Şimdi Ara

Zihinsel Engelli + Özürlü Ötv'siz Araç Alımı Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar.Bir yakinimin zihinsel engelli +bedensel özürlü %94 raporlu evladı var.Bu yakinimiza arac almak istiyoruz.Bazı sorular kafami karistiyor ve net cevaplar bulamiyorum,alamiyorum.Sorularimi cevaplandirirsaniz cok sevinirim.Ilk olarak ötv indirimine ek olarak hem zihinsel hem bedensel özürlü oldugu icin kdv indirimini söz konusu mu?Araci aldik diyelim anneye verilen evde bakim parasi kesilir mi?Alacagimiz arac 1597cc honda civic ve fiyati 107000 lira.Simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Zihinsel Engellilerin araç alım prosedürü farklı diye biliyorum.

Vasiy işlemleri falan var.

• Hocam mahkemeden vasiy almışlar.o konu halledilmis.

• bakım parası kesilmez hocam.
    Zaten para ve ötv indirimi devletin beraber sağladığı bi hak yanlış bilmiyorsam ali ağaoğlu bile bir raporlu kişiye baksa o para ödeniyor
  • Peki arac aliminda zihinsel engel de oldugu icin kdv odenir mi odenmez mi bu konu hakkinda bilginiz var mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: GaniUtku

Peki arac aliminda zihinsel engel de oldugu icin kdv odenir mi odenmez mi bu konu hakkinda bilginiz var mi.

Kdv ödeniyor hocam ötv ve mtv den muafsiniz

73.793 bin tl ötv siz alabilirsibiz

• Hocam ötv yi % kactan hesaplayip bu rakami buldunuz ben internetteki hesaplama motorlarinda daha dusuk bi rakam buluyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle zihinsel engelli 18 yaşın altında ise vasi kararı velayet kararı hükmünde olup kolaylıkla işleriniz halledilebilir. 18 yaş üstü ise verilen vasi kararında bazı maddeler bulunması gerekir. Mesela 'arac alım satımı için ek karara gerek yoktur' veya 'vesayet altinda bulunan kisitli ile ilgili yapılan işlemler de ayrıca mahkeme gerek bulunmadığına (derseki bu ek karar yerine geçer) gibi ifadeler bulunması gerekmektedir. Eğer bu gibi özel izini bulunmayan 18 yaş üstü kisitlilarda mahkeme ek kararı olmadan araç alım satımı işlemi yapılamamaktadır.

• Aracın vergisiz fiyatı 40 bini geçiyorsa %50, 70 bini geçiyorsa %60 ÖTV düşülür.

Muafiyet sadece ÖTV ve MTV için KDV ödemek zorundasınız.

• Aynı konu bizde de var hatta bizim de rapor %94 zihinsel ve bedensel engel durumu mevcut. Hatta abimde honda civic almayı düşünüyor. Konu aynı olunca bende bir soru sorayım. Rapor tarihi 2007 ve sürekli yazıyor bu durumda rapor değiştirmeye gerek var mı? Birde 2010 da babam vefat edince vasi belgesi için karar çıkmıştı vasi annem ama o.karar bizde şu an yok yeniden mahkemeye başvurmak gerekiyor mu yoksa o eski karar yeterli mi tabi o kararı nerden bulacağız bilmiyoruz :(

Bu.konuda güncel bilgi bulamadım son yıllarda alan bilgi verebilirse çok makbule geçer. Tesekurler

• quote:

Hocam ötv yi % kactan hesaplayip bu rakami buldunuz ben internetteki hesaplama motorlarinda daha dusuk bi rakam buluyorum.

Ben de 71.333 TL gibi bir rakam buldum 50'lik dilime giriyor. Net fiyat üzerinden Kdv ödüyorsunuz
  • Hocam bayiyle görüştüm 2017 model honda civic elegance 1.6 otomatik lpg 94000 fiyati var.ötv %50 imiş.ötv'siz hali 64000 liraya birakiriz dedi.tabi hic pazarliksiz.

• Hocam vasi işlemleri ne kadar sürmüş birde vasi.olarak mahkeme kimi atadı??? Aynı durum bizde var belki fark ettiniz vasi işlemleri ile uğraşıyoruz

• Hocam bu arada araç alımı olduktan sonra evde bakim parası değil de 2022 üç aylık engelli maaşı kesilir deniyor bu konu ile ilgili bilginiz var mi ? 2022 gelir düzeyine göre verilen bir maaş iken evde bakim parası sosyal hizmeltlerin vermiş olduğu ve kesinlikle kesilmeyecek maastir.

Sizin engelli yakininiz 2022 alıyor mu

• MuammA_ kullanıcısına yanıt
    Hocam vasiy işlemleri ne kadar sürmüş bilmiyorum.3 sene önce almışlar vasiyi nasil islemler oldu,ne kadar sürdü bilmiyorum.Mahkeme vasiy olarak anneyi atamış.

• MuammA_ kullanıcısına yanıt
    2022 almiyor hocam bizimkiler sadece evde bakim parasi aliyorlar.

• Halalaluya H kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgi için teşekkürler bayiyle gorustugumde de ayni seyi soyledilar.bizim raporda arac alimi icin ek karara gerek yoktur yaziyormus sanirim.o yuzden böyle bir problemimiz yok.birde hocam bu araci 3. Derece yakinlara kadar kullanilabilir deniyordu ama artik oyle bir sey yok sanirim herkes kullanabiliyor degil mi.

• Teşekkürler hocam

• quote:

Hocam bilgi için teşekkürler bayiyle gorustugumde de ayni seyi soyledilar.bizim raporda arac alimi icin ek karara gerek yoktur yaziyormus sanirim.o yuzden böyle bir problemimiz yok.birde hocam bu araci 3. Derece yakinlara kadar kullanilabilir deniyordu ama artik oyle bir sey yok sanirim herkes kullanabiliyor degil mi.

Evet doğru. 3. Derece yakınlarına kadar kullanabiliyor. Bizim yeni ruhsatın arkasında yazmışlar hatta. Eskisinde yazmıyordu bile. Sanırım trafik polisi görsün ve akrabalık derecesini incelesin diye yapılmış.

• 2017 şubat ayinda o degisti artik herkes kullanabiliyor bilginiz olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.