyük cesaret ama düşündürücü.
  • Bu da Türk usulü cam testi, paylaşmadan edemedim.

Abartın abartın.

http://www.video-izlesen.com/turk-usulu-cam-testi-izle.html
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.