Şimdi Ara

Ziraat BES devam mı? yoksa Enpara birikim hesabımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 7 Ağustos 2015; 1:11:37 >

• BES'teki son 1 yıllık geliriniz % olarak ne kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: expertadvisor

BES'teki son 1 yıllık geliriniz % olarak ne kadar?

Son 1 yıllık gelir.. tam anlayamadım ama..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 7 Ağustos 2015; 1:11:48 >
  • Bireysel emeklilik hesabını bozmanızı tavsiye etmiyorum. Dondurun Enpara ile birikim yapmaya devam edin. Yada bireysel emeklilik hesabınızı en düşükten ödeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Martingale

Bireysel emeklilik hesabını bozmanızı tavsiye etmiyorum. Dondurun Enpara ile birikim yapmaya devam edin. Yada bireysel emeklilik hesabınızı en düşükten ödeyin

öncelikle yorumunuz ilginiz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim.. ama bireysel emeklilikte kazandığımdan daha iyi kazanacağımı düşünüyorum enparada çıkış zararımıda 1 yıldan az sürede amorti edeceğimi düşünüyorum.. şuan zararım 400 tl yani sadece 11 tane devlet katkısını alamayacağım o kadar.. anaparadan kaybım yok.. aksine karım var.. ve birikmiş olan anaparayı enparaya aktararak.. 32 günde bir 150 tl eklemeye devam edeceğim.. yani şu anki paranın üzerine kendimce bir bireysel emeklilik yapacağım.. artan anapara her ay bana daha fazla getiri sağlayacak.. belli bir noktadan sonra devlet katkısının neredeyse 2 katı getiri oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 6 Ağustos 2015; 23:54:18 >

• snl_ S kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim Birkaç sorum olucak..
    Enparanın Faiz oranı nedir ?
    Bireysel emeklilikte kaçıncı seneniz ?
    ''belli bir noktadan sonra devlet katkısının neredeyse 2 katı getiri oluyor..'' bu cümleyi biraz daha açar mısınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Martingale

Cevabınız için teşekkür ederim Birkaç sorum olucak..
    Enparanın Faiz oranı nedir ?
    Bireysel emeklilikte kaçıncı seneniz ?
    ''belli bir noktadan sonra devlet katkısının neredeyse 2 katı getiri oluyor..'' bu cümleyi biraz daha açar mısınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 7 Ağustos 2015; 1:12:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • snl_ S kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla bireysel emeklilik fonlarının getirileri hakkında bir araştırma yapmamıssınız.
    Tüm paranızı likit fona endekslerseniz. senelik ort %9 getiri sağlarsınız.
    4 senelik bir birikiminiz söz konusu 6 sene daha devam ederseniz..

72 ay 150 tlden 10.800 siz yatırırsınız

2700 devletten gelir Ama yaşını 56 olmadıgı için bunun 1620 tlsine hak kazanırsınız
    +++++++++++++++++++++
    %9 * 6 = %54 getiri oranı hiçte fena değil 6 sene için

sonuç olarak Para biriktirmeye devam et! karar senin ister bes ister enpara :) Güzel bir gelecek dileğiyle.
  • Ben de her ay bes'e yatirmayi dusundugum kadar doviz alip enparada vadeliye atayim diye dusunuyorum.
    Bes 'e katildiginda %25 aninda kazanc oluyor ama kim bekleyecek 65 yasini diyorum.
    Karar veremedim acikcasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer yaşınız gençse bes olayı saçma.. yaşı doldurmadan yada 10 yılı tamamlamadan bes in bir anlamı yok.. kar getiriside yok..
    siz kenara para atabileceğinize inanıyorsanız bir miktar para üzerine örneğin 100 tl her ay atın.. 32 gün vadeli hesaptada kar payı alın derim..
    hem biriktirip hem kar alacaksınız.. miktar arttıkça devlet katkısından daha iyi getiri oluyor.. zaten beste devlet katkısını hemen alamazsınız
    3 yılda yüzde 5 i 5 yılda yüzde 10 u şeklinde şartları oluyor..

maaş hesabınızdan enpara hesabına otomatik ödeme gibi otomatik eft havale talimatı verebilirsiniz.. vadesiz hesabınıza gelen parayı günü gelince vadeli hesabınıza aktarma işini cep telefonundan bile yapabilirsiniz..
  • MERHABA
    Dilim döndüğünce bende bir iki kelam anlatayım.
    BES en az 10 yıllık bir birikim programıdır.2013 ocak ayından ıtıbaren devlet %25 pirim veriyor bütün parayı likit fona aktardıgınızda yıllık yuzde 9-10 pirim veriyor.
    Hiç bir yatırım enstürümanı aylık %25 vermiyor bu sebeble size tavsiyem 10 yıl bekleyip devlet katkısı ile beraber yatırımızı almanızdır.
    Likit fon ile mevduat faiz oranları bırbırıne yakın bunuda hesaba katın.
  • BES uzun vadeli yatırımdır
    bu sisteme girince 10 yıl boyunca ödeme yapacağınızı hesap edeceksiniz
    miktar az veya çok olabilir orası size kalmış
    ama 10 seneden önce çıkacaksanız bir anlamı yok kesinti çok olur
    ayrıca seçeceğiniz şirkette birkaç seçenek olabilir
    kesintileri olmayan planlar ya da en az olanlar tercih edilmelidir.

kesinti olmayan planlarda başlangıç bedeli yatırmak gerekiyor
    garantide 20.000 TL , (select plan) vakıfta da 25.000 TL gerekiyor (VIP müşteri olmak için )
    diğerlerini pek araştırmadım ama ortalama bu şekilde

bes yatırımında uzun vadeli olacağı için yaşınıza bağlı olarak borsa ve altın öneririm
    eğer 25-30 sene yatırım yapacaksanız kesinlikle %100 altın derim
  • dediklerinizde 10 yıllık vadede haklısınız.. ama ben 10 yıldan önce çekmeyi düşünüyorum.. yani 2018 gibi çekme planım var.. hesaplarıma göre ziraat bes kalırsam 2019 dan önce çekmek mantıksız geliyor.. o yüzden vadeli olarak enparada hem biriktiriyorum hemde faiz alıyorum üstelik biriktirdikçe anapara arttığı için faizde artıyor.. 2018 de ziraat besten çıktığımı varsayıp aynı tarihte enparayı bıraktığımı hesaplarsam enpara daha karlı oluyor.. üstelik ziraat beste 145 lira ödemesi yaparken kesintiler oluyor.. fakat enparada 150 ila 200 arası atıyorum.. şuan maaşımdan otomatik talimat verdim 175 tl atıyorum.. ama dediğim gibi planlarım 10 yıl öncesi için..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.