Şimdi Ara

Zippom cok fena cizildi, yardim lazim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Antalya'da yasiyorum. İzmir'den hediye bi zippo geldi ve daha yeni oldugu halde zippo cok fena halde cizildi resimde de goruldugu gibi. Yani benim dikkatsizligim yuzunden cizildigi icin garanti olarak bisey yapilamaz biliyorum ama bu cizikleri gidermenin bi yolu yok mudur?
    Simdiden cevaplariniz icin herkese tesekkurler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zippo Çizik Giderme ve Parlatma Yöntemleri

Zippo çakmaklar, dayanıklılıkları ve zamansız görünümleriyle bilinseler de zamanla çizikler ve matlaşmalar oluşabilir. Çizikleri gidermek ve Zippo'nuzu eski parlaklığına kavuşturmak için uygulayabileceğin birkaç etkili yöntem mevcuttur:

Zippo Çizik Giderme

• Metal Cilası Kullanımı: İnce çizikleri gidermek için metal cilası kullanabilirsin. Çizik bölgeye az miktarda metal cilası sür ve yumuşak bir bezle dairesel hareketlerle parlat.
    • Diş Macunu Yöntemi: Diş macunu, hafif çizikleri gidermek için doğal bir çözümdür. Çizik bölgeye diş macunu sür ve yine yumuşak bir bezle nazikçe parlat.
    • Zımpara Kağıdı ile Zımparalama (Dikkatli Olun): Daha derin çizikler için ince zımpara kağıdı kullanabilirsin. Ancak bunu dikkatli bir şekilde yapmalısın çünkü aşırı zımparalama Zippo'nun yüzeyine zarar verebilir.

Zippo Parlatma

• Pirinç Zippo'lar için: Limon Suyu ve Sirke Karışımı: Pirinç Zippo'ları parlatmak için limon suyu ve sirke karışımı kullanılabilir. Eşit miktarda limon suyu ve beyaz sirkeyi karıştır ve yumuşak bir beze sür. Bezi Zippo'nun yüzeyinde dairesel hareketlerle ovala.
    • Metal Parlatma Bezi: Metal parlatma bezleri, Zippo'yu çizmeden parlatmak için özel olarak tasarlanmıştır. Bu bezleri kullanarak Zippo'nun yüzeyini nazikçe ovala.
    • Ayakkabı Boyası: Siyah Zippo'ları parlatmak için siyah ayakkabı boyası kullanılabilir. Küçük bir miktar ayakkabı boyasını yumuşak bir beze sür ve Zippo'nun yüzeyine eşit şekilde uygula. Fazla boyayı temizlemek için kuru bir bez kullan.

Önemli Notlar:

• Zippo'yu parlatmadan önce her zaman temizle.
    • Sert kimyasallar veya aşındırıcı temizleyiciler kullanmaktan kaçın.
    • Parlatma işlemi sırasında aşırı baskı uygulama.
    • Parlattıktan sonra Zippo'yu kuru bir bezle silerek fazla parlatıcıyı temizle.

Bu yöntemleri uygulayarak Zippo çakmağındaki çizikleri giderebilir ve parlaklığını geri kazandırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim de yeni aldigim nexusum çizildi aglâyacak gibiyim

• pasta cila oda olmadı çok ince zımparalar var böyle yüzeyi kağıt gibi parlatıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escossie -- 14 Ağustos 2013; 2:42:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escossie

pasta cila oda olmadı çok ince zımparalar var böyle yüzeyi kağıt gibi parlatıyordu

Hocam boyle islerden pek anlamamda, ne tarz yerlerde yaptirabilirim bahsettiginiz islemleri?

• Hangi zippon cizildi soylede bizde almayalim o zippodan

• quote:

Orijinalden alıntı: NightSLayer

Oncelikle herkese selamlar,
    Antalya'da yasiyorum. İzmir'den hediye bi zippo geldi ve daha yeni oldugu halde zippo cok fena halde cizildi resimde de goruldugu gibi. Yani benim dikkatsizligim yuzunden cizildigi icin garanti olarak bisey yapilamaz biliyorum ama bu cizikleri gidermenin bi yolu yok mudur?

Sünger zimpara yaptiracaksin cillop gibi olacak.. Onu nerde bulurum diyeceksen Bulamazsin.. Bulsan bile onu elinde yapamazsin kullanamazsin yani.. Ancak ve ancak kuyumcu bi tanidiğin varsa onlarin Altin atölyelerinde Ham altini parlatmak ve bu tür çizikleri Yok etmek için kullanilan makineye bağli yumuşacik pamuk gibi bi silindir var oraya altini yüzüğü falan sürter çizilmeleri igne ucu kadar göçükleri yok ederler.. Senin çakmaği SADECE 10 saniyede Cillop gibi yapar bu dediğim olay.. Daha kötü Çizmez bu dediğim şeyde TEL yok yün ve pamuk parçaciklari ile kaplanmiş dönen bi silindir bu.. Pamuk gibidir bu dediğim şey sadece çizilmeleri yok edecek kadar sürtünmeden dolayi yüzeyi ÇOK çok çok ince siler ve o çizikleri temizler..

Umarim yardimci olabilmişimdir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 14 Ağustos 2013; 2:58:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacoste_1927

Hangi zippon cizildi soylede bizde almayalim o zippodan

Valla hocam dedigim gibi pek anlamadigim icin bunlardan tam olarak nasil tarif ediyim sana bilmiyorum. Fotografda pek belli olmamis ama rengi altin sarisi. Yuzeyi mat degil parlak, ama tamamen yansima gostericek kadar parlak olanlardan degil. Ama benim hatam yani duz olmayan bi yuzeyde suruklendigi icin baya cizildi yani modelden kaynaklanan cok kolay bi cizilme durumu yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Escossie

pasta cila oda olmadı çok ince zımparalar var böyle yüzeyi kağıt gibi parlatıyordu

Hocam boyle islerden pek anlamamda, ne tarz yerlerde yaptirabilirim bahsettiginiz islemleri?

Hocam benim dediğim staj'da kullanıyordum (thy technic )özel pahalı parçaları partlatmak amaçlı idi belki dışarda bulman zor aşadaki arkadaş yazmış sünger zımpara oda uyar gibime geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

quote:

Oncelikle herkese selamlar,

Sünger zimpara yaptiracaksin cillop gibi olacak.. Onu nerde bulurum diyeceksen Bulamazsin.. Bulsan bile onu elinde yapamazsin kullanamazsin yani.. Ancak ve ancak kuyumcu bi tanidiğin varsa onlarin Altin atölyelerinde Ham altini parlatmak ve bu tür çizikleri Yok etmek için kullanilan makineye bağli yumuşacik pamuk gibi bi silindir var oraya altini yüzüğü falan sürter çizilmeleri igne ucu kadar göçükleri yok ederler.. Senin çakmaği SADECE 10 saniyede Cillop gibi yapar bu dediğim olay.. Daha kötü Çizmez bu dediğim şeyde TEL yok yün ve pamuk parçaciklari ile kaplanmiş dönen bi silindir bu.. Pamuk gibidir bu dediğim şey sadece çizilmeleri yok edecek kadar sürtünmeden dolayi yüzeyi ÇOK çok çok ince siler ve o çizikleri temizler..

Umarim yardimci olabilmişimdir..

Oncelikle cok tesekkurler yardimlariniz icin. Yarin ilk isim bi kuyumcuya gitmek olucak. Umarim ise yarar ama bu mesaja koydugum fotografda daha da belli oluyor, yani hafif kilcal cizikler disinda cok derin olmasa da daha sert cizikler var. Neyse artik oldugu kadar. Cok sagolun tekrardan

• dremel polisaj ile halledilir
  • quote:

quote:

Valla hocam dedigim gibi pek anlamadigim icin bunlardan tam olarak nasil tarif ediyim sana bilmiyorum. Fotografda pek belli olmamis ama rengi altin sarisi. Yuzeyi mat degil parlak, ama tamamen yansima gostericek kadar parlak olanlardan degil. Ama benim hatam yani duz olmayan bi yuzeyde suruklendigi icin baya cizildi yani modelden kaynaklanan cok kolay bi cizilme durumu yok

• Hangi kalite çakmak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MORreyiz

quote:

quote:

/>

• quote:

quote:

quote:

Cok komigine gitti heralde?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cok komigine gitti heralde?

arkadaş espri yapmak istemiş sende ciddi ciddi cevap vermişin ona güldüm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.