Şimdi Ara

Zincirleme Trafik Kazası, Sigorta ve Perte Çıkma Süreci Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bursa'daki meşhur Karacabey yolunda geçtiğimiz haftalarda 5 araçlık zincirleme kazada 3. araç olarak arada kaldım. İlk defa başıma geldiği için kötü bir tecrübe oldu, kazada kimsenin yaralanmaması ise en büyük şanstı. En öndeki araba birbiriyle yarışan BMW ve VW Passat sebebiyle aniden durdu. Arkasında da Corolla vardı benzer şekilde durduğunu söyledi. Onun arkasında da ben vardım ki şerit değiştirip kurtarmaya çalıştım ama hafif bir şekilde çarptım. Benim arkamda ise durduğunu iddia edip sağlam bir şekilde çarpan Peugeot vardı. Çarptığı zaman sağlam bir şekilde sarsıldık, çarpan kadının airbag'leri açıldı hatta arabası çalışmadı sonradan görüştüğümde ise perte çıktığını öğrendim. Kadının arkasındaki diğer Corolla'da duramadığını söyledi.

    Özetle polise yapılan beyanlar:
    1. Araç (Durdum)
    2. Araç (Durdum)
    3. Araç (Duramadım) -> (Perte çıktı), %50 kusurlu
    4. Araç (Durdum) -> (Perte çıktı)
    5. Araç (Duramadım) -> %50 kusurlu

    Trafik polisleri gelip rapor tuttular, açıkçası herhangi bir inceleme yapmadılar. Kişilerin durdum duramadım beyanına göre bir rapor düzenlendi. Ben ve en arkadaki araç doğruyu söyleyerek suçlu bulunduk. Arkamdaki ve önümdeki adam ise kendi beyanları ile kurtarmış oldu. Benim arkamdaki kadının duramayıp bana çarptığı bariz çünkü aracın önü fena dağıldı. Hani aracı durmuş olupta onun arkasından çarpan Corolla'nın şiddeti ile olacak iş değil.

    20 yıla yakın süredir kullandığımız aracımıza arkadan aldığı hasar sebebiyle en arkadaki aracın sigortası tarafından pert teklifi yapıldı. Büyük bir talihsizlik olacak ki bizim zorunlu trafik sigortasının süresi dolmuş. Acente tarafından hep otomatik yapılıyordu ama bu sefer söylediklerine göre bizimkileri arayıp ulaşamamışlar o şekilde kalmış. Bizimkiler ise yıllardır hep aynı yerden yaptırdığı için bende dahil olmak üzere bu sefer cidden unutmuşuz. Kısacası kaza sonrası sıkıntılı süreçler başladı, fazla bilgim olmadığı için destek ve yönlendirmenize ihtiyacım var.

    1) Araba perte çıksın istemiyoruz ama sigortanın teklifini kabul etmezsek tüm tamir masrafı bize kalacak gibi duruyor. Başına gelip alternatif çözüm bulan var mı?
    2) Sigortamız olmadığı için öndeki araçların ödeme süreçleri nasıl ilerleyecek? Onların sigorta şirketi onarım ücretlerini bize dava açarak mı iletecek? Ücretin tamamı bana mı yoksa rapora göre suçlu bulunan iki araç arasında mı bölüştürülür?
    3) Kazadaki kusurluların yeniden incelenip belirlenebilmesi için izleyebileceğim bir süreç var mı? Bu noktadan sonra değer mi? Arkamdaki kadının duramadığından eminim çünkü en arkadan ona vuran Toyota Corolla'nın şiddeti ile olacak iş değil.

    Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler







  • Yardımcı olabilecek birileri yok mu?
  • Geçmiş olsun ,

    dava açarak tekrar kusur oranlarının incelenmesini isteyebilirsiniz.

    Eğer yüzde elli olarak sizde kalırsa , öndeki iki aracın masrafının yarısını siz ödemek zorunda kalırsınız.

    Kendi aracınız için de aynı durum geçerli olur.
  • Merhaba hocam,

    Olay yerini gören kamera bakış açısı var mı? Yaralanma ve ölüm olmadığı için açıkçası sigortalardan karşılandığı için maddi hasarlarda polis işin üzerine çok durmuyor. Beyana göre yazıp geçiyor.(Çoğu zaman gelmiyor bile siz kendi aranızda tutanak tutun diyorlar)
    Şu yazılan beyana göre söylüyorum, Önde ki araç aniden durduğu için değil, siz ve 5.aracın takip mesafesine uymadığından dolayı kaza meydana gelmiş. Ayrıca 2 aracın birbiri ile yarıştığı ile alakalı trafiği tehlikeye atacak şekilde araç kullanımını ispatlayan kamera görüntüsü şahit vs. şeklinde adliyede yeniden kusur tespiti yaptırabilirsiniz. Trafik kazalarında fiziki temas olmaması sorumluluğa engel değil.

    Tüm tamir masrafının %50'si sizin trafik sigortanız 36.000 TL'ye kadar sorumlu, üzeri varsa kaskonuz yoksa sürücü ve ruhsat sahibi sorumlu.





  • Bilgiler için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla kazanın olduğu civarda kamera yok ama dava yoluna gidilirse detaylıca araştırırım.



    Tüm tamir masrafı derken sadece önümdeki iki araca ait olanların %50’si şeklinde değil mi? Kaza günü sigortam olmadığı için soruyorum çünkü arkamda durdum beyanı vererek bana çarpan kadın sürücünün arabası perte çıkmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drosera81 D kullanıcısına yanıt
    Arkada ki 2 aracın masrafını neden size yüklesinler ki hocam?

    Sizin önünüzde ki araçların toplam masrafının %50'si sizin trafik sigortanızdan, yoksa şayet cebinizden ödemek zorundasınız. Bedensel zarar olsa idi ki yok diyorsunuz Güvence hesabı karşılardı bedensel zararları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drosera81

    Bilgiler için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla kazanın olduğu civarda kamera yok ama dava yoluna gidilirse detaylıca araştırırım.



    Tüm tamir masrafı derken sadece önümdeki iki araca ait olanların %50’si şeklinde değil mi? Kaza günü sigortam olmadığı için soruyorum çünkü arkamda durdum beyanı vererek bana çarpan kadın sürücünün arabası perte çıkmış.
    Hayır hocam. Benim ilginç bulduğum size neden kusur yazıldı.



    Özel mesajla tutanağı iletirseniz bakayım bir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.