Şimdi Ara

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.623
Cevap
67
Favori
345.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Altyazılar zaten şeffaf bir zeminde çıkıyor, ne tür bir ayar istiyorsunuz anlayamadım ? Biraz daha açar mısınız konuyu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 13 Ekim 2016; 12:07:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    yazının arkası gözüküyor cam gibi düşünün, bu ayar netflixte var ve kullanıyorum aksi olunca yazı saydam olmayınca yazıda renk yogunluğu oluyor ve panel yazının etrafındaki siyah tonlarında renk olarak açılma oluyor, zifiri karanlıkta bu da beni rahatsız ediyor.
    Umarım anlatabilmişimdir.
  • Netflixte bahsettiğim özellik yarı saydam diye geçiyor resmini paylaşıyorum:

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )
  • jubahakan kullanıcısına yanıt
    Saydamlıktan kastınızı tam olarak anlayamadım ama klasik bir altyazı menüsü gibi düşünün görüntüyü.

Mesela ben aşağıdaki resimde görüldüğü gibi ; ekran üzerinde sarı renkli altyazı karakterleriyle seyrederim filmlerimi ve bahsettiğim görünüm bu şekilde.

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 13 Ekim 2016; 14:04:51 >

bu standart altyazı, yarı saydam denilen şey yazı şeffaf oluyor örnek olarak sizin paylaştıgınız resimdeki alt yazının ilk kelimesinin başındaki H harfinin arkası hafif gözüküyor o H harfi şeffaf oluyor ve dolayısıyla H harfinin sarısı böyle keskin olmuyor daha cansiz bir renk oluyor, bunun faydasıda panelin local dimming persormanına katkı yapması oluyor.
  • jubahakan kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle bir seçenek yok bu cihazda...
  • Xtreamer firması Prodigy modelinin kasasını kullanan nefis bir RTD1295 cihaz çıkarmış. Bunların yazılımları da iyidir. Fiyatı 149 €. İçerisine 3.5" 4 TB disk takılabiliyor.

http://www.xtreamer.net/express/

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Xtreamer firması Prodigy modelinin kasasını kullanan nefis bir RTD1295 cihaz çıkarmış. Bunların yazılımları da iyidir. Fiyatı 149 €. İçerisine 3.5" 4 TB disk takılabiliyor.

Cihaz çok güzel duruyor :)

• Zidoo X9S kullanımı ile ilgili birkaç püf noktası vereyim bilmeyenler yada farketmeyenler için.

Öncelikle Kumanda'dan birkaç örnek...

• Kumandadaki ses açma-kapama tuşlarının sağ tarafında bulunan alt-üst yön tuşları , görüntüyü ileri-geri almaya yarıyor. Film seyrederken yukarı tuşuna basarsanız ileri ; geri tuşuna basarsanız geri ( 1X,2X,4X,8X,16X ve 32X hızlarında ) alabiliyorsunuz filmi.

• Kumandanın üzerindeki sayı tuşları filmin üzerinde dilediğiniz dakikaya gitmenizi sağlayan sayacı kullanmanızı sağlıyor.Herhangi bir rakama bastığınızda sol üst köşede açılan sayaçtan filmde gitmek istediğiniz zamanı , rakamlarla yazıp OK derseniz , film o zamandan başlıyor.Birkaç pratik yaparsanız mantığını çözer ve rahatlıkla kullanırsınız.

• Kumandanın sol alttaki Kırmızı renkli tuşuna , dilediğiniz bir uygulamanın kısayolunu atayabiliyorsunuz.Bu atama için uygulama seçimini de sağdaki Yeşil tuş ile yapıyorsunuz.Mesela Kırmızı tuş bende altyazıyı açıp kapamaya yarıyor.Sizde dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz bu tuşu.

• Kumanda üzerindeki kırmızı tuşa sürekli basılı tutarsanız 3 seçenekli bir menü çıkıyor karşınıza.

En üstteki ilk seçeneği işaretlerseniz , cihaz bundan sonra her kapatmaya kalktığınızda 3'ten geriye doğru sayarak kapanıyor.

İkinci seçeneği işaretlerseniz , cihaz 3'ten geriye doğru sayarak kapanıp tekrar açılıyor.

Son seçeneği işaretlerseniz ise bizim bildiğimiz klasik kapanma ayarını seçmiş oluyorsunuz ve kapat dediğiniz anda 3'ten geriye doğru saymadan hemen kapanıyor cihaz.

Yani burada hangi seçeneği işaretlerseniz cihaz o seçeneği hafızasına alıyor ve bundan sonrasında sürekli o seçilmiş kritere göre kapatıyor cihazı.

KODI kullanımında ilaç gibi gelecek bir detay :

• Cihazdaki KODI’de ayarlara girip Oynatım bölümünde en başa bakarsanız “ Play video with external player “ diye bir seçenek göreceksiniz.Eğer onu işaretlerseniz ; KODI’de iken bir filmi açmaya kalkaranız cihaz otomatik olarak dahili medya oynatıcı ile oynatmaya başlıyor.Bu benim için çok önemli bir özellik. Çünkü HDD’teki tüm arşivim KODI ile arşivlenmiş durumda ve dizi yada filmlerimi sürekli KODI’deki afişlerden seçerek seyrediyorum.Böyle olunca afişi KODI’den seçip oynatmayı dahili medya oynatıcısından yapmış oluyorum ve tadından yenmiyor.

Bu ayardaki kullanımda dikkatimi çeken iki şey oldu.

Birincisi ; Bu ayar sadece mkv ve mp4 formatlı filmleri , cihazın dahili medya oynatıcısı üzerinden oynatıyor.Ama avi formatlı bir film seçerseniz , KODI’nin kendi oynatıcısı devreye giriyor.Ama bunu bir hata olarak kabul etmemek lazım , çünkü Zidoo X9 modelinde de böyleydi yanlış hatırlamıyorsam.Belki özellikle bir sebebi vardır bu format seçiminin.

İkincisi ; her seferinde " Film bittiğinde Tamam tuşuna basın " tarzından bir hatırlatma yapıyor ekranda.Bu hatırlatmayı yapmasa daha iyi olacak.

Genel kullanıma ait bazı detaylar :

• Cihazdaki default ayarlarda dahili medya oynatıcısı filmi kapattığınız yerden başlamıyor.Bunu devreye almak için altyazı menüsünde basit bir ayar yapmak gerekiyor.Şöyle ki : Subtitle-Advanced bölümünde bookmark kriterini Off pozisyonundan On pozisyonuna alırsanız ; bir dizi yada filmi kapatıp tekrar açtığınızda video kapattığınız yerden başlıyor.Fakat filmde kaldığı yerden başlaması anlamında ; medya oynatıcının çok azda olsa ilerden başladığı hissine kapıldım.Biraz daha kullanıp gözlemleyeceğim.

• Cihazın ana ekranında bulunan Setting , HDMI In ,Tarayıcı ve Gezgin uygulamalarını bir başka uygulama ile değiştirebiliyorsunuz.Yani bunlardan herhangi birinin yerine dilediğiniz uygulamayı koyma şansınız var ana ekranda.Fakat Hava Durumu , Saat , Apps gibi diğer uygulamalara ise müdahale edemiyorsunuz.

v1.2.4 YAZILIMI SONRASI GÖZLEMLEDİĞİM SIKINTILAR :

• Bazı avi formatlı videolarda sıkıntı yaşanabiliyor ve videolar hiç açılmıyor.Bazı avi dosyalarda ise garip bir şekilde sorun yok.

• Kumandayı özellikle seri kullandım ve test ettim. Tamam eskisine nazaran aşırı kilitlenme yok ama bazen yine tutukluk yaptığını , geç tepki verdiğini gözlemledim.Bu tutukluk esnasında fare imleci ekranda geziyor ama başka hiçbir şey çalışmıyor , cihaz kumandadan kapatılamıyor.

• Bir dizi bölümünün altyazısını menüdeki Rename ( Yeniden adlandır ) seçeneği ile değiştirmek istediğimde harf değişikliğini yapıp OK dediğimde bana “ aynı isimde bir dosya var “ diye saçma sapan bir cevap verdi.Oysa aynı isimde olan video dosyasıydı.Tabii ki video dosyasının ismi ( karakter anlamında ) altyazı ile birebir aynı olacak ki cihaz otomatik görsün altyazıyı ve oynatsın. Ayrıca bu menüde değişiklik yapıp OK dediğimde cihaz tepki vermedi ve " aynı isimde bir dosya var " yazısı ekrandan bir süre kaybolmadı.

• Bu tepkisizlik sonrası Planet Earth adlı mkv formatlı bir belgesel açtım ama ses alamadım bir türlü.Sonrasında müzik uygulamasında sesi alıp tekrar belgeseli açtığımda sesin normale döndüğünü gördüm.

• Cihaza yüklediğim RC Box uygulaması , dahili medya oynatıcısı üzerinden hâlâ ekran görüntüsü alamıyor ve aldığı görüntüler simsiyah çıkıyor.

• Cihaz USB bellekte bulunan altyazıları bir türlü görmüyor.Ve bellekteki bir diziyi oynat dediğimde altyazıyı görmeden oynatıyor.Oysa USB HDD'lerde bir sıkıntı yok.

• Cihazdaki Müzik Oynatıcısı " Dire Straits-Brother In Arms 1985 DTS-wav.CUE.Lossless.SMG.nfo " adlı parçayı önce çalmadı , bekledi.Sonraki denemelerde çaldı , sonrasında yine çalmadı v.s. Kısacası bir tutarsızlık var müzik oynatıcısında.

• Ekranda iki satırlık bir altyazı çıktığında satırlar arası açık kalıyor biraz.Bu iki satır arasındaki alt-üst mesafenin biraz daha azaltılması lazım bence.Bunu önceden de yazmıştım firmaya ama aynı gördüm.

Sonuçta bunlar benim yarım saatlik bir gözlemim sonucunda görebildiklerim.Ayrıca seko92’nin ilettiği optik bağlantı üzerinden aac ses formatını iletmeme sorunu var.

Sizlerde yaşadığınız sıkıntıları paylaştığınızda , hepsini toparlayıp bildireceğim firmaya.Ama cihazı bu haliyle bir süre kullanmak ve neyin ne olduğunu görmek lazım bence.

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 18 Ekim 2016; 23:16:37 >

• quote:

Xtreamer firması Prodigy modelinin kasasını kullanan nefis bir RTD1295 cihaz çıkarmış. Bunların yazılımları da iyidir. Fiyatı 149 €. İçerisine 3.5" 4 TB disk takılabiliyor.

Bu sefer cidden olmuş hem bu chip set hem Nvidia in arayüzü iste tam hayalimde ki cihaz Kuman'da da muazzam eğer ki atmos varsa bugün sipariş ederim

bir önceki model hd sesleri pass etmiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 13 Ekim 2016; 15:39:58 >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Hislerime tercüman olmuşsun.İnan ki arayüzüne hasta oldum bende.

Dolby Atmos desteği ise %100 vardır.

Çünkü zamanında Zidoo X9 neyse Xtremaer Prodigy 4K'da oydu cihaz anlamında.İkisi de HD sesleri aktarmıyordu maalesef. Zidoo'nun farkı ise , yazılım desteğinin iyi olmasıydı.

İşte bu yüzden bu konudaki tek tereddütüm yazılım konusunda Xtreamer'ın vereceği destek.

Çünkü yazılım anlamında X9S için , Zidoo firmasından bu kadar güncelleme taleplerimiz oluyorken başka bir firmanın ürününde ne yaparız orasını bilemem.

Ama gerçekten kumandası ile kasa yapısı ile şık bir cihaz olmuş.Bir de rengi beyaz olmasaymış.

Yine de şeytan diyor , ver bir tane sipariş...
    Buraya sipariş verdik biz zamanında Mehmet bey kardeşimiz e. 2 ay sürdü gelmesi kafayı yersin şakın ha

• benim x9s 4 ekimde kargoya çıkmıştı,dün tr'ye ulaşmış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Yazılım desteği konusunda firmayı daha önceden bayağı araştırmıştım ama okuduklarım tatmin etmemişti beni.

Bu yüzden cihaz çok şık olsa da firmaya karşı mesafeliyim , merak etme.

Eyvallah...
  • mfatih85 M kullanıcısına yanıt
    Hadi gözün aydın...
  • Zidoo X9S almak istiyorum. yurt dışından ilk alışverişim olacak. lütfen yardımcı olurmusunuz. ya da 3 aşağı 5 yukarı tr dışı paraya tekabul edecek fiyatta satacak arkadaş varmı?
    saygılar
  • quote:

güzel cihaz,fiyatta baya iyi,cihazın ön tarafı büyükşehir reklam tabelası gibi maşşallah,allahtan cihaz spec özelliklerini'de ön tarafa yazmamışlar..
  • Yalnız xtreamerde türkçe altyazı desteği yoktu yanlış mı hatırlıyorum

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Olup olmadığını bilmiyorum ama bu konudaki mesajıma dönmediklerini çok iyi hatırlıyorum. Bu yüzden riskli bulduğum bir firmadır hâlâ...

• Turkce destegi yoksa sıkıntı olur. Ayrıca, cihaz büyükse, kesin gümrüğe takılır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.