< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 25 Temmuz 2023; 11:56:44 > |
Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD ) (2. sayfa)
-
-
Ben de adam bizi satmış meğerse yeni konulara yeni forumdaşlara yelken açmış -
Sadays Üstad,
Benim de alım maliyetim şu şekilde.
186,66 GBP ( 5.721 TL )
25 GBP Muhabir banka masrafı ( 762 TL )
332 TL Gümrük vergisi
-
Direk satış yedik üstad -
Haklısın ve doğru bir tespitte bulunmuşsun.Zidoo Z9X konu başlığında da duyurmalıydım bu yeni konu başlığının açıldığını.
Bende üzerime düşeni yapıyor ve Zidoo Z9X konu başlığındaki arkadaşları da hemen bilgilendiriyorum.
Eyvallah...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 25 Temmuz 2023; 12:29:52 > -
Bu yelken yakında sönecek dostum.Çünkü Emanet yelkenli ile mavi sulara açıldık ve bir süre sonra kendi teknemize geri döneceğiz.
Eee nasıl olacak bu , Zidoo Z9X Pro'yu 1 hafta kullan , incele , yorum yaz , yazılımını test et.
Yaklaşık 1 hafta sonra da kürkçü dükkanına geri dön...
-
o zaman da biz seni tanımayacağız sadays mayers abiler ben geldim sen kimsin nerden tanışıyoruz diyecez
-
-
Zidoo forumdaki sohbetlerden okuyabildiklerimi paylaşmaya devam edeyim sizlerle.
Zidoo forumda birisi yazdığı mesajında ; Realtek RTD1619SoC chipsetli modellerde Dolby Vision katmanlarındaki oynatma kısıtlamasının neden olduğunu sormuş ve devamında da Oppo 203-205 gibi modelleri örnek vererek bu modellerde Dolby Vision filmlerdeki her katmanın rahatça oynatılabildiğini yazmış.
Markswift2003 nickli Beta Tester ve yönetici de bu soruya şöyle cevap vermiş :
" Dolby , bir akış cihazında FEL kod çözmesine izin vermez, yalnızca fiziksel medyaya izin verir.
RTD1619'un en son güncellenmesinde ( yani yeni Zidoo modellerinde kullanılan RTD1619BPD chipseti kastediyor ) , Dolby'nin şartı tüm VS10 modlarının geri çekilmesiydi , bu yüzden seçeneklerimiz artık sınırlı.Neyse ki, bu cihazların başlangıçta desteklemesi amaçlanmadığı Profil 7 desteğini çekecek kadar ileri gitmediler. "
Yani Zidoo Z9X Pro 'da gördüğümüz ve diğer eşdeğer modellerde de göreceğimiz gibi ; ayarlar menüsündeki HDR seçeneklerinde yapılan VS10 kısıtlamaları tamamıyle Dolby firmasının baskısı ile yapılmış.
Önceki Zidoo Z9X'i (yada eşdeğer chipsetli diğer modelleri ) kullanmayanlar , burada neyden bahsettiğimizi bilemeyebilir ama yukarıdaki inceleme yazısını okuyunca anlayacaklardır.
Kısaca yazarsam ; bir önceki Zidoo Z9X modelinde Settings-Display-HDR menüsünde bulunan VS10 Engine teknolojisine ait HDR seçenekleri , yeni Zidoo Z9X Pro ve eşdeğer modellerine ait menüde azaltılmış ve daha sadeleştirilmiş.
Ama birisi de konu başlığındaki bu mesaja şöyle ferahlatıcı bir cevap yazmış :
" Bir keresinde Zidoo ve Oppo arasındaki Dolby Vision PQ'yu karşılaştırdım ve Zidoo'yu hiç de kötü bulmadım. Bu eksik katman için endişelenmiyorum. "
Yani Zidoo'nun kullandığı VS10 Engine teknolojisi , şu andaki haliyle bile üzerine düşeni layıkıyla yapıyor cihazda.
Keyifini sürmeye devam edin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 26 Temmuz 2023; 16:3:52 >
-
Aslında fark etsin ya da etmsin z9x lehine artı puan yazar
z9x pro ile ekran türüne bağlı seçimlerin minimize edilmesi ekranı hdr10 veya dolbyvision olanlar için belki bir anlam ifade etmez ancak projeksiyon ve eski ekran tiplerinde muhakkak geriye gidiş demektir boşuna z9xi olanlar sahip çıksın demedim ben
-
" Dolby , bir akış cihazında FEL kod çözmesine izin vermez, yalnızca fiziksel medyaya izin verir."
"FEL kod" ne demek oluyordu? Streaming cihazlarda izin verdiğine göre orada farklı bir kod var sanırım değil mi?
Bu arada HDMI 2.1'in ne artısı olacak, bunla ilgili bir bilgi var mı? -
Burada şuna dikkat etmek lazım bence.
Eğer ki Dolby firması ; HDR menüsündeki kısıtlamayı sadece Zidoo Z9X Pro'daki 1619BDP uzantılı chipset üzerinden getirdiyse amenna.O zaman 1619DR chipsetli Zidoo Z9X kullanıcıları HDR menülerindeki mevcut HDR seçeneklerini görmeye devam edebilir.
Ama 1619BDP uzantılı chipsetli cihazlarda sadece yazılım üzerinden bunu yapabiliyorsalar , ilerde Zidoo Z9X modeline gelecek yeni bir yazılımda da Z9X menüsündeki HDR seçeneklerin kısıtlanma yada sadeleştirilme olasılığı mevcut olur.
İşte o zaman bundan sonraki Z9X'teki yazılım güncellemelerini iyi takip etmek ve Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak lazım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 25 Temmuz 2023; 16:1:53 > -
Bu konuda yani Dolby Vision katmanları konusunda Sadays dostum yazacaktır birşeyler.Sonuçta onun çok daha iyi hakim olduğu konular bu katman meseleleri.
Bu arada " Dolby , Streaming cihazında kod çözülmesine izin vermez , sadece fiziksel medyaya izin verir " deniliyor mesajda.
Yani yazdığınızın tam tersine , Streaming cihazlarda verilen bir izin yok...
-
çift katman dolby vision profile 7ye tam destek anlamında söylüyor yani dolby diyor ki akışda çift katman diye bir şey yok demek ki blurayleri kırdınız 3 kuruşa 5 köfte yok diyor sadece 4k bluray playerler fel katmanını çözebilir
çift katmanda fel 12 bitlik sinyal demek aslında şöyle düşün tam 12 bit dolby vision sinyal göndereceksin tamam da 12 bit panel yok en babası 10 bit hatta samsunglar 8 bit frc o zaman ne anlamı var fel katmansız dolby vision 10 bit şu anda hiçbir kayıp söz konusu değil gerçi 12 bit paneller çıkınca da bir kayıp söz konusu olmayacak zaten insan gözü bırak 12 biti 10 bit ile 8 bit frc paneli ayırt edemiyor kör testde herkes samsungun 8 bit ekranına daha iyi diyor
şu an için dolby visionu en iyi işleyebilen zidoo üstüne oynatıcı yok amlogicler filan 1080p seviyesinde işliyor nvidiadan siyah seviyesi olarak filan çok önde hatta zidoo forumda orijinal bluray ile remuxu kıyaslayıp zidoo görüntüsü birebir oppo203 zerre fark yok diyen bir kaç kullanıcı var
-
aynen z9x kullanıcıları biraz geriden takip etsin sen de çıkan her betayı yüklettirme arkadaşlara biz zidoo forumda yükleyenlerin başına ne gelmiş takip edelim ondan sonra bu mesajı z9x topiğine yaz
-
Merak etme, zaten çıkan her mesajı anında paylaşıp hemen yükleyin diyen birisi değilim.
Bundan sonra özellikle Z9X yazılımlarımı daha dikkatli takip eder, yükleyen kullanıcıların yorumlarını okur ve ona göre karar veririz.
Son olarak bu konuda bir bilgilendirmeyi ; gün içersinde Zidoo Z9X konu başlığında da yapacağım. -
Xbox Series X, Dolby Vision'ı aktif edince oyunlarda 8bit'e düşüyor ama HDR'dayken böyle bir sıkıntı yok. Nedense çok sağlam bir donanımı olmasına rağmen makine DV'de 10bit veremiyor. 8bit TV kullanan arkadaşlara DV'de oynayın diyorum, 10bit kullananlara da HDR'da oynayın diyorum. DV'nin dinamik HDR özelliği de var ama bit daha önemli sanırım.(filmler 10bit çalışıyor, sadece oyunlar 8bit)
Samsung'un en üst modelleri de mi 8 bit + FRC? Ben onlar direkt 10 bit sanıyordum da.
-
Zidoo Z9x Pro’yu henüz tam anlamıyla test edemedim ama 1 haftalık gözlemlerimi bende yazayım..
Cihazı son yazılıma güncelledim ve eski Z9x’deki ayarları birebir bu cihaza uyguladım.
Henüz sadece 1 tane 1080p film izleyebildim. Ve bir kere bile takılma yaşamadım.
Dün akşamda AVR’yi yarım saat kadar test amaçlı FGT remux sürümlü 4K film ile test ettim.
Yine görüntü çok akıcıydı. Ve takılma yaşamadım.
Z9x kullanmış biri olarak görüntü kalitesi bakımından hangisi daha iyi diye sorarsanız; bunu ayırt etmek çok zor sanki hiç bir fark yok gibi, cevabını verebilirim.
Gözlemlerime göre Pro’daki işlemci çekirdek azalması filmlerde hiç bir negatif etki yaratmamış.
Ben cihazı HDMI 2.1 için aldım.( Z9x’de ara ara AVR ile HDMI uyumsuzluğu vardı )
Şu ana kadar HDMI sorunu da yaşamadım.
Ayrıca diğer konu başlığında söz edilmişti ama. Z9x PRO’da HDMI audio ayar kısmında sadece AUTO seçeneği var deniliyordu. Ancak bende AUTO seçeneği dışında RAW seçeneği de mevcut.
Bu durum benim için ayrıca sevindirici oldu.
Bir kaç ayarı Pro’da göremedim.
16-235 ayarı ve HDCP 2.2/2.3 gibi ayarlar.
Sanırım ileride yazılımla bunları da eklerler diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 25 Temmuz 2023; 22:17:50 >
-
İnceleme için teşekkürler,iyi günlerde kullanın android işlemci kalitesinin görüntüye yansımasını malesef önlüyor o yüzden CPU ne kadar kaliteli olursa olsun belli sınırda kalıyor, aynı işlemci ile linux cihaz olsa emin ol dehşet görüntü kalitesi verirdi birde normal android kutularında ycbcr444 8 bit seçeneği en iyi renk ve görüntü kalitesi veriyor zidoo da bu seçenek varmı hatırlamıyorum 9x kullandım ama hatırlayamadım bu ayarla bir nebze iyileşme sağlanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 25 Temmuz 2023; 21:20:39 > -
İyi dilekleriniz için teşekkürler hocam.
Şimdi siz söyleyince bir göz attım.
Ycbr444 8 bit seçeneği mevcut.
Ben bu şekil ayarda hiç film izlemedim.
Benim bildiğim kadarıyla filmler yuv420 ile çekiliyor/kodlanıyor.
Bende o yüzden 4K filmlerde yuv420 10 bit,
1080p filmlerde ise yuv420 8 bit seçeneğini tercih ediyorum.
Benimkisi biraz takıntı diyelim. Filmin orijinal renk tonu/tonajı neyse o şekilde izlemeyi yeğliyorum.
Ama merak ettim açıkçası. En kısa zamanda bu ayarı da test edeceğim
Edit: Ycbr444 değil, yuv444 müş hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 26 Temmuz 2023; 0:39:27 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X