Şimdi Ara

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.623
Cevap
67
Favori
345.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihazım bugün elime ulaştı. 21 Eylül aliexpress sipariş, 28 yola çıkış, 13 Ekim elimde. Yeni kullanmaya başladım. İlk mediaplayerim sayılır.
    Kullanımımdan birkaç not:

USB 3.0 portuna harddisk bağladığım zaman logitech klavye sapıtıyor. Bazı konumlarda çalışıyor, bazı konumlarda tepki vermiyor. Harddiski çıkarınca düzeliyor.

Cihaz Samsung 46D8000 televizyona bağladığımda 16:9 formatında full ekran çalışıyor. Ancak gerek MP3 oynatıcısında gerekse kodide yukarıdaki yazılar ve alttaki simgeler ekran dışına kayıyor. Ekrana sığdır seçince düzeliyor. Ama 16:9 modunda da durumun böyle olması gerekir kanımca.
    Kendi mediaplayerında altyazı ayarları yapılabiliyor ama kodide ı harfleri y gibi çıkıyor bunu düzeltemedim. Kodinin de ayarları varmış biraz kurcaladım. Herhalde ayarlardan düzelir denemedim ama.

Ancak papirus üstat filmler kaldığı yerden başlamıyor yazmış. Bookmark seçince ayarlardan kaldığı yerden başlıyor.

Henüz çok fazla kullanmadım. Kullandıkça paylaşırım izlenimlerimi.

Olmazsa olmaz uygulama önerileriniz var mı cihaz için. Bir de torrentleri en iyi nereden bulabiliriz?

Birde ekrandaki LED göstergelerden birinin alt dijiti biraz sönük yanıyor diğerlerine göre. Şimdilik sorun çıkarmaz ama cihaz Yen'i gelmişken satıcıyla görüşmeyi düşünüyorum bu konuda.Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )
    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engart -- 14 Ekim 2016; 7:07:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yalnız xtamerin slogan çok iddialı ha
    "Say goodbye to the dark age of hd"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 13 Ekim 2016; 23:13:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engart E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun...

Bende USB 3.0 portuna bağlı Logitech K400 klavye kullanıyorum ama öyle sapıtma gibi bir sıkıntı yok.Bazen birbirilerini görmüyor gibi sanki ama genelde iyi.Bir de USB 3.0 portu cihazın bize doğru ön tarafındaki ilk port. Klavyenin Wi-Fi aparatını onun hemen arkasındaki USB 2.0 porta taktığımızda belkide bu yüzden bir sinyal algılama sıkıntısı yaşanıyor olabilir.Aslında USB 3.0 portu , sırlamada en arkadaki port olmalıydı ve böylelikle önde kalacak olan USB 2.0 portları daha rahat kullanabilmeliydik.Çünkü bu haliyle USB 2.0 portlara sök-tak biraz zor oluyor.Bu arada , siz ayarlar menüsünden Logitech klavyeyi aktif ettiniz değil mi ?

Görüntüde ekran dışına taşma gibi birşey söz konusu değil bende.Birkez ayarladım ve herşey normal devam ediyor. Siz , Ayarlar-Ekran bölümünden Screen Scale seçeneğine bir göz atın ve buradaki kırmızı çizgilere göre ayarlayın ekranınızı.Ayrıca Uygulamalar-Setup Wizard bölümündeki Ölçekleme kriterine de birkez daha bakın bakalım nasıl gözüküyor köşelerdeki yeşil çizgiler ? Hem yeşil , hem kırmızı çizgiler sorunsuz gözükmeli ekranda.

Bookmark ayarını menüde görmüş ama kurcalamamıştım henüz. Akşam inceledim ve yukarıdaki ifademi de düzelltim , eyvallah.

KODI'de altyazı karakter sıkıntısı yok.Hiçbir zamanda olmadı , hep sorunsuzdu KODI. Sizde , Sistem Ayarları-Görünüm-Uluslararası-Dil bölümünden Türkçe'yi indirin ve öyle deneyin bakalım.Bende hiç sıkıntı yok çünkü.

LED'lerden birindeki sönüklük konusunda ise yaşanan bir talihsizlik diyelim.Firma duyarlıdır ve gerekeni yapar ama kargo ile gönder-bekle derken en az 1-1,5 aylık bir süreden bahsediyoruz maalesef. Kararı siz vereceksiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 14 Ekim 2016; 9:06:28 >

• eraycelik80'nin dediği gibi Nvidia'nın bu kadar popüler olmasının en büyük etkenlerinden birisi de kullanışlı arayüzü yani launcher'ı.

Bu en başından beri gıpta ettiğim bir arayüz'dür benim.Tanıtım videolarında izlerken bile keyif alırsınız , inanın.

Android TV Launcher

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

play.google.com
    Android TV Launcher - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.leanbacklauncher&hl=tr

Şimdi aynı arayüzü Xtreamer Express'in de kullandığını görünce daha da kötü oldum ben.

Neden X9S'te olmasın dedim haliyle.Çünkü Alman forumundaki elemanın bana söylediği de bu arayüzmüş meğer ama kendisi yüklemeyi denemediğini zaten yazmıştı.

Bu yüzden akşam fırsat bulur bulmaz yüklemeye kalktım cihazıma ama daha işin en başında hayal kırıklığı yaşadım.Çünkü Google Play'den yüklemeye kalktığımda " Zidoıo X9S cihazınız desteklenmiyor " diye bir uyarı verdi uygulama.Haliyle hevesim kursağımda kaldı.

Şimdi şunu merak ediyorum.Acaba uygulamanın cihaz ile uyumsuzluğu bu launcher'ı yazan firmadan mı kaynaklanıyor yoksa Zidoo'dan mı ?

" Bakın aynı chipseti kullanan rakip firma , Xtreamer Express modelini çok beğenilen bir arayüzle çıkartmış.Bu arayüz sizin cihazınızda neden çalışmasın ? " gibilerden damardan bir gireyim bakalım ne diyecekler ?

En azından biz çingenliğimizi yapalımda , isteyenin biryüzü kara , vermeyen...

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Hocam Apk ile kurulumu denediniz mi acaba? Launcher olduğuna göre çalışıcağını düşünüyorum, Çünkü herşeyi aynı olan başka bir cihazla çalışıyor.
  • Lan çingene olduğunu bilirdim de bu kadar çingene olduğunu bilmezdim öğrenmiş oldum
  • buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz aslında.

Bazı dosyalar apk dosyası ile yüklendiğinde kurulabiliyor cihazlara.

Ama akşam , Google Play " Bu uygulama cihazınız ile uyumsuz " diye bir uyarı verince pas geçtim bende.

Neyse son versiyon apk dosyasını indirdim , bu akşam bir deneyeceğim bakalım.

Eyvallah...
  • Xtreamer birçok cihazında kendi yazılımlarını kullanıyor. Bence yazılım açısından güçlü bir firma ancak Zidoo gibi rica üzerine iş yapacaklarını sanmıyorum. Türkçe altyazı desteği de sorulur. Bence kesinlikle Türkçe altyazı destekliyordur, sonuçta kaç senelik firma. Mail atıp sorarız. Keşke 8 TB disk desteği olsaydı. Yalnız 149 € fiyata bu cihazı satabildiklerine göre Zidoo bizi ufaktan kazıklıyor denilebilir. Aynı kasa Zidoo'da olsa demek o da Himedia gibi dayayacak 300 $'ı. Bir 150 $'lık Zidoo kasasına bak bir de buna. Tamam Zidoo'nun malzemesi de kaliteli ama bu çok şekil duruyor. Ayrıca şu kasa yüzünden oluşan fiyat farklarını da anlamıyorum. O kasaların maliyeti Çin'de 10 $. Efendi gibi koyun farkını satın ama yok, illa iki katına satılacak.

• Xtreamer'in kendi forum sayfasında ; Xtremer Express ile ilgili yazılan yazışmaları okuyorumda.

Millette mesafeli gibi biraz, Xtreamer Prodigy 4K'yı alıpta zamanında yazılım desteğinden memnun olmayanlar var ve sitem etmişler firmaya.

Birisi Dolby Atmos ve DTS:X desteğini sormuş ama net bir cevap göremedim , kaçamak cevaplarla geçiştiriliyor sanki.

Birisi " Zidoo X9S , 8 TB'a kadar destek veriyor sizde neden 4 TB HDD desteği var ? demiş. ( Bu arada X9S'in desteklediği kapasite anlamında bunu bende ilk kez bu forumda okudum , doğruluğunu bilmiyorum)

Yani işin özü ; Xtreamer 'in görünümü güzel ama cihaza ait detaylar muallakta henüz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 14 Ekim 2016; 11:44:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Xtreamer birçok cihazında kendi yazılımlarını kullanıyor. Bence yazılım açısından güçlü bir firma ancak Zidoo gibi rica üzerine iş yapacaklarını sanmıyorum. Türkçe altyazı desteği de sorulur. Bence kesinlikle Türkçe altyazı destekliyordur, sonuçta kaç senelik firma. Mail atıp sorarız. Keşke 8 TB disk desteği olsaydı. Yalnız 149 € fiyata bu cihazı satabildiklerine göre Zidoo bizi ufaktan kazıklıyor denilebilir. Aynı kasa Zidoo'da olsa demek o da Himedia gibi dayayacak 300 $'ı. Bir 150 $'lık Zidoo kasasına bak bir de buna. Tamam Zidoo'nun malzemesi de kaliteli ama bu çok şekil duruyor. Ayrıca şu kasa yüzünden oluşan fiyat farklarını da anlamıyorum. O kasaların maliyeti Çin'de 10 $. Efendi gibi koyun farkını satın ama yok, illa iki katına satılacak.

Öyle gözünde büyütme Xtreamer'i.

Zamanında Prodigy 4K modellerini almaya heveslendiğim dönemlerde firmaya mail atıp Türkçe altyazı desteği var mı yok mu diye sormuştum.Geriye dönme nezaketinden bile bulunmadılar yani tınlamadılar bile.Bu yüzden büyük firma olması beni ilgilendirmez , destek önemli , müşterilere , kullanıcılara geriye dönüşler önemli. " Altyazı desteği var yada yok " demekten aciz olur mu insan yahu ?

Ayrıca Xtremaer Express'in , Zidoo X9S gibi kendi dahili oynatıcısı olmadığından bahsedenler var forum sayfasında ve sadece KODI üzerinden götürecek galiba medya oynatma işini.

Gerçi şu anda tüm yazdıklarımız ; kendi forum sayfalarında yazılanlar üzerine.Alıpta gerçek anlamda kullanan ve görüşlerini yazan yok henüz.

Mesela şöyle içimizden biri satın alıp kullansa da ; " Yahu deneme amacıyla bir haftasonu gönderde birde biz görelim desek " nasıl olur ama...

• Şahsen, xtreamerin kasası oyuncak gibi geldi bana, ucuz çin mallarını anımsattı lakin kumandası eğer alimünyum ise fırçalanmış olarak çok şık duruyor (20€ ya satıyorlar sanırım). x9s in kasası daha kibar, sde ve şık duruyor kanımca.
  • Hakikaten çok şık bir kumanda ama alt taraftaki kısayollar can sıkıcı.

Kumandanın üzerine ; KODI Favorites , KODI ve Google Play'in kısayolunu koymuş keçiler.

Ulen insan Google Play'dan hergün mü uygulama yükler ki üzerine yazacak kadar kısayol koyuyorsun kumandanın üstüne ?

Aynı şekilde KODI Favorites'i ne kadar sık kullanır bir kullanıcı ?

Bu yüzden benim için hiçbirşey ifade etmiyor kısayol anlamında bu tuşlar.İçlerinden sadece KODI tuşu bana hitap eder , o da afişleri göreyim diye.

Keşke kenardaki bu tuşların üzerine birşey yazmasaydı.Değiştirilebilir tuşlar mıdır bilinmez ama sonuçta üzerindeki bu semboller kalıcı...
  • ben şimdilik xbox one'da duplex media player kullanıyorum.

filmlerin altyazılarını ya otomatik yada filmin ismini yazınca türkçe olarak kendi ekliyor.

X9s'de kendi player'ında yada kodi de çalışan böyle bir eklenti yada özellik varmıdır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • X9s'de tüm sesleri flac'lar dahil bitstream olarak aktarmak mümkünmü

• mfatih85 M kullanıcısına yanıt
    Dahili medya oynatıcısına bul dediğinde kendisi buluyor zaten.Üstelik yazmaya da uğraşmıyorsun.Açtığın dizi ya da filmin ismine göre uygun altyazıyı buluyor medya oynatıcı ve ekranda sıralıyor.Sende uygun olanı anında indiriyorsun hemen.

KODI'de ise altyazı eklentisi yüklemek gerekiyor bildiğim kadarıyla ama ben yüklemedim.

Hatta dahili medya oynatıcının bile indirme özelliğini ( pratikliğine rağmen ) aktif olarak kullanmıyorum şimdilik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Dahili medya oynatıcısına bul dediğinde kendisi buluyor zaten.Üstelik yazmaya da uğraşmıyorsun.Açtığın dizi ya da filmin ismine göre uygun altyazıyı buluyor medya oynatıcı ve ekranda sıralıyor.Sende uygun olanı anında indiriyorsun hemen.

KODI'de ise altyazı eklentisi yüklemek gerekiyor bildiğim kadarıyla ama ben yüklemedim.

Hatta dahili medya oynatıcının bile indirme özelliğini ( pratikliğine rağmen ) aktif olarak kullanmıyorum şimdilik...

Kodi nin alt yazı indirmesi olayı bir tuş ve 2 sn ye muazam olay ben hiç bir alt yazı sitesine girmem

900 adet film e böyle buldum :)

• İşte bahsettiğim KODI'deki dahili medya oynatıcı ayarı.

Ayarlar menüsündeki " Play video with external player " seçeneğini aktif ettiğinizde ; cihaz KODI üzerinden açtığınız tüm mkv ve mp4 formatlı filmleri , otomatik olarak cihazın dahili medya oynatıcısı ile açıyor.

Avi formatlı filmler ise bu kapsamda değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 14 Ekim 2016; 14:46:06 >

• kullanım çok rahat olucak demekki.

yalnız tidal müzik servisinde audio cd flac kalitesindeki sesi passtrough olarak avr'ye aktarmanın bir yolu varmı onu çok merak ediyorum

edit: böyle birşey yok sanırım.lumin dac tarzı bir cihaz lazım az kayıplı aktarması için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfatih85 -- 14 Ekim 2016; 15:34:45 >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Xtreamer'in kendi forum sayfasında birisi ; " Zidoo X9S , 8 TB HDD destekliyorken siz neden 4 TB destekliyorsunuz " diye sormuş.

Çünkü Xtreamer'in kendi tanıtımlarında bu kapasite resmen 4 TB diye gözüküyor.Gerçi bana göre 4 TB'da az sayılmaz ama yüksek kapasite desteği bekleyenlere göre bir handikaptır.

HDD desteğini bu haliyle kabul ediyoruz diyelim , geriye HD ses aktarımı ve Türkçe altyazı desteği kalıyor.

Bunların cihazda var olduğunu doğrulayabilirsek eğer , yeni kral hakikaten Xtreamer Express olabilir.

Ama çekincem şu : Zidoo bile haftalardır yazılımla uğraşıyor.Xtreamer bu kadar uğraşır mı yazılımı adam etmek için ? Çünkü yazılım konusunda hâlâ sitem edenleri okuyoruz kendi forum sayfalarında ve bu da beni korkutuyor.

Sonuçta alıpta kanser olmakta var yazılım güncellemesi beklerken...

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Xtreamer'in kendi forum sayfasında birisi ; " Zidoo X9S , 8 TB HDD destekliyorken siz neden 4 TB destekliyorsunuz " diye sormuş.

Çünkü Xtreamer'in kendi tanıtımlarında bu kapasite resmen 4 TB diye gözüküyor.Gerçi bana göre 4 TB'da az sayılmaz ama yüksek kapasite desteği bekleyenlere göre bir handikaptır.

HDD desteğini bu haliyle kabul ediyoruz diyelim , geriye HD ses aktarımı ve Türkçe altyazı desteği kalıyor.

Bunların cihazda var olduğunu doğrulayabilirsek eğer , yeni kral hakikaten Xtreamer Express olabilir.

Ama çekincem şu : Zidoo bile haftalardır yazılımla uğraşıyor.Xtreamer bu kadar uğraşır mı yazılımı adam etmek için ? Çünkü yazılım konusunda hâlâ sitem edenleri okuyoruz kendi forum sayfalarında ve bu da beni korkutuyor.

Sonuçta alıpta kanser olmakta var yazılım güncellemesi beklerken...

papirus hocam maşallah sende kral bitmiyor,daha yeni zidoo'yu kral yaptın,ama hemen sırtını dönüyorsun,android cihazlarda muhakkak sorun çıkar,40 yıllık telefon markaları bile 20 tane yazılım çıkarıyor yine adam edemiyor telefonları,Xtreamer'e gelince destek olmayan ürüne hele android ise soğuk bakıyorum..

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.